Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 14 tema

QUOTE(Darlingkrbe @ 2014 01 15, 11:21)
Cia logopedes rekomendacijos, ta knygele  ax.gif

Mes dabar gulim Raidos centre. Pasigyriau ten, kad vaikas mielai piesia su dazais, tai sake nieko tai neduoda naudos vaikui. Su teptuku nejaucia kiek reikia jegos, kad stipriai teptusi. Geriau, kad piestu pirstais su dazais arba aquadoodle kilimelio. Noreciau ir as tokio kilimelio, patiko jam piesti ant jo.
Atsakyti
Bet ir tas "spalvinimo" knygeles galima tapnoti šlapiais pirštais. mirksiukas.gif
Mintis: jei nori atskleisti paslaptį, turi pasistengti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2014 01 15, 19:26)
Mes dabar gulim Raidos centre. Pasigyriau ten, kad vaikas mielai piesia su dazais, tai sake nieko tai neduoda naudos vaikui. Su teptuku nejaucia kiek reikia jegos, kad stipriai teptusi. Geriau, kad piestu pirstais su dazais arba aquadoodle kilimelio. Noreciau ir as tokio kilimelio, patiko jam piesti ant jo.

o kas tas yra aquadoodle kilimelis? blush2.gif ax.gif
Na o mes po LOR gydytojo taigi isvada tokia trecio gimtadienio proga apturesim operacija adenoidu, nes sergam ir vaikui blogai kvepuojasi, bet dar nustebino klausimas ar gerai girdi g.gif nu siaip kai nenori tai negirdi, bet pasakyk ar nori saldainio tai isgirsta tuoj pat...kadangi nuo adenoidu ausies bugneliai idube doh.gif ir gali prasciau girdet...
Atsakyti
Rekomenduokite gera vaiku neurologa Vilniuje. Aciu!
Atsakyti
Kilimelis, ant kurio piesiama vandeniu 4u.gif kaip pavyzdys
http://www.lavinanty...00/changelang/2
Atsakyti
O mum kaip tik jau neviena sake, kad piesimas dazais labai gera terapija. Iskaitant Vilniaus raidos centra.
Aisku visus piesimo seansus pabaigiam pirstukais smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Ateinu su savo nerimu. Nezinau ka toliau daryti, ar pas gyditojus eiti, ar dar palaukti? Mano suneliui, 2,9 m - normaliai kolkas dar nekalba. Labai daug ciauskia savo kalba, savo isgalvotais zodziais, issisuka kai ko nors su savo sugalvotais terminais ir t.t.t Pvz. neskanu - kaka, skanu - nekaka, bet moka ir sudetinku zodziu, bet nedaug. Pasako trumpu sakinuku, bet velgi tik nedaug, Tete dirba, einu liulia, duok nianiam ir t,t Bet nesako duok valgyti. Pradedu susirupinti, bet is kitos puses, juk kazkiek kalba, net nezinau, bet kuo tuoliau , tuo labiau nerimauju. Ka daryti toliau?
Atsakyti
Kad frazes yra, gerai, bet turetu buti ir sakinukai, t.y. kai zodziai susije tarpusavyje rysiais, pirmiausia, aisku reiketu logopedo vertinimo, kiek kalba tvarkinga, kur truksta, kokia pasyvioji kalba, zodynas, tada pasakys, kur reikia dirbti. Gerai, kad matote, kad rupinates, kreipkites i PPT arba i privatu kabineta, jei turite tam galimybiu, kad ivertintu vaiko kalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2014 01 21, 19:25)
Sveikos mamytes,
Ateinu su savo nerimu. Nezinau ka toliau daryti, ar pas gyditojus eiti, ar dar palaukti? Mano suneliui, 2,9 m  - normaliai kolkas dar nekalba. Labai daug ciauskia savo kalba, savo isgalvotais zodziais, issisuka kai ko nors su savo sugalvotais terminais ir t.t.t Pvz. neskanu - kaka, skanu - nekaka, bet moka ir sudetinku zodziu, bet nedaug. Pasako trumpu sakinuku, bet velgi tik nedaug, Tete dirba, einu liulia, duok niamniam ir t,t Bet nesako duok valgyti. Pradedu susirupinti, bet is kitos puses, juk kazkiek kalba, net nezinau, bet kuo tuoliau , tuo labiau nerimauju. Ka daryti toliau?


Visokiu nuomoniu yra siuo klausimu smile.gif Mums va jau 3,4 m, bet normaliai visai nekalbam: nesako nei noriu, nei eiti, bet užtad "bananas" pasako kuo puikiausiai. BUvome mes ir raidos centre, bet išvada tik tokia, kad ko gero dėl nenoro-nemokėjimo gerai kramtyti nestiprūs raumenys, o be to mes dėl alergijos augame namie su aukle, jį čia visi supranta, nėra dėl ko stengtis kalbėti. Noriu imti privačias pamokas logopedo, nes poliklinikoje gavau atsakymas, kad per mažas ir nedirba su tokiais vaikais.

