Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(rytorasa @ 2013 10 20, 19:40)
nu kiek ten tų angliavandenių iš daržovių gaunam... Nejaugi tiek pakanka visai dienai?

Ti gi energija organizmas gaminasi is riebalo, kai uzsmaugi anglis:) Ar ne to klausei? Juk angliu maziausiai turi buti racone.
Atsakyti
KAIP SUŽINOTI AR TURIU ALERGIJĄ GLIUTENUI, LAKTOZEI? g.gif

QUOTE(Nidulia @ 2013 10 20, 17:38)
Dauguma musu sioje temoje atsidureme del sveikatos problemu. Paleo - ne dieta, tai sveikas gyvenimo budas,  ismetant is  raciono maista, kuris netinka zmogui. Baigiasi spuogai ant veido, po menesio atsiranda sveika energija ir puiki savijauta - tai yra svarbiausia.

per pirma menesi nenukrito nei vieno kg, bet dydis drabuziu sumazejo stipriai, )teko jau tada vaziuoti ir nusipirkti 1 pora nauju dzinsu), tai reiskia, kad visada nesiojausi audiniuose nereikalingus skyscius, kurie neasisalindavo (cukrus uzlaiko skyscius audiniuose)

Apie gera nuotaika ir nora dirbti bei visus lekti, tai net nekalbu. O buvau padvesusi ir nelaiminga visomis prasmemis.

Labai motyvuoaj tokie postai. Nors man atrodo, kad nerti sta2ia galva bet kur n4ra labai gerai, nes juk reikia pakeisti greitai ir daug ĮPROČIŲ-galingų dalykų mūsų gyvenime cool.gif Tai pradėsim su vyru gal nuo laipsninio saldumynų ir miltinių/grūdinių atsisakymo. Nes vyras visiškai priklausomas nuo saldumynų, o man jau stipriai reikia susirūpinti oda ir kt. moteriškom problemom, kuruias gal kiek įtakos mitybos keitimas...

Bet keista, kad figūra gražėjo nekintant svoriui, jeigu netekot daug vandens g.gif Gal jūs intensyviai sportuojat? Nes kaip žinia raumuo sveria daugiau nei riebalai.

O-ho kaip man to trūksta unsure.gif Ir esu padvėsus ir kartais tokia nelaiminga kaikuriomis prasmėmis biggrin.gif Nemaloniausia, kad ne tik per PMS'ą smile.gif

Dėkui už atsakymus 4u.gif

QUOTE(Nidulia @ 2013 10 20, 17:57)
Musu mityboje nera krakmolo, o bulve - auksto procento krakmolas.

Ankstiniai del medziagos, kuri tu negera medziaga (nepamenu jos vardo)

Sakyciau sio straipsnio  antroje puseje parasyta apie seklas ir ankstinius
http://www.homosanit...nynas_pralaidus

Medaus, ne, nes tai tas pats, kas cukrus: 80 proc cukraus, 20 proc vandens. Stevija - kaka smile.gif

O kuo kenkia krakmolas, kelia insulino lygį?

GAL KURI ŽINOTE KOKIA MEDŽIAGA MUMS KENKIA ANKŠTINĖSE DARŽOVĖSE?

Ačiū, paskaitysiu gal visą straipsnį 4u.gif

Bet jame tiek enzimų..., o su ceilono cinamonu jis kaip kokia panacėja...

QUOTE(" voresta " @ 2013 10 20, 18:07)
galima galima, tačiau, jei nori mesti svorį,  mityboje turi būti 30-50gr angliavandenių i

Jei  nori svorį mesti turi būti ketozėje- tai kada organizmas energiją gamina iš riebalų.
Sukrimtai porą didesnių obuoliukų ir tu iš ketozės išokai. Svoris nustoja kristi ir vėl pradės kristi tik tada, kai vėl apribosi angliavandenius. O kai angliavandeniai apriboti, turi organizmui duoti riebalus-  mityboje jų turi būti daugiau nei baltymų.
Nekrakmolingose daržovėse angliavandenių yra mažai, todėl jų galėsi valgyti  tiek kiek tik tilps, kartu su baltymais ir riebalais.

