Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(pumpica @ 2013 10 21, 21:09)
na as meciau svori, dabar jau kaip ir pasiekiau  tiksla. Mano maistas -kiausiniai, mesa, zuvis, varske, grietine, sviestas, kokosu aliejus kepimui, alyvu aliejus i salotas (ne kepti!), daaaug darzoviu. Valgau tris kart dienoje, neuzkandziauju, vaisiu nevalgiau kol svori meciau, dabar kartais suvalgau.

Aciu tau uz info 4u.gif
Intike raso kad pieno produktu negalima g.gif

Atsakyti
QUOTE(**Leila** @ 2013 10 21, 21:05)
Tai gal cia visos lieknos sioje temoje susirinko? Ar yra cia tokiu, kurios svori meta? Gal patartu nuo ko pradet paimt gera zema starta? smile.gif

As noriu buti sveika,bet turbut su virsvoriu nlb tai imanoma? Taigi tureciau pradet nuo to.

As metu svori. Pameciau 11kg nuo rugsejo 5d smile.gif O zemas startas standartinis - jokio cukraus (jokiam pavidale) ir gaminiu is jo ir su juo, jokiu grudu ir gaminiu is ju ir su jais, jokiu bulviu, jokiu (nu beveik jokiu blush2.gif )vaisiu ar uogu, jokiu uzkandziavimu tarp valgymu(net maziausios kruopeles ar kramtomos gumos gabalelio). Prdzioj apriboti sviesta. Riebalai turi sudaryti apie puse maisto, baltymai apie 30proc, angliavandeniai apie 20proc (ar maziau) - cia labai grubios proporcijos ir jos pagal kcal kieki, o ne pagal maisto kieki gramais. Pagrindines gaires tokios, jei kalbam tik apie svorio metima. Visa kita del sveikatos ir cia jau prasidetu niuansai i kuriuos gilintis reikia paciai. Sekmes 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(**Leila** @ 2013 10 21, 21:12)
Aciu  4u.gif
Na jei pirmam psl info pakanka (is jusu pokalbiu supratau kad ne) sekmingam startui, tai belieka tik uzsipirkt produktu 4u.gif

PO truputį suprasi ir įprasi. Matai, mes čia visos skirtingai maitinamės. Tai nėra kažkokia labai radikali griežta dieta, kurią reikia sustatyti į rėmus. Svarbiausia taisyklė, kaip Pumpica sakė - nevalgom cukraus, nevalgom kviečių nei kruopų, nevalgom krakmolingų produktų. Toliau jau eina kiekvienos individualus pasirinkimas - ar valgyti pieno produktus, ar ne; kiek vaisių valgyti, kiek riešutų vartoti, gal nevartoti; kokius riebalus rinktis, kiek kartų dienoje valgyti. Visą tai išmoksi nuosekliai sekdama savo mitybą ir stebėdama savo organizmo pojūčius. Tarkim, aš jau žinau, kad per dieną suvalgius keturis obuolius ir taip visą savaitę - užsiauginius tris kg. Dar nuo to man sukils noras saldumynams - medui, vaisiams.
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 10 21, 21:08)
labas vakaras  smile.gif
na,va,aš po savaitgalinio baliuko žiauriai peršalau,tai nusprendžiau 2 zuikius nušauti vienu metu-pasėdėti tik su vandenuku,kad atsikratyti ligos ir privalgyto ir prigerto nesveiko maisto ,o čia pasirodo dar ir trečias ,,zuikis" bus pargyšiu į ketozę biggrin.gif
o jei rimčiau,tai man tada neaišku,ką po tų 3 ar tik 2 parų pradėti valgyti? nes visi propaguojantys gydomąjį valomąjį badavimą teigia,kad kiek dienų nevalgei,per tiek dienų turi pereiti prie įprastos mitybos,na,tarkim 3 dienas tik vanduo,tai po to tik daržovės,sultys,ir po 3 dienų tik baltyminis maistas...bet įtariu ne paleo mitybai ,tai galioja  g.gif

3 dienos tai dar joks rimtas badavimas, tik ilgesnė pertrauka tarp valgymų. Esu badavusi po savaitę ir tai per tris dienas jau prie įprasto sugrįždavau. Prie baltymų nepulk, o kokias troškintas daržoves su riebaliuku , ne per didžiausią kiekį, manau, galėsi valgyti.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 21, 21:24)
3 dienos tai dar joks rimtas badavimas, tik ilgesnė  pertrauka tarp valgymų. Esu badavusi  po savaitę ir tai per tris dienas jau prie įprasto sugrįždavau. Prie baltymų nepulk, o kokias troškintas daržoves su riebaliuku , ne per didžiausią kiekį, manau, galėsi valgyti.

dėkui,taip ir bandysiu 4u.gif
Atsakyti
katinone, pur pur aciu jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 21, 20:53)

Tai reiskia silke suerzino, nors a valge be jokiu alieju, tik su patroskintomis darzovemis.

