Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiavaikių mamyčių

Apklausa: Ar esate emigrantas, ar planuojate/neplanuojate išvykti? (62 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(gupija @ 2013 11 05, 18:55)
o gal tiesiog vaikai į tai dėmesio nekreipia?  biggrin.gif
lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2013 11 05, 17:55)
o gal tiesiog vaikai į tai dėmesio nekreipia?  biggrin.gif

Tai yra smurto forma ir visiskai netoleruotina ne tik mazuju mokyklose, bet ir didziuju.
Netraumuoja tik tu, kurie iprate girdet riksmus iprastoj aplinkoj. Bet ar tai gerai?
Ar 7meti mokyt filosofijos, kad mol, bus gyvenime tokiu kurie ant taves reks g.gif , WTF surrender.gif . Jeigu ir uzsiraus ant nestabilios psichikos reksnio, gal jau ir nebe 7metis bus. Ipratindami vaika girdet rekima mes kaip ir patvirtinam, kad tai yra norma ohmy.gif ir jis lygiai taip gali elgtis doh.gif . Ratas uzsidaro...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kuzia: 05 lapkričio 2013 - 19:31
QUOTE(Kuzia @ 2013 11 05, 19:30)
Tai yra smurto forma ir visiskai netoleruotina ne tik mazuju mokyklose, bet ir didziuju.

o kas sako, kad ir Lietuvos mokyklose tai yra toleruotina? Apskritai netoleruotina rėkti ant kito: ir nesvarbu, ar mokykloj, ar namie, ar troleibuse.
Tačiau tai, kad savo vaikams sakom, kad geriau nekreipti dėmesio į tokį rėksnį, parodo ne mūsų šito reiškinio toleravimą, o būtent gyvenimiškos patirties "įpūtimą" - "duok durniui kelią", t. y. atsiribok nuo to, kas tau nepriimtina. Juk nepaneigsit, kad tikrai gyvenime sočiai tokių situacijų, kai geriau nekreipti dėmesio, nei bandyti su tuo kovoti. Ne visi gimę donkichotais cool.gif

Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2013 11 05, 18:39)
o kas sako, kad ir Lietuvos mokyklose tai yra toleruotina? Apskritai netoleruotina rėkti ant kito: ir nesvarbu, ar mokykloj, ar namie, ar troleibuse.
Tačiau tai, kad savo vaikams sakom, kad geriau nekreipti dėmesio į tokį rėksnį, parodo ne mūsų šito reiškinio toleravimą, o būtent gyvenimiškos patirties "įpūtimą" - "duok durniui kelią", t. y. atsiribok nuo to, kas tau nepriimtina. Juk nepaneigsit, kad tikrai gyvenime sočiai tokių situacijų, kai geriau nekreipti dėmesio, nei bandyti su tuo kovoti. Ne visi gimę donkichotais  cool.gif

Ar tikrai 7m zmogeliukas pajegus suprasti kodel reikia duoti durniui kelia?
Juk i mokykla nuejo laikydamas mokytoja autoritetu g.gif .
Papildyta:
QUOTE(gupija @ 2013 11 05, 18:39)
o kas sako, kad ir Lietuvos mokyklose tai yra toleruotina?

Nea, yra blogiau. Pas daugeli net namie tai toleruojama. Pabreziu, ne pas visus.
Atsakyti
as neisivaizduoju kaip jus sugebat taip laikyti saves remuose kad nekeliat niekada balso.... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2013 11 05, 19:55)
Ar tikrai 7m zmogeliukas pajegus suprasti kodel reikia duoti durniui kelia?
Juk i mokykla nuejo laikydamas mokytoja autoritetu g.gif .

