Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Man pasirodė, kad reikėtų pradėti medžiais su lapais, mišku, ir medžiais jau be lapų. ax.gif
Peonyblossom apšerkšniję lapai, antroje eilėje pirma foto. rolleyes.gif Pindosia dar turėtų gauti į kailį, kad ne 2x2 ar 3x3 formatas, o kirpta iš akies foto buvo. biggrin.gif

Atsiprašau, kad dar kartą pakeičiau foto, apverčiau mišką į kitą pusę, regis geriau. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 20 spalio 2013 - 19:19
QUOTE(Ka @ 2013 10 20, 19:14)
Atsiprašau, kad dar kartą pakeičiau foto, apverčiau mišką į kitą pusę, regis geriau.  rolleyes.gif

Nespėju su Tavo pataisom, jau imu savo akimis nepasitikėti rolleyes.gif Šiaip - labai Ka'iškas koliažas. Kai užmačiau flickro sraute, net nepagalvojau, kad tai autorių kolektyvas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 20 spalio 2013 - 19:23
Viskas, baigiau taisyti. lotuliukas.gif
Norėjosi ir man prisitaikyti pagal užduotą taktą, bet šerkšnas būna tik rytais, labai retai, o man, nei pelėdai, nei vyturiui sunku anksti atsikelti. biggrin.gif Tad gimė štai toks dalykėlis. Miške kaip paklaikusi ieškojau kas turėtų melsvą/violetinį atspalvį. laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2013 10 20, 20:26)
Viskas, baigiau taisyti.  lotuliukas.gif
Norėjosi ir man prisitaikyti pagal užduotą taktą, bet šerkšnas būna tik rytais, labai retai, o man, nei pelėdai, nei vyturiui sunku anksti atsikelti.  biggrin.gif Tad gimė štai toks dalykėlis. Miške kaip paklaikusi ieškojau kas turėtų melsvą/violetinį atspalvį. laugh.gif

biggrin.gif bet vat kaip gražiai gavos wink.gif eisiu ryt į parduotuvę, ir man savo įdėją reik įgyvendinti.
Atsakyti
Sveikutes! Esu beveik panikoj... sad.gif Noriu siandien uzkrauti nuotraukas ir mano EOS utility neveikia...negaliu uzkrauti nuotrauku i kompa. Raso "EOS utility has stopped working. A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a solution is available."
Bandziau restart kompiuteri- nepadejo. Istryniau EOS utility programa ir irasiau is naujo, buvau isitikinus kad pades...irgi nepadejo sad.gif meta ta pacia zinute sad.gif Nebezinau ka sugalvoti ir ka daryti...
Gal kam nors teko susidurti?
Atsakyti
QUOTE(saigha @ 2013 10 19, 18:00)
koliažų žaidimas
padariau 2 variantus, neapsisprendžiu, įkeliu abu smile.gif

nematau flickr'ėj šios foto, tai čia pakomentuosiu, kokios mintys kilo. Žiūrėjau, žiūrėjau- du vyrai, kavos puodelis, laiškelis (dar žiedas). Na taip, jei jau netradicinės orientacijos, ką gi padarysi. Bet laiškelio raštas lyg moteriškas. O kam dar moteriškas žiedas!? Paskui " dasiprotėjau", kad čia , matyt, apie vieną vyrą eina kalba. Gal apie tą nueinantį? Išėjusį iš laiptinės? Aha, vadinasi visa kita istorijos dalis vyko name.
Tai va, mane klaidino , kad į istoriją įtrauktas tik vienas vyriškis , bet kadre jie LABAI LYGIAVERČIAI, ir iškart su jais abiem bandai kurti kokią tai istoriją.
"Vyriškių" foto labai patiko smile.gif
Atsakyti
Ryto žiūriniai: Jason Eskenazi

man rodos, ten ir Kryžių kalnas šmėstelėjo
Atsakyti
Saigha,
Turiu pripažinti, kad apie koliažus ir jų lipdymo principus nusimanau kaip toji wink.gif apie debesį. Tad mano pasvarstymai gal ir netrauks iki didelio rimtumo. Vis tik manau, kad klijuojant nuotraukas svarbi ne tik siužetinė linija, bet ir vizualusis tapatumas, "istorijos" pratęsimas ne tik per mintį. Įsivaizduočiau galbūt dar vieną "langą", išnyrantį iš tamsos. Aišku, galiu ir klysti, gal ir nebūtų gerai ar geriau, bet, matyt, bandyčiau pirmiausia taip. Pirmojoj foto objektai per dideli, norisi subtiliau, ne taip tiesmukiškai - gėriau gėriau (na ir kas, kad tik kavą), praradau galvelę, atsistojau ir nuėjau sau švilpaudamas. Mažumėlę nervina toji neaiškios paskirties piliulė/puponautas smile.gif tolumoje. Jei jau pasirinkai būtent tokį sprendimą, puodelio norėtųsi arba arčiau arba tolėliau, kad būtų sudarkyta nuobodi "veiksmo" koncentracija kadro centre, kad kadras, tegu per daiktus, kalbėtų apie tą sumaištį, kurią kavogėriaudamas turėjo patirti Tavo ir Delicious herojus. Antrajame variante žiedas nereikalingas jokiu aspektu cool.gif Jo buvimas itin subanalina ir taip sentimentaloką istoriją (beje, kurtą pagal ganėtinai moterišką schemą), kuri ima panašėti į žurnalines jausmų išpažintis, operinį muilą. O ir apskritai žiedo foto iškrenta iš konteksto, ji nedera nei su Tavo, nei su Deliciuos nuotraukomis, ir šiaip, nelabai ji vykusi, mano galva. Puodelio foto vėl kliūna tai, kad objektus labai koncentruoji erdvėje, kurios palieki sočiai, bet plikos, neinformatyvios, neįdomios. Norėtųsi pamatyti antrąjį variantą be to nelemto žiedo, nes per jį likusios foto ir ištįso, ir susiplojo, lyg būtų kirptos iš bėdos ir bet kaip...
Kaip debiutinį pradžiamokslės koliažą vertinu visai neblogai. O ir šiaip daro įspūdį Tavo aktyvumas, šaunuolė smile.gif
Visai įdomi mamagutės mintis, kad Deliciuos foto abu vyriškiai lygiaverčiai. Sutikčiau, dar nežinia, kuris išraiškingesnis smile.gif Kita vertus, po Saigha pateiktos istorijos aš linkusi ten matyti 1 in 2, va taip sėdėjo bėdžius, rūkė, siurbčiojo kavą, inventorizavo savo jausmus (Nr.1), galop padėjo tašką ir išėjo savo keliais (Nr.2) smile.gif