QUOTE(katinone @ 2013 10 21, 20:58)
Gerai, kad man tada uzteko proto tam pasipriesint

Nu ir as spardausi, meginu nesileisti uzmesti arkana ant manes lotuliukas.gif Bet sugeba vistiek priversti jaustis kalta.
QUOTE(**Leila** @ 2013 10 21, 21:05)
Tai gal cia visos lieknos sioje temoje susirinko? Ar yra cia tokiu, kurios svori meta? Gal patartu nuo ko pradet paimt gera zema starta? smile.gif

Yra pas mus mergu, kurios sieke sveikatos, bet netycia 30 kg per 11 menesiu nukrito:)

Mergai, noriu paklausti, jei as galviju kepenis sumalsiu su vistos sirdelemis ir morka, cia geras man pastetas gausis? Ar geriau su kokia kita mesa maisyti kepenis?
Ziuriu mano anyta tuoj mane apsoks, ot gera mokine biggrin.gif Ji jau atitempe man indeli pagaminto pasteto. Sita tai klauso manes juodai, nera su ja problemu. Bet ji niekada ir nesiskunde skrandzio ar zarnyno problemomis, o jai jau 80 metu bus pavasari. Jos didziausia beda - hipertonija. Jau 50 metu ja serga. Jos mama irgi buvo hipertonike ir mire 70 -ies.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 21 spalio 2013 - 20:46
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 21, 21:44)

Mergai, noriu paklausti, jei as galviju kepenis sumalsiu su vistos sirdelemis ir morka, cia geras man pastetas gausis? Ar geriau su kokia kita mesa maisyti kepenis?

Gerai gausis. Dėl morkos nežinau, aš dedu daug svogūno ir sviesto. Dažniausiai darau iš kalakuto arba vištos kepenėlių ir maišau jas su skarndukais ir širdutėmis.

O su kuo tu paštetą valgai?
Atsakyti
QUOTE(**Leila** @ 2013 10 21, 21:56)
Gerai gausis. Dėl morkos nežinau, aš dedu daug svogūno ir sviesto. Dažniausiai darau iš kalakuto arba vištos kepenėlių ir maišau jas su skarndukais ir širdutėmis.

O su kuo tu paštetą valgai?

O, tada liuks:) Su konservuotais zirneliais skanu, su cukinijos patroskintais gabaliukais, su virtais burokeliais+konservuoti zirneliai. Ai, man ir vienas pastetas skanu smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Pataikiau ant naujokiu bangos biggrin.gif
Dabar skaitau jusu viena tema kur diskutavot apie zalios mesos valgyma, dauguma rase, kad negali tokios valgyt, tai pagalvojau kad tikriausiai neragavot karpačio rolleyes.gif man tai tikras delikatesas wub.gif Ir visai pagal paleo, nes patiekiama su alyvuogiu aliejumi (arba naminiu majonezu) ir salotomis. Beje tartaras taip pat gaminamas is zalios mesos ir taipogi laaabai skanus (ir vyras neburbia, kad mano paleo daug kainuoja, nes pats megsta siuos patiekalus).
O kam neskanus zalios spalvos avokadai, tai paieskokit guakamoles receptu, gaminti paprasta,ir skanu mirksiukas.gif

Na ir uzduosiu viena klausima (siandien klausimu diena), ar imanoma perdozuoti su riebalais? As daznai jauciuosi alkana, net jei po kiekvieno maitinimo suvalau du arbatinius saukstelius kokoso aliejaus. Alkis atsiranda jau po 3-4 valandu. Darzoviu atrodo valgau pakankamai g.gif Tai man reiketu arba didinti riebalu kieki arba darzoviu kieki? O gal tai "psichologinis" labiau alkis, nes iki paleo valgau po nedaug bet labai daznai g.gif Gal kam pradzioje irgi taip buvo?
Atsakyti
QUOTE(**Leila** @ 2013 10 21, 17:14)
O kodel negalima karsto rukimo?
Saltiena virciau pati,tai kaip supratau zelatina leistina?

zelatina taip, bet mesa po tiek valandu virimo - ne

mano meniu jei kam idomu:

putpeliu kiausiniai virti, lasinukas, agurkas + sultinys

upetakis keptas orkaiteje(vakarikstis deje)+ morkos+pomidoras troskintas+sultinys

koteltukai su morku+kopustu+grietine

rytoj beveik tas pats
Atsakyti
QUOTE(Soprana @ 2013 10 21, 22:46)
Na ir uzduosiu viena klausima (siandien klausimu diena), ar imanoma perdozuoti su riebalais? As daznai jauciuosi alkana, net jei po kiekvieno maitinimo suvalau du arbatinius saukstelius kokoso aliejaus. Alkis atsiranda jau po 3-4 valandu. Darzoviu atrodo valgau pakankamai g.gif Tai man reiketu arba didinti riebalu kieki arba darzoviu kieki? O gal tai "psichologinis" labiau alkis, nes iki paleo valgau po nedaug bet labai daznai g.gif Gal kam pradzioje irgi taip buvo?

Zuvies karpacio skanu, mesinio tai neragavau:)
Man taip buvo pradzioje, kazkokia nesusipratusi, lyg ir sociai pavalgiau, bet lyg ir vel alkana. Dabar jau susireguliavo:)
Atsakyti