Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Iks @ 2013 10 18, 07:54)
Kas sugalvojo tą NIU doh.gif (nušaučiau vietoje biggrin.gif)

Iki maždaug ką tik galvojau, kad tu čia apie alternatyvinį "nude" pavadinimą... Ir vis galvojau, galvojau, kuo čia jau toks baisus tas žodis - kai supratau, apie kokį kalbos padargą čia kalba eina, nebelieka nieko kito, kaip tik pasakyti, kad aš irgi nušaučiau biggrin.gif

QUOTE(sayonara @ 2013 10 18, 08:34)
kaip dainavo mamutovas, jaučiuosi kaip sulėtintam kine smile.gif

Oi, kaip taikliai tu čia!.. Paskaičiau prabudus ir pagalvojau, kad tikrai taip ir aš. Ruduo, vadinasi...

QUOTE(Iks @ 2013 10 18, 10:45)
Viskas, surimtėjam. Iks vėl kviečia ant kilimėlio. Palaikykit kumščius blink.gif

Taigi šildymą jau įjungė, ko ant tų kilimėlių belipti? biggrin.gif

O šiaip norėjau pasisakyt apie tąjį say portretą. Nedaugžodžiausiu kaip Iks, nemoku taip apie fotografiją (kol kas! biggrin.gif), o ir dar nelabai turiu teisės turėti nuomonę (irgi kol kas! biggrin.gif), bet iš galvos irgi jau ketvirtą (?) dieną neišeina. Galiu pasakyti bene didžiausią komplimentą, kokį aš galėčiau kam nors pasakyti - beveik paniškai nemėgstu būti kitoje objektyvo pusėje, bet say objektyvui atsiduočiau net negalvodama. Tooobula.
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 10 18, 08:11)
O ką būtent atradai? Papasakok ir mums.
Mėlynake, ar kartais ne su programa šviesinai? Jei taip, ND tas triukas netinka cool.gif

Oj tikrai neee. Tiesa pasakius net nežinau, kaip tą padaryti reikia, nes tomis programomis kol kas visiškai nemoku naudotis, Pabaigsiu ND reiks sėst prie PS mokytis biggrin.gif kol kas net neturiu jo blush2.gif turiu paprastesnę kažkokią, bet nė maž ji man paprasta neatrodo biggrin.gif pipete kol kas tik išmokau patikrinti smile.gif

O atraudau, tai apšvietimą normalų namie. Tiksliau padėjau į šviesiausiai apšviestą vietą ir kad šviesa gražiai iš viršaus kristų g.gif

QUOTE(mamagute @ 2013 10 18, 09:12)
aš tai siūlyčiau imti kažkokį mažiau įmantrų daiktą, be tiek lenkimo linijų,  kampų, briaunų ir pan. Šiuo atveju- tas pagrindinis tiesiogiai apšviestas lapas- taip,  baltas. Daugiau baltumo niekur nėra- arba jau pilkuoja (kitaip ir negali matyt būti, nes jau šešėlis, jau tamsiau. Arba mėlynuoja. O kaip iš tikrųjų turi būti fotografuojant tokį daiktą- nežinau.

Dar kartą siūlau keisti 1 psl. ND pavyzdį.

Neturiu doh.gif bent jau tinkamo fotografuoti. Ką darysi, jei šie ND netiks teks eiti pirkti kažką unsure.gif

O tai mėlynyoja kažkur, man rodė lyg visur gerai g.gif eisiu dar tikrinti...
Atsakyti
QUOTE(Opšra @ 2013 10 18, 10:04)
O šiaip norėjau pasisakyt apie tąjį say portretą. Nedaugžodžiausiu kaip Iks, nemoku taip apie fotografiją (kol kas! biggrin.gif), o ir dar nelabai turiu teisės turėti nuomonę (irgi kol kas! biggrin.gif), bet iš galvos irgi jau ketvirtą (?) dieną neišeina. Galiu pasakyti bene didžiausią komplimentą, kokį aš galėčiau kam nors pasakyti - beveik paniškai nemėgstu būti kitoje objektyvo pusėje, bet say objektyvui atsiduočiau net negalvodama. Tooobula.

