Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Nidulia @ 2013 10 16, 15:38)
Man jossi karta visai neatejo  blink.gif  Pirmos menesines su paleo buvo idealios. Dabar, pamaude pilva, pagal kalendoriu jos turejo buti, bet nera.

man 3 savaiteles velavo, kita karta daug anksciau atejo. nezinau kodel cia taip. Organizmo reakcijos.
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 10 16, 16:16)
man 3 savaiteles velavo, kita karta daug anksciau atejo. nezinau kodel cia taip. Organizmo reakcijos.

Bet simptomai laiku buvo - pilvo pamaudimas, keli giluminukai net islindo.
Mergai, baisiai knieti majoneza padaryti jau ir alieju nusipirkau ir garstyciu seklas maltas (tikiuosi jos tinka, nereikia jau pagamintu garstyciu pirkti?) Tik kiausai pas mane visteliu. Recepte parasyta putpeliuku, tai nezinau kiek vistos kiausu deti pagal ta recepta? ir ar tikrai garstyciu miltelius deti - arbatini suksteli??
Su tuo blenderiu man neaisku, kaip ten ji ileisti ir kiek. Neturiu rankinio. Pas mane toks, kur aukstame stiklo inde apacioje sukasi plaktuvelis, na, kur kokteilius smagu daryti, ar tiks toks?
Atsakyti

Sveikos, mielosios smile.gif Kreipiuosi taip, nes praktiskai kas dien bendraujam, nors realiai tik kelias pazystu (aciu putpeliu kiausiniams). Rasiau cia daug apie ghee sviesto gamyba (turiu tikrai nemazai patirties) netiesioginio kaitinimo budu. Tai dabar galiu parekomenduoti dar gerasni buda toms, kurios turi multifunkcinius puodus (taip vadinamas multivarkas). As turiu is topo centro pirkta chef-o-matic. Patenkinta juo esu nerealiai.
O dabar apie ghee. Isbandziau siandien juo darytiu ghee. Super rezultatas. Sudejau 1kg sviesto (dabar beje maximoj 20proc. nuolaida sviestui), nustaciau "keep warm" funkcija ir po 20min nuostabusis ghee gatavas. Jokios prieziuros, maisymu ar stebejimu. Nupylei ir naudok smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katinone: 16 spalio 2013 - 15:45
QUOTE(katinone @ 2013 10 16, 16:44)
Nupylei ir naudok smile.gif

Kaip faina:)
Buk gera, pakomentuok mano posta, kur virs taviskio. Noriu gi majoneza padaryti pagal tavo receptuka:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 16, 16:43)
Bet simptomai laiku buvo - pilvo pamaudimas, keli  giluminukai net islindo.
Mergai, baisiai knieti majoneza padaryti jau ir alieju nusipirkau ir garstyciu seklas maltas (tikiuosi jos tinka, nereikia jau pagamintu garstyciu pirkti?) Tik kiausai pas mane  visteliu. Recepte parasyta putpeliuku, tai nezinau kiek vistos kiausu deti pagal ta recepta? ir ar tikrai garstyciu miltelius deti - arbatini suksteli??
Su tuo blenderiu man neaisku, kaip ten ji ileisti ir kiek. Neturiu rankinio. Pas mane toks, kur aukstame stiklo inde apacioje sukasi plaktuvelis, na, kur kokteilius smagu daryti, ar tiks toks?

Kiek zinau, is vistos kiausiniu taip nesigauna (bent jau bandziusioms 2 moteriskems nesigavo - ten kazkaip kitaip reikia po truputi alieju lasint, ir tai uztrunka gana ilgai). O ir is putpeliniu as su tokiu blenderiu neturiu patirties, taigi reiketu bandyt. Esme ta, kad pacioje pradzioje rugstis (actas ar citrinos sultys) neturetu pilnai kontaktuot su kausiniais, o tik po truputeli (kas gaunasi letai keliant blenderi i virsu). O del putpeles kiausiniu, tai galeciau ryt atvezt, o mano drauga penktadieni turetu vaziuot link oro uosto, tai ir pas tave lygtai butu pakeliui (bet velgi neesu garantuota). Parasyk man az kiek imtum kiausinuku ir kur tiksliai reiktu atvezt, tai jei vaziuos, prigriebs ir kiausinius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Basari'a @ 2013 10 16, 15:34)
gėriau, dar geriu.  Be jo būtų ne iš vietos.

lotuliukas.gif na tai aišku, iš kur tas energijos pliūpsnis. Padėkok jam. Tikrai tikrai.
Atsakyti
O dabar apie ghee. Isbandziau siandien juo darytiu ghee. Super rezultatas. Sudejau 1kg sviesto (dabar beje maximoj 20proc. nuolaida sviestui), nustaciau "keep warm" funkcija ir po 20min nuostabusis ghee gatavas. Jokios prieziuros, maisymu ar stebejimu. Nupylei ir naudok smile.gif

Zinot, dar greiciau cia viskas vyksta (pirmai gal per velai paziurejau, kad jau gatava). Dabar dariau is kitos porcijos (1kg sviesto) - "uosviene" uzsisake biggrin.gif tai per 10min jau viskas atsiskyre - baltymai apacioj, riebaliukai skaidrus virsuj - nupyliau, viskas ciki.
Kaip gerai, kad as sumasciau tam puode sviesta plydyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katinone: 16 spalio 2013 - 16:01
QUOTE(JolkitaS @ 2013 10 16, 15:10)
Labas,

man pailgėjo ir tapo nereguliarus, kas labai erzina. Tikiuosi su laiku susitvarkys....

