QUOTE(Leksa @ 2010 04 18, 16:36)
man bonkes ideja irgi nepatiko
auka, tai tam tikra pinigu suma uz kuria nusipirks, kas bus reikalinga jam ar baznyciai, o bonke
Visai nepriimtina
As netgi manau, kad per krikstynas aplamai neturetu buti vartojamas alkoholis. Krikstynos - tai vaiko svente, o gaunasi, kad suauge susirenka palakt (ir, aisku, sako, kad simboliskai
simboliskai, tai uz ka? uz vaika? kokia cia dar simbolika???!!!).
QUOTE(jurgita% @ 2010 04 18, 17:14)
vat mes sutarem su vaikucio mama,kad nedarom sventes suaugusiems o vaikui,nebus jokio alkoholio,baznycia po baznycios pietus restorane su artimiausiais zmonemis,labai dziaugiuosi kad cia musu su vaikucio teveliais nuomone sutampa,nors yra pilna norinciu atkalbeti ir suruosti puota suaugusiems
na jei pazvelgtume i ankstesnius laikus, krikstynos buvo svenciamos labai audringai, prilygdavo ko ne vestuvems. ir paprociuose rasoma:
Daug valgyti ir gerti - kad vaiko gyvenimas būtų ne nuobodus ir linksmas;.
Mano manymu, tai ne tik vaiko svente, taip pat ir teveliu, ir kriksto teveliu, ir seneliu ir visu kitu kam tas vaikutis svarbus. tai kodel gi nepasidarius sventes visiem(nekalbu apie padauginimus ir pan).
Vaiko svente - tai suprantu sukvieti vaikucio draugus, suruosi zaidimu balionu vaikisku vaisiu ir pan. gerai jei vaikas paauges, bet jei kalba eina apie kudiki iki metu laiko, kokia jam reiktu suruost, kad tai butu jo svente?
o griztantprie temos: tai man irgi nesuprantamos "stavkes".
Na tai jei neturiu tiek pinigu kokia yra "stavke" tai negaliu pakrikstyt vaiko?
kiek isgali kisene tiek ir aukoji