Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Pur-pur @ 2013 10 21, 09:33)
Bet aš žaviuosi tavo kantrybe turėti tiek kantrybės taip nuoširdžiai ir kantriai atsakinėti į klausimus.  thumbup.gif

drinks_cheers.gif tai jau tikrai, seniai norėjau paklausti, iš kur voresta tiek kantrybės turi.. g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 21, 09:53)
drinks_cheers.gif tai jau tikrai, seniai norėjau paklausti, iš kur voresta tiek kantrybės turi..  g.gif  biggrin.gif

sveikai maitinasi, todėl niekas jos neerzina biggrin.gif

Šiandien faršas su tarkuota cukinija suėjo, tikrai minkštesnis buvo, skaniai papusryčiavau
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 10 21, 09:59)
* sveikai maitinasi, todėl niekas jos neerzina  biggrin.gif

** Šiandien faršas su tarkuota cukinija suėjo, tikrai minkštesnis buvo, skaniai papusryčiavau

* Tą patį norėjau pasakyti. biggrin.gif

** Dažnai darau cukiniją su faršu - t.y. proporcija 1 sauja faršo : 2 saujos tarkuotos cukinijo. Super! labai lengvi kotletukai gaunasi. O dar geriau jei yra galimybė orkaitėje kepti, tuomet sultys neišdega ir jie tokie sultingi minkštučiai pūkučiai būna.
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 10 21, 10:03)

** Dažnai darau cukiniją su faršu - t.y. proporcija 1 sauja faršo : 2 saujos tarkuotos cukinijo. Super! labai lengvi kotletukai gaunasi. O dar geriau jei yra galimybė orkaitėje kepti, tuomet sultys neišdega ir jie tokie sultingi minkštučiai pūkučiai būna.

kol kas orkaitės neturiu, tai kepu keptuvėje, bet neilgai kepu, šiandien visos sultys buvo dar neišgaravę
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Matau, labai aktyvi tema ir daug naujų žmonių, norinčių šį gyvenimo būdą išbandyti smile.gif. Man, tiesą sakant, šis būdas atrodo kur kas priimtinesnis ir sveikesnis už vegetarystę, veganystę ar žaliavalgystę jau iš pirmo žvilgsnio, per daug kol kas nesigilinus. Mačiau senesnėse temose, kad už Paleo dabar pasisako ir tos nares, kurios anksčiau ypač buvo aktyvios žaliavalgystės temoje. Man jau taip atrodo, kad mūsų klimatas tiesiog nepritaikytas žaliavalgiškai mitybai, esame šiauriečiai. Pati ieškau kažko naujo. Vidinė savijauta nėra pati geriausia, slenka plaukai, silpnoki nagai. Dėl plaukų slinkimo kaltas geležies trūkumas. Svoris nėra mano problema. Aišku, nepykčiau, jei nukristų koks kg smile.gif. Matau, kad tektų atsisakyti kavos, nes nesaldžios ir be pieno aš jos gerti negaliu. Gerai, kad mėsą iš tiesų mėgstu ir labai galiu valgyti ją kasdien. Tiesa, labai mėgstu ir bulvinius patiekalus. Vienok, man nepriimtini kraštutinumai. Iš tiesų yra baimės, kad ko nepritruktų organizmui, jei jis negaus kruopos. Juk ją sudaro ne tik krakmolas. Tad kol kas domėsiuosi, skaitysiu ir gal kada prisijungsiu prie jūsų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 10 21, 06:22)
Prie endo taip būna. O tu nepradėjai gerti KT? Nes nuo šitų irgi būna.

jau trecia menesi geriu. jei nesusitvarkys- mesiu naher

siaip iki tol man tepliojo rudai pries ir po- na pora dienu kokiu. o db visai ne i tema - ciklo viduty vos ne g.gif snd vel nieko...

vakar galvojau viska isvemiau, ir nieko needziau.. o snd kaip suviduriavau galingai..o j ojoj.....

bet as biski dziaugiuso del to. sakiau daugeliui cia buvo- suvalgo koki neleistina dalyka ir nesveikos patampa. o man nieko. tai galiu suprast si zenkla kaip-mano organizmas isivale ir dabar labai jautrus visokiam sudui. tas gerai.
Papildyta:
QUOTE(Pur-pur @ 2013 10 21, 08:07)
Kažin ar prasminga, nes kyla įtarimas, jog daugelis net to pirmojo puslapio neskaito, o tiesiog šoka tiesiai į diskusiją su tais pačiais besikartojančiais klausimais. Iš tiesų, mano manymu, jei žmogus turi klausimų, jam tikrai nesunku pirmiausia pasigooglinti ir rasti informacijos net ir lietuvių kalba. Jau nekalbu apie anglų. Ir tik tada kai jau yra neaiškumų klausinėti čia.
Dabar tokia mada paplitus - noriu dabar ir iš karto ir visi verskitės per galvą kad man būtų viskas aiškiai ir patraukliai pateikta, bei dar nepatingėkit įrodyti kad tai yra tikrai gera ir teisinga, o aš pasidarysiu savo išvadas ir papriekaištausiu toms nesupratingosiomis kurios drįso pasakyti kad visi klausimai jau perkalbėti ankstesnėse temose.