Taigi, gal galite rekomenduoti Logopeda Vilniuje?
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2014 01 21, 20:25)
Sveikos mamytes,
Ateinu su savo nerimu. Nezinau ka toliau daryti, ar pas gyditojus eiti, ar dar palaukti? Mano suneliui, 2,9 m  - normaliai kolkas dar nekalba. Labai daug ciauskia savo kalba, savo isgalvotais zodziais, issisuka kai ko nors su savo sugalvotais terminais ir t.t.t Pvz. neskanu - kaka, skanu - nekaka, bet moka ir sudetinku zodziu, bet nedaug. Pasako trumpu sakinuku, bet velgi tik nedaug, Tete dirba, einu liulia, duok nianiam ir t,t Bet nesako duok valgyti. Pradedu susirupinti, bet is kitos puses, juk kazkiek kalba, net nezinau, bet kuo tuoliau , tuo labiau nerimauju. Ka daryti toliau?


Na maniskis tokiu metu irgi neka daugiau kalbejo, gal net maziau. Praejom keleta specialistu(Buvom ir Vilniu raidos centre), nuomones issiskyre siek tiek, bet dideles bedos iki 4 metu nedaro. . Svarbu kad butu supratimas. Pabandykit paprasyt paduoti kanors ar atlikti koki veiksma. Aisku gali tekt is pradziu ir parodyt ko jus norit. Mum padejo gestu naudojimas, paveiksleliu rodymas.
Aisku ir privaciai ieskojom pagalbos, nes kiek su nemokamais dalykais susidurem tai vieni nervai, o rezultatai tai....
Kaune lankom pamokeles grupiniam bendravimui lavinti, ten ir daug veklos duoda smulkiajiai motorikai ir aisku vaika skatina kalbet, nes mato ir kaip kiti ka pasako. Dar ir pas logopede is tu paciu pamokeliu einam, tai visokiu patarimu duoda, kokia veikla uzsiimti namie.
Smagu tai kad rezultatus jau matom thumbup.gif ir tai labai dziugina.
ax.gif tikrai siulyciau isbandyti, jei Kaunas tinka. Ir kaina palyginus su kitais uzsiemimais tikrai nesikandzioja.
Atsakyti
Ka reiskia iki 4 metu dideles bedos nedaro blink.gif jei toks poziuris VRC tai tragedija...nebent tai atskiras atvejis, kur yra daug kitu indikaciju, delko vaikas 4 metu nekalba normalia kalba, ne su kortelem, ne su gestais doh.gif
Taip korteles naudojamos logopedo darbe, mano sunui butent sakinio strukturai sudelioti deliojo Parsiuko Ciuko nuotykius, pagal eile, tada pasakojo, pamazu pleciant ribas, bet rodymas korteliu, noriu, to, noriu ano...zinau, kad su autistukais taip dirba...bet kaip minejau, negaleciau patiketi, kad VRC ramiai ziuretu i 4 meti nekalbanti normalia kalba unsure.gif
Sorry...kiek uzputojau...nes mano vaikas eme dirbti su logopede budamas 4 metu, beje jis kalbejo, tok sakinio nebuvo normalaus, ir tai mes labai pavelavom verysad.gif

Vlniuje rasti privatu logopeda sudetinga, t.y. Asmeniskai, nes dauguma ju uzkrauti doh.gif
Bandykit kreiptis i logopedinius kabinetus, kainos panasios man atrodo:
Www.logoped.lt
Www.kalbosdovana.lt
Www.logopedinis.lt
4u.gif ten yra grupiniu uzsiemimu, tai vaikui tikrai butu i nauda, plius grupiniai maziau kainuoja 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, pasiskaičius šią temą sunerimau ir aš dėl savo sūnaus, jam 3,5metų, tačiau su rišlia kalba turime problemų. Nekalba suprantamai, nors supranta viską, kalba nepavieniais zodžiais, bet sakiniais, tačiau jo kalbą suprasti yra begalo sunku, kartais netgi man mamai, o ką kalbėti apie visus kitus aplinkinius. Prašant pasakyti koki žodį paskiemeniui pasako, tačiau kalbant vėl taria savaip. Pvz. ne "močiute", o "čiute" ir pan. Taip pat neištaria 'K' raidės, vietoj jos visur taria 'T' raidę. Pas logopedę dar nebuvome, bet jau galvoju kad reiktų apsilankyti, nes matau kad jam nėra noro stengtis kalbėti kitaip, nes mes jį suprantame taip kaip jis kalba, o jei ir nesuprantame bandom išsiaiškinti ką nori pasakyti, žinoma visada kartoju kaip reikia teisngai tarti vieną ar kitą žodį.
Atsakyti