Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(mamagute @ 2013 10 17, 13:34)
Jai,  Maggie, tai, matyt,  tiesiog jautri tema . Tai ir atkreipė dėmesį. Daugelis nei matė, nei atkreipė, nei ką... smile.gif

nu jau. retai pasireiskiu diskusijose. bet ir man kartais norisi pablevyzgavot. mane tiesiog suerzino po nerealiai stipraus, grazaus Say ikelto portreto moters su pypke, kakokie bereikalingi asmeniski komentarai, kas ka daro, ko nedaro. tik tiek. idomesnis analizavimas butu - ne kas ruko, o kas neruko, bet - kodel pypke, ar ziurisi ar ne, ar tai nera vulgaru, ar nesa teigiamas ar neigiamas emocijas ir t.t. cia tik mano nuomone. jei jau kalba apie tai pakrypo. tikrai idomu butu paskaityt forumieciu analizes. jei man buna jautrios temos, dazniausiai tyliu - pvz nevykes centravimas biggrin.gif verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Mangute @ 2013 10 17, 13:39)
kai atsidarysi nuotrauką, apatiniam kairiam kampe paspausk "Help and Feadback" Opt out the new photo experience ir nuotraukas galėsi kelti kaip visada.

aciu labai. viskas dabar veikia.
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2013 10 17, 12:34)
Jai,  Maggie, tai, matyt,  tiesiog jautri tema . Tai ir atkreipė dėmesį. Daugelis nei matė, nei atkreipė, nei ką... smile.gif

Jautri ne tik jai. Aš štai (nežinau kelių ar keliolikos) km paklodę parašiau, bet pasidėjau į spintą galop. Gaila tik, kad ten įsipainiojo minčių apie Say portretą apskritai, bet kol kas neišmanau kaip, o ir tingiu smile.gif ... apipjaustyti. Gal prie progos.
Ir nors nerūkau arba rūkau, man patinka posakis "užsirūkom taikos pypkę", tą ir siūlau, užsikandant minėtais keksiukais biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 17 spalio 2013 - 12:47
QUOTE(Maggie @ 2013 10 17, 12:59)

negaliu patikrint, bet amno akimis ziurint - rausva.

Tikrai rausva, išmokau patikrinti. Dabar reik eit aiškintis ką daryt kad neraudonuotų,nemėlynuotų ir nežaliuotų biggrin.gif

O kiek skirtumas gali būt tarp RGB kad norma skaitytųsi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėlynakė_ @ 2013 10 17, 13:51)
*Tikrai rausva, išmokau patikrinti. Dabar reik eit aiškintis ką daryt kad neraudonuotų,nemėlynuotų ir nežaliuotų  biggrin.gif

**O kiek skirtumas gali būt tarp RGB kad norma skaitytųsi?  g.gif

*teisingą WB nustatyt biggrin.gif
** kažkada rašėm, kad ne daugiau 5 punktų. Gal kas kitą nuomonę turi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagute: 17 spalio 2013 - 12:55
Na va, apkarpiau kaip mokėjau ir kaip nesitingėjo, transliuoju:

