Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(**Leila** @ 2013 10 21, 19:31)
Aciu visoms atsakiusioms  4u.gif
O kas cia blogo? Asmeniskai esu anksciau ilindus i sia tema, bet kadangi neturiu laiko kapstytis niolikoj temu, kad rast ats. teko mest si reikala...
As esu naujoke, gal galit pasakyt kelinta tema man skaityt, kad issiaiskinti kaip maitintis pradzioje? Suprantu, kad senbuvem viskas aisku, nu bet jei temos autore neikele i pirma psl pagrindiniu principu,tai ir kyla klsusimu daugiau nei reikia nes perskaityt visas temas reikia laiko. Beto reiktu koncpektuotis, nes greiciausiai pamirsiu ka skaiciau 3 temos atgal...

as Tau siulyciau tiesiog pasidometi apie Paleo mitybos principus internete siaip, o ne tik sitame forume. Man irgi nebuvo aisku ir nuo forumo skaitymo netapo aiskiau, nes ten kiekviena pasakojo daugiau maziau savo patirtis. Kai turesite pagrindus, tada galesit isitraukti ir i diskusijas ir uzdavineti idomesnius klausimus, o ne vien teorinius, ta ar ana galima. Kodel jus visos neturite laiko, o mes tai isivaizduojat turim jo i valias smile.gif mergaites cia tikrai labai padeda, o ypac toms, kurios siekia sia mityba sau sveikatele susigrazinti, bet tai gerbkite ir jus jas !
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele25 @ 2013 10 21, 18:19)
tai as visada naudojau rapsu arba alyvuogiu tai galiu likti prie alyvuogiu taip?ar butina ir tu kokosu? ax.gif
taip, alyvuogių tikras aliejus lieka.

kol kas nei kraujospudziu nei viduriu kietejimu nesiskundziu,cholesteroli tikrinausi pries metus irgi viskas norma:)zodzi valgau mesa ir daud darzoviu...tris kart dienos labai sociais be uzkandziu:)tai jei noriu riesutu ar vaisiaus kokio tai valgau prie tu triju pagrindiniu valgymu? blush2.gif

kai apribosi angliavandenius, kad ir didelę lėkštę daržovių suvalgysi- joje vis vien bus nedaug angliavandenių, tai energijos gamybai turėsi valgyti riebalų, t.y. su daržovėmis valgoma mėsa negali būti liesa. Riebalų turi būti daugiau nei baltymų.
Nuo vaisių susilaikyk, kol įsivažiuosi ir numesi kiek nori. Vaisiai tinka svoriui auginti, bet ne mesti.
Riešutų padauginsi - gali gautis kamštis žarnyne. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vailet2 @ 2013 10 21, 18:59)
Labas vakaras
Nidulia, jei jau isigijot mango o jis kietas, tai ji reikia dar prinokint - suvynioji i laikrasti ir i spintele, po keliu dienu prinoks, bus skanu.

Dabar bandyk, ar nesi kiausiniams alergiska  biggrin.gif

Kad kieti, o vienas jau ir puti pradejo. Eina jie sau biggrin.gif

QUOTE(**Leila** @ 2013 10 21, 19:31)
Aciu visoms atsakiusioms  4u.gif
O kas cia blogo? Asmeniskai esu anksciau ilindus i sia tema, bet kadangi neturiu laiko kapstytis niolikoj temu, kad rast ats. teko mest si reikala...
As esu naujoke, gal galit pasakyt kelinta tema man skaityt, kad issiaiskinti kaip maitintis pradzioje? Suprantu, kad senbuvem viskas aisku, nu bet jei temos autore neikele i pirma psl pagrindiniu principu,tai ir kyla klsusimu daugiau nei reikia nes perskaityt visas temas reikia laiko. Beto reiktu koncpektuotis, nes greiciausiai pamirsiu ka skaiciau 3 temos atgal...

Nelabai cia visos tokios ir senbuves. Gera kruvele merginu tik nuo rugsejo pradzios. Zinok, kol neidesi savo darbo, nieko gero nebus. Ir man kilo kruva klausimu, bet as ir skaiciau daug. Vsus straipsnius skaiciau, gilinausi, kad zinoti kaip kas vyksta organizme. Kazka daryti aklai, vien del to, kad kazkas pasake, tai man yra nelogiska. Skaiciau senbuviu prikalbetas temas, konspektavau, nes ir man pradzioje buvo tamsus miskas ir makalyne galvoje. abat, kai daug perskaiciau, tai jau viskas paprasta ir surantama. Ir tai dar iskyla klausimu. Suorask ir merginas, kurios 105-aji karta atsakineja I tuos pacius klausimus, kai matosi, kad zmogus nieko nepaskaite, tik isoko I si puslapi ir rezia klausima - kaip man per menesi numesti 20 kg. Nepamirsk, kad cia tema ne svorio metimui. Cia sveikatos tema, tiesiog su sveikatos atejimu tas svoris pats tirpsta, bet esme -BUTI SVEIKOMS. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 21, 19:43)
taip, alyvuogių tikras aliejus lieka.

