Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Labas vakaras 4u.gif

nemažų odos problemų prispirta, bandysiu 3 savaites sąžiningai laikytis šio mitybos plano ir žiūrėsiu kaip savijauta.
Jaučiu, kad išspirsite mane iš šios temos dėl mano klausimo biggrin.gif , bet...na, nemėgstu aš mėsos (nebent vištiena, kalakutiena), žuvis irgi nėra favoritas, bet stengsiuosi jos vartoti kuo daugiau. O klausimas yra toks : jei didžiąją mano menių dalį sudarys daržovės, o mėsa ir kiaušiniai bus antroje vietoje? blush2.gif blush2.gif blush2.gif

Jau radau atsakymą dėl daržovių smile.gif O kaip su paukštiena, galima ją valgyt vietoj raudonos mėsos? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zappy: 23 spalio 2013 - 22:42
QUOTE(zappy @ 2013 10 23, 23:26)
Labas vakaras 4u.gif

O kaip su paukštiena, galima ją valgyt vietoj raudonos mėsos?  4u.gif

tinka bile kokia mėsa svarbu- ne liesa. Kai nevalgysi jokių grūdų, tai energiją turėsi gauti iš riebalų.
Spuogai gali būti dėl tavo mityboje buvusio netinkamo Omega3-6 santykio, jei vartojai daug netinkamų aliejų ar riešutų, dėl glitimo ar kazeino netolerancijos, ir dėl per daug angliavandenių racione.
O kodėl tik tris savaites?
Atsakyti
siandien suciulpiau maza gabaliuka rudo kakavos sviesto, jez kaip skanu:) Aplink nosi oda sudirgusi, mozojau ir likuta suvlgiau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 23, 22:51)
tinka bile kokia mėsa svarbu- ne liesa. Kai nevalgysi jokių grūdų, tai energiją turėsi gauti iš riebalų.
Spuogai gali būti dėl tavo mityboje buvusio netinkamo Omega3-6 santykio, jei vartojai daug netinkamų aliejų ar riešutų, dėl glitimo ar kazeino netolerancijos, ir dėl per daug angliavandenių racione.
O kodėl tik tris savaites?

Angliavandeniai - mano pagrindinis maistas ir buvo (grikių, avižų košės, makaronai, ankštiniai visi, daaaug vaisių ir daržovių, liesa paukštiena bei retkarčiais liesa varškė, rūgpienis, jogurtas). Surašiau Jums beveik visą savo meniu smile.gif Turiu odos erkutę, kurios ilgą laiką nesimatė, bei kontaktinį dermatitą (po antibiotikų atsiranda ir pienligė). Manau, dabartinis stiprus pablogėlimas susijęs ir su medumi, kurio visą vasarą nevartojau...o dabar ryškiai padauginau, žinoma, stresas irgi prisidėjo.

Manau, 3 savaitės yra pakankamas laiko tarpas, kad suprasčiau ar tinka man šis mitybos būdas. Gal maišau kažką, ar blogai supratau, kad bent 3 sav. būtina GRIEŽTAI laikytis paleo taisyklių, paskui galima bandyti "susigrąžinti" kažkurį atsisakytą produktą. Gal blogai supratau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 24, 00:18)
siandien suciulpiau maza gabaliuka rudo kakavos sviesto, jez kaip skanu:) Aplink nosi oda sudirgusi, mozojau ir likuta suvlgiau  wub.gif

kažkokiu panašiu? http://naturela.lt/n...akavos-sviestas
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 24, 00:23)

va sita, ekologiska, sertifikuota
http://www.aromanatu...ma-cacao-4.html
turputi slogavau, tai matyt aplink nosi oda aptryniau, tokia paserpetojusi ir pasausejusi. Manau kakavos sviestas - puiki priemone tokiems issausejimams ir dar gabaliuko likuta galima sulaizyti:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 24 spalio 2013 - 00:01
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 23, 23:25)
Asmuo turėtų vengti cukraus, kavos, arbatos, šokolado, kola gėrimų ir pieno riebalų (sviesto, riebaus sūrio ir kremo) bei tokių riebalų kaip nesočiųjų riebiųjų rūgščių ir margarino. Tinka alyvų ir kokosų aliejus.

