Įkraunama...
Įkraunama...

Robotai siurbliai, plovėjai

QUOTE(dija @ 2013 12 13, 10:36)
http://pigu.lt/lt/te.....aign=5 dienos
idomi akcija, nebus kartais visiskai niekam tikes? perverciau jusu rekomenduojamus, tai sitas zemesnio lygio, bet gal uztektu butui?

tas siurbliukas sluotos vaidmeni atliks, stebuklo tiketis nereikia, bet ir kaina tokia, bet namai bus vistiek svaresni ir nereik po drabo bruzinti pacei, bet jau ji nepaliksite viena kaip noretumete kai jus darbe ir dirba jis uzprogramuotas, jis per viena pasikrovima isvalys du kambarius, tai pareinate is darbo uzdarote viename kambaryja, issiurbe ten , nesate i kita, isvale ten ir jau krautis, tai va jai rtiju kambariu ar dvieju kambariu butas reikes vieno pasikrovimo, tik nematau kiek jis laiko kraunasi, tai reikia pasiskaiciuoti ar spesite kol eisite miegoti issisiurbliuoti viska mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(gitana.v @ 2013 12 13, 14:21)
tas siurbliukas sluotos vaidmeni atliks, stebuklo tiketis nereikia, bet ir kaina tokia, bet namai bus vistiek svaresni ir nereik po drabo bruzinti pacei, bet jau ji nepaliksite viena kaip noretumete kai jus darbe ir dirba jis uzprogramuotas, jis per viena pasikrovima isvalys du kambarius, tai pareinate is darbo uzdarote viename kambaryja, issiurbe ten , nesate i kita, isvale ten ir jau krautis, tai va jai rtiju kambariu ar dvieju kambariu butas reikes vieno pasikrovimo, tik nematau kiek jis laiko kraunasi, tai reikia pasiskaiciuoti ar spesite kol eisite miegoti issisiurbliuoti viska  mirksiukas.gif

va sitas dar pigus ir kazi ar tiesa raso 4-5 valandų veikimas įkrovus; tai cia labai super ir dideli nama gali isvalyti tada, tik galia maza ir konteineris http://pigu.lt/lt/te...;source=quartic seip daug tylesnis uz ta zalia, tik va nesimato ar jam yra soninis sepetukas, cia jau yuotube paieskoti reikia.
Atsakyti
Sveikas merginos, su šventėmis!!!

Labai ilgai skaitinėjau, domėjausi, gilinausi. Mano išvados tokios:

1. Jei turite kilimų, vienintelis tikras siurbys - robotas yra Neato Robotics.
Privalumai: didžiausia galia, puiki navigacija, pažangūs visi kiti rodikliai (gebėjimas dirbti ant tamsių paviršių, tamsoje, programavimo funkcijos ir t.t.
Trūkumai: nėra šoninių šepetėlių, todėl neišvalomi kampai ir keli cm prie sienų. Taip pat - neįprastai didelis skleidžiamas garsas. Namuose turint augintinių - tai gali būti didele problema. Dar vienas svarbus trūkumas - polinkis užstrigti, neįvertinus savo aukščio. Kartais jis geba įlysti ten, iš kur išlysti nebemoka...

2. Jei siurblys nėra būtinas ir pakanka šluotos - geriausius modelius gamina LG. Daugumą testų laimi ženkliu pranašumu. Tai ir kampų išvalymas, tai ir navigacija, tai ir judėjimas neatsitrenkus, tai ir stiklinės vandens aplenkimas, tai ir mažas skleidžiamas garsas, tai ir didžiausias šiuklšlių surinkimo kiekis per x laiko... Didžiausias trūkumas - Lietuvoje įmanoma gauti tik senus modelius. Oficialūs tiekėjai mūsų rinkai šių prekių netiekia, todėl keli pardavėjai, kurie juos čia parduoda - gauna juos iš tiekėjų kitoms rinkoms, todėl prekiauja tik šiek tiek moraliai pasenusiais modeliais, tačiau už pažangių modelių kainą.