tas 7 metų žmogeliukas iki mokyklos gyveno irgi ne šiltnamy, buvo jau socializuotas: darželiai, mokyklėlės, pagaliau smėlio dėžė su savo taisyklėm.
Atsakyti
Pvz UK valdzia zinoma supranta ka reiskia "psichologinis smurtas" ir to netoleruoja,imasi veiksmu kazkokiu.. Bet mano liudesiui pilna zinau ten gyvenanciu lietuvaiciu kurie toleruoja ir praktikuoja visakeriopa smurta seimoje,artimoje aplinkoje.. Gyvena 10m ten,o nepakeicia savo mastymo,elgsenos..
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2013 11 05, 12:39)
Labiausiai viskas priklauso nuo vaiko, pati matai, jeigu jam per sunku, eik, kalbėk su mokytoja. Rodos neturėtų būti sunku suaugusiam žmogui elgtis adekvačiai, bet... Mano mažė buvo šokiruota pradinėj, kad anglų mokytoja staugdavo ant visų blink.gif , bet, kadangi ant jos asmeniškai nešaukė, tai kažkaip per laiką nustojo kreipt dėmesį. Nesinori, kad vaikui prasidėtų kokios psichosomatinės ligos dėl kažkieno neprofesionalumo 4u.gif .

Jeigu apie ligas, tai kai keistai prasirgau unsure.gif  - be proto skaudėjo galvą, kilo temperatūra, bet ne baisiai, iki 83,5', bet krausjospūdis pavarė 210/110 blink.gif , per pusdienį šiaip taip numušiau iki 130, iš ryto vėl pradėjo nuo 150 ir pirmyn. Šiandien pirma diena, kai galiu skaityt, kalbėt ir galvos nebeskauda. Kas čia per zaraza?

SAULUTĖ tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryto@Rasa @ 2013 11 05, 22:01)

Pgal Farenheitą būtų visi 101,3 beee.gif .
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2013 11 05, 19:24)
tas 7 metų žmogeliukas iki mokyklos gyveno irgi ne šiltnamy, buvo jau socializuotas: darželiai, mokyklėlės, pagaliau smėlio dėžė su savo taisyklėm.

Noreciau palinket, kad YPAC tokiems mazuliukams - smelio dezej, darzely, mokyklelej kuo ilgiau jaustis kaip siltnamyje. Juk formuojasi psichika. Neleiskim jos formuot neurotikams, kad jie patys tokiais netaptu. Ir kai didzioji dauguma vaiku uzaugs be baimes but sumustravoti, kai nereikes smelio dezej kovot del vietos po saule, kai i mokykla eis nebijodamas mokytoju, o juos gerbdamas, kai jie patys uzauge taps ne isterikais mokytojais, bus mylimi mokiniu ne maziau uz mama ar tete, kiti tiesiog taps kantriais ramiais tevais, tuomet tikrai zmones taps geresni. Pamatysit, as tuo tikiu.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 11 05, 18:00)
Širdele,panešiok tris metus oranžinius triusikus,ir tu tapsi tokia protinga,kaip aš  lotuliukas.gif

Šiandien einu pirkt 000054.gif

QUOTE(gupija @ 2013 11 05, 18:50)
ne visos e-dienyno sistemos leidžia tėvams rašyti mokytojams. Pvz pas dukrą - vienpusis ryšys  cool.gif

Ir pas mus taip pat 4u.gif

QUOTE(largoconfuoco @ 2013 11 05, 19:18)
išmokiau vyresniuosius pakelt galvą, o jei labai bijo, tai užsideda rankšluostuką kokį ant akių. o mažoji nusižiūrėjusi, irgi moka galvą pakelt ir nieks nebėga. šiaip tai yra gi specialios tokios a le kepurėlės, kad nebėgtų vanduo į akytes.  tokia va
o, žiūriu, akcija, reiks ir man pasiimt  bigsmile.gif

