QUOTE(Vetra127 @ 2013 10 28, 09:17)
Sveikos, įkeliu vieną vasaros foto. Labai noriu išgirsti nuomones
http://farm6.staticf...21d67382d_z.jpg
Vetra127, kol ilgai ir nuobodžiai kaupiausi įgarsinti savąją nuomonę, Zirze užbėgo už akių. Linkusi su ja susidaužti bokalais
.
Netinka čia horizontalus formatas; marinistika apskritai labai prašosi paguldoma, nes vertikalės ją spaudžia, neleidžia lietis jos prigimtiniam gaivalui (prisimink Maironį: "išsiisupus PLAČIAI vakarų vilnimis"). Tas horizontalumo poreikis būdingas ne tik jūroms marioms vandenynams, bet ir peizažams apskritai. Išimtys, kaip ir visame kame, įmanomos, tam jos ir išimtys
Vertikalus formatas paprastai tinka portretams, veržlumui, pasidavimui aukštyn ar žemyn perteikti. Žinoma, tai schematinės tiesos, bet kliautis jomis visai verta...
Savo foto lyg ir užgriebei visus 3 pageidautinus planus (akmenys, jūra, tiltas), bet, bėda, nė vienam jų nesuteikei ypatingojo statuso. Akmenys užgriozdina kadrą. Jei Tave sužavėjo būtent jie, lyg jūros vėpliai išrietę stambias nugaras, turėjai ir mums tai per nuotrauką aiškiai sufleruoti, sudominti - akcentuoti jų faktūrą, parodyti, kokie jie šlapi, sunkūs, niūrūs ir dar nežinau kokie. Jūros monologas didesnio įspūdžio taip pat nepalieka. Gal ir nesunku įsivaizduoti, kad realybėje tasai šniokščiantis purslojimas buvo kažkas toookio, mes gi matome tik gana paliegusį lūžtančios bangos (a la paningo) vaiduoklį, labai neypatingą, labai blankų, netekusį gyvybės... Tiltas galėjo būti visai įdomus akcentas, bet nėra, sutik.
Su grynai techniniais parametrais, mano galva, šįkart irgi nelabai susitvarkei, lenda nekokybė, smelkiasi "degėsių" kvapas, šviesa tik mechaniškai perkelta į kadrą - tik pats jos faktas, be turinio...
Bet nenusimink. Ne taip jau lengva kepti saulėlydžius, jie dažnai užsispiria ir lieka už kadro, nors rodos buvo sudarytos visos sąlygos, pati gamta padavė gatavą dovanėlę, tik spragsėk ilgiau negalvojęs... Bet ne. Čia kaip su tuo nemokamu sūriu pelėkautuose...
QUOTE(Delicious @ 2013 10 28, 16:03)
Atitipenu su koliažu: ??? + Delicious
http://farm6.staticf...fb9278fc4_z.jpg
Pasikartosiu, bet man ir dabar, paaiškėjus, kad dėl sugedimo laipsnio, ten visai ne lietpaltis vaidenasi
JB tikrai gerai atitaikytas, bet va to tikslesnio rakurso man trūksta, juolab, kad mamagute savuosius akcentėlius labai aiškiai, labai tiksliai, tvarkingai padėliojo... (nebūtų pedantė, kaip ir visos pirmūnės
).
QUOTE(Maggie @ 2013 10 28, 17:09)
galvojau galvojau, ogi sugalvojau (...)
tema, kuri man patinka -
Maistas
(...) noriu gero restorano lygio foto
Man irgi patinka. Per maistą į šią sektą ir patekau. Tik greitai pamiršau, ko buvau atėjusi...