Supratau, aišku, ačiū 4u.gif

Jei maitinantis pagal Paleo krenta svoris net ir neatsisakius vaisių, medaus, tai kaip žinot ribą? Ta prasme, ar jis pats nustoja kristi ar kažkaip stabdot tą kritimą? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 20, 19:47)
Ti gi energija organizmas gaminasi is riebalo, kai uzsmaugi anglis:) Ar ne to klausei? Juk angliu maziausiai turi buti racone.

perskaityk dar kartą mano postus... mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
15-os temos pirmo puslapio paveikslėlyje Real Food Pyramid pavaizduotos ir konservuotos daržovės. Bet juk konservavime naudojamas ir cukrus g.gif

Toje pačioje pirmaidėje, kad ir pačioje viršūnėje, bet vis tiek egzistuoja fermentinis sūris, rokforo bigsmile.gif Ar galimas sūrio vartojimas? Labai mėgstu sūrius, ar jie galimi?

QUOTE(Nidulia @ 2013 10 20, 18:47)

Pagaliau supratau kas ta anglis hihihi.gif
Atsakyti
rytorasa, jei neklystu, tai kai pasiima iš anglių energiją organizmas, ir jam patrūksta gloukozės, tada verčia į ją baltymus, o tas procesas nėra pats sveikaiusias. Ir tik po to imasi riebalo. O ketozė šitą schemą apverčia aukštyn kojom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 20, 19:22)

Man 3kg nukrito valgant obuolius. Daugiau kritimo nesulaukiu. Keletą dienų visiškai nevalgiau vaisių, bet situacija nepasikeitė.

Jei stebėjai naujai atėjusių potyrius, dažniausiai svoris pradeda kristi po savaitės, kai apribojami angliavandeniai. Vadinasi- darom išvadą, kad į ketozę persijungti reikia tiek laiko. Dar skaičiau, kad greičiausiai į ketozę patenkama nevalgant visiškai tris paras, taciau kiek tik norisi geriant vandenį. Trečią para ir tu jau ketozėj.
O tu tik porą dienų susilaikei nuo vaisių - per trumpai. Pavalgyk juos, kol dar kabo lauke, o žiemą jų nebus ir nutirpinsi tuos lyšnus kg.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 20, 20:24)
Jei stebėjai naujai atėjusių potyrius, dažniausiai svoris pradeda kristi po savaitės, kai apribojami angliavandeniai. Vadinasi- darom išvadą, kad į ketozę persijungti reikia tiek laiko. Dar skaičiau, kad greičiausiai į ketozę patenkama  nevalgant  visiškai tris paras, taciau kiek tik norisi geriant vandenį. Trečią para ir tu jau ketozėj.
O tu tik porą dienų susilaikei nuo vaisių - per trumpai. Pavalgyk juos, kol dar kabo lauke, o žiemą jų nebus ir nutirpinsi tuos lyšnus kg.

Čia klausimas ne kada pradeda kristi, bet ar iš viso krenta valgant vaisius. Dėl to ir įdomu. Daugelis pasisako, kad išmetė cukrų, krakmolą, tačiau paliko vaisius ir svoris sėkmingai krenta. Tai kaip čia yra su ta ketoze? Juk organizmas gauna angliavandenių iš vaisių ir daržovių, sakot, kad nepereina į ketozę, tai kodėl jiems/joms svoris krenta? g.gif

Žodžiu, įdomu, kodėl vieni įšoka į ketozę su vaisiais, kiti ne... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 20 spalio 2013 - 19:47
QUOTE(Hippie @ 2013 10 20, 19:52)