tai nusiusimes jas i ipirma puslapi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2013 10 21, 10:17)
Sveikos  4u.gif
Iš tiesų yra baimės, kad ko nepritruktų organizmui, jei jis negaus kruopos. Juk ją sudaro ne tik krakmolas. Tad kol kas domėsiuosi, skaitysiu ir gal kada prisijungsiu prie jūsų  ax.gif

Sveika, nuo sausio praktiškai nevalgau kruopų (iki kovo mėn valgydavau tik po dušaukštus sėlenų per dieną, nuo kovo ir jų ne). Dariausi organizmo tyrimus, tai iš vitaminų trūksta tik vitamino D3. Nesu tikra ar jo gaučiau iš kruopų. g.gif
Plaukų būklė mano lyg ir nepasikeitusi, nagai principe stiprėja, oda kaip visada gera - tik dingo bjaurūs bėrimai ant kai kurių vietų atsirasdavę nuo cukraus/riebalų/kviečių mišinio.
Šiaip pieną galima gerti - naminį. (Nors aš dažniausiai jei geriu, tai ne naminį su kava, ir iš karto man viskas ant liemens pasimato lotuliukas.gif ).
Pridedu: kaip yra pirmojo puslapio Elatos komentare parašyta - pieną geria primal linijos "pasekėjai".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pur-pur: 21 spalio 2013 - 09:37
QUOTE(kustuce @ 2013 10 21, 08:59)
sveikai maitinasi, todėl niekas jos neerzina  biggrin.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif

o as kandi pasidariau, tiksliau nebetyliu ir pasakau . db man - kaip kiti su manim, taip ir as su jais ax.gif
Atsakyti
na, as tai turiu beda su plaukais (didele jau, ne siaip rudens slinkimas, liko puse plauku, ka turejau), ir nagai jau irgi su beda...galbut mano beda tame, kad stipriai nesekiau kasdien ka valgau, nevedziau i cronometer, kad pamatyt ko truksta. Savarankiskai nusprendziau, kad man truksta silicio g.gif dabar geriu silici ir geriu bendru vitaminu kompleksa, ziuresiu ar keisis padetis...gal reiktu koki plauko tyrima pasidaryt ar krauja?
Atsakyti
Pumpica, gal bent kraujo tyrimus būtinai pasidaryk. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 10 21, 10:02)
Pumpica, gal bent kraujo tyrimus būtinai pasidaryk. ax.gif

o as tiek tu kraujo tyrimu esu pridarius per paskutini menesi.. doh.gif ir beveik ju nesu amcius, nes isdalinu i kaire i desine.. va eisiu porty darytis pries apgamo oprecija, tai i rankas duos. paziuresiu kaip ten reikalai
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 21, 09:53)
drinks_cheers.gif tai jau tikrai, seniai norėjau paklausti, iš kur voresta tiek kantrybės turi..  g.gif  biggrin.gif

kadangi aš tokia pat kaip jūs, ir man reikėjo laiko, kol atėjo tas "nušvitimas", kol iš atskirų detalių dėlionė susidėliojo, tad žinau, ant kiek viskas yra tamsu ir neįtikėtina. Todėl stengiuosi kantriai aiškinti. Ir, mano manymu, mums jau reikėtų atskiro paleo forumo, su daugybe temų, kur būtų galima plačiai išdėstyti informaciją- kam ko labiau reikia, kodėl to reikia tuo atveju, o ano negalima- į atskiras temas. Gal kas nori/gali tokį sukurti?
Dalyvių, manau, tik daugės, kiekvienai aiškinti iš naujo doh.gif
Mus specialiai laiko nežinojime, niekur to nedėsto, augina paklusnius "maisto" ir "vaistų" vartotojus. Jei visi valgytų tik Paleo, išmoktų matyti savo organizmo būklę, ištuštėtų PC, nes niekas to gražiai įpakuoto šlamšto nepirktų ir pradėtų trūkti mėsos ir kitų tikrų produktų. Aišku, sumažėtų ir vaistinių ir poreikis vaikščioti pas gydytojus. Tačiau visa tai turi eiti "iš apačios", nes iš viršaus -neįmanoma, ten viską diktuoja suinteresuoti maisto ir vaistų lobistai.
Atsakyti