Vis užkliūna man akis už to kremo smile.gif čia vertimo nesusipratimas mažumą, turėtų būti grietinėlė smile.gif

Kakavos sviestas ir man patinka. Daviau dukrai vis pačiulpt po gabaliuką, kai kosėjo ir gerklę skaudėjo. Pamenu, vaikystėj prie kosulio jį mesdavo į gėrimą karštą ir duodavo gerti.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 24, 00:53)
turputi slogavau, tai matyt aplink nosi oda aptryniau, tokia paserpetojusi ir pasausejusi. Manau kakavos sviestas - puiki priemone tokiems issausejimams ir dar gabaliuko likuta galima sulaizyti:)

pažiūrėjau kainą doh.gif tai, mano nuomone, permoki .
Aš perku čia kiekis 250 gr., o kaina kiek tu mokėtum už 100 gr
Tik kakavos miltelių teks pačiai įsimaišyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zappy @ 2013 10 24, 00:22)
Angliavandeniai - mano pagrindinis maistas ir buvo (grikių, avižų košės, makaronai, ankštiniai visi, daaaug vaisių ir  daržovių, liesa paukštiena bei retkarčiais liesa varškė, rūgpienis, jogurtas). Surašiau Jums beveik visą savo meniu smile.gif  Turiu odos erkutę, kurios ilgą laiką nesimatė, bei kontaktinį dermatitą (po antibiotikų atsiranda ir pienligė). Manau, dabartinis stiprus pablogėlimas susijęs ir su medumi, kurio visą vasarą nevartojau...o dabar ryškiai padauginau, žinoma, stresas irgi prisidėjo.

odos erkutė- tai vadinama rožinė? Tada tu teisingame kelyje.

If you want to heal your skin, you have to heal your gut.

tau reikia perskaityti ir šitą straipsnį ir suprasti, kad jei tavo pralaidus žarnynas, tol kol jis toks bus, tavo oda neatrodys gerai.
Is ankstesnio meniu atrodo kad buvai pasinešus link vegetarystės, todėl tau nepriimtina gyvuliniai produktai, tačiau, jei turi žarnyno pralaidumą, mėsa ir gyvuliniai riebalai kur kas saugiau nei grūdai, jų fitinai ir lektinai.
Ar ilgai gėrei kokius antibiotikus?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 23, 23:53)

mm kaip uzsinorejau! wub.gif rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(nomore @ 2013 10 24, 06:07)
Vis užkliūna man akis už to kremo smile.gif čia vertimo nesusipratimas mažumą, turėtų būti grietinėlė  smile.gif

Kakavos sviestas ir man patinka. Daviau dukrai vis pačiulpt po gabaliuką, kai kosėjo ir gerklę skaudėjo. Pamenu, vaikystėj prie kosulio jį mesdavo į gėrimą karštą ir duodavo gerti.

o as net nesu ragavus tokio. isvis pirma karta matau
bet jau noriu biggrin.gif
Atsakyti
Labas. Niu, man su aliejais vis tik neaiškumų yra. Kodėl sakot, kad alyvuogių aliejus gerai? Sočiųjų riebalų ten tik 14%, mononesočiųjų net 73%, o polinesočiųjų 11%.

Vakar skaitinėjau apie putpelių auginimą. Nieko ten sudėtingo. Reik mamą prišnekint to imtis, paskui jau gal ir aš pati pradėsiu.

Šiandien pirmą kartą gėriau kavą su kokosų aliejum. Nieko ten neplakiau, tik šaukštelį aliejaus įmaišiau į karštą kavą. Visai skanu. Kiek per dieną reik to kokosų aliejaus suvalgyti?
Atsakyti
Klausykit , o putpeliu kiausiniai g.buti salmonelioziniai?
Atsakyti