Krikštijom penkiolikmetę dukrą antrą Velykų dieną, paaukojom bažnyčiai 100 lt (krikštatėvius perspėjom, kad pinigus duosim mes).
Mes krikstijom per Velykas, krikstatevis paaukojo 50 lt
na kaunietės pasidalykit savo patirtim , kiek paaukojot, man labai įdomu- pati nežinau kiek aukoti?
Papildyta:
, tik niekaip negaliu tai paaiškint savo krikštatėviams vaikų, norėtusi ir pačiai vaikus aprengt i už krikštą sumokėti...
Papildyta:
, tik niekaip negaliu tai paaiškint savo krikštatėviams vaikų, norėtusi ir pačiai vaikus aprengt i už krikštą sumokėti...
QUOTE(perfecta @ 2008 01 08, 02:30)
Krikstijom per sias Kaledas, kunigui pinigelius daveme mes, tevai.
Nu niekaip neatradau priezasties, kodel krikstateviai turetu "susimoketi" uz tai, kad MES norejome pakrikstyti SAVO VAIKA. Man nesuvokiama sita tradicija Tokiais dalykais as neapkroviau kriksto tevu, o dar ir pasistengiau labai nuosirdziai atsidekoti krikstateviams uz tai kad sutiko jais buti
Nu niekaip neatradau priezasties, kodel krikstateviai turetu "susimoketi" uz tai, kad MES norejome pakrikstyti SAVO VAIKA. Man nesuvokiama sita tradicija Tokiais dalykais as neapkroviau kriksto tevu, o dar ir pasistengiau labai nuosirdziai atsidekoti krikstateviams uz tai kad sutiko jais buti
QUOTE(pabirze @ 2008 04 10, 20:14)
o aš iš karto krikštamotę vos tik pakvietus "apdorojau" pasakiau, kad rūbus pas gerą siuvėją siuvuosi, žvakę prieš savaitę nusipirkau ir net vardą užrašiau ir t.t.
QUOTE(perfecta @ 2008 01 08, 01:30)
Krikstijom per sias Kaledas, kunigui pinigelius daveme mes, tevai.
o jus nesijauciat nasta uzkrove but vaiko kumais cia juk didele atsakomybe,netik pakrikstiti o visa gyvenima globoti ir pagelbeti tevams auklejant vaikeli,bei jam padeti nutikus bedom. krikstotevai -tai lyg antri tevai, as pvz. savo krikstateveis esu bais patenkinta,jie man kaip draugai ir bedoja visada pagelbeja
tai tas baznycios mokestis pirmas zingsnis pradedant eiti kumu pareigas.
pas mus kumai mokejo kernaves baznycioj 50lt.dar davem sakoti.
50 lt paaukojo krikštotėtis
QUOTE(Šypsenėlė24 @ 2008 04 18, 19:09)
50 lt paaukojo krikštotėtis
kokiam mieste jei ne paslaptis?
aaa aišku.mes galvojam gal 100aukot
Mes susitare Seredziaus baznycioje. Kunigas parode Kardinolo patvirtintus ikainius, kuriuose numatyta uz krikstynas 50 lt.
Jis sake, kad kiti duoda daugiau,na o labai "biedni" - maziau. Sake, kad pasitaiko tokiu, kurie neatrodo "biedni" ir paklausia kur auku dezute, o kai kunigas pasako, kad galima deti "cia", tai paiesko kisenese ir iseina nieko nedave:) Visokiu yra, visokiu ir reikia:)
Jis sake, kad kiti duoda daugiau,na o labai "biedni" - maziau. Sake, kad pasitaiko tokiu, kurie neatrodo "biedni" ir paklausia kur auku dezute, o kai kunigas pasako, kad galima deti "cia", tai paiesko kisenese ir iseina nieko nedave:) Visokiu yra, visokiu ir reikia:)
kiek zn kad per krikstynas vsi duoda po 50lt, aisku galima duoti ir daugiau jei turi
kai krikstijom dukryte,kriksto tevai aukojo 50 lt..Dabar laukia mano eile ,busiu kriksto mama sesers suneliui,sia vasara,jam dar tik menesiukas
krikštatėviai mokėjo ir davė 100 Lt