3. Sekantis šluotų gamintojas, kad ir kaip man nepatiktų - Samsung. Kelis modelius tiekia oficiali Samsung atstovybė, puikiai išvystytas tiekimas, servisas. Pardavime iš karto pastatomi naujausi modeliai, ir nereikia laukti 2-3 metų... Techniniais rodikliais neatsilieka nuo aukščiau nurodytų gamintojų. Truputį kuklesnis intelektas, truputį dažniau palieka neišvalytų juostelių... Truputį dažniau pamiršta sugrysti šluoti ten, kur baigė iki papildomo pasikrovimo. Naujas modelis - su iššokančiomis "rankutėmis", šluojant kamuose, todėl pagal šį parametrą pasivijo ir LG. Nėra tobulas maršruto planavimas, darbas, lyginant su dviem auksčiau aprašytais - labiau chaotiškas, tačiau ne toks išprotėjęs kaip pas iRobot. Kitaip sakant - tai geriausias iš blogų smile.gif

Taip va ir aš ieškojau ieškojau, skaičiau skaičiau.. Ir supratau:

1. Neturime kilimų. Turime katinus. Neato Robotics mums netinka - siurblio nereikia, kampus tinkamai išvalyti reikia, o triukšmu gasdinti augintinių negalime.

2. Labai norėčiau pirkti šiuo metu geriausias šluotas gaminančio LG ženklo prekę, tačiau moketi daug už 3 metų senumo technologijas - tiesiog zapadlo. Na o siustis ir kitos šalies ir praktiškai prarasti garantijas irgi nėra labai racionalu.

3. Belieka rinktis Samsung, nors tai vienas mažiausiai mano toleruojamų gamintojų... Gamina visą "opium dlia naroda". Labai labai daug reklamos pinigų, vidutiniškos sudėtinės dalys, didelis kiekis pirkėjų, na ir sumoje neblogai suveikiantis iš lūpų į lūpas efektas.... Praktiškai visos jų prekių grupės neblogai darbu aprūpina serviso tarnybas, o tai parodo tikrą "kokybės" lygį...

Žodžiu - visiškai įvarytas į kampą važiuoju pirkti Samsung Navibot CornerClean SR10F71UB.

Naujausias jų modeliukas, esminis patobulinimas - prailgintos rankos, todėl geriau išvalo kampukus... Daug blizgučių, daug lempučių.... Po kelių dienų pameginsiu pateikti detalesnį aprašymą - kaip šis aparatas veikia. Testuosiu be meilės - tai manau "recenzija" bus kritiška biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sierovasss: 25 gruodžio 2013 - 23:46
QUOTE(Sierovasss @ 2013 12 26, 00:41)

Su Šventėmis visus 4u.gif
Ačiū, Sierovasss, už išsamią analizę 4u.gif . Nekantriai lauksiu kritiško Samsung įvertinimo smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2013 12 26, 02:13)
QUOTE(Sierovasss @ 2013 12 26, 00:41)

Su Šventėmis visus 4u.gif
Ačiū, Sierovasss, už išsamią analizę 4u.gif . Nekantriai lauksiu kritiško Samsung įvertinimo smile.gif .

Su sventemis, na reikia dar ir su kiekvienu robotuku susidraugauti ji perprasti, tada ta meile labiau atsiranda wink.gif na bet lauksime jusu aprasymo wink.gif
Atsakyti
Vienintelis kolkas minusas NEATO ROBOTIC - garsas. Man viską išvalo ir viskas gerai. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 27 gruodžio 2013 - 18:48
QUOTE(Mergelė @ 2013 12 27, 19:47)
Vienintelis kolkas minusas NEATO ROBOTIC - garsas. Man viską išvalo ir viskas gerai. tongue.gif

o tai virtuveja palei spintele kokia, surenka trupinius salia spinteles apacioja?
Atsakyti
QUOTE(gitana.v @ 2013 12 27, 22:19)
o tai virtuveja palei spintele kokia,  surenka trupinius salia spinteles apacioja?

Taip.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2013 12 28, 10:59)

Šis siurblys surenka ne šoninės šluotelės pagalba, o siurbimo galios pagalba.
Susiurbia ar ne - priklauso nuo labai daugelio dalykų, įskaitant ir trupinių dydžio.
Dėl savo formos - jis tiesiog negali isvalyti kampų, na ir visiškai pilnai išvalyti šalia spintelės.

