QUOTE(Ziba25 @ 2013 12 11, 16:25)
sveikos mamytes,esu naujoke cia ir noriu prie jusu prisijungti
Mano sunui vasari bus 4 metukai,mes esam ne lietuvoje,gyvenam kaimelyje kur civilizacija nelabai kokia..Na bet toks tas gyvenimas..Labai nerimauju ir nusprendziau savo nerima isakyt jums.Mano vaikas beveik nekalba,na pasako elementarius zodzius o visa kita jis kalba savo kalba, mes ja vadiname kinieciu kalba
zodynas jo nelabai platus..nebezinau ko imtis,logopedu ir spec gyd cia nera.Jis pas mane labai aktyvus,nedemesingas,kapryzus ir nenuorama.Jei jam ko reikia jis veda ir rodo pirstuku,jei pasakau kad nesuprantu ko nori ir prasau pasakyti jis krenta ant grindu rekia spiegia kol as neparodau visu galimu daiktu ko jam is tos vietos reikia.gal turit patarimu kaip paskatinti ji kalbeti? jei atvirai net naktimis nebegaliu miegoti vis apie vaika mastau ir galvoju kaip jam padeti.
sveika, viska galetumet ir jus pati padaryti, todel viska info, medziaga, kiek tik galit susiraskit pati. yra ir metodiku, ir knygu, ir internete visko. eiki per google ir veskit ivairius zodzius, tikrai daug rasit, nes ne tik zodelius reikia kartoti, bet ir ranka lavinti, jei smulkioji motorika problemine, bandyti islaikyti demesi, mokintis to, zodziu su kalba daug sriciu yra. o lietuvoj yra giminiu? pilni knygynai metodiku, net paprasciasiu knyguciu apie vaiko lavinima, po to visos knygutes vaikiskos, su gyvunais, daiktais, namais, kuno dalim, veiklom, metu laikais, formom, spalvom ir t.t. ir t.t., ko vartant ir rodant taip pat eina mokintis.. galetu nupirkti ir atsiusti.. pirmiausiai ziurekit ir susidarykit sau namie programa, kad zinotumet kaip sistemingai dirbti. dirbti daug reikia, labai, bent is savo patirties sakau.. nors mes ir kitur gaunam pagalba, bet vistiek namie didelis darbas vyksta..
o del rodymo pirstuku, nesakykit, kad nesuprantat, o kai atspejat k jis nori, paraginkit pakartoti, pries tai jus pasakydama, visada pagirkit, nebereikia to kritimo ir spiegimo, cia manau jis parodo, jog jo nesupranta. vaika visada vertinkit ir skatinkit, uz kiekviena dalyka visada girkit
sumotyvuot bus sunkiausias darbas, todel bent pradziai darykit darbus ar siaip ka mokinsites pries kazkokia jam malonia veikla, prizadekit priza po to, t.y. veiks ka jis nori, gaus saldaini ir panasiai. kai jau sumotyvuosit, po to nereiks versti ir nebebus kaprizu manau, nes maniskis jau 5 metu, dirba namie, aisku su visokiais isdykavimais, bet jis zino, kad bus pamokele su tevais/mama/teciu, po to zaidimas koks (pvz puzzle, piesimas, lipdymas, tas kas jam patinka, o kartu ir lavinimas), o tik po to gauna priza, t.y. ka jis nori veikti/ziureti filmuka Ir pan.