Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(rytorasa @ 2013 10 23, 09:05)
aha, apie tą palmių aliejų esu skaičiusi. Iš esmės jis nėra blogis, bet jis taip perdirbamas, kad tampa blogiu. Tai tas pats kas hidrinti riebalai, kitur vadinami augaliniais riebalais,

Sakau. Ten jie apsimete pirkejais tos bjaurasties ir neva i derybas atvaziavo i Indonezija. Jiems is karto parode prasciausia ir pigiausia palmiu alieju. Ji daro is isspaud, atlieku, kurios tiesiog ant zemes suverstos. |Sake, rusai tik sita, pigiausia perka. Kad jus butumet maciusios, kaip ten viskas baisu ir nehigieniska. Talpas is slango praplauna ir pirmyn - nuo semes sakemis surenka atliekas, xemija uzpila ir varo vel ta alieju. Nu siaubas. Rusija ziauriai kelia ta klausima, del uzdraudimo naudoti maiste ta slykstyne, bet valdzia neprileidzia prie tokio istatymo isleidimo - biznis, babkes. Sake, kad vienintele Ukraina isleido griezta istatyma, draudzianti deti palmes i kudikiu ir vaiku maista.

QUOTE(SOWELU @ 2013 10 23, 09:18)
Sveikos smile.gif
Na aš jau beveik 3 savaitės Paleo. Nors aš valgau varškę, grietinę, sūrį (nes organizmas toleruoja). Tai va

Nidulia, papasakokit ką apie kokosų aliejų kalbėjo  4u.gif

Saunuole, saunuole thumbup.gif Matai, kaip viskas gereja:) Palauk dar savaitele, bus energija. Ji tikrai dabar persiorientuoja. Man pirmos 2 savaites buvo kaip sapne, kosmaras azkoks:)
Vistik ir toliau kalba buvo apie palmiu alieju. Netycia zmogelis pasake "kokosu aliejus" Nes jau ausis buvau pastaciusi, ka cia blogo isgirsiu apie kokosus:)

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 10 23, 09:54)
Ir man pradžia sunki. Galva sukasi, miego norisi. doh.gif nors dar tik kelios dienos, bet labai keista, kad pilvo nebepučia thumbup.gif

Turbūt gali būti taip, kad svoris vietoj to, kad kristų - augs? Visai to nenoriu schmoll.gif bet kristi ir nėra kam lotuliukas.gif kažkaip baisu tokį d idelį kiekį riebalų vartoti, kai įpratusi buvau prie lieso maisto blush2.gif

Beje, noriu vėl grįžti sportuoti (dabar 2 mėn. Pertrauka buvo). Tai gvoju gal palaukti kol persitvarkys organizmas ir atsiras jėgų? Ar jokio skirtumo?

Palauk dar su sportu. Gerai rasoma - pirma malkos tik po to degtukai. Pirma palauki jegu pagausejimo, tada eini sportuoti. Ir as stacia galva lekiau, tai voresta dave dirzo, sake, ko cia varai kaip nuoga i dilgeles lotuliukas.gif
QUOTE(taša @ 2013 10 23, 10:36)
geriau!  4u.gif
vakar pragulejau visa vakara ir snd kaip ridikas smile.gif

Gal reikia masaziuko?

QUOTE(ivetacom @ 2013 10 23, 10:50)
O man kazkaip labai lengva buvo pradzia, neriau nuo pirmos dienos visa galva i nauja rezima, kol kas zalios mesos nevalgau- o kumpi, lasinuka sudyta? Juk tai ir yra zalia mesa:) Maziuka daug maziau beria, geriau miega, maziau kasosi, labai laukiu po 1,5 menesio dar didesnio pagerejimo.