Ačiū largute 4u.gif
Perku, nes baisu vaiką traumuot 4u.gif
Atsakyti
sveikos. bandau įsivažiuoti po mini atostogų, nelabai pavyksta kolkas blush2.gif
truputį į temą - lyginu viską, rankšluosčius, patalynę, rūbus, apatinius. viską, išskyrus kojines. bet aš tuo greituoju būdu - tiesiu patalynę, ant viršaus rūbą, ir keliais sluoksniais varau biggrin.gif kol išlyginu kokius 3-ejus vyro marškinius, jau ir paklodė būna išsilyginus. pati biggrin.gif
į kapines per Vėlines nevažiavom šiemet(važiavom anksčiau). o pernai ir užpernai iš viso nevažiavom, ne LT buvom. Helouvyną šventėm pernai ir užpernai, nes vaikams reikėjo linksmybių - kai esi ne savo šaly, reikia kai kuriuos dalykus režisuoti. vaikai buvo laimingi, viskas pavyko, šiemet leidau rinktis - švenčiam šventę ar varom į Berlyną. pasirinko Berlyną, taip ir padarėm. apskritai sprendžiamasis balsas dažniausiai būna jų (švenčių klausimais).
su Berlynu viskas gerai, tik koks velnias mane pakusino imti kartu anytą doh.gif kelionės pabaigoj jau net vaikai iš meilių anūkų tapo pabaisiukais. bet jie taip nepratę, kad juos už rankų tampytų visur, jie mėgsta savarankiškais būti, o man tinka variantas, kad stebiu juos iš saugaus atstumo. bet ne močiutei... vietoj pailsėjimo pavargau žiauriai, bet visas 4 dienas elgiausi gražiai ir nei karto nepratrūkau (ko nepasakyčiau apie savo vyrą biggrin.gif )
dabar vaikai išaiškino mums, kad toks kelionių formatas jiems netinka. per trumpai būti, per ilgai važiuoti, kol grįžti namo, visi įspūdžiai išblėsta. "o tai kodėl mes negalėjom lėktuvu skrist, kodėl būtinai su mašina važiuoti? lėktuvas daug greičiau nuskrenda, laiko būtume turėję dar daugiau". Logiška. "ir močiutės tai nereikia, nes per sena, ir jai nepatinka tai, kas patiktų mums" - labai jau pritart negalėjau, nes į Lego Discovery ėjo. bet į cirką ne. ir į tv bokštą ne - sakė pinigų švaistymas tie abu reikalai. o mes su vyru šalia stovėjom ausis suglaudę, nes prieš mėnesį iš jos pasiskolinom pinigų statyboms. toks durnas jausmas - kaip ir kelioninis stalčiukas leidžia pramogauti, o va moralinis ne doh.gif nu nemoku aš iš tėvų pinigų imti. man ta skola - kaip atvira žaizda su ant viršaus druska pilama...

vakar dar darželyje paskaitą išklausiau doh.gif prasidėjo viskas juokingai - mano vidurinysis pareiškė, kad jo lydėt nereikia, nueis pats. kartais leisdavau, paskui su auklėtoja pakalbėjau, kad geriau palydėt - na ir ok, lydim. berniokas susiraukęs kaip naginė. atėjo į grupę, auklėtoja klausia ko piktas. paaiškinau. auklėtoja juokiasi, šalia kito grupioko tėtis pradėjo moralizuoti - kaip nesaugu vaikus paleisti, kaip tokios mamos kaip aš padaro iš vaikų potencialias pedofilų aukas ir tt. "kas galėtų paneigti, kad pedofilas netyko prie būtent šio darželio būtent jūsų vaiko?". grupėj susisukau greit, bet tas trolis iš paskos sekė, visą kelią pasakodamas, kokia aš bloga mama ir kaip nesirūpinu vaikais. kad vaikui net minčių neturėtų kilt eit vienam. kad iki 12 metų negalima net minutei vieno palikti. kad jis augo laisvai, nekontroliuojamas, ir jam dabar atrodo, kad vaikystėj juo nesirūpino. ir kad vaikai turi augti kitaip, nei kad mes augom. ir kad reikia 112 skambinti, pamačius vaiką vieną gatvėj, ir visokiais kitokiais atvejais.
nesiginčijau aš su juo, vienoj vietoj tik leptelėjau, bet jis nesureikšmino, praleido pro ausis ir sau neprisimatavo. paklausė manęs, ar esu skambinus kada 112, kokia ten profesionali pagalba. sakau - taip, daugybę kartų. nustebo - tikrai daugybę? sakau - taip taip, aš apskritai toks "shit-magnetas" esu, visokių keistų dalykų ir žmonių aplink mane atsiranda.
nesuprato.
žodžiu, grįžau namo išsiurbta, kol guodžiausi vyrui apsiblioviau. kažkokios rudeninės hormonų audros.
o šianakt sapnavau, kad nuėjau dirbt prostitute. ir pirmas mano klientas buvo policininkas doh.gif sakau, net sapnuose shit-magnetas....
Atsakyti