(...)
Tad štai apie ką mudvi su Maggie smile.gif Apie atskaitos tašką ir prizmę, per kurią pažvelgiama į nuotrauką. Nesakom (nesakau), kad mūsiškis yra teisingiausias, nenustebčiau, jei ne, bet ir Jūs nenustebkit dėl mudviejų nustebimo cool.gif
Mano asmenine nuomone, kūryba apskritai nelabai turi ką bendro su gyvenimo būdu, gyvensenos principais, manau, kad fotografuojama/filmuojama/muzikuojama, eiliuojama ar tapoma nebūtinai tai, kas mėgiama, kam pritariama, kuo galbūt piktnaudžiaujama/nepiktnaudžiaujama in real life... Ji kažkur šalikelėj nuo gražu/negražu, valgoma/nevalgoma ir t.t.
Didaktinė kūrybos misija man apskritai neįdomi, dar daugiau, esu linkusi galvoti, kad ten, kur prasideda didaktika, kūryba kaip ir baigiasi rolleyes.gif
Grįžtu prie Say. Josios portrete toji pypkė man niekaip nesusiasoci biggrin.gif su tabako pramone ir ateity, manau, nesusiasoci biggrin.gif. Tą linksmai stirksančią pypkę matau kaip papildomą šio tyrai geidulingo flirto, vyliaus atributą, nes, nors modelis lyg ir be užuolankų žvelgia tiesiai į mus, nematau ten mūsų, nematau ir Say su savo mamyte biggrin.gif , matau tik menamą flirto objektą, kuriam ir skirtas šis monospektaklis... Ir tasai pypkės išsirietimas man papildomai kalba apie kvietimą, lyg kiek atsainų, o gal savaip drovų pamojimą pirštu, apie be žodžių ištartą EIKŠ smile.gif Ir dėl to ji man čia žūtbūtinai reikalinga. Aš neužuodžiu tabako, užuodžiu baisiai gražiai parodytą aistrą, subtiliai prislopusią, emancipuotą, tikrą, nuogą, nors ir tvardomą dailių raukinukų... Na, neatsižegnoju prielaidos, kad Say gal ir visai ne tokį "tekstą" buvo paruošus, kad su savo matymais ėmiau ir nusišnekėjau į lankas ir klonius, lai ji(Say) man kaip nors atleidžia ir nekikena pusę dienos tai perskaičiusi rolleyes.gif
Kaip ten bebūtų, Say, turi kažkokio saldaus nuodo šis Tavo portretas, jau trečią dieną įsigėręs, įsisiurbęs į mintis, pririšęs trumpa virvele, neleidžiantis atitokti (pavariau lyg iš Luvro salės lotuliukas.gif ). Man bais patinka tasai stilizuotas retro prieskonis, ir kad jo čia būtent tiek, kiek įbėrei, nepamažinai ir nepadauginai, nenudekoratyvinai ir trūks plyš netraukei iki absoliučios autentikos. Žiūriu į šią jauną, ką tik išsiskleidusią ar dar besiskleidžiančią moterį, ir painiojuos monoliziškose jos žvilgsnio pinklėse. Regiu ten ir moterišką klastą ir tyrumą, ir blankų šypsnį, ir melancholiją, geidulingumą ir skaistumą, pasitikėjimą ir abejonę, atsidavimą su netikrumo, nerimo virpesiais. Ai, žodžiu, matau ten visą velnią, rojų, skaistyklą ir peklą, ir visa tai taip elegantiška, subtilu ir jausminga, kad pradedu įtarti pačią naktimis rašant eilėraščius ir penint sielą "paukščių pienu" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 17 spalio 2013 - 13:07
QUOTE(Iks @ 2013 10 17, 13:46)
Jautri ne tik jai. Aš štai (nežinau kelių ar keliolikos) km paklodę parašiau, bet pasidėjau į spintą galop. Gaila tik, kad ten įsipainiojo minčių apie Say portretą apskritai, bet kol kas neišmanau kaip, o ir tingiu smile.gif ... apipjaustyti. Gal prie progos.
Ir nors nerūkau arba rūkau, man patinka posakis "užsirūkom taikos pypkę", tą ir siūlau, užsikandant minėtais keksiukais biggrin.gif

o tu tik mintis apie portreta nukopink. isties, idomu. as kolkas dar rutuliuoju, bet labai noresiu pasisakyt.
Papildyta:
QUOTE(Iks @ 2013 10 17, 14:04)

kaip salto vandens atsigeriau, karsta liepos popiete.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2013 10 17, 13:10)
o tu tik mintis apie portreta nukopink. isties, idomu. as kolkas dar rutuliuoju, bet labai noresiu pasisakyt.

Tą ir padariau, kai ką teko išmest, nes buvo audiniais suaugę su "kava ir cigaretėmis", bet et, gal ir neesminga.
Ir man rūpi, ką pasisakysi apie tą portretą, lauksiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Mėlynakė_ @ 2013 10 17, 12:51)
Tikrai rausva, išmokau patikrinti. Dabar reik eit aiškintis ką daryt kad neraudonuotų,nemėlynuotų ir nežaliuotų  biggrin.gif

