Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 14 tema

Mums ir Lietuvoje liepė išsioperuoti adenoidus! Vaikas tada prakalbės doh.gif Dar parodė kažkiokią diagramą, jog vaikas kairę ausim blogiau girdi. Bet sako, tai nera skubų...... Prisiskaičiau visko... dar nuėjom pas UK gyd. atliko visus tyrimus, jie sako jei jus NORIT , bet TIKRAI nebūtina. Aš basai bijau tos operacijos, nes vaikui tikrai bus stresas... Kai jį nepažystamį išves, kai atsikels ir skaudės, ir kai pabėgiojus ( vaikas pas mane aktyvus) pradės kraujas bėgti.... Kol kas nesidarysim, po pusės metų vėl eisim tikrintis kaip jie ten auga ar neauga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vlymae @ 2014 01 09, 00:33)
Mums ir Lietuvoje liepė išsioperuoti adenoidus! Vaikas tada prakalbės  doh.gif Dar parodė kažkiokią diagramą, jog vaikas kairę ausim blogiau girdi.  Bet sako, tai nera skubų...... Prisiskaičiau visko... dar nuėjom pas UK gyd. atliko visus tyrimus, jie sako jei jus NORIT , bet TIKRAI nebūtina. Aš basai bijau tos operacijos, nes vaikui tikrai bus stresas... Kai jį nepažystamį išves, kai atsikels ir skaudės,  ir kai pabėgiojus ( vaikas pas mane aktyvus) pradės kraujas bėgti.... Kol kas nesidarysim, po pusės metų vėl eisim tikrintis kaip jie ten auga ar neauga  ax.gif

Mano sunus irgi neprigirdejo viena ausim, isoperavus adenoidus, klausa susitvarke. Jei norit, kad vaikas taisyklingai kalbetu, turi buti gera klausa.As operuociau adenoidus. Pries operacija apsvaigina, vaikas operuotis isvaziuoja zvengdamas.O grizes nejaucia skausmo,nes buna suduoti vaistai nuo skausmo. Neprades eiti kraujas,nebent nosi rakines.As irgi pergyvenau del savo lakstuno,bet istvere gerai. Po operacijos zaide su plansete.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2014 01 08, 16:55)
Jei galit papulti i Lopselio raidos centra, tai ten vaizuokit, tikrai labai geras centras 4u.gif


Kolkas dar neturim siuntimo, bet manau gausiu.... nors jau prasiau tai nelabai neri duot. kazin kodel...
QUOTE(-Delta- @ 2014 01 08, 20:09)
jau ne pirmame pasisakyme pastebiu, kad išoperavus adenoidus, situacija pagerėjo  g.gif
sutapimas?
kaip logiškai paaiškinti tai?


Na mum pagerejimas buvo akivaizdus. Iki tol buvo zodeliai au au, tete ir is proto varantis zyzimas valandu valandas kiekviena diena..
sekancia diena po operacijos vaikas atsisedo ant supyniu ir kuo graziausiai man pasake: tai tu mane pasupsi? tai zinokit vos neatsisedau ten kur stoviu.
Kiti dalykai taip pat pagerejo. Pradejo begiot, o iki tol nelabai ir vaiksciot noredavo, o dabar iki pamokeliu begte lekiam biggrin.gif vos speju biggrin.gif pradejo laipiot ant karstyniu. ipac ant is virviu tai budavo neimanoma misija uzkelt, o dabar skuodzia iki pat virsaus. Pradejo zyyymiai geriau valgyt biggrin.gif ir didziausias kaifas tevam neliko to is proto varancio zyzimo, o pabunda vaikas su sypsena. Na kitom gal taip naturalu atrodo, bet patikekit mum tai tokia svente, nes net neisivaizduojat kas pries operacija darydavos.... Dar neprasimerkia o jau verkia ir taip beveik visa diena....

o kas liecia adenoidus tai labai fainas daktaras operavo, viska paaiskino. Ispjove jam toki guza kaip vyriskos rankos puse nykscio. Tai isivaizduokit, smegenys negauna deguonies, vaikas pastoviai dusinamas, sutrinka kraujotaka, pablogeja klausa. Musu atveju tikrai apsimokejo daryt ta operacija. Ir issikyrus anesteziologes kysio pareikalavima tai viskas ipatingai sklandziai praejo.

