Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiavaikių mamyčių

Apklausa: Ar esate emigrantas, ar planuojate/neplanuojate išvykti? (62 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Sveikutes, siandien buvom kursuose- mokymuose, aisku, ne pirma karta, aisku, apie vaiku auginima, ir aisku, apie tai kas ir taip aisku, bet smagu pravedint smegenis, pabendraut, dar karta suzinot, kad tavo vaikas ne pats blogiausias pasaulyje, ir tt.

QUOTE(SkruzdėTauškalė @ 2013 10 23, 15:28)
Čia tu apie gliuką? Na, jai dar reikia kojas apšilti pas mus, ir tik tada į albumą.

Mergeliukai, ramiai kvepuokim, nepulkim I panika, tikrai nesilausiu, kai reikalas bus, tai ir "susimatysim", cia tiesiog siaip buvo papokstauta mirksiukas.gif

QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2013 10 23, 21:18)
Hachiko: a dog story
The color of Paradise
Children of heaven

Jeigu kuri nesat mačiusi, parodykit šį video Will Young ,,Come on" savo vaikams- labai gražus, mano vaikams labai patinka thumbup.gif ir muzika labai graži 4u.gif

as irgi is tu bliovikiu, jau vaikysteje, mama pasakojo, kad ziuriu filmuka, briedis eina ten per miska, o man paverkt proga. Ziu, ir mano vyresnele tokia pati - kai
ziurejom Hachiko: a dog storym, tiek isisriubavo, drebet pradejo, lupos melynos, galvojau, amba, vaika isterija istiko... unsure.gif nusiramino, bet per miegus dar nakti kukciojo... Ir siaip, greit graudinasi jei ka.

QUOTE(_una_ @ 2013 10 23, 22:34)
O aš, žinok Venslovos nemėgstu nei gyvo, nei virtualaus, kažkoks jis man antipatiškas blush2.gif .

man irgi, bet niekam nepasakojau iki siol biggrin.gif nes, nu kaip gali nepatikt - ir grazus, ir protingas ir visur tik toks megstamas...galvojau, vis ziuredavau visokius interviu su juo, skaiciau, nu, supratau, kad mums "nepakeliui" blush2.gif

Viriau siandien vakarienei ta isgirta visur manu kose su moliugu...na, bandysiu dar karta..gal pavargus, gal ne su meile viriau si karta g.gif valgem tik as, mb ir aisku, suo ryt dar valgys doh.gif
Atsakyti
una, mes su vyru laikomės pozicijos - nesinaudok tuo, ko tau nereikia,kad netyčia tas reikalas neateitų. kolkas pasiteisino blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2013 10 23, 21:12)
kiek tas "stipriai"? Pas mus viena darželinė diena kainuoja 7,16 Lt + 50 Lt nuolatinis "ugdymo mokestis".

Pas mus viena diena kainuoja 6,63 uz maitinimus + 2lt patiekalu gamyba(vireju atlyginimai,virtuves inventorius,elektra,vanduo ir kitos sanaudos susijusios su maisto gaminimu) bigsmile.gif Gaunasi 8,63 cool.gif Plius abonentinis 25lt ugdymo aplinkos islaikymas(higienos priemones,patalynes skalbimas,isigijimas,medziagos patalpu prieziurai,inventoriui isigyti ir kt.)
Sakyciau labai "stipriai",va palyginus ka moka sostine ir musu "miestas" kuris jau greitai praras "didmiescio" varda.. Gerai,kad nors abonentini moket reikia tik uz viena vaika..Nes uz 2 jau ir taip "padedi" virs 500..
QUOTE(gliuka @ 2013 10 24, 00:41)
Sveikutes, siandien buvom kursuose- mokymuose, aisku, ne pirma karta, aisku, apie vaiku auginima, ir aisku, apie tai kas ir taip aisku, bet smagu pravedint smegenis, pabendraut, dar karta suzinot, kad tavo vaikas ne pats blogiausias pasaulyje, ir tt.

