Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Aaaa, dar dar dar dar... smile.gif :

Kaip dėl medaus, kaip suprantu jį naudojate? O stevia-natūralus augalinis saldiklis?

Vaisiai galimi visi? Ir egzotiniai?
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 10 20, 18:28)
Nidulia, ar pavyko majonezas? smile.gif

Taip ir nepadariau:) Bet siandien pasikepiau 8 kiausukus wub.gif Kaip as buvau pasiilgusi kiausiniu skonio, tai man buvo toks kaifas, kad negaliu apsakyti:) Jei nealerginsiu putpeliu kiausiniams, tai tada as nuo taves nebeatstosiu:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 20, 18:45)
Taip ir nepadariau:) Bet siandien pasikepiau 8 kiausukus  wub.gif Kaip as buvau pasiilgusi kiausiniu skonio, tai man buvo toks kaifas, kad negaliu apsakyti:) Jei nealerginsiu putpeliu kiausiniams, tai tada as nuo taves nebeatstosiu:)

net 8 kiaušus blink.gif , nu dabar laukiam savaitę ir tik toliau juos kepam. Be to galėjai ir iškentėti, kad viskas visai nusiramintų.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 10 20, 18:36)
1) Ar galimi vartoti rauginto pieno produktai-kefyras, raugintos pasukos, jogurtai naminiai ar becukriai, beželatininiai ir bekrakmoliai?
Galima drasiai, jei toleruojate pieno baltyma. Kefyras yra vertingesnis nei jogurtas. Ir varske riebi tinka musu mitybai, ir grietine gera, riebi, kur neprikrauta krakmolo.2)
Ar naudojate sviestą (pieno produktas)? Aš darausi lydytą GHI sviestą ar jis tinkamas?
Ghi yra grynas riebalas, o be riebalo musu  sveikoje mityboje - ne zingsnio. Tai gi -taip ghi sviestukui:)
3) Kuo pakeitinėjot įprotį valgyti duoną (kepu namie iš pilno grūdo, rupaus malimo ruginių miltų, bet kaip suprantu tai visai negelbsti, joe vis tiek yra gliuteno)?  Gal turit kažkokį receptą begrūdžiams duoniukams išsikepti? ax.gif Nes tiek daug visokių užtepų galima pasigaminti, kuriuos valgyti vienus šaukštu neįprasta ir labai išlaidu...Juk kokio PESTO galėčiau taip ir visą stiklainiuką suvalgyti arba SDP (Saulėje džiovintų pomidorų cool.gif )
Jei sveikatos problem neturite, lyg ir minejo voresta, kad grynai rugines duonos kartais galima, tik kvietiniu dalyku nevalgykit.
4) Skaičiau, kad yra cukinijų makaronai, ar jų yra pirkti LT? Ar gaminat pačios? Nes grūdinių (kad ir pilno grūdo) makaronų-pilnas stalčius, tai labai greit pagaminama, kai nėra nuotaikos vozotis 5 asmenų šeimai gaminant.
Merginos pacios daro cukiniju makarus:)
5) Kodėl negalima bulvių ir ypač skaudu-ankštinių daržovių? unsure.gif

Musu mityboje nera krakmolo, o bulve - auksto procento krakmolas.
Ankstiniai del medziagos, kuri tu negera medziaga (nepamenu jos vardo)Sakyciau sio straipsnio antroje puseje parasyta apie seklas ir ankstinius
http://www.homosanit...nynas_pralaidus

Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 20, 18:51)
net 8 kiaušus blink.gif , nu dabar laukiam savaitę ir tik toliau juos kepam. Be to galėjai ir iškentėti, kad viskas visai nusiramintų.

voresta, putpeliu kiausinukus, ne vistyciu biggrin.gif Niu tikiuosi, kad putpeliniai tikrai nealergina. Kas tie 8 putpeles kaiusiukai, kai 17.30 pirma kara valgiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Hippie @ 2013 10 20, 18:40)

Kaip dėl medaus, kaip suprantu jį naudojate? O stevia-natūralus augalinis saldiklis?