Kitas dalykas - reali situacija. Ne tiek daug tų šiukšlių ir papuola. Jei norite patikrinti ar tikrai sušluoja - atlikite testą: paimkite saują cukraus ar druskos, geriau rupesnės druskos - ir meskite "po spintele" arba ant plintuso. Ir tada paleiskite siurblį. Tai, ko jis nesugebės susiurbti - ir bus ta situacija, kurią aš įvardinau kaip neigiamą šio aparato savybę.

Realiame gyvenime tokių situacijų gali būti ne tiek ir daug, todėl teigiamos savybes lengvai nusveria neigiamas. Pats būčiau pirkęs, jei ne jo garsas.

Dabar labai trumpai apie:
Samsung Navibot CornerClean SR10F71UB robotas dulkių siurblys

1. Navigacija. Na sugeba jis atpažinti kambarį, šluoja beveik sistemingai, tačiau dirbtiniu intelektu tai pavadinti būtų nesažininga. Kartais aptikus kliūtį jo maršruto pakeitimas atrodo mažiausiai keistas. Aš pats šluočiau kitaip smile.gif.
2. Jėga. Net keista, kad toks mažas aparatėlis turi tokią važiavimo jėgą. būtent tai jam padeda išvažiuoti ir gana keblių situacijų, į kurias jį nuveda keistas maršruto planavimas. Jei jau kur užstrigo - jegos užtenka pastumti net kedę ir taip išsivaduoti.
3. Akys. "Sila est, uma ne nado". Jėgos pakanka, akys nemato plonų kliūčių (tarkime kėdės kojų), na ir prasideda džiazas. Vietoje to, kad tą kėdę apvažiuotų jis pradeda su ja visaip galinėtis, stumdyti, pralysti. Laiko sunaudojama daug, naudos nulis.
4. Projektavimas. Manau inžinieriai galėjo labiau pasistengti, apsaugant šoninius šepetėlius nuo plaukų. Plaukai labai lengvai papuola ir apsisuka aplink sukimo mechanizmą, aparatas išmeta klaidos kodą ir sustoja. Reikia imti, valyti, krapštyti... Žinoma galima visą šeimą nuskusti plikai, bet ar verta?
5. Saugumas. Silpnos akys, stiprios kojos - tai didelis pavojus jūsų turtui. Turime tokią vidutinio dydžio kinišką, dirbtinę eglutę su girlianda. Robotukas nemato plonos kojos, važiuoja lyg eglutes nebūtų, kai atsiremia - kažką pajunta, pradeda "vaduotis" iš nesančios kliūties, eglutę nugriauna.... O ten laidai, o ten elektra... Neaišku iki ko tai gali privesti, jei paliktum šį korėjietį dirbti tuo metu, kai nieko nėra namuose. Aš tai nerekomenduočiau....
6. Pažangumas. Yra funkcija - dulkių jutiklis, ir ji pasirodo veikia. Bedirbdamas nuvažiuoja po stalu, ten tikrai daugiau dulkių, jis jas pajunta, įjungia turbo režimą, pasisukinėja toje vietoje ilgiau, viską sutvarko, ir tada įprastiniu režimu keliauja tvarkytis toliau.
7. Namai. Ši funkcija veikia graudžiai. Aparatas, pakrovimo stotelė pastatyta pagal instrukcijas, viskas kaip ir reikalaujama. Liepus važiuoti "namo" arba kai pats taip nusprendžia - daro taip:
pats nusprendžia pagal kurią sieną reikia eiti, kad rasti duris iš tolimo kambario... keliauja pagal tą sieną, ir kai supranta, kad ėjo neteisingai - greitai parvažiuoja į pradini tašką, ir pradeda tolimo kambario durų ieškoti, važiuodamas palei kitą sieną. Taip randa duris, na ir skubiai važiuoja prie stotelės. Visa kelionė iš tolimojo kambario iki pakrovimo stotelės trunka gana trumpai. o štai likus pusei metro iki tikslo - prasideda džiazas. pavadinkime jį "gandro vestuviniu šokiu". vietoje to, kad įvertinus puikią savo poziciją prieš pakrovimo stotelę ir tiesiog pajudėjus tiesiai į priekį - jis pradeda važinėti pirmyn atgal, sukinėtis, apsisukinėti... Taip atsistoja visiškai netinkamai, tada bando įvažiuoti pasikrauti - kampas būna blogas, tada viskas vel iš naujo. Žodžiu: vietoje to, kad per 5 sekundes tiesiog toliau važiuoti tiesiai ir idealiai pataikyti ant pasikrovimo kontaktų, jis pradeda kliedėti, ir tai gali užtrukti iki 5 minučių.
8. Darbo rezultatai. Kiek kartų beleistum "į trasą", tiek kartų jis ir parneša grobio. Net nežinau iš kur jis randa tų šiukšlių, bet jei dirbtų kiaurą parą, jis vistiek ko nors prišluotų. Tai džiugina. Taip skaičiuojant - kada nors investicija atsipirks. Darbininkas jis tikrai neblogas.
9. Triukšmas. Jo tiesiog nėra. Joks jis ne siurblys, tik šluotelė, tai nėra kam ir triukšmauti. Jo važinėjimas po kambarį, kuriame randatės - nesukelia jokio diskomforto. Galima bendrauti, galima žiūrėti tv - jis tiesiog negirdimas.
10. Kliūčių jutikliai. Na juos patobulino, tačiau iki LG pasiekimo "niekada neatsitrenksiu" - jam dar labai toli. Greičiausiai bukos galvos negaila, tai jis ir trankosi. Ne tik kad reguliariai į ką nors atsitrenkia, bet su savo stipriomis kojomis - pradeda ir stumdyti.
11. Augintiniai. Tai kad jis tylus - tai ir privalumas ir trūkumas. Nekelia triukšmo, tai nekelia ir grėsmės, todėl mano Sfinksai nusprendė jį paauklėti. Aparatas dirba, o katinai jį gaudo, kartais nuša. Tos šoninės šluotelės erzija labiausiai - todėl reikia jas patrankyti. Katinas pribėga, aparatas pajunta kliūtį - ir keičia maršrutą. Tada ten pribėga kitas katinas - ir taip pasaka be galo. Tinkamai patestuoti jo maršruto planavimą pavyko tik katinus uždarius kitame kambaryje....