Labiausiai smagu del vaikuciu.O gluteinu neigiami veiksniai , po pilno ju nutraukimo, jauciami dar 2-2,5 menesio. Viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
labutes 4u.gif

prisnekinau savo mama del pas ja bujojancios kandidos pabandyti paleo. sekmingai startavo, bet po 3sav ja istiko infarktas. po ligonines ir reabilitacijos grizo namo ir toliau maitinasi pagal paleo, bet galvoju, gal po tokios ligos yra kazkokiu apribojimu del maisto? gal reiketu atsisakyti kuriam laikui kokiu nors produktu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 23, 12:38)
Sake, kad vienintele Ukraina isleido griezta istatyma, draudzianti deti palmes i kudikiu ir vaiku maista.

Gal reikia masaziuko?

Labiausiai smagu del vaikuciu.O gluteinu neigiami veiksniai , po pilno ju nutraukimo, jauciami dar 2-2,5 menesio. Viskas bus gerai smile.gif

o Ukraina is vis saunuole! skaitet tam straipsny kad ji vienintele kuri isleido istatyma draudzianti i kudikiu maista avizas(? as tas kruopas painioju) det..

jo, as ir galvoju, jei tureviau db vaiku- tikrai nuo pat pirmu dienu maitinciau juos paleo. ty kiek imanoma anksciau

masaza turejau 2 sav. bet man nepanasu i nugaros skausmus tai..
Papildyta:
QUOTE(vassara @ 2013 10 23, 13:00)
labutes  4u.gif

prisnekinau savo mama del pas ja bujojancios kandidos pabandyti paleo. sekmingai startavo, bet po 3sav ja istiko infarktas. po ligonines ir reabilitacijos grizo namo ir toliau maitinasi pagal paleo, bet galvoju, gal po tokios ligos yra kazkokiu apribojimu del maisto? gal reiketu atsisakyti kuriam laikui kokiu nors produktu? g.gif

ojoj kaip nesmagu verysad.gif 4u.gif
Papildyta:
pas mane vel dilema - kieno saskaita padidinti riebalus?

ryte buna rieke lasiniu

per pietus avokado+alyvuogiu al. slakelis
is mesos(zuvies) gal kiek nubyra dar
+lasinukas
+kokoso aliejaus saukstas

vakare tarkim grietines pora saukstu
+is mesos kazkiek

nu niekaip neiseina 156g kuriu man reik g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 23 spalio 2013 - 13:16
QUOTE(vassara @ 2013 10 23, 14:00)
labutes  4u.gif

hmm, o ji turėjo antsvorio ir padidėjusį kraujo spaudimą?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 23, 14:21)
hmm, o ji turėjo antsvorio ir padidėjusį kraujo spaudimą?

taip, antsvoris. visa gyvenima skusdavosi zemu kraujo spaudimu, dazni kraujotakos sutrikimai su pagulejimais ligoninej... balandi pradejo blogeti. spaudimas pasidare aukstas. ligoninej istate stenta, viskas po truputi tvarkosi ir dabar vel spaudimas dazniausiai buna zemas. dar pradejo sakyti, kad jai pastoviai salta, nors anksciau visad budavo per karsta.
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 10 23, 09:05)
Serpentine, man tas pats..labai išsigandau, kad svoris ims augti, nes pagal visus KMI man kaip ir trūksta iki normos.
Bet, bent jau per šias savaites tik krenta..daugiau vizualiai - apimts mažėja, pilvo nepučia kaip ir jums.
Vėliau, kai visi balansai atsistatys ir jei nebus medžiagų apykaitos sutrikimų svoris neturėtų augti. O jeigu augs, tai nebus lašinukai.. Voresta pasakojo, kad auga raumenų masė.

Na svarbiausiai, kad į nešiojamus drabužius tilpčiau, o jau ką svarstyklės rodys, velniai nematė cool.gif

Aš tiesą pasakius tyngiu skaičiuoti kiek ten gramų ko gaunu doh.gif Man čia atrodo labai daug darbo doh.gif blush2.gif bet maždaug įsivaizduoju, kad maždaug normaliai. ryte ir vakare baltymai+riebalai dažniausiai (kažkas iš kiaušinių arba varškės), o angliavandenių gaunu tik per pietus su kalnu daržovių ir aišku +mėsa+riebaliukas.