O, idomu,kokiuose? bigsmile.gif As buvau keliuose iki mokyklinio amziaus vaiku teveliams,dabar lankau jau paaugliuku,gimnazijoje Patinka.. ax.gif Po paskutines paskaitos truputi sukresta likau..Uzgrauze savianalize..Bet i nauda labai ax.gif
Atsakyti
tindi manlskis beveik zodis zodin taip sako ir dar prideda blush2.gif neimk, kas tau neskirta....ir nemaldauk ir tik tada, kai tikrai prireiks -prasyk...
kai paskaitau jus-vis pamastau kaip gerai kai manieji turejo galimybe neit i darzeli-tik priesmokykline grupe iki pietu blush2.gif nei jie gailisi, nei as... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zeneta: 24 spalio 2013 - 07:34
QUOTE(zeneta @ 2013 10 24, 07:30)

kai paskaitau jus-vis pamastau kaip gerai kai manieji turejo galimybe neit i darzeli-tik priesmokykline grupe iki pietu  blush2.gif nei jie gailisi, nei as... blush2.gif

Gal ir keistai nuskambės, bet aš džiaugiuosi, kad visi maniškiai ėjo į darželį blush2.gif Vienas ir dabar dar eina. Bet, aišku, vaikas vaikui nelygu ir čia ne išvados, o šiaip asmeninis pastebėjimas. Darželinukai išmoksta bendrauti kolektyve, jie greičiau prisitaiko, perpranta ir priima taisykles, mokykloj lengviau adaptuojasi ir susiranda draugų. Aišku, jei pačiam norisi to kolektyvo. Vidurinėlis iš prigimties vienišius, tai darželis jam buvo katastrofa, bet jei ir darželio nebūtų lankęs, tai gal ir iš viso su nieko bendrauti nenorėtų ir nesugebėtų.
Atsakyti
reikia ar ne kolektyvo-gal daugiau nuo pacio vaiko priklauso...vyriausias mano irgi vienisius-lanke priesmokykline, bet ir liko vienisius turi draugu, bet daugumoj toks pat kaip ir jis pats...moksliukai biggrin.gif gerai kad vidurinelis ji biski paaukleja ir aprangos, ir bendravimo klausimais...maziukas isvis be jokio darzelio nuejo, tai jam tik viena beda-nesupranta kodel mokytoja pakeltu balsu neka, jam atrodo pyksta , o su vaikais-santykiai wub.gif galiu pasidziaugt vaikai tikrai draugiski.ir pats is ju daug ka ismoksta...tik siek tiek vienisius irgi-labiau linkes mokytis g.gif mane tik vienas stebina mazius neturi ne vienos pastabos, kai kiti turi jau po kelias....net bijau to jo gerumo...nors zinau kad nezmoniskai jautrus vaikas...kaip ir vyriausiasis -itariu paveldejo g.gif
Atsakyti

Labas 4u.gif

Nu filmų kad prisirašiau, tik dabar laiko reikia ištaikyt jiems pažiūrėt smile.gif
MB vakar susuko, tai dičkis juokėsi - du invalidai pasilieka namuose doh.gif bet susuktas juodai verysad.gif šiandien po pietų pradeda vizitus pas medikus.

Kas dėl darželių, mano atveju nepasitvirtino kad darželinukai gabesni, mokantys drausmės ir susikaupimo. Žiūrėsiu kaip bus panelėms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristulee @ 2013 10 24, 11:18)
1. MB vakar susuko, tai dičkis juokėsi - du invalidai pasilieka namuose  doh.gif bet susuktas juodai  verysad.gif šiandien po pietų pradeda vizitus pas medikus.