QUOTE(klopedija @ 2014 01 08, 20:35)
Aš net labai pikta ant kai kurių pediatrų ir ypač neurologų. Jei vaikas rankas-kojas kilnoja, tai "SVEIKAS".  doh.gif  O kad liežuvis suglebęs, kad seilėtekis nesibaigia, nes rijimo refleksas silpnas - nulis dėmesio... mad.gif

Kada buvot Vilniuj? Jei praėjusiais kalendoriniais metais, tai daktarė rašys siuntimą į "Lopšelį"; jei jau šiemet, tai ne.
Jei norit lankytis "Lopšelyje" ir gauti paslaugas, tai verta; jei norit tik išsitirti/įsivertinti, nėra reikalo, nes tai padaryta Vilniuje, kažko naujo nesužinosite.
***
Manyčiau, kad negąsdino, tik Jūs pati išsigandot ir jautriai reagavot, kas visiškai natūralu ir suprantama.  4u.gif   Visi mes jautriai reaguojame, kai kažkas kalba apie atrimųjų bėdas.
***
Auklėtojai trūksta kompetencijos. hihihi.gif 

Į PPT registruokitės ir nueikit. Neškitės VRC išvadas. Su jomis kažin kokio tyrimo nebus (nes juk vaikas jau ir taip ištirtas  mirksiukas.gif ), pakalbins vaiką, pažais. Parašys pažymą su rekomendacijomis dėl ugdymo. Tada galėsite raikalauti ir daugiau auklėtojos dėmesio, ir skubios logopedo pagalbos.   mirksiukas.gif


Zinot kaip su viena mama kalbejom kol laukem pamokelese vaiku. Jei nemoki pinigu tai taip ir dirba... Va tik pradejom savo jegom ieskotis pagalbos ir rezultatai jau matos, o kol nemokamai bandem... tai....
lankem poliklinikoj logopede... tai net man vidurius sukdavo kai reikdavo pas ja eit.. tik ieini pirmiausia aprekia ir pastoviai viskas blogai. Galiausiai po puses metu ejimo pas ja ji paklause: o kiek jusu vaikui metu ? doh.gif tai sako as galvojau kad jis metais vyresnis doh.gif tai sako nera tada cia viskas taip blogai doh.gif tai ka gali sakyt tokiai "specialistei" ...

Pries menesi buvom Vilniuj, tai prasem kad i atsakyma irasytu rekomendacija palankyt lopseli. O isvadu tai man jau daugiau nereikia, noriu padeti vaikui.. vis dar neprarandu vilties kad pavyks prisivyti bendraamzius..

O del aukletoju tai patyliu.. truksta noro dirbt..

tai as dar galvoju del to PPT, gal reiktu ten eit jau po "Lopselio" ? vis tikiuos gal pagerejimas butu kai ten palankytume..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo birbusiukas: 09 sausio 2014 - 08:35
QUOTE(Neringiux @ 2014 01 09, 05:09)
Mano sunus irgi neprigirdejo viena ausim, isoperavus adenoidus, klausa susitvarke. Jei norit, kad vaikas taisyklingai kalbetu, turi buti gera klausa.As operuociau adenoidus. Pries operacija apsvaigina, vaikas operuotis isvaziuoja zvengdamas.O grizes nejaucia skausmo,nes buna suduoti vaistai nuo skausmo. Neprades eiti kraujas,nebent nosi rakines.As irgi pergyvenau del savo lakstuno,bet istvere gerai. Po operacijos zaide su plansete.

drinks_cheers.gif
mums logopede irgi liepe tikrint adenoidus, nes labai daznai sirgo, ir netaisyklingai kalbejo, galvojo, gal negirdi del adenoidu, tik musu atveju nepasitvirtino sita versija, bet zinau pora atveju, kai pasitvirtino visgi..
Atsakyti
Jo, idomiai jus cia su adenoidais g.gif blink.gif
Bet cia jei vaikas daznai serga, juk siaip neimsi ir neoperuosi doh.gif

As irgi uz mokamas paslaugas 4u.gif jei tik yra galimybes.
Atsakyti
QUOTE(Darlingkrbe @ 2014 01 09, 11:57)
Jo, idomiai jus cia su adenoidais  g.gif  blink.gif
Bet cia jei vaikas daznai serga, juk siaip neimsi ir neoperuosi doh.gif

As irgi uz mokamas paslaugas 4u.gif jei tik yra galimybes.


Jei ner reikalo tai tikrai geriau nereikia tu operaciju. Kaip bebutu stresas viesiem.. ir vaikui ir tevam. Bet kaip musu atveju tai tikrai reikejo.

budavo 2 dienos darzeli ir menesis su antibiotikais, jau nekalbu apie menesiai trunkancia slogas.
O jau ir issiziojas budavo ir diena ir nakti.
Paakiai visada pajuode..
Dar gi ir alergine asma nustate, bet dabar su baime ir viltim laukiam pavasario, nes sake kad po operacijos ir sitas reikalas turetu susitvarkyt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Darlingkrbe @ 2014 01 09, 09:57)
Jo, idomiai jus cia su adenoidais  g.gif  blink.gif
Bet cia jei vaikas daznai serga, juk siaip neimsi ir neoperuosi doh.gif