kai apribosi angliavandenius, kad ir didelę lėkštę daržovių suvalgysi- joje vis vien bus nedaug angliavandenių, tai energijos gamybai turėsi valgyti riebalų, t.y. su daržovėmis valgoma mėsa negali būti liesa. Riebalų turi būti daugiau nei baltymų.
Nuo vaisių susilaikyk, kol įsivažiuosi ir numesi kiek nori. Vaisiai tinka svoriui auginti, bet ne mesti.
Riešutų padauginsi - gali gautis kamštis žarnyne. mirksiukas.gif

nuosirdus aciu tau uz atsakymus:)o gal yra kuri mergaite ymetus koki elementaru savo meniu?nueiciau pasiskaityt,pasiieskot.....nes tiek temu tikrai yra ka veikt perskaityt....kol permesiu tai ir kaledos ateis ax.gif
Atsakyti
Megos, nesusitvarkau su mama. Jau lyg ir isaiskinau viska, priverciau atspausdintus straipsnius perskaityti. Siandien skambina, kad visa nakti beprotiskai skrandi ir zarnas skaudejo, nes, tipo, vakar silkes suvalge su troskintomis darzovemis, tai ryte sultimis gydesi: saliero saknis, morka, bulve. Sakiau, kad susilaikytu nuo bulviu sulciu. Tai ne, diagnozavo pati sau skrandzio opas, tvirtina, kad pas ja skrandzio rugstingumas per didelis, pasiciupo Vasiliausko knyga ir pagal jo patarimus prisivire semenu glitesio, ryziu ir kazkokio velnio. Dar raniberlo isgere. Aisku ir spaudimas pasoko. Sakau, nugesinsi rugstis, kas tau maista virskins. Nu ka man jai pasakyti? Ka jai daryti? As jau pati pasimeciau. Plem, pati problem kruvas turiu, tai dar kasdien klausyti ka skauda, kas pakilo ir, kad skambinciau daznai, nes vdrug numirs netiketai doh.gif Klausyti neklauso o visus sopulius kasdien man desto. Na, gal cia ziauriai jums nuskambejo mano zodziai, bet mane jau terorizuoja juodokai.
Papildyta:
QUOTE(Jurgitele25 @ 2013 10 21, 20:03)
nuosirdus aciu tau uz atsakymus:)o gal yra kuri mergaite ymetus koki elementaru savo meniu?nueiciau pasiskaityt,pasiieskot.....nes tiek temu tikrai yra ka veikt perskaityt....kol permesiu tai ir kaledos ateis ax.gif

Tai, kad cia visos tiesiog fantazija ijungia ir viska gamina is leidziamu produktu. Diskusiju metu kartais pasipasakoja ka valge:)
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele25 @ 2013 10 21, 21:03)

Na pvz mano šiandien:
pirmas valgymas- 3 kepti kiaušiniai, sūdyti lašiniai, kalnas daržovių;
antras - pakepti kopūstai (daug), nukrapštyta nuo kaulų aviena ir šaukštas ghi;
trečias - plekšnė, bliūdas baltų ridikų salotų su al. aliejum, truputi sūdytos lašišos desertui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(**Leila** @ 2013 10 21, 18:31)

As esu naujoke, gal galit pasakyt kelinta tema man skaityt, kad issiaiskinti kaip maitintis pradzioje?

tai siandien ikeliau dvi lietuviskas nuorodas, ar ir ten neaiskiai parasyta? man tai jos labai padejo pradzioje, visa esme pateikta smile.gif
voras tinkle -paleo
voras tinkle -whole30
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 10 21, 20:12)
Na pvz mano šiandien:
pirmas valgymas- 3 kepti kiaušiniai, sūdyti lašiniai, kalnas daržovių;
antras - pakepti kopūstai (daug), nukrapštyta nuo kaulų aviena ir šaukštas ghi;
trečias - plekšnė, bliūdas baltų ridikų salotų su al. aliejum, truputi sūdytos lašišos desertui  smile.gif