Say, ar atsigavai nors kiek? Laukiu ir Tavo pasisakymo apie alternatyviuosius koliažus - koks terminas pačiai kaulų nelaužytų? smile.gif
Ir dar kartą teiraujuos visų - žaidžiame tradiciškai ar žaidžiame su viena foto? Jei tradiciškai, reikėtų registraciją vis tik kažkada baigti ir imti ruošti foto, su kuriomis būtų žaidžiama. Ar ruošimui irgi reikalingi arkliniai terminai? biggrin.gif
Jei imame vieną foto, tai kokią? Gal yra savanorių?
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2013 10 21, 08:18)
Ryto žiūriniai: Jason Eskenazi

man rodos, ten ir Kryžių kalnas šmėstelėjo

Labai laaabai įdomu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 21 spalio 2013 - 08:34
QUOTE(Iks @ 2013 10 21, 08:41)
Say, ar atsigavai nors kiek? Laukiu ir Tavo pasisakymo apie alternatyviuosius koliažus - koks terminas pačiai kaulų nelaužytų? smile.gif
Ir dar kartą teiraujuos visų - žaidžiame tradiciškai ar žaidžiame su viena foto? Jei tradiciškai, reikėtų registraciją vis tik kažkada baigti ir imti ruošti foto, su kuriomis būtų žaidžiama. Ar ruošimui irgi reikalingi arkliniai terminai? biggrin.gif
Jei imame vieną foto, tai kokią? Gal yra savanorių?
Papildyta:
Labai laaabai įdomu smile.gif

bandau išsikapstyti su sveikata, nes vaikštau kaip plyta trenkta princesė..biggrin.gif
man tiktų terminas apie 3 sav.
gali būti ir tradiciškai, ir pratęsiant vienodą foto, bet bijau, kad pastarasis variantas bus monotoniškas.
Atsakyti
QUOTE(saigha @ 2013 10 19, 18:00)
koliažų žaidimas

Man pirmas variantas visai gerai ziurisi, antram tas ziedas ir man nee smile.gif

QUOTE(Ka @ 2013 10 20, 20:01)
Rudens portretas pagal Peonyblossom & Ka.

Grazu smile.gif As is karto pagalvojau, kad ta nuotrauka Peonyblossom, nes spalvos, bent jau man, skiriasi nuo visu kitu.

Tai idomu ar savaitgalines temos taps savaitinemis ar ne? smile.gif Pas mus visa savaitgali buvo apsiniauke ir lijo, tai temai nieko nenufotkinau, tai jei tema bus savaitine bandysiu dar sudalyvaut, nors jei ir ne taps vis tiek gal bandysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 10 21, 08:54)
bandau išsikapstyti su sveikata, nes vaikštau kaip plyta trenkta princesė..biggrin.gif
man tiktų terminas apie 3 sav.
gali būti ir tradiciškai, ir pratęsiant vienodą foto, bet bijau, kad pastarasis variantas bus monotoniškas.

3 sav. savo foto ruošimui ar jau koliažo gaminimui?
Dėl monotonijos ir aš pagalvojau. Tad šį projektą atidedu į šalį, galbūt kada nors bus galima realizuoti, atsiradus tinkamai foto ir kruopščiau apmąsčius sumanymą. Gal toks variantas kada nors galėtų debiutuoti kad ir savaitės/savaitgalio žaidimuose.
Ok, žaisim tradiciškai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 21 spalio 2013 - 09:04
QUOTE(Iks @ 2013 10 21, 09:02)
3 sav. savo foto ruošimui ar jau koliažo gaminimui?
Dėl monotonijos ir aš pagalvojau. Tad šį projektą atidedu į šalį, galbūt kada nors bus galima realizuoti, atsiradus tinkamai foto ir kruopščiau apmąsčius sumanymą. Gal toks variantas kada nors galėtų debiutuoti kad ir savaitės/savaitgalio žaidimuose.
Ok, žaisim tradiciškai.

savo foto gal greičiau paruoščiau, archyvus arčiau, o jau su svetima padirbėti norėtųsi ilgiau smile.gif
Atsakyti