Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Sveikos paleolistos 4u.gif
user posted image

Nelabai turiu laiko paskutiniu metu, zinia ta, kad uzsibrezta tiksla pasiekiau, sveriu 60kg, bet jauciu, kad dar kris, tai tegul sau tirpsta kiek tam organizmui reikia.
Bandysiu savaitgali atrasti laiko, pasiilgau pliurpalu. Lakstau darbe kaip i uodega ikirpta, nes jeigu valdziai paciuzia stogas, tai ciuozia ir darbuotojams lotuliukas.gif
Persikraustem i naujus namus, pagaliau thumbup.gif iki susirasymo 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 10 22, 22:52)
ir ką man spręsti. Galvojau, kad galvos niežėjimas sumažėjo po to, kai pakeičiau šampūną, ot ir ne. Vakar valgiau kiaušinienę, šiandien neištraukiu nagų iš pakaušio  doh.gif

Mesk kiaušus per bortą, organizmas pats liepia gi smile.gif
Kaip ir Laukinei Orchidėjai dėl kokoso - jei netinka, jauti, kad ka-kokie nemalonūs pojūčiai, tai geriau ir nevalgyti smile.gif

QUOTE(LumiLumi @ 2013 10 22, 23:30)
Nelabai turiu laiko paskutiniu metu, zinia ta, kad uzsibrezta tiksla pasiekiau, sveriu 60kg, bet jauciu, kad dar kris, tai tegul sau tirpsta kiek tam organizmui reikia.

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 10 22, 22:46)
Ir ar gali buti, kad man kokoas iv formose netinka, nekaip jauciuosi po jo uzvalgymo?

gali būti, aš jeigu daugiau pavartoju kokoso aliejaus, visai nekaip jaučiuosi- pykina. Kepti ant jo galiu, tada nieko blogo nejaučiu... g.gif

QUOTE(Nidulia @ 2013 10 22, 23:26)
Dabar ziuriu per rusijos tv laida apie kenksminga maista. Apie palmiu alieju pripasakojo ziauriu baisybiu. Sako, kad visa Europa atsisakiusi sios bjaurasties, tik rusija vezasi milijonais tonu si pigu slamsta ir Indonezijos ir deda visur-sviestas, varske, sureliai, vaiku maisteliai, kuris organizme nesiskaido, kadangi jo skaidymui reikia 42 laipsniu o zmogaus temperature 36.6.. nuseda/prikimba prie kraujagysliu sieneliu ir t.t.
Apie dirbtinai augintas lasisas jau zinojau.
Dabar  aiskins apie kokosu alieju. Paziuresiu ka pasakos.

aha, apie tą palmių aliejų esu skaičiusi. Iš esmės jis nėra blogis, bet jis taip perdirbamas, kad tampa blogiu. Tai tas pats kas hidrinti riebalai, kitur vadinami augaliniais riebalais, kad taip baisiai neskambėtų. Pas mus jų pridėta irgi visur, ypač gausu saldumynuose (saldainiai, sausainiai, pyragai, sūreliai), sūrio gaminiuose, tepiuose riebalų mišiniuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 23 spalio 2013 - 08:06
Sveikos smile.gif
Na aš jau beveik 3 savaitės Paleo. Nors aš valgau varškę, grietinę, sūrį (nes organizmas toleruoja). Tai va mano laimei, tik trečią savaitę sulaukiau truputį jėgų. Pirmos dvi savaitės buvo siaubingos..jaučiausi silpna, laiptais į 4a. vos užlipdavau. Bet matyt organizmui reikėjo laiko persiorientuoti ir energiją pradėt gamintis kitu būdu smile.gif
Valgau daug, nors pradžioj buvo neįprasta didelės porcijos doh.gif Kuo daugiau valgau, tuo svoris vis pakrenta, bet keliais šimtais gramų. Viso nukrito 1kg. Bet man svorio mesti nereikia.
Labai susitvarkė oda - jokių spuogelių, šiaip pagražėjo, net pudros nebereikia wub.gif Plaukai wub.gif nustojo riebaluotis, galiu galvą plauti kas tris dienas. Nagau atauga tvirtesni, kas labai džiugina. Miegu labai gerai, atsikėlus nebereikia kavos. Tad visai atsisakiau jos. Geriu raudonąją arbatą. Pradžiai tiek smile.gif

tasa, kaip tavo nugara??

