Noriu pasidziaugt, kad pirma karta per 4 metus mano TTH, FT3 ir FT4 yra normos ribose Reiskia skydliaukei tokia mano mityba tikrai tinka ir patinka Nors ATPO ir rodo autoimuniny skydliaukes pazeidima, bet hormonai visi geri
va kaip šaunu tai girdėti. Dar vienas pliusas Paleo mitybai.
Sveikules ponules kurios geriat neprasaunama kavyte rytais... tai jus tik ja geriat ar dar ir valgote ka nors prie jos? siaip as nelabai buvau suzaveta tos kavos skoniu, nes dariau su kerrygold sviestu. Pabandziau su kitu, nu tikrai skani isejo
Jei žinau, kad gausiu amisgot tik vėlai vakare, tai dar ir pavalgau. Bet šiaip, ištempiu su ja laisvai iki pusiaudienio 12 - 13 val.
Bullet proof, arba juokais verčiame "neperšaunama" kava, yra kava suplakta su riebalais - sviestu, kokosų aliejumi, valytu sviestu, na kas kaip kam patinka. Savo skonį galima susikurti. Ji man gerai kai nenori ryte valgyti, bet žinai kad tuoj išalksi ir nebus normalaus maisto po ranka. Tai su tokia kava kelias valandas armiai soti lieku, kol riebalai dirba savo darbo tenkindami sotumo jausmą.
Gal galetumet pakomentuoti jo skoni? Raso, kad truputi saldus, ar gaminant jauciasi tas saldumas? Man kazkaip gaila kepti ant kokoso sviesto (ji valgau saukstais), o ghi sviestas i pabaiga eina, ieskau kokio pakaitalo, tai galvojau apie palmiu alieju, tik jis kiek ieskojau parduodamas po puse kg ar net po kilograma. Jei butu mazos stiklines pirkciau paragavimui, bet kai nezinau skonio baisu pirkti visa kilograma
juos reikia atsargiai, nedideliais kiekiais įvedinėti į mitybą- padauginus trinka virškinimas . Tačiau, kiek skaičiau tai maistas gerosioms bakterijoms. Probiotikas
Jei tinka, nusipirkit jų dabar ir užkaskit žemėn, taip laikykit lauke, kol šalčiai ateis. http://www.naturalne...ngredients.html
Mes ju turime savu, tik nedaznai ir valgome. Papildyta: Perskaiciau ta straipsni, bet isversta verteju nelabai aiskiai gaunasi, maniau kad kaip tik inulinas tik gerai veikia zarnyna, ir kur buvo ideta nuoroda apie zmogu su paleo pagalba kovojanciu su veziu , jis valge daug topinambu
sveikiausia varškę nekaitinti ir valgyt su riebalu, pvz grietine, tada baltymas nesugadintas lieka. Pamėgink pasiūlyti . Varškė su cukrumi nelabai derinasi, ir visai nesvarbu koks tas cukrus ten bus. Manau, visai neverta mėtyt pinigų.
O jei kepi tai ir cukrų paprastą galima dėt.
tai, kad parduotuvinė varškė ir taip kaitinta, tai koks skirtumas, kaitinsi dar kartą, ar ne... Juk PC visi pieno produktai yra pasterizuoti.
yra skirtumas
Ultra-high temperature processing (UHT) remiasi momentiniu, 1-2 sekundžių sušildymu iki 100 °C (135-150 °C pienui) ir taip pat momentinių atšaldymu iki kambario temperatūros. Visas procesas trunka 4-5 sekundes. Tokia pasterizacija žudo bakterijas, nekeičiant pieno skonio.
Pradžioje toks pasterizacijos metodas buvo naudojamas pieno pramonėje, tačiau dabar jis naudojamas visoje produktų gamoje ypač Tetra Pak pakavimo sistemoje.
kiek supratau, esmė poveikio trukmėje. Na, pasiaiškinsiu dar šitą.