Tik sąlygas užkėlei, nepasikuklinai... Iš kur dabar tą aukštą lygį paimti
Ir pagal kokią sistemą - Michelin žvaigždučių ar Užkalnio žąsų ir žąsyčių
QUOTE(gotte @ 2013 10 29, 00:12)
Aciu uz sveikinimus po mano auto flickr, bet atnesu ji cia (o gal kas dar ir nematet), noriu kritikos, nes ideja turejau labai aiskia ir ejau link jos igyvendinimo, bet dabar galvoju, gal kvadrata kirpti, gal spalvas prislopinti.... net nezinau, bet rodos, kad noriu kazka pakeisti, bet pati nezinau net ka...gal apskritai perdaryt reiktu
tai isspardykit man sikna, please
http://farm8.staticf..._a4fbbbd65e.jpg
Aha, tik papasakok man prašau, kaip galėčiau nuo dūšios spardyti, netyčia nežgavusi gležnos kurio nors drugelio uodegos?
Ir, et, manoji spardymo metodika mažai kuo Tau pasitarnautų. Nesiimu svarstyti, ar esame ir ar galėtume būti dėl savo požiūrio, stilistinių prieraišumų kuo nors viena už kitą pranašesnė. Tuščia kalba, man regis. Man sunku įsijausti į Tavąjį darbą vien dėl to, kad, na, nesu tokio stiliaus mėgėja. Neužsikabliavau ant tokio, nebuvau užsikabliavusi ir dėl ateities taip pat nesu tikra. Tad žvilgsnis būtų iš anksto subjektyviai nulemtas. Tai apie Tavo darbą nieko iš esmės nepasakytų, tik apie skirtingas kryptis ir gal skirtingus poreikius. Kas Tau iš to, jei pasakysiu, kad manęs nekabina tasai absoliutus netikrumas, dekoratyvumas, miglota iliuzija, kuriama pirmiausia per iliuzorinį vaizdą, ne kitomis priemonėmis. Na, nemoku to labai rimtai priimti. Nors mintį gabalais gal ir pagaunu, nors (gal savavališkai) tiesiu paraleles į ankstesnįjį, sensacingąjį Gottės auto, tikiu Tavo nuoširdumu ir tokiame, kitokiame pateikime gal ir nematau nieko blogo, spardytino. Tik. Tai ne man. Kažkas, kas mus kirpo, šiuo atveju, matyt, sukirpo pagal skirtingus lekalus. Tik tiek
Ir gal net įdomiau dėl to... Vis tik neatsisakyčiau pamatyti kvadrato. Mano galva, tie medžiai dešinėje nelabai reikalingi, gal jų vora ir harmoningai "užsuka" kadrą, bet man lyg ir norėtųsi lengvesnio nu(iš)plasnojimo, tokio visiškai ištirpstančio, lyg buvo jis, o gal ir nebuvo...
QUOTE(Sea Girl @ 2013 10 29, 00:53)
Laukiau laukiau kuri nors pirma ides, bet nesulaukiau
tai dedu savo irodyma kad namu darbus dariau
http://farm3.staticf...b41f29493_c.jpg
Dar viena pirmūnė
Net neramu daros, kad perestukinų gretos retėja, krinka. Štai net Say viena pirmųjų užsiėmė vietą PO traukinyje, nors pagal įsivaizduojamą scenarijų turėjo įgrūti į peroną pačią paskutinę minutę...
QUOTE(Delicious @ 2013 10 29, 11:03)
Įkeliu kitą bandymą, kuris manęs pačios neįtikina savo (ne)kontrastingumu.
http://farm6.staticf...6f5f0bd9e_z.jpg
Sprendimas būtų buvęs visai nieko. Tik neišbaigtas, su mamagutės nesusigiminiavęs...
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2013 10 29, 15:19)
As tai leidziu versti i JB
Ir aš leisiu, jei atnešiu spalvotą
Papildyta:
QUOTE(R.i.R. @ 2013 10 29, 17:43)
žinok, kaip stengiuos, na ir nieko neišpešu. Krizė kžkokia tai... Bet bus, bus, jei jau noras yra
Man irgi big problem su pešiojimu
Praėjęs savaitgalis parodė, kad mudu su nikonu nekenčiam vienas kito (bet... nuo neapykantos iki meilės tiek pat, kiek ir nuo meilės iki neapykantos; tad gal kaip nors
)