Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiavaikių mamyčių

Apklausa: Ar esate emigrantas, ar planuojate/neplanuojate išvykti? (62 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2013 11 01, 21:47)
Labas vakaras 4u.gif
baisiai nemėgstu lyginti, baisiai baisiai...lyginimas ir siurbliavimas man kirvis po kaklu doh.gif ir šiaip lyginimas man asocijuojasi su blogu dalyku ax.gif kai buvau 10 m. mama lygino ir šalia padėjo lygintuvą, aš kažkaip užkliuvau ir lygintuvas visas užkrito man ant šlaunies... verysad.gif prisimenu tą skausmą, žaisdą, ligonines, tvarsčius, brrrrrrrrrrrr doh.gif

šiandien buvom ant kapų išvažiavę, ir taip bloga pasidarė kol laiptais į kapines užlipau...užlipt užlipau, o nulipt nebegaliu, taip pilvą sutraukė verysad.gif galvojau, kad mat ji galai, ridensiuos kaip kamuoliukas....dar vaikai ožius pradėjo rodyti, tai susinervinau, dabar sėdžiu, o pilvas kaip akmuo verysad.gif

vakar žiūrėjau laidą apie netradicinę mediciną blush2.gif kalbėjo viena mama apie tai, kiek tėvai gali dėl savo vaikų padaryti....

ale moteriškė esi, o elgies kaip paauglė-ko ten grūdais į tuos kapus? nuotykių ieškot? vaiko pamest? a ty be tavo apsilankymo numirėliai būt sukilę iš kapų?

QUOTE(Nata* @ 2013 11 01, 22:47)

pernai pirštus biški dar paspalvinau:

user posted image

nu ir bet šlykštu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2013 11 01, 22:54)
man irgi labai šlykščiai, lygiai kaip ir baisios mūsų Užgavėnių kaukės cool.gif

Nu jau nelygink, mūsų Užgavėnių kaukės gražios, žavingos, charakteringos, įspūdingos, nu gal dar baisios, bet tikrai ne šlykščios tease.gif .
Atsakyti
QUOTE(Ryto@Rasa @ 2013 11 01, 23:03)

nu ir bet šlykštu schmoll.gif

ale ir jautruolės tos daugiavaikės tongue.gif

Už tai labai skanūs šitie sausainiai thumbup.gif

Aš mėgstu šposus ir humorą, ir labai mėgstu "šventę švęst" cool.gif
Tegu ta šventė apsiriboja temine vakariene, bet vis tiek smagu smile.gif

O zefyrai gavosi tobuli wub.gif , lygiai kaip ir morengai, tik morengus gaminu jau ne pirmą kartą, tad nebe stebuklas , o va zefyriukai niam niam wub.gif

Ryt bus fotosesija
Papildyta:
QUOTE(_una_ @ 2013 11 01, 23:15)
Nu jau nelygink, mūsų Užgavėnių kaukės gražios, žavingos, charakteringos, įspūdingos, nu gal dar baisios, bet tikrai ne šlykščios tease.gif .

nu nu…. va, iš interneto platybių - Vilniaus vienos mokyklos vaikučiai pasipuošė Užgavėnėms

user posted image

man lygiai taip pat šlykštu...
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2013 11 01, 23:18)
nu nu…. va, iš interneto platybių - Vilniaus vienos mokyklos vaikučiai pasipuošė Užgavėnėms

Tai kad čia nei vienos tradicinės Užgavėnių kaukės anei personažo nėr bebe.gif , bet tai ko iš jūsų norėt, pripratę ten visokias varles beigi šliužus valgyt, tai ir ant puvėkų traukia irnesakyk.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _una_: 01 lapkričio 2013 - 23:26
QUOTE(_una_ @ 2013 11 01, 23:25)
Tai kad čia nei vienos tradicinės Užgavėnių kaukės anei personažo nėr bebe.gif , bet tai ko iš jūsų norėt, pripratę ten visokias varles beigi šliužus valgyt, tai ir ant puvėkų traukia irnesakyk.gif .

ir tikrosios raganų kaukės mūsų man tikrai nejaukios…

O jei tiesą pasakius, man liūdna, kad šitas dienas aš taip toli nuo lt….
Labai patinka tos šimtais tūkstančių žvakučių nušvitę protėvių, senelių kapai
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2013 11 01, 23:36)
ir tikrosios raganų kaukės mūsų man tikrai nejaukios…

O jei tiesą pasakius, man liūdna, kad šitas dienas aš taip toli nuo lt….
Labai patinka tos šimtais tūkstančių žvakučių nušvitę protėvių, senelių kapai

Tikiu, ypač, kad šiemet labai ramus ir gražus vakaras, tiesiog nesinori išeit iš kapinių. Te tau paguodai gražų M. Martinaičio pamąstymą (tik keista, kad nepažymėta, kad autorius šiemet miręs, kažkaip lyg būdavo įprasta paminėt tokius dalykus ir kada ar iš kur paimtas straipsnis).
Atsakyti
Pirstukai thumbup.gif
Vakar Silutes kapuose buvom,kaip grazu kapeliai tarp pusu... wub.gif
Pro langa mums didziules senosios kapines,ant kalno..Vaizdas nuostabus ax.gif
Papildyta:
Gimdymas UK..
http://www.delfi.lt/...s.d?id=61814389
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2013 11 01, 23:54)
man irgi labai šlykščiai, lygiai kaip ir baisios mūsų Užgavėnių kaukės cool.gif
na jau, palyginai irnesakyk.gif
o ką tu įmetei, tai kaukės po Helowino likusios doh.gif