Dėl vaikų, tai kažkaip mėsą taip trumpai virtą bijau vaikui duoti blush2.gif

Ivetacom, gal visai mažiui grūdų nebeduodat? Bulvių, kiek pamenu, jūs negalit? Kiek kartų vaikas valgo? Ir kaulų nuovirą kasdien duodate?
Nežinau sutapimas čia ar kas, bet vakar ir šiandien mažius valgė sriubą iš kaulų nuoviro, ir šiandien odos būklė nepalyginamai geresnė. Grūdus jam stipriai apribojau jau pora savaičių, bet vos vos kasdien vis tiek gauna. Tinkamus riebalus vartoti pradėjome tik prieš kokias 5 dienas.
Beprotiškai tikiuosi odytės pagražėjimo rolleyes.gif
Papildyta:
Merginos, priminkite formule kaip apskaiciuojate ten ta ph, kai turit kvepavimo daznio ir sulaikymo skaiciukus? blush2.gif
Atsakyti

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 10 23, 13:40)

Aš tiesą pasakius tyngiu skaičiuoti kiek ten gramų ko gaunu doh.gif Man čia atrodo labai daug darbo doh.gif  blush2.gif bet maždaug įsivaizduoju, kad maždaug normaliai.

ir as tingejau...atrode gerai jauciuos, nagai plaukai sveiki, viskas ok. O va po pusmecio is tu plauku ir nagu pasidare totali tragedija doh.gif doh.gif reiskias kazko vistik nevalgydavau kaip reikia. Gal darzoves nepakankamai ivairios buvo, gal tie subproduktai pakiso koja...(nevalgiau as ju, dabar bent vistos sirdeles pasitaisau smile.gif )
Atsakyti
Sveikos,

Ar galima majoneza kecupa ar dar koki padaza valgyt? Ir sr rasiu to kokoso aliejaus maximoj? Kaip suprantu jus ant jo kepat?
Atsakyti
QUOTE(**Leila** @ 2013 10 23, 14:10)
Sveikos,

Ar galima majoneza kecupa ar dar koki padaza valgyt? Ir sr rasiu to kokoso aliejaus maximoj? Kaip suprantu jus ant jo kepat?

Laba, nebent majoneza ir keciupa gamintumeisi pati.
Maximoj as pirkdavau anira ekologiska, o del kitu tai nezinau, nesu pirkusi daugiau is ju siulomu (tai ir nzn geri jie ar ne). O anira stovi arba prie alieju arba eko skyrelyje (tik reikia ziureti, kad butu nerafinuotas), siaip man jis skanus. As naudoju kepimui arba vieno koki sauksta sulaizau.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 10 23, 14:40)
Na svarbiausiai, kad į nešiojamus drabužius tilpčiau, o jau ką svarstyklės rodys, velniai nematė cool.gif

Aš tiesą pasakius tyngiu skaičiuoti kiek ten gramų ko gaunu doh.gif Man čia atrodo labai daug darbo doh.gif  blush2.gif bet maždaug įsivaizduoju, kad maždaug normaliai. ryte ir vakare baltymai+riebalai dažniausiai (kažkas iš kiaušinių arba varškės), o angliavandenių gaunu tik per pietus su kalnu daržovių ir aišku +mėsa+riebaliukas.
tada mažokai angliavandenių gauni, kažkokių daržovių reikėtų su kiekvienu valgymu gauti. Net suvalgant dideles lėkštes jų, vis vien anglių nedaug išeina.

Dėl vaikų, tai kažkaip mėsą taip trumpai virtą bijau vaikui duoti blush2.gif
kadangi mikrobų kažkokių būna tik ant mėsos paviršiaus, tai jie greit žūna įmesti į verdantį vandenį ar nuo garų. tad gali nebijoti.

