Taip tokie priepuoliai daznai buna del to, kad vaikas nemoka saves isreiksti, jo nesupranta, tiksliau jo nesupranta tiek, kiek jis supranta palinka
plius, jei tai darbas, kur vaikui labai sunku, Sizifo akmeni rident ateina logopede ir liepia
tai aisku, kad daznam gali kilti pasipriesinimas..maniskis pvz. stodavosi ant galvos atremes kojas i siena
slepdavosi po stalu
zodziu vaidindavo struti, kol isivare, delto logopede pvz. jei vaikas nedirbdavo, na matai, kad na visai ne ta diena..neimdavo net pinigu..budavo, kad jis dirba nusiteikes ir vietok 45 min issedi valanda ar daugiau, tai ji ir dirbdavo su juo ilgiau, na tiesiog isnaudodavo proga..t.y. jausdavo vaika, uz ka jai esu be galo dekinga
stripuli, ka turi omenyje psichinio atspalvio? skamba, lyg viskas kas nera judejimo negalia yra psichinis atspalvis, juk vaikas su mikciojimu irgi gali buti psichinis, nes t.y. tikas, bet jo kazkaip psichiniu ligoniu niekas nelaikys, kodel kalbos sutrikimas yra psichinis? taip normalios kalbos nebuvimas gali labai itakoti elgesi, emocijas, t.y. kas zmones gali atrodyti nenormalu
beje, as pvz. kiek susiduriau su tevais darzeliuose, kurie va taip va neigia vaiko beda, t.y. laukia, kol prakalbes, nes tipo kiti veliau kalbejo, nebando suteikti pagalbos, arba bent patikrinti, ar tikrai laukimas tera vienintelis kelias, uzkrauna vaiko nelaime kitiems ant peciu, nes aukletojos buna kaltos, vaikai kalti, nes jie daznai is tokiu vaiku tyciojasi
taigi, jei ta mama savo vaikams bando tokiu budu suteikti pagalba, bent jau matai, kad ji mato bedas vaiku
duok sviete, kad tikrai toms mergaitems viskas butu gerai mokykloje
beje man pvz. darzelio direktore vis aiksindavo, kad mano vaikas turi hiperiuko diagnoze, dar kazkokia ir t.t. as tiesiog atnesiau popierius paaiskinancius, kad jam kalbos raidos nezymus neisivystymas, kad jis lankosi pas logopeda ir beje aukletojoms tai buvo daug aiskiau kaip su vaiku reikia elgtis, nes jo beje, keista, bet buvo tas retas atvejis, kurios zinojo, kas yra hiperkatyvumas
ir, kad jis nera hiperiukas, o direktore tada uzsiciaupe...kartais parodymas, kad su vaiku dirbti, padedi, yra didesnis pletuku uzkimsimas, nei bandymas paslepti beda, kuri vis tiek islenda