Ai, gal gana smile.gif.
Aparatas kvailokas.... Bet paprastiems namų ūkio darbams pilnai tinkamas. Truputį gaila, kad neįdėjau daugiau pastangų ir nesusiradau sau LG. Iš kitos pusės - nieko nėra amžino. Pasens, nurašysime, ir tada jau pirksime protingiau.
Ar galima jam patikėti namus, ir leisti dirbti savarankiškai, kai nieko nėra namuose? Na ką aš žinau, aš tai abejoju, nors žinoma viskas priklauso nuo namų. Pas mane yra nemažai dalykų, kuriuos ši buka galva gali sugadinti... Gal jis pas mus tegul geriau dirba su protingesnių sutverimų priežiūra. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sierovasss: 28 gruodžio 2013 - 13:24
renkuosi robotuka tarpa neato 25 ir roombos. gal kas bande abu siuos robotus? jau kaip ir buvau apsisprendusi del neato kai man pasiule pasidometi del roomba 780, dabar as dvejonese smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke @ 2013 12 28, 15:21)
renkuosi robotuka tarpa neato 25 ir roombos. gal kas bande abu siuos robotus? jau kaip ir buvau apsisprendusi del neato kai man pasiule pasidometi del roomba 780, dabar as dvejonese smile.gif