Merginos, priminkite formule kaip apskaiciuojate ten ta ph, kai turit kvepavimo daznio ir sulaikymo skaiciukus? blush2.gif

Tiriamojo asmens paprašoma atsisėsti. Tada jo paprašoma „giliai įkvėpti ir nekvėpuoti kiek įmanoma ilgiau“. Rezultatas užrašomas sekundėmis.(pvz. 60 sek.) Taip pat užrašomas kvėpavimo dažnumas.(pvz 16 kartų/min). pH indekso formulė yra kvėpavimo dažnumas-(kvėpavimo sulaikymas/5). Taigi, jei kvėpavimo greitis yra 16, o kvėpavimo sulaikymas 60, mes gauname 16-(60/5) = 16-12 = 4. Tai yra pH indeksas (jis tiesiogiai neatitinka pH, tačiau šį indeksą jūs lengvai galite apskaičiuoti ir jis suteikia tikslią informaciją apie kraujo rūgščių-šarmų pusiausvyrą). Normalus pH indeksas yra 7, pH indeksas didesnis už 7 bus rūgšties pusėje. pH indeksas mažesnis už 7 yra šarminis. Ketogeninis asmuo dažnai turės indeksą žemesnį už nulį . Tai priešingai pH parametrui - indeksui didėjant, organizmas rūgštėja. pH indeksas išskaičiavimas yra vienintelis praktinis būdas žmonėms patiems apskaičiuoti jų kraujo pH pusiausvyrą.

Papildyta:
QUOTE(vassara @ 2013 10 23, 14:31)
taip, antsvoris. visa gyvenima skusdavosi zemu kraujo spaudimu, dazni kraujotakos sutrikimai su pagulejimais ligoninej... balandi pradejo blogeti. spaudimas pasidare aukstas. ligoninej istate stenta, viskas po truputi tvarkosi    ir dabar vel spaudimas dazniausiai buna zemas. dar pradejo sakyti, kad jai pastoviai salta, nors anksciau visad budavo per karsta.

spaudimas per aukštas būna, kai elektrolitų perteklius ir membranos uždaros. Tad jei pradžioje paleo nevartojamas kokosų ir alyvuogių aliejai padėčiai pakeisti, o daugiau vartojami riebalai su cholesteroliu, tokie dalykai gali nutikti. Taip pat buvo būtina vartoti daug vandens atliekoms išplauti.
Testi galima , tačiau reikia suprasti procesus, kurie vyksta.
čia mano išvados , remiantis tuo, ką žinau.
Atsakyti
Voresta, ačiū už info. 4u.gif
Tai mažai aglių g.gif O jei man su svoriu bėdų nėra, tai gal vis tik ryte galima kokį obuolį sugraužti g.gif Dabar galvoju, kad vis tik šiek tiek suvalgau dar tų daržovių. Šiandien prie 2 kiaušinių suvalgiau 2 pomidorus (naminius) ir mačiau, kad mažai pavalgiau. tai dar varškės su grietine, kokosų al. ir cinamonu pavalgiau.
O šiaip į varškę dažniausia dedu saujelę špinatų. Nu bet kiek ten tebus tų anglių mažoj saujelėje doh.gif
Žodžiu vakare vaikui virsiu daržovių košę su mėsa, tai reikės turbūt tą patį ir man pavalgyti rolleyes.gif

Einu skaičiuoti to indeekso, nes prieš tai ne taip skaičiavau. doh.gif
Papildyta:
nu va, paskaičiavau. kvepavimo daznis 17. Sulaikymas 56 s. PH=17-(56/5)=6
Tai cia kaip ir visai gerai, taip?
Atsakyti
Sveikules ponules smile.gif kurios geriat neprasaunama kavyte rytais... tai jus tik ja geriat ar dar ir valgote ka nors prie jos? smile.gif siaip as nelabai buvau suzaveta tos kavos skoniu, nes dariau su kerrygold sviestu. Pabandziau su kitu, nu tikrai skani isejo smile.gif

ai va, dar turiu tokia pdf. knygute Paleo Primer. Ten viskas labai labai paprastai pateikta, tik angliskai. Jei kuri noretu, galeciau atsiusti asmeniniams tikslams smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wallis: 23 spalio 2013 - 15:06