Labai motyvuoaj tokie postai. Nors man atrodo, kad nerti sta2ia galva bet kur n4ra labai gerai, nes juk reikia pakeisti greitai ir daug ĮPROČIŲ-galingų dalykų mūsų gyvenime cool.gif Tai pradėsim su vyru gal nuo laipsninio saldumynų ir miltinių/grūdinių atsisakymo. Nes vyras visiškai priklausomas nuo saldumynų, o man jau stipriai reikia susirūpinti oda ir kt. moteriškom problemom, kuruias gal kiek įtakos mitybos keitimas...
As nebeturejau jau ka prarasti. Man buvo taip prastai (xrienovai), kad sitas nerimas stacia galva man jau buvo nebesvarbus:)
Neisivaizduojate, koks mano vyras priklausomas  buvo nuo cukraus. I arbatos puoda dedavo 6 saukstelius cukraus, salia jos dar kokio pyrago gabalas, uogiene ir medus. Ir taip kasdien. Dabar net vaisiu neima I burna kol kas. O as jo neverciau ir nespaudziau.
Pradekite nuo to, kad visiskai atsisakykite 1. cukraus ir visko, kur jo gali buti, 2. miltiniu, 3.kruopu ir4. bulviu ir [B]5. neuzkandziaukite tarp valgiu, visiskai.Pavalgykite taip sociai, kad nereiketu kramsnoti iki kito maisto.[/B]. Po truputi issiaiskinsite kokie aliejai tinkami vartoti ir kitas plonubes:)

Bet keista, kad figūra gražėjo nekintant svoriui, jeigu netekot daug vandens g.gif Gal jūs intensyviai sportuojat? Nes kaip žinia raumuo sveria daugiau nei riebalai.
Nepainiokite vandens (reikalingo organizme) su nereikalingais skysciais, kurie uzsilaiko audiniuose.Ju uzsilaikyma skatina cukrus. As visiskai nesportuojanti, tikiuosi, kad tik kol kas:)
O-ho kaip man to trūksta  unsure.gif Ir esu padvėsus ir kartais tokia nelaiminga kaikuriomis prasmėmis biggrin.gif Nemaloniausia, kad ne tik per PMS'ą smile.gif
Ir as tokia buvau,, net vasara, kuimet pilna sviesos ir saules. PMS, krutu brinkimas ir skausmas - taip pt del cukraus vartojimo. Vsi MS pas mane isgaravo jau su pirmomis paleo menesinemis.Dėkui už atsakymus 4u.gif

Bet jame tiek enzimų..., o su ceilono cinamonu jis kaip kokia panacėja...
Supratau, aišku, ačiū  4u.gif
As cinamona geriu tiesiog kaip arbata, be medaus.****************************

Jei maitinantis pagal Paleo krenta svoris net ir neatsisakius vaisių, medaus, tai kaip žinot ribą? Ta prasme, ar jis pats nustoja kristi ar kažkaip stabdot tą kritimą? rolleyes.gif
Ne taip supratote. Jei norite sveikatos ir svorio kritimo, tai medus ir vaisiai evalgomi. Nepamirsote, kad viso cukraus reikia atsisakyti o meduje jo ziauriai daug, vaisiuose, taip pat daugybe fruktozes, o tai irgi cukrus, tik kitoje saujoje:)

Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 10 20, 20:18)
rytorasa, jei neklystu, tai kai pasiima iš anglių energiją organizmas, ir jam patrūksta gloukozės, tada verčia į ją baltymus, o tas procesas nėra pats sveikaiusias. Ir tik po to imasi riebalo. O ketozė šitą schemą apverčia aukštyn kojom  smile.gif

na, kažkiek aiškiau pasidarė... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 10 20, 20:11)
15-os temos pirmo puslapio paveikslėlyje Real Food Pyramid pavaizduotos ir konservuotos daržovės. Bet juk konservavime naudojamas ir cukrus g.gif
Zirneliai tinka zali saldyti ir konservuoti. Yra konservuotu , kuriu sudetyje nera cukraus As perku maximoje Jamar firmos.
Toje pačioje pirmaidėje, kad ir pačioje viršūnėje, bet vis tiek egzistuoja fermentinis sūris, rokforo  bigsmile.gif Ar galimas sūrio vartojimas? Labai mėgstu sūrius, ar jie galimi?
Pagaliau supratau kas ta anglis hihihi.gif