Nidulia, papasakokit ką apie kokosų aliejų kalbėjo 4u.gif
Atsakyti
Ir man pradžia sunki. Galva sukasi, miego norisi. doh.gif nors dar tik kelios dienos, bet labai keista, kad pilvo nebepučia thumbup.gif

Turbūt gali būti taip, kad svoris vietoj to, kad kristų - augs? Visai to nenoriu schmoll.gif bet kristi ir nėra kam lotuliukas.gif kažkaip baisu tokį d idelį kiekį riebalų vartoti, kai įpratusi buvau prie lieso maisto blush2.gif

Beje, noriu vėl grįžti sportuoti (dabar 2 mėn. Pertrauka buvo). Tai gvoju gal palaukti kol persitvarkys organizmas ir atsiras jėgų? Ar jokio skirtumo?
Atsakyti
Serpentine, man tas pats..labai išsigandau, kad svoris ims augti, nes pagal visus KMI man kaip ir trūksta iki normos.
Bet, bent jau per šias savaites tik krenta..daugiau vizualiai - apimts mažėja, pilvo nepučia kaip ir jums.
Vėliau, kai visi balansai atsistatys ir jei nebus medžiagų apykaitos sutrikimų svoris neturėtų augti. O jeigu augs, tai nebus lašinukai.. Voresta pasakojo, kad auga raumenų masė.
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 10 23, 09:18)
Sveikos smile.gif
Na aš jau beveik 3 savaitės Paleo. Nors aš valgau varškę, grietinę, sūrį (nes organizmas toleruoja). Tai va mano laimei, tik trečią savaitę sulaukiau truputį jėgų. Pirmos dvi savaitės buvo siaubingos..jaučiausi silpna, laiptais į 4a. vos užlipdavau. Bet matyt organizmui reikėjo laiko persiorientuoti ir energiją pradėt gamintis kitu būdu smile.gif
Valgau daug, nors pradžioj buvo neįprasta didelės porcijos doh.gif Kuo daugiau valgau, tuo svoris vis pakrenta, bet keliais šimtais gramų. Viso nukrito 1kg. Bet man svorio mesti nereikia.
Labai susitvarkė oda - jokių spuogelių, šiaip pagražėjo, net pudros nebereikia wub.gif Plaukai  wub.gif nustojo riebaluotis, galiu galvą plauti kas tris dienas. Nagau atauga tvirtesni, kas labai džiugina. Miegu labai gerai, atsikėlus nebereikia kavos. Tad visai atsisakiau jos. Geriu raudonąją arbatą. Pradžiai tiek smile.gif

thumbup.gif nu va, kokie geri pasiekimai...
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 10 23, 08:18)
Sveikos smile.gif

tasa, kaip tavo nugara??

geriau! 4u.gif
vakar pragulejau visa vakara ir snd kaip ridikas smile.gif

Atsakyti
Labas rytas,
noreciau paklausti del cukraus, tiksliau del kokoso cukraus. As be cukraus dabar apseinu, bet is vaiku jo atimti visiskai negaliu, jie is manes negauna saldumynu, bandeliu ir taip nevalgo, bet pvz. i varskes apkepa ar varskiecius visada dedu pora saukstu cukraus, o vyras labai megsta obuoliu pyraga (as ju neverciu but paleo, bet kiek man pavyksta sumazinu nenaudingu produktu vartojima). Tai klausimas butu toks, kokoso cukraus glikeminis indeksas yra 35, beveik dvigubai mazesnis nei rafinuoto cukraus. Jei rinktis tarp siu dvieju blogybiu gal pasirinkti mazesniaja, t.y. kokoso cukru, ar cukrus visvien lieka cukrumi, ir nera cia ko islaidauti?
Atsakyti
O man kazkaip labai lengva buvo pradzia, neriau nuo pirmos dienos visa galva i nauja rezima, kol kas zalios mesos nevalgau, bet tik todel kad tinkamos neturiu biggrin.gif , nes ir anksciau dareme tartar is namines jautienos, labai skanu, as ir mama visada megom, o sesuo ir mano vyras net ziureti negali i tokius reikalus biggrin.gif
Jau greit menuo bus nuo pradzios, per ta laika 2kg nukrito, daugiau visai ir nenorejau, tegul dar 2 per kita krenta. Maziuka daug maziau beria, geriau miega, maziau kasosi, labai laukiu po 1,5 menesio dar didesnio pagerejimo.
Atsakyti
Kaip smagu skaityti, kai žmonėms gyvenimas gerėja. O ypač vaikiukams.
Atsakyti
QUOTE(Soprana @ 2013 10 23, 10:40)
Labas rytas,
bet pvz. i varskes apkepa ar varskiecius visada dedu pora saukstu cukraus,

sveikiausia varškę nekaitinti ir valgyt su riebalu, pvz grietine, tada baltymas nesugadintas lieka. Pamėgink pasiūlyti . Varškė su cukrumi nelabai derinasi, ir visai nesvarbu koks tas cukrus ten bus. Manau, visai neverta mėtyt pinigų.
O jei kepi tai ir cukrų paprastą galima dėt.
Atsakyti