As irgi uz mokamas paslaugas 4u.gif jei tik yra galimybes.

ne, tik gydytojas nusprendzia ar reikia operuot, maniskis nors ir sirgo istisai, bet adenoidai nebuvo isveseje
jei daznai serga, pasitikrint (ne operuot) rekomenduojama (pas LOR) 4u.gif
Atsakyti
Mano vaikis daznai sirgo, darze 1-3 dienos, o tada namie menesi. Del daznu slogu isvesejo adenoidai. Padarius operacija zymiai sumazejo sergamumas.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 01 08, 22:20)
Klausykit logopedės. Ir pasiskaitykit čia: http://maziejisnekor...io-raiscio.html
***
Ne!  schmoll.gif
Jei vaikas dėl labai išvešėjusių adenoidų amžiais kvėpuoja per burną, jei dažnai dėl to peršąla gerklę ir serga angina, tada taip. Bet ne dėl kalbos, o apskritai dėl sveikatos.
O šiaip visiškas mitas, kad adenoidai trikdo kalbą. Na, gal kiek įtakoja tartį, tuomet vystosi nosinis priebalsių tarimas. Dėl anginos gali duslinti priebalsius, bet tai pasitaiko retai.

Sakyčiau, kol kas stiprinkit imunitetą ir slopinkit kvėpavimo takų susirgimus.  mirksiukas.gif

Lengva pasakyti sunku padaryti doh.gif turim ir alergija tai vitaminu negalim naudoti net ir zuvies tauku alergizuoja.... kaip ir mamos rase savaite darzelyje 2-3 namuose va nuo kaledu tai ir ligonineje gulejom...bet ligos tokios prasidejo kai pradejom eit nuo rugsejo i darzeli. pas maniske sloga retai buna. bet kai taip sirgom lapkricio men pastebekjau kad nakti knarkt pradejo na kaip uzsikisus nosyte butu, bet diena viskas ok. kvepuoja pernosyte, tik kai miega. bet kaip idomiai nakti ikvepia per nosi isskvepia per burna. sloga taip ir npraejo pasirodem LOR tai va turim adenoidus bet pirmo laipsnio tai kaip ir operuot nera labai skubaus reikalo nebent daznai sirgs bet kad bes daznai sergam. per 1.5 men sugebejo 3 kartus susirgt dar prisidejo ir angina. ligoninej sake gyd kad baisulines tonziles... tai kogero ar nereiks visko operuot.... kazkaip labaiu pergyvenu del narkozes nes tai jau butu antra per 3 metukus..


Atsakyti
QUOTE(vaidalius @ 2014 01 10, 18:33)
sunku padaryti  doh.gif 
Tai visiems sunku: ir tėvams, ir vaikams, ir logopedams. biggrin.gif

Jei įkvepia per nosį, o iškvepia per burną, nėra blogai, nes svarbiausia, kad įkvėpimas būtų per nosį. Blogai, kai įkvepia per burną. Tada į kvėpavimo takus patenka šaltas oras su visom bacilom, nesutikdamas jokių natūralių apsauginių barjerų.

O dėl operacijų tai nežinau... g.gif Norėtųsi sakyti "klausykit daktarų..." Bet, išoperavus polipus ir anginą, pašalinami natūralūs barjerai, užkertantys kelią kvėpavimo takų infekcijoms, atsiveria "greitkelis" į bronchus, plaučius... unsure.gif

Nesu aptikus mokslinių tyrimų duomenų, kaip pagerėja kalbos raida, atlikus, tarkim, adenoidų šalinimo operaciją. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 01 10, 20:04)
Tai visiems sunku: ir tėvams, ir vaikams, ir logopedams.  biggrin.gif

Jei įkvepia per nosį, o iškvepia per burną, nėra blogai, nes svarbiausia, kad įkvėpimas būtų per nosį. Blogai, kai įkvepia per burną. Tada  į kvėpavimo takus patenka šaltas oras su visom bacilom, nesutikdamas jokių natūralių apsauginių barjerų.

O dėl operacijų tai nežinau...  g.gif  Norėtųsi sakyti "klausykit daktarų..." Bet, išoperavus polipus ir anginą, pašalinami natūralūs barjerai, užkertantys kelią kvėpavimo takų infekcijoms, atsiveria "greitkelis" į bronchus, plaučius...  unsure.gif 

Nesu aptikus mokslinių tyrimų duomenų, kaip pagerėja kalbos raida, atlikus, tarkim, adenoidų šalinimo operaciją.  schmoll.gif

tai va sunku ir apsispresti kita sav vel eisim pas LOR ziuresim ka vel passakys...
Atsakyti
labas!
ieskome logopedo Vilniuje? kas galite patarti kuris geriausias, pas kuri nesikreipti net?...
Atsakyti