Gal ten ne fermentinis suris, nes fermentiniai nevalgomi smile.gif
Jus I mane labia nekreipkite demesio, pas mane viskas sugrieztinta del sveikatos, todel as labai grieztai paisau paleo reikalavimu:)
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 20, 19:54)
perskaityk dar kartą mano postus...  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Arba tau jau nebera ka mesti, bet nusprendei patapti ballerina, arba meti lauk vaisius ir ziuri kas bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 20, 20:39)
Arba tau jau nebera ka mesti, bet nusprendei patapti ballerina, arba meti lauk vaisius ir ziuri kas bus 4u.gif

yra ką mesti, yra.. biggrin.gif Į balerinas nepretenduoju... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 10 20, 19:52)

pagoooglink tema metabolinis sindromas, angliavandenių apykaitos sutrikimas surašyk savo ligas kartu ir pasiskaityk ką išmes. O jei turit viršvorį- tai jūs jau turit tą sindromą- o jo atsikratyti galima tik vienu būdu- užrišus su angliavandeniais. Jei valgoma daug angliavandenių, tai kartu ir insulino lygis aukštas. Tai skatina senėjimą ir trumpina gyvenimą.

O-ho kaip man to trūksta  unsure.gif Ir esu padvėsus ir kartais tokia nelaiminga kaikuriomis prasmėmis biggrin.gif Nemaloniausia, kad ne tik per PMS'ą smile.gif

kodėl tu pridvėsus? Todėl kad tavo energijos gamyba sutrikusi, ir tik nustojusi užkandžiauti, sumažinusi angliavandenius (kris insulino lygis) tu gali paleisti tą teisingos energijos gamybą. Va kai paleisi, tai ir svoris ištirps ir atsigausi.

O kuo kenkia krakmolas, kelia insulino lygį?

GAL KURI ŽINOTE KOKIA MEDŽIAGA MUMS KENKIA ANKŠTINĖSE DARŽOVĖSE?

krakmolas-tai gliukozė, ji maitina netinkamą mikroflorą žarnyne, ir kol valgomas krakmolas žarnyne karaliauja patologinė mikroflora, dažnai net candida.
neatsisakius vaisių, medaus, tai kaip žinot ribą? Ta prasme, ar jis pats nustoja kristi ar kažkaip stabdot tą kritimą? rolleyes.gif

nepergyvenk , visai neištirpsi, nes ši mityba normalizuoja viską, jei kam svorio trūksta, tai ir priauga. Jei norėsi sustabdyti- angliavandenių padauginsi ir bus stop.

Dabar sėsk, nugara tiesi ir ramiai , žiūrėdama į laikrodį su sekundometru, suskaičiuok savo kvėpavimo dažnį- kiek kartų kvėpuoji /min. po to įkvėpk ir sulaikyk orą, kiek tik gali ilgiau. Paskaičiuokit ir tavo vyro. Parašyk tuos skaičius.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 20, 20:33)
Čia klausimas ne kada pradeda kristi, bet ar iš viso krenta valgant vaisius. Dėl to ir įdomu. Daugelis pasisako, kad išmetė cukrų, krakmolą, tačiau paliko vaisius ir svoris sėkmingai krenta. Tai kaip čia yra su ta ketoze? Juk organizmas gauna angliavandenių iš vaisių ir daržovių, sakot, kad nepereina į ketozę, tai kodėl jiems/joms svoris krenta?  g.gif

Žodžiu, įdomu, kodėl vieni įšoka į ketozę su vaisiais, kiti ne...  g.gif

matai, aš nežinau kas kiek anglių iš vaisių gauna, kad jiems svoris krenta. Gi to nerašo?
Vieni vaisiai saldūs, daug anglių, kiti ne. Juk čia nėra prisidavimų su meniu ir svorio registracija?
Atsakyti