QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 10 22, 22:46)
Ir ar gali buti, kad man kokoas iv formose netinka, nekaip jauciuosi po jo uzvalgymo?
gali būti, aš jeigu daugiau pavartoju kokoso aliejaus, visai nekaip jaučiuosi- pykina. Kepti ant jo galiu, tada nieko blogo nejaučiu...
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 22, 23:26)
Dabar ziuriu per rusijos tv laida apie kenksminga maista. Apie palmiu alieju pripasakojo ziauriu baisybiu. Sako, kad visa Europa atsisakiusi sios bjaurasties, tik rusija vezasi milijonais tonu si pigu slamsta ir Indonezijos ir deda visur-sviestas, varske, sureliai, vaiku maisteliai, kuris organizme nesiskaido, kadangi jo skaidymui reikia 42 laipsniu o zmogaus temperature 36.6.. nuseda/prikimba prie kraujagysliu sieneliu ir t.t.
Apie dirbtinai augintas lasisas jau zinojau.
Dabar aiskins apie kokosu alieju. Paziuresiu ka pasakos.
aha, apie tą palmių aliejų esu skaičiusi. Iš esmės jis nėra blogis, bet jis taip perdirbamas, kad tampa blogiu. Tai tas pats kas hidrinti riebalai, kitur vadinami augaliniais riebalais, kad taip baisiai neskambėtų. Pas mus jų pridėta irgi visur, ypač gausu saldumynuose (saldainiai, sausainiai, pyragai, sūreliai), sūrio gaminiuose, tepiuose riebalų mišiniuose.