oho, dėkui..smile.gif gal kada ateis ta diena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea Girl @ 2013 10 17, 23:20)
Butent drinks_cheers.gif 
Nesuprantu kodel big deal buvo padarytas is tokio pasakymo tongue.gif
Taika pukuotosios 4u.gif

kaip zirniais i siena biggrin.gif
taika.

galvoju - ar sunkesne ar lengvesne svtg tema duot? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Iks @ 2013 10 18, 07:54)
Kas sugalvojo tą NIU doh.gif (nušaučiau vietoje biggrin.gif)

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2013 10 17, 22:57)
O aš tuoj nusigraušiu nagus.....  cry.gif  koliažų žaidimui tai užsiregistravau, bet neperskaičiau iki galo reikalavimų... cry.gif išsiblaškiusi kažkokia esu paskutiniu metu cry.gif, ir foto neišsiunčiau...... cry.gif cry.gif cry.gif Gal dar galiu foto išsiųsti???? cry.gif  blush2.gif

Bus pamoka viską perskaityti. smile.gif Dabar gali registruotis į parolimpines koliažų žaidynes. mirksiukas.gif

QUOTE(Mėlynakė_ @ 2013 10 17, 23:17)
Regis atradau tai ko reikia  g.gif

5 ND, dirbtinis apšvietimas:

Aš užskaitau.

QUOTE(mamagute @ 2013 10 18, 09:12)
aš tai siūlyčiau imti kažkokį mažiau įmantrų daiktą, be tiek lenkimo linijų,  kampų, briaunų ir pan. Šiuo atveju- tas pagrindinis tiesiogiai apšviestas lapas- taip,  baltas. Daugiau baltumo niekur nėra- arba jau pilkuoja (kitaip ir negali matyt būti, nes jau šešėlis, jau tamsiau. Arba mėlynuoja. O kaip iš tikrųjų turi būti fotografuojant tokį daiktą- nežinau.

Dar kartą siūlau keisti 1 psl. ND pavyzdį.

Na, laba diena. biggrin.gif Taigi juk normalu, jog ten kur šešėlis, balta kiek kitokia. Kitaip juk nebus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2013 10 18, 11:53)

Aš užskaitau.
Na, laba diena. biggrin.gif Taigi juk normalu, jog ten kur šešėlis, balta kiek kitokia. Kitaip juk nebus.  g.gif

Dėkoju 4u.gif

Ir pritariu drinks_cheers.gif tiesa pasakius dabar galiu pasakyti, kad sudėtingesnį daiktą fotografuodama kaip tik išmokau neabejotinai daugiau, negu bučiau kokį kiaušinį nufotografavus. Dabar pabandžiau su įvairiai krentančia šviesa, prie visokių apšvietimų, kol gavau geriausią rezultatą smile.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

Dalinuosi nuoroda - gana idomus projektas pasirode (italu footografo).
Langas i moters miegamaji.
http://www.adme.ru/i...spalnyu-571905/
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2013 10 18, 10:50)
galvoju - ar sunkesne ar lengvesne svtg tema duot?  blush2.gif

LENGVĄ kaip pūkas, Tu juk pūkinė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 10 18, 12:45)
Labas 4u.gif

labai idomiai susiziurejo. tokie ivairus miegamieji. vieni, va, net papozavo smile.gif
aciu.
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 10 18, 12:45)
Labas 4u.gif

Tikrai labai įdomus projektas, skaniai "suėjo" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 10 18, 11:45)
Labas 4u.gif

Ačiū, įdomu. Tosios iš Haičio miegamasis tai žiauriai fotogeniškas, norėčiau ten pasisukioti be šeimininkės, su nikonu smile.gif
Atsakyti
Dziaugiuosi, kad patiko 4u.gif
Atsakyti