geriausia istikro pasimti ir iabandyti mirksiukas.gif tik roomba jai imsite is irobot tai ten bateriju neduoda i svyturelius tai visu to siurblio privalumu neisbandysite ax.gif pas mane tai roomba 770, na garsas jo ir yra nemazas, bet neto kiek zinau dar didesnis doh.gif tik neato kas man patinka kad jis turi savo marsruta, o ramba dirba padrikai, bet isvalo tai ir visai neblogai, buna ir ten palei kokia spintele priepat koki trupini viena kita palieka ar kampuose, ir jai jau nemazai nesvarumu tai geriausia uzdaryti viename kambaryja ir issiurbliuoti du kartus, nes is vieno dar neviska kaip virtuveja ir surenka.ar prie duru lauko kilimeli is vieno karto tik pavirsutines zemes susluoja. bet jai nera mazu vaiku ir daug siukslu tai istikro ir tas ir tas yra geras.
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 12 28, 14:23)
Aparatas kvailokas.... Bet paprastiems namų ūkio darbams pilnai tinkamas. Truputį gaila, kad neįdėjau daugiau pastangų ir nesusiradau sau LG. Iš kitos pusės - nieko nėra amžino. Pasens, nurašysime, ir tada jau pirksime protingiau.
Ar galima jam patikėti namus, ir leisti dirbti savarankiškai, kai nieko nėra namuose? Na ką aš žinau, aš tai abejoju, nors žinoma viskas priklauso nuo namų. Pas mane yra nemažai dalykų, kuriuos ši buka galva gali sugadinti... Gal jis pas mus tegul geriau dirba su protingesnių sutverimų priežiūra.  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Sierovasss jus domejotes ir LG tai sis jusu manymu nieko gero ir http://www.fotofabri...u-siurblys.html, nes Lietuvoja matomai jau naujasnio modeliuko nera, o jai senas modelis tai ir kaina jo didoka kaip uz modernu g.gif nebet gal dirba labai gerai? o gal sitas naujasnis, bet pagal skaicius ziurint bet kaina jo mazesne nei ano g.gif http://www.fotofabri...ys-robotas.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitana.v: 29 gruodžio 2013 - 12:49
QUOTE(gitana.v @ 2013 12 29, 12:46)
Sierovasss jus domejotes ir LG tai sis jusu manymu nieko gero ir

Jei galėčiau rinktis iš visų gaminamų - imčiau šį LG modelį.

Didelio skirtumo tarp jų nėra. 6260 pardavime yra, o 6270 "teirautis". Tai laukti aš nemėgstu. Tačiau didžiausia problema ne tame... Pasižiūrėkite į šią nuorodą.

Jei gamintojo saite regionui konkreti prekė nenurodoma, tai reiškia, kad gamintojas negarantuoja ir tiekimo bei serviso. Pardavėjas, žinoma, mėgina tai kompensuoti, tačiau tai ne tas pats. Man reikia, kad kai sugedo koks šepetėlis - aš nueičiau ir nusipirkčiau jį artimiausiame prekybcentryje. O va užsakinėti ir laukti, kol mano pardavėjas teiksis užsakyti tą šepetėlį iš Lenkijos ar Ukrainos - nerimta, nepatikima.

Jūsų nuorodoje esantis pardavėjas - didelio pasitikėjimo man nekelia. Jis žinoma man parduos, bet ar ieškos man detales po metų? O po 3? Ir ar bus jis dar aplamai LT gyvenime?

Prieš pirkdamas internetu - visada pasidomiu, kas per tarpininkas man parduos. Pasidomime ir šiuo. Nieko labai baisaus, na bet pasitikėjimu netryksta...

Taigi aš priėjau prie tokių išvadų:
1. Gamintojas rinkai netiekia, keli nedideli perpardavinėtojai atsiveža iš kitų rinkų.
2. Didieji pardavėjai neprekiauja, tai turėsiu problemu su palaikymu ir servisu.
3. Serviso centrai tikriausiai priimtų remontui, tačiau esu susiduręs, kad į "pro kitus vartus" įvežtas prekes žiūri priekabiai.

Ir aplamai - na čia ne tokio lygio prekė, kad man reiketų kažkuo rizikuoti. Noriu kad jis dirbtų man, o ne aš jam. O ieškoti kur nors ebay šepetėlio ar varžtelio- man per didelis hemarojus. Kai pirksiu sekantį, ir jei LG jau oficialiai jais prekiaus mūsų šalyje, ir jei iki to laiko jie ir toliau mano akimis liks lyderiais - aš jau pirksiu LG. Na o kol kas - nutariau saves neapsunkinti....

P.S.
Korėjoje jau prekiauja ir tokiu modeliu: VR6372LVM
Esminis jo skirtumas - triukšmas tik 48 dB, kai dabartiniai "tylūs" dirba keldami 60 dB garsą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sierovasss: 29 gruodžio 2013 - 13:56