Dar šiek tiek apie moterų metabolizmą, nes juk jos visada buvo ypatingai dailios ir išskirtinės,  reikalaujančios padidinto dėmesio. smile.gif

Moteriškos lyties atstovėms labai didelę įtaką jų organizmui turi jų menstruacinio ciklo trukmė. Jį įtakoja mėnulio ciklas. Idealiai funkcionuojančiame moters organizme menstruacinio ciklo trukmė turi sutapti su mėnulio ciklo trukme.
Todėl analizuojant menstruacinį ciklą, reikia skaičiuoti ne paras, o mėnulio ciklo periodus.  Mėnulio ir moters ciklai turi po keturis periodus: mėnulio  – delčia, jaunatis, priešpilnis ir pilnatis, mėnesinių –  folikulinis, ovuliacinis, geltonkūnio, menstruacijų. Moterims tai labai svarbu, nes jų ciklas, tai yra mėnulis, pilnai modeliuoja biologinių membranų būsenas ir fazinius perėjimus. Pas vyrus šito nėra (dėl to ir sakoma, kad moterys turi PMS) smile.gif

Kai kurios dabar šį straipsnį skaitančios moterys gali imti prieštarauti, teigdamos, kad jos yra sveikos ir jų ciklas pastovus, tačiau su mėnulio fazėmis nesutampa. Patarimas joms: pradėkite gyventi necivilizuotai, be elektros, ir pamatysite kaip jūsų ciklo trukmė pasikeis.

1975m. Louise Lacey knygoje aprašoma jos pačios ir  27 jos draugių patirtis, kai pašalinus visus dirbtinius nakties šviesos šaltinius, visų moterų mėnėsinių ciklas pradėjo sutapti su mėnulio fazėmis. Gudri ta gamta, nes vaikus pradėti sugalvojo tada, kai žemėje visiška tamsa ir ramybė - per delčią. Laimingiausi tie vaikai, kurių mamų ciklas juos pradedant buvo sinchroniškas su mėnuliu.

Moters pirmoji ciklo fazė (delčia, jaunatis) estrogeninė – sterolinė, membranos uždarytos, anabolizmas. Žinant jau tai, galima pastebėti ar teisingai vyksta apykaita medžiagų organizme – jei testo matavimai rodo, kad esate katabolizme, reiškia jūsų medžiagų apykaita sutrikusi. Iš to galima matyti pas ką yra užsitęsusi estrogeninė fazė, pas ką iš viso jų per daug, nes  trūksta  dar ir progesterono, tai yra pastoviai dažniausiai sėdi su uždarytomis membranomis. Esant šiems sutrikimams bus ciklas nepastovus (ovuliacija negalės įvykti laiku, cistų susidarymas vyks ir t.t.)

Sekanti mėnesinio ciklo fazė (priešpilnis ir pilnatis) yra diametraliai priešinga, nes hormonų santykis pakinta – nusėda estrogenų ir padidėja progesterono. Šios fazės metu kai kurioms moterims beria veidą, tai kalba apie tai, kad membranos atsidarė ir pasileido aktyviai „horizontalus“ ciklas. Pagal šiuos požymius galima spėti, kad įvyko ovuliacija (moterys, kurių metabolizmas normalus ir veikia kaip laikrodis, visada žino kurią dieną įvyksta ovuliacija). Kai tik folikulas plyšta, toliau gaminamas progesteronas, kuris dar labiau padidina membranų pralaidumą (jei moteris pastoja, kad būtų normalus maitinimas vaisiui, priešingai negu pirma anabolinė fazė, kai kiaušialąstė turi būti užauginta).

Jei moteriai menopauzė ar pašalinta gimda, hormonų balansas visiškai pasikeičia ir šis periodiškumas pakinta.
HS.

