mes 100lt paaukojom
100 lituku aukosim
Mes -100 lt. Krikštijom du vaikiukus, tai kiti irgi dėjo irgi 100 lt.
200lt.,nes 100 buvo per mazai
Pirmaji šimtuka dave krikšto teveliai,o antraji mes.
QUOTE(linciuke5 @ 2010 07 12, 16:22)
200lt.,nes 100 buvo per mazai
... o, kodėl taip nusprendėte, kad per mažai ?
aukojama tiek kiek išgalima/norima ir t.t. - nėra nustatytos būtinos sumos jokios gi niekur ...
QUOTE(Rasicka* @ 2010 07 12, 15:52)
aukojama tiek kiek išgalima/norima ir t.t. - nėra nustatytos būtinos sumos jokios gi niekur ...
Ir as taip maniau! Deja...Vienoje garsioje Kauno baznycioje kunigas atidare prie krikšto teveliu voka ir pasake,kad mazoka Va taip vat...
Žinokit neturiu žodžių tikrąja to žodžio prasme REKETAS
o sakykit mokėjot prieš ceremoniją ar po?
Po visos ceremonijos paaukojom 150lt.,vyno buteli ir torta.
QUOTE(Rasicka* @ 2010 07 12, 17:36)
Žinokit neturiu žodžių tikrąja to žodžio prasme REKETAS
Po. Ir nieko neprasem papildomai,nei vargonu,nei kitu imantrybiu.
linciuke5 kokioje čia Kauno bažnyčioje taip buvo pasielgta turbūt neafišuosite kaip supratau - bet mano supratimu, tai tikrai gėda, kad šitoks įžūlumas ...
Aš suprantu, jei žmogus - gali ir nori , tai dėl manęs, nors ir 1000 lt. te aukoja - bet tai turi vykti laisva valia - ir kai pasakoma, per mažai "davei" , tai kaip čia daugiau pavadint ........... ?
Aš suprantu, jei žmogus - gali ir nori , tai dėl manęs, nors ir 1000 lt. te aukoja - bet tai turi vykti laisva valia - ir kai pasakoma, per mažai "davei" , tai kaip čia daugiau pavadint ........... ?
QUOTE(Rasicka* @ 2010 07 12, 18:14)
linciuke5 kokioje čia Kauno bažnyčioje taip buvo pasielgta turbūt neafišuosite kaip supratau
Kazkaip nesinori ... Ši baznycia kone pati garsiausia Kaune.Buvau girdejusi,kad ji nepigi .Tegul bus tai ''auka'' nuo musu.Nedaznai nueinam i baznycia ,tai ir susimokejom .Na,bet šeip tai ceremonija buvo labai grazi.
QUOTE(linciuke5 @ 2010 07 12, 18:10)
Ir as taip maniau! Deja...Vienoje garsioje Kauno baznycioje kunigas atidare prie krikšto teveliu voka ir pasake,kad mazoka Va taip vat...
jooo..
man uzteko, kad tariantis krikstynu laika pasake, kad privaloma eiti i paskaitele tevams pries kriksta ir sumoket 50Lt uz tai.. na kaip ir aisku, bet gi ne pirma vaika krikstijam, tai kiekvienu kartu per kelis metus kazkas pasikeicia?.. sakytu tiesiai sviesiai "atnesat 50Lt" ir ramu, kam cia per aplinkui? aisku paaukot krikstateviai po ceremonijos papildomai irgi privales..