Patariu pasidėti daiktą ten, kur nėra baisiai spalvotos aplinkos ar ten, kur tų spalvų būtų kuo mažiau, kad neprigaudytų atspindžių. Gali kaip baltos sp. pavyzdį fotoaparatui nurodyti visą šią kompoziciją (nufotografuok ją ir įdėk į custom parinktį; bent jau aš taip dariau).
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 10 17, 14:04)

matau tik menamą flirto objektą, kuriam ir skirtas šis monospektaklis... Ir tasai pypkės išsirietimas man papildomai kalba apie kvietimą, lyg kiek atsainų, o gal savaip drovų pamojimą pirštu, apie be žodžių ištartą EIKŠ  smile.gif  Ir dėl to ji man čia žūtbūtinai reikalinga. Aš neužuodžiu tabako, užuodžiu baisiai gražiai parodytą aistrą, subtiliai prislopusią, emancipuotą, tikrą, nuogą, nors ir tvardomą dailių raukinukų... Na, neatsižegnoju prielaidos, kad Say gal ir visai ne tokį "tekstą" buvo paruošus, kad su savo matymais ėmiau ir nusišnekėjau į lankas ir klonius, lai ji(Say) man kaip nors atleidžia ir nekikena pusę dienos tai perskaičiusi rolleyes.gif
Kaip ten bebūtų, Say, turi kažkokio saldaus nuodo šis Tavo portretas, jau trečią dieną įsigėręs, įsisiurbęs į mintis, pririšęs trumpa virvele, neleidžiantis atitokti (pavariau lyg iš Luvro salės  lotuliukas.gif ). Man bais patinka tasai stilizuotas retro prieskonis, ir kad jo čia būtent tiek, kiek įbėrei, nepamažinai ir nepadauginai, nenudekoratyvinai ir trūks plyš netraukei iki absoliučios autentikos. Žiūriu į šią jauną, ką tik išsiskleidusią ar dar besiskleidžiančią moterį, ir painiojuos monoliziškose jos žvilgsnio pinklėse. Regiu ten ir moterišką klastą ir tyrumą, ir blankų šypsnį, ir melancholiją, geidulingumą ir skaistumą, pasitikėjimą ir abejonę, atsidavimą su netikrumo, nerimo virpesiais. Ai, žodžiu, matau ten visą velnią, rojų, skaistyklą ir peklą, ir visa tai taip elegantiška, subtilu ir jausminga, kad pradedu įtarti pačią naktimis rašant eilėraščius ir penint sielą "paukščių pienu"  biggrin.gif

mmmm... kaip gražiai, taikliai, ir dar kaip tik nori... wub.gif
Atsakyti
Bet jau Iks įžvalga ir iškalba tai wub.gif
Atsakyti
Iks, ačiū tau, kad šitokia iškalbinga esi. Puikiai sudėliojai mintis žodžiais ir sakiniais. Lygiai taip pat ir aš matau šį portretą. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 17 spalio 2013 - 14:07
Oho, jau 19 parolimpiečių smile.gif
Bet nesulaukiau nė vieno atsiliepimo apie rungtis. Darom įprastai? - mainomės foto ir pratęsiame tą, kurią gausime, ar... imame vieną (KOKIĄ???) foto ir kiekviena savaip ją interpretuojame? Pasidalinkite mintimis, jei negaila ir jei ne per daug prašau žmonių su spec. poreikiais ir pareikalavimais smile.gif
Taip pat prašau kažkiek konkretizuoti savo poreikius dėl terminų (taikoma tiems, kurie smarkiausiai su jais pykstasi - SAY ypač biggrin.gif ). Kokios beterminystės pageidautumėte? Absoliučios? Dalinės? Jei dalinės, tai kokia nebūtų skausminga?
Jei turite kt. pasiūlymų - neškit čia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 17 spalio 2013 - 14:41
QUOTE(Iks @ 2013 10 17, 15:39)
Oho, jau 19 parolimpiečių smile.gif
Bet nesulaukiau nė vieno atsiliepimo apie rungtis. Darom įprastai? - mainomės foto ir pratęsiame tą, kurią gausime, ar... imame vieną (KOKIĄ???) foto ir kiekviena savaip ją interpretuojame? Pasidalinkite mintimis, jei negaila ir jei ne per daug prašau žmonių su spec. poreikiais ir pareikalavimais smile.gif
Taip pat prašau kažkiek konkretizuoti savo poreikius dėl terminų (taikoma tiems, kurie smarkiausiai su jais pykstasi - SAY ypač biggrin.gif ). Kokios beterminystės pageidautumėte? Absoliučios? Dalinės? Jei dalinės, tai kokia nebūtų skausminga?
Jei turite kt. pasiūlymų - neškit čia smile.gif

reik imt viena(kelias) ir viesai - nereiks jokiu registraciju ir daryt niekam nieko nereikes biggrin.gif
Atsakyti