Noriu pasidziaugt, kad pirma karta per 4 metus mano TTH, FT3 ir FT4 yra normos ribose Reiskia skydliaukei tokia mano mityba tikrai tinka ir patinka Nors ATPO ir rodo autoimuniny skydliaukes pazeidima, bet hormonai visi geri
spaudimas per aukštas būna, kai elektrolitų perteklius ir membranos uždaros. Tad jei pradžioje paleo nevartojamas kokosų ir alyvuogių aliejai padėčiai pakeisti, o daugiau vartojami riebalai su cholesteroliu, tokie dalykai gali nutikti. Taip pat buvo būtina vartoti daug vandens atliekoms išplauti.
Testi galima , tačiau reikia suprasti procesus, kurie vyksta.
čia mano išvados , remiantis tuo, ką žinau.
aciu Jums
na as abejoju, kad cia del tu 3sav paleo taip nutiko, jau senai viskas ejo link to...
tai jei teisingai suprantu, jai reiketu atsisakyti ghi sviesto. vietoj jo naudoti kokosu alieju. o kiausiniai, kepenys?.. sumazint isbraukt?
Elektrolitų stresas Elektrolitų streso požymis, jei yra du požymiai iš šių : 1. Mažiausiai vienas iš pulsų stovint yra 12 balų ir daugiau dažnesnis nei pulsas gulint. (Tai vadinama klinostatiniu pulso padidėjimu). 2. Diastolinis kraujo spaudimas stovint 88 ar aukštesnis. 3. Sistolinis kraujo spaudimas 131 ar aukštesnis. Jei asmuo gydomas nuo aukšto kraujo spaudimo, galite manyti, kad jis turi elektrolitų stresą, net jei tyrimų rezultatai to nerodo (vaistai sumažina simptomus). Dietoje turėtų būti daugiau daržovių ir mažiau cukraus bei nesočiųjų riebalinių rųgščių. Žinoma, jokio margarino. Tinka alyvų ir kokosų aliejus. Gryno vandens parai 30 gramų kiekvienam svorio kilogramui, jei jį toleruoja inkstai. Jei kyla kokių klausimų, asmuo blogai jaučiasi, jis turėtų klausti savo gydytojo, kiek vandens gali toleruoti. Bet kokiu atveju, jei padidintas vandens įsisavinimas nesibaigia padidėjusiu šlapimo kiekiu, vandens vartojimą reikėtų kuo skubiau nutraukti ir pasikonsultuoti su gydytoju. Pirmuosius 2-3 puodelius vandens turėtumėte gerti 15 minučių iki pusryčių. Viena iš elektrolitų streso priežasčių yra aliuminis ir jo reikėtų vengti. Jo dažnai pasitaiko druskoje, dezodorantuose, skardinėse, virtuvės reikmenyse, daugelyje rūgštingumą neutralizuojančių preparatų.
Žmogaus organizmą, kuriame yra elektrolitų perteklius, greitai pervedus iš gulimos padėties į stovimą pulsas didėja žymiai, diastolinis kraujo spaudimas (atsakingas už kraujagyslių tonusą) padidėja arba lieka tokiame pačiame lygyje, sistolinis pakyla (jei organizmas dar nenuvarytas) arba lieka toks pats (jei jau širdies raumuo nuvarytas). Tokiems žmonėms reikia gerti daugiau vandens (mažais gurkšneliais ir dažnai tam, kad įsisavintų audiniai, o nebūtų pašalintas per inkstus). Negalima gerti dideliais kiekiais, nes sutins audiniai (blogiausia jei sutins smegenys joms tai plėstis nėra kur?)
Asmuo turėtų vengti cukraus, kavos, arbatos, šokolado, kola gėrimų ir pieno riebalų (sviesto, riebaus sūrio ir kremo) bei tokių riebalų kaip nesočiųjų riebiųjų rūgščių ir margarino. Tinka alyvų ir kokosų aliejus.