Medaus, ne, nes tai tas pats, kas cukrus: 80 proc cukraus, 20 proc vandens. Stevija - kaka smile.gif
Jei svorio nemetate, tai kartais, kokiu nesaldziu vaisiu galima.

Mergai, o mango vaisiai pas mus galimi? Mano vyras uzsiparino ir vietoj avokadu nupirko tris kumelinius mango vaisius, susipainiojo zmogus:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 20 spalio 2013 - 17:59
QUOTE(Hippie @ 2013 10 20, 18:40)

galima galima, tačiau, jei nori mesti svorį, mityboje turi būti 30-50gr angliavandenių iš viso /parai, tai daug vaisių ir medaus neprivalgysi. lotuliukas.gif
Jei nori svorį mesti turi būti ketozėje- tai kada organizmas energiją gamina iš riebalų.
Sukrimtai porą didesnių obuoliukų ir tu iš ketozės išokai. Svoris nustoja kristi ir vėl pradės kristi tik tada, kai vėl apribosi angliavandenius. O kai angliavandeniai apriboti, turi organizmui duoti riebalus- mityboje jų turi būti daugiau nei baltymų.
Nekrakmolingose daržovėse angliavandenių yra mažai, todėl jų galėsi valgyti tiek kiek tik tilps, kartu su baltymais ir riebalais.
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 20, 18:57)
Mergai, o mango vaisiai pas mus galimi? Mano vyras uzsiparino ir vietoj avokadu nupirko tris kumelinius mango vaisius, susipainiojo zmogus:)

tai ir suvalgykit, rytais, juk svorio mesti tau nebereikia? Bet va, jei tau sualergins- liksi pasimetusi ar čia nuo mango ar nuo kiaušų. Visad laikykis taisyklės: tik vienas naujas dalykas įvedamas ir ~ savaitę laukiama atsakomosios organizmo reakcijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 20 spalio 2013 - 18:09
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 20, 19:07)
Jei  nori svorį mesti turi būti ketozėje- tai kada organizmas energiją gamina iš riebalų.
Sukrimtai porą didesnių obuoliukų ir tu iš ketozės išokai. Svoris nustoja kristi ir vėl pradės kristi tik tada, kai vėl apribosi angliavandenius. O kai angliavandeniai apriboti, turi organizmui duoti riebalus-  mityboje jų turi būti daugiau nei baltymų.

bet yra n pavyzdžių, kaip valgomi vaisiai (ribotai) ir svoris krenta... Aš nesuprantu, kur čia šaknys... rolleyes.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 20 spalio 2013 - 18:20
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 20, 18:45)
Taip ir nepadariau:) Bet siandien pasikepiau 8 kiausukus  wub.gif Kaip as buvau pasiilgusi kiausiniu skonio, tai man buvo toks kaifas, kad negaliu apsakyti:) Jei nealerginsiu putpeliu kiausiniams, tai tada as nuo taves nebeatstosiu:)

Oij, kad tik tau gerai butu, 4u.gif o "neatstojima" as jau kaip nors istversiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 20, 19:12)
bet yra n pavyzdžių, kaip valgomi vaisiai (ribotai) ir svoris krenta... Aš nesuprantu, kur čia šaknys...  rolleyes.gif

tai čia tas "ribotai", matyt, kiekvienam individualu. Jei turi ką mesti, o nebekrenta, vadinasi, pabandyk vaisių išvis nevalgyti, pasiskaičiuok angliavandenius.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 20, 19:19)
tai čia tas  "ribotai", matyt,  kiekvienam individualu. Jei turi ką mesti, o nebekrenta, vadinasi, pabandyk vaisių išvis nevalgyti, pasiskaičiuok angliavandenius.

Tarkim, aš suvalgau du obuolius, iškrentu iš ketozės ir mano organizmas gamina energiją iš angliavandenių. Nejaugi energijos iš tų dviejų obuolių pakanka visai dienai, jeigu jau energijos gamybai nenaudojami riebalai?