Einu į FB raganas įmesiu biggrin.gif
Atsakyti
Užgavėnės bent jau mūsiška,lietuviška,iš pagonybės atkeliavusi.O Helovynas?Iš šalies be šaknų.Juk iš tikro amerikinio nieko nėra.Suneštiniai.Mes nepripažįstam.Man tai ramybės drumstimas.Visi šventi ir Vėlinės tokios...visai kitos.Bet suprantu,kad kai vaikai paaugs,norės su draugais siaust.Tegu.
O tos šlykštynės ant stalo man visiškai nepriimtinos.Kaip ir kūdikėliai ant krikštynų tortų,kuriems kažkas nukąs galvą.Kvepia kanibalizmu.
Atsakyti
QUOTE(Ryto@Rasa @ 2013 11 01, 23:03)
ale moteriškė esi, o elgies kaip paauglė-ko ten grūdais į tuos kapus? nuotykių ieškot? vaiko pamest? a ty be tavo apsilankymo numirėliai būt sukilę iš kapų?

Laba ryta 4u.gif
na, tiesiog tradiciškai visada važiuojam. Kadangi dalį savo gyvenimo augau su savo a.a babyte, tai man kapai kapeliai yra gražu, ypač vakare kai visas kalnelis plevena liepnelėse wub.gif šiemet mūsų kapelis jau pilnas buvo verysad.gif nors tiesą pasakius prie tų kapų aš nieko nejaučiu blush2.gif
žinoma, seni žmonės jie turi teisę prašyti palaidoti kaip jie nori, bet mes su vyru esam už kremavimą ax.gif

Atsibudau persuktu sprandu doh.gif

aš pritariu toms, kurioms neimponuoja Helouvynas schmoll.gif na, aš nieko nesu pries tuos, kurie švenčia, tegu...bet aš mėgstu Vėlines, mėgstu rimtį, susikaupimą tuo metu ax.gif vakar, berods, klausiausi per radiją diskusijos, tai net keli jaunuoliai paskambinę rėkė, kad kokie lietuviai ,,zanūdos", kad visos šventės pas mus liūdnos, kad nusibodo tas žvakes nešioti ir kad kapus reikia lankyti net tik per Vėlines, bet nuolat......iš dallies gal suprantama, kad jauniems norisi linksmybių ir šėlionių, bet susikaupimas, pagarba, aplankymas, prisiminimai tikrai dar niekam nepakenkė...aš su nostalgija ir gerumu prisimenu tas visas lapkričio pirmąsias kai visi vos sutilpę į moskvičių dar tada važiuodavom į kapelius, pasimelsdavom trumpa maldele, susitikdavom senus gimines, papuošdavom kapelius, man a.a babytė duodavo daugiau žvakių tai aš eidavau į senąsias kapines papuošti kapų, kurių niekas nelanko blush2.gif man gražu.....aš ir savo panelę jau kelintus metus vežiuosi prosenelių kapų lankyti, apvaikštom kapines, pasiskaitom antkapių užrašus...kokių įdomių galima rasti wub.gif
na, bet čia tik mano nuomonė ax.gif
Atsakyti
Pratęsiant Helovyno ir Vėlinių temą: R. Doveikos straipsnis. Man labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 11 02, 10:09)
Užgavėnės bent jau mūsiška,lietuviška,iš pagonybės atkeliavusi.O Helovynas?Iš šalies be šaknų.Juk iš tikro amerikinio nieko nėra.Suneštiniai.Mes nepripažįstam.Man tai ramybės drumstimas.Visi šventi ir Vėlinės tokios...visai kitos.Bet suprantu,kad kai vaikai paaugs,norės su draugais siaust.Tegu.
O tos šlykštynės ant stalo man visiškai nepriimtinos.Kaip ir kūdikėliai ant krikštynų tortų,kuriems kažkas nukąs galvą.Kvepia kanibalizmu.

Pirmiausia, Helovynas - keltiška šventė, t.y. kilusi iš AIrijos, Škotijos 4u.gif , o Amerikoj ji ir atsirado kartu su jų emigrantais. Taigi, šventė yra labai sena ir su gražiom tradicijom, labiausiai pritaikytom dabar būtent vaikams.

Todėl pasidaryti šventę visai kitą dieną nei Vėlinės, man netrukdo cool.gif . Tuo labiau, kad vaikai draugauja ir mokosi su tais pačiais airiais ir škotais, ir mokykloje būna Helovyno karnavalas , lygiai kaip ir Užgavėnių karnavalas .

Jei įsivaizduojat, kad visos linksmesnės šventės - tai alkoholis ir kitos nesąmonės, tai mūsų atveju jūs klaikiai klystate cool.gif . Todėl vieną dieną puoštis kauke, valgyti raganos pirštukus, o PO DVIEJŲ dienų važiuoti ant kapų, pagerbti mirusius, man visai nesikerta.
Ir visada važiuojam, kai lt būnam, pusę Lietuvos apsukam, ir BŪTINAI su visais vaikais, ir man labai patinka lankyti kapus ne tik per Vėlines...

Taip jau likimo lemta, kad visą gyvenimą turiu šventę (dabar jau dvigubą) iškart po Vėlinių. Tai ką, man nešvęsti, todėl, kad išvakarėse buvau ant kapų???

Jei ką, tai užsidegsime žibintą ir lapkričio 11 , per šventą Martyną. Irgi negerai???

Ai, be reikalo čia teisinuosi, neturiu vilčių, kad paskaitysite tai, ką parašiau, ir suprasite. Dažniausiai visi suinterpretuojame taip, kaip norime cool.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nata*: 02 lapkričio 2013 - 11:44