2. Kas dėl darželių, mano atveju nepasitvirtino kad darželinukai gabesni, mokantys drausmės ir susikaupimo. Žiūrėsiu kaip bus panelėms  smile.gif

1. 4u.gif

maniskiui negereja su ta ausim. plius dar isvarza atsiliept pradejo doh.gif o pas daktarus neina, nes anglu nemoka doh.gif

2. mano maziuke, jei tik kabo jos piesinukas, vis veda rodyti piesinuko kuri piese thumbup.gif gal ir negabesni, bet bent maniskem jis i nauda. eina visur lb noriai. tik maziuke ryte uzsiozevo ir pas mano mociute norejo eit. pazadejau, kad savaitgali eisim pas mociute(mano vaikams ji prosenele, o mano mama vadindavo baba)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audryta: 24 spalio 2013 - 10:30
Buvau pas akių gydytoją šiandien (profilaktiškai, dėl gimdymo siunčia, bo trumparegė). sakė, kad galiu gimdyt ne vieną, ne du ir ne tris lotuliukas.gif prajuokino. ryškiai į kortelę nepažiūrėjo, kelintas čia mano bigsmile.gif

vyresnėlė mano keistuolė, visus metus verkė, kad nenori į darželį, dabar vis nori pati pirma nueiti doh.gif
Atsakyti
katik kalbejau su kaimyne,musu rajone per 2 menesius 27 padegimai... nieko nuostabaus kad man naktiniai kosmarai prasidejo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gina @ 2013 10 24, 08:28)
O, idomu,kokiuose? bigsmile.gif As buvau keliuose iki mokyklinio amziaus vaiku teveliams,dabar lankau jau paaugliuku,gimnazijoje  Patinka..  ax.gif  Po paskutines paskaitos truputi sukresta likau..Uzgrauze savianalize..Bet i nauda labai ax.gif

Mes cia pradejom testinius (iteviams ir globejams skirtus), as taip pat lankau, kai tik galimybe yra, ir kur galiu, man naudinga - galima, aisku, paskaityti, bet kai vyksta viskas gyvai, ipinama patirtis, psichologo komentarai (musiske patinka man - taip trumpai, aiskiai, is karto prie reikalo), tai gal ilgiau galvoje lieka g.gif
Vakar, va, apie saviverte kalbejom, apie tai, kas ja formuoja, apie pagyras vaiku ir tt., apie tai, I ka atkreipti demesi renkantis mokytojas vaikams, kurie nedrasus, su menka saviverte ir tt.

QUOTE(largoconfuoco @ 2013 10 24, 14:19)
Buvau pas akių gydytoją šiandien (profilaktiškai, dėl gimdymo siunčia, bo trumparegė). sakė, kad galiu gimdyt ne vieną, ne du ir ne tris  lotuliukas.gif  prajuokino. ryškiai į kortelę nepažiūrėjo, kelintas čia mano  bigsmile.gif

Man irgi visada ziuredavo tinklaine, jau taip issamiai, o kai gimdyt nuvaziuodavom, net akies krasteliu gyd. neziuredavo kaip ir kas tam dugne, giliai dzin, panasu, kad. Nors ir minuso oj kiek pas mane doh.gif

Del darzeliu - kai gime vyresneliai pameciui, tai galvojau, oi jau neeeeee, jau mano vaiku tai nieks cia man "nezalos, ir netraumuos" ("aciu" artimai aplinkai doh.gif ), ir taip dicke iskeliavo I darza tik 5,5m, kartu su vyresneliu - 4-meciu, na, ir ka - isvada - neatsibuvo ji jame, budavo dar pernai pasako, ech, kaip noreciau dar darzelyje buti, kai kitos jos klasiokes - grupiokes jau labai apie mokykla svajojo, o ir adaptacija buvo sudetingesne nei "leliukui" - I darzeli jau norejo, bet labai jautriai reagavo, kad su ja niekas nedraugauja (nes kiti juk ten jau nuo 1-2m, susicementave ir tt), kazkas su kazkuo pesesi, aukletoja balsa kele ir tt, zodziu, stresavo del to, I ka jau kiti vaikai seniai demesio nekreipe...Mazesni jau ejo 3,5 ir 3m, ir ko gero, lengviausiai maziui sekesi...
Atsakyti
gliuka pagi biskiuka papasakot apie ta nedrasuma,savivertes kelima...labai aktualu ir idomu...
Atsakyti