QUOTE(spalvinga @ 2013 11 07, 12:33)
bet jo garsas 60db,lygiai,kaip ir mano lg.Tai ar jau toks jis galingas?Juk rašiai,kad kuomtylesnis tuo mažiau galios
Rašiau rašiau - bet tai tik mano pamąstymai tokie buvo, kad kuo galingesnis, tuo garsesnis
. Šiaip galingumas vatais parašytas - šito 80W, visų Samsung - 40W, o Roomba - 45W. Neato variklio galingumo nerašo, bet parašyta jo siurbimo galia - CFM = 35.31. Ką šitos raidės ir skaičiai reiškia net neįsivaizduoju, bet gal rasiu kur info.
Apie siurblių galingumus va ką radau
čia:
"Rinkdamiesi dulkių siurblį dauguma pirkėjų atsižvelgia į jo galingumą, tačiau čia labai lengva suklysti. Dauguma painioja dulkių siurblio siurbimo galią ir variklio galingumą. Klaidingai manoma, kad kuo didesnis variklio galingumas, tuo daugiau dulkių siurblys susiurbs. Deja, dažnai būna net atvirkščiai. Modernūs, mažai energijos naudojantys, taigi ir mažesnio variklio galingumo siurbliai dažnai turi didesnę siurbiamąją galią."
Vadinasi, garsiau riaumoja tas, kurio variklis galingesnis, bet ne nuo variklio galingumo siurbimo galia priklauso
. Tad mūsų apkalbamas dulkių siurblys Moneual Rydis MR7700 turi galingesnį varikliuką, bet nuo to, kaip rašo, siurbimo galia nepriklauso. Tik kaip tada pas jį DB tiek mažai
... Niekur youtube neradau eksperimentų su juo, kad išgirst jo tikrą balsą.
Tiesą sakant, pati į visokius korėjietiškus ar taivanietiškus robotus net nežiūriu
... ir dar už tokią kainą
. Gal aš neteisi, gal ten superiniai daiktai ir žmonės džiaugiasi turėdami juos, bet man kažkaip nesitiki
...