Mėnulis tik atspindi saulės šviesą. Matoma šviesa yra ne kas kita, kaip tam tikro dažnio elektromagnetinės bangos. Taip jau išeina, kad mūsų organizmai reaguoja į elektromagnetines bangas -ir matomą šviesą ir elektros prietaisų skleidžiamas. Todėl šalia lovos neturi būti jokio į rozetę įjungto prietaiso, ar mobilaus telefono. Net jei prietaisas išjungtas, tačiau jo kištukas rozetėje, aplink save jis vis dar kuria elektromagnetinį lauką. Atstumas nuo jo iki lovos turi būti mažiausiai metras. Mobilusis telefonas neturi būti naudojamas kaip žadintuvas ir laikomas šalia galvos. Apsižiūrėkit, gal tai trikdo jūsų ciklus.
Papildyta:
apie GHI. Kelionėj kalbėjausi su karvių bandos laikytoja nuo Druskininkų. Ji leidžia veršiukams žįsti karves iki 6 mėn ir jų (karvių) nemelžia .Po to veršiukus atskiria ir tada melžia, separuoja ir suka sviestą. Daro GHI savo reikmėms ir galėtų perteklių parduoti. Sviesto turi per akis, nes jos karvės neeilinės, ganosi lauke visus metus, nešeriamos kombikorma ir duoda žymiai riebesnį pieną-tik jo mažiau. (Todėl ir aš iš jos pirkau savo karvukę) Klausiau, ar ji to GHI nenorėtų parduoti. Sakė, yra galimybė.
Taip pat pas ją galima užsisakyti, kad kokį buliuką papjauti. Na nepigu, bet tai tikrai bus jauna jautiena, o ne sena karviena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 16 spalio 2013 - 16:19
Sveikos, mielosios smile.gif Kreipiuosi taip, nes praktiskai kas dien bendraujam, nors realiai tik kelias pazystu (aciu putpeliu kiausiniams).

Kaip miela. Vakar vyrui kepiau kelis kiaušinius. Labiausiai žavėjosi vaizdu. Aš irgi. Nes jis 2 metrų, o tie kiaušiniukai miniatiūriniai lėkšėje šalia tokie visai molekulės atrodė. Bet sakė kad labai skanu. smile.gif
Del ghee. Tai buvau įsitaisiusi kaitinti jį tokiame stikliniame inde skirtame arbatai. Na bet plaudama suskladžiau jį. Tai dar papasakok koks tas super puodas yra. Gal jį įsigyti verta ne tik dėl ghee?

Man MM su mėnulio fazėm sutampa, tik kažkaip pastebėjau, kad pusę metų per pilnatį, kitą pusę per delčią būna. Kažkaip prasisilenka vis tiek.
Atsakyti
QUOTE(I'm love @ 2013 10 16, 15:07)
Sveikos.
Norėjau paklausti ar maitinantis Paleo jums neprailgėjo menstruacijų ciklas? Man jis vis ilgėja... Nepradėjus maitintis Paleo buvo kaip laikrodukas. Įdomu kame čia problema būtų...?  4u.gif

man pailgėjo... rolleyes.gif

QUOTE(Nidulia @ 2013 10 16, 16:43)
Mergai, baisiai knieti majoneza padaryti jau ir alieju nusipirkau ir garstyciu seklas maltas (tikiuosi jos tinka, nereikia jau pagamintu garstyciu pirkti?) Tik kiausai pas mane  visteliu. Recepte parasyta putpeliuku, tai nezinau kiek vistos kiausu deti pagal ta recepta? ir ar tikrai garstyciu miltelius deti - arbatini suksteli??

galima ir be garstyčių daryti, labai skanus gaunasi... mirksiukas.gif Tik blenderį aš naudoju rankinį. Vištos kiaušiniai puikiai tinka majonezui. Jeigu nori tirštesnio, dėk vieną kiaušinį, jeigu skystesnio-du.

QUOTE(katinone @ 2013 10 16, 16:51)
Kiek zinau, is vistos kiausiniu taip nesigauna (bent jau bandziusioms 2 moteriskems nesigavo - ten kazkaip kitaip reikia po truputi alieju lasint, ir tai uztrunka gana ilgai). O ir is putpeliniu as su tokiu blenderiu neturiu patirties, taigi reiketu bandyt. Esme ta, kad pacioje pradzioje rugstis (actas ar citrinos sultys) neturetu pilnai kontaktuot su kausiniais, o tik po truputeli (kas gaunasi letai keliant blenderi i virsu).

viskas gaunasi ir su vištų kiaušiniais, nieko nereikia po truputį lašinti, jau n kartų esu dariusi.. 4u.gif Ir niekada nežiūriu, kad kiaušiniai nekontaktuotų su rūgštimi... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 16 spalio 2013 - 16:44
A, tai reiskia, jei menesines per kokia delcia, tai visada turi buti per delcia? Tai gal cia maniskes traukia ir laukia savo menulio fazes?smile.gif
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 16, 17:43)

galima ir be garstyčių daryti, labai skanus gaunasi...  mirksiukas.gif Tik blenderį aš naudoju rankinį. Vištos kiaušiniai puikiai tinka majonezui. Jeigu nori tirštesnio, dėk vieną kiaušinį, jeigu skystesnio-du.

prasyciau tamstos receptelio, bais norisi siandien padaryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 16, 17:48)
prasyciau tamstos receptelio, bais norisi siandien padaryti  4u.gif

Mielai prašom:

200ml aliejaus, pusė šaukštelio druskos, valgomas šaukštas citrinos sulčių, du švariai nuplauti kaimiški vištos kiaušiniai. Į aliejų mušami kiaušiniai, dedami kiti priedai. Rankinis blenderis nuleidžiamas į dugną, kad apgaubtų kiaušinį/ius ir plakama, kol sutirštėja ir įgauna majonezo konsistenciją. Procesas vyksta labai greitai.
Skanaus.. 4u.gif
Atsakyti