lux thumbup.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 21, 20:05)
Megos, nesusitvarkau su mama. Jau lyg ir isaiskinau viska, priverciau atspausdintus straipsnius perskaityti. Siandien skambina, kad visa nakti beprotiskai skrandi ir zarnas skaudejo, nes, tipo, vakar silkes suvalge su troskintomis darzovemis, tai ryte sultimis gydesi: saliero saknis, morka, bulve. Sakiau, kad susilaikytu nuo bulviu sulciu. Tai ne, diagnozavo pati sau skrandzio opas, tvirtina, kad pas ja skrandzio rugstingumas per didelis, pasiciupo Vasiliausko knyga ir pagal jo patarimus prisivire semenu glitesio, ryziu ir kazkokio velnio. Dar raniberlo isgere. Aisku ir spaudimas pasoko. Sakau, nugesinsi rugstis, kas tau maista virskins. Nu ka man jai pasakyti? Ka jai daryti? As jau pati pasimeciau. Plem, pati problem kruvas turiu, tai dar kasdien klausyti ka skauda, kas pakilo ir, kad skambinciau daznai, nes vdrug numirs netiketai  doh.gif  Klausyti neklauso o visus sopulius kasdien man desto. Na, gal cia ziauriai jums nuskambejo mano zodziai, bet mane jau terorizuoja juodokai.

sakiau, palik ją daktarams. Jos galva prikimšta kitokių žinių . Neišmuši nė su mietu.
Atsakyti
O as, kadangi pusryciu nenoriu tai apie 13.30 valgiau virtus kiaulienis sonkauliukus, bet tokius mesingus, kruva salotu (Panoramoje pirkau, kur pries maisto prekes toks eko turgelis, ten daug lapiniu visokiu salotu buna) ir arbatini sauksteli kokoso aliejaus, nes sonkauliukai buvo kudi.
19 val - konservuoti zirneliai "Jamar" (jie be cukraus) Tunas savose sultyse ir dar gabaliuka sudytos lasisos.
Daugiau siandien nebenoresiu maisto.
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 21, 20:19)
sakiau, palik ją daktarams. Jos galva prikimšta kitokių žinių . Neišmuši nė su mietu.

Butu kokia kaimyne, tai nesukciau sau galvos. Nu bet gi mama norisi pagelbeti, jomajo. Voresta, galejo cia jai silke suerzinti sitaip? Ar kokios druskos rugsties truksta. patark a nors 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 21, 20:27)
O as, kadangi pusryciu nenoriu tai apie 13.30 valgiau virtus kiaulienis sonkauliukus,
Butu kokia kaimyne, tai nesukciau sau galvos. Nu bet gi mama norisi pagelbeti, jomajo. Voresta, galejo cia jai silke suerzinti sitaip? Ar kokios druskos rugsties truksta. patark a nors  4u.gif

manau, kad Tavo mama ne pirmos jaunystes, todel palenkti ta medeli Tau praktiskai neimanoma. O ypatingai moteriskes tokio amziaus tai daktaru dievu klauso, jos tiesiog netiki ir nepasitiki tai ka sako ju... vaikai... o kokia ji ten silkute valge? su galva pati nusitaise? nes jei kokia aliejuje beplaukancia su razinkom, tai galejo tikrai ne kas buti. Tavo mamai reikia troskintu darzoviu, silto maisto, o ne silkes...
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 10 21, 20:35)
manau, kad Tavo mama ne pirmos jaunystes, todel palenkti ta medeli Tau praktiskai neimanoma. O ypatingai moteriskes tokio amziaus tai daktaru dievu klauso, jos tiesiog netiki ir nepasitiki tai ka sako ju... vaikai... o kokia ji ten silkute valge? su galva pati nusitaise? nes jei kokia aliejuje beplaukancia su razinkom, tai galejo tikrai ne kas buti. Tavo mamai reikia troskintu darzoviu, silto maisto, o ne silkes...

Jo, mamai 73-eji. Bet ji ne kvaile, siaip paklauso manes, moeris su aukstuoju, daug skaito, domisi, tik uzsiparino, nes pas ja ir Taunytes visos knygos apie sveikta ir visa kruva apie gydyma sultimis ir .t.t Ji yra sirgusi psoriaze, ziauria forma,tai daug domejosi, badavo, sultimis darzoviu valesi, kiaulpienes valge - issikapste is tos baisios ligos.
Sunku jai ir manim 100 proc patiketi, kuomet kruva jos turimu saltiniu sako ka kita. Daktaru ji nelabai myli, bet kai prispaudzia, tai eina, o ka darysi.
Jo, silke ji perka ta ciala, su galva ir pati issidarineja. Ji labia retai valgo salta maista, pagrinde tik slta. Gaila ir mamos, ir nervas ima, kai kasdien smulkiai pasakoja kur ir ka skauda, kaip sokineja kas ir t.t.
Atsakyti