Man 3kg nukrito valgant obuolius. Daugiau kritimo nesulaukiu. Keletą dienų visiškai nevalgiau vaisių, bet situacija nepasikeitė.
Atsakyti

QUOTE(" voresta " @ 2013 10 20, 19:07)

tai ir suvalgykit, rytais, juk  svorio mesti tau nebereikia? Bet va, jei tau sualergins- liksi pasimetusi ar čia nuo mango ar nuo kiaušų. Visad laikykis taisyklės:  tik vienas naujas dalykas įvedamas ir  ~ savaitę laukiama atsakomosios organizmo reakcijos.

Ne, svorio jau tikrai nebereikia man mesti, reikia tik sporto, kad pastangrinti kuna ir naikinti streso padarinius. Teisingai sakai, palauksiu kas man bus po putpeliu kiausuku. voresta, tai vistik 8 pupeliniai yra labai daug?
O del mangu, tai nezinau ka su jais apskritai daryti. Cia vaisus? Avokadas juk irgi vaisius, bet ten gi riebalas, o kas tas mangas?
Tada mangus vyras lai ragauja, pats prisipirkes:)
O alyvuoges suryme, tnkamas mums pagardas?

QUOTE(katinone @ 2013 10 20, 19:14)
Oij, kad tik tau gerai butu,  4u.gif o "neatstojima" as jau kaip nors istversiu biggrin.gif

Labai tikiuosi, kad tiks:) Majneza seimynai vistiek pagaminsiu, blenderi jau turiu:)

Kas klause del balandeliu. As darau "tinginius" Supjaustau kopustus, kaip troskiniui, siek tiek paverdu vandenyje. uzverciu ant virsaus morkas, siek tiek pakeptas ant kokoso ir maltos mesos kukuliukus. Anksciau gardinau viska pomidoru pasta, bet kadangi negaliu pomidoro, tai nebegardinu. Kas gali valgyti pomidorus, galima I puoda deti trintu naturaliu pomidoru ar konservuotu savo sultyse, arba naturalios pastos. Ant virsaus grietines, ir skanaus. As be grietines.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 20, 19:22)
Tarkim, aš suvalgau du obuolius, iškrentu iš ketozės ir mano organizmas gamina energiją iš angliavandenių. Nejaugi energijos iš tų dviejų obuolių pakanka visai dienai, jeigu jau energijos gamybai nenaudojami riebalai?

Man 3kg nukrito valgant obuolius. Daugiau kritimo nesulaukiu. Keletą dienų visiškai nevalgiau vaisių, bet situacija nepasikeitė.

Kodel tik is tu 2 obuoliu? O darzoviu visai nevalgai? Juk ir darzoves yra anglys. Obuoliai ir darzoves susipliusuja ir gaunasi visai nemazai tu angliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 20, 19:31)
Kodel tik is tu 2 obuoliu? O darzoviu visai nevalgai? Juk ir darzoves yra anglys. Obuoliai ir darzoves susipliusuja ir gaunasi visai nemazai tu angliu smile.gif

nu kiek ten tų angliavandenių iš daržovių gaunam... Nejaugi tiek pakanka visai dienai?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 20, 19:31)
Kas klause del balandeliu. As darau "tinginius" Supjaustau kopustus, kaip troskiniui, siek tiek paverdu vandenyje. uzverciu ant virsaus morkas, siek tiek pakeptas ant kokoso ir maltos mesos kukuliukus. Anksciau gardinau viska pomidoru pasta, bet kadangi negaliu pomidoro, tai nebegardinu. Kas gali valgyti pomidorus, galima I puoda deti trintu naturaliu pomidoru ar konservuotu savo sultyse, arba naturalios pastos. Ant virsaus grietines, ir skanaus. As be grietines.

As klausiau smile.gif Aciu uz ideja smile.gif Parasyk ispudzius apie majoneza. Man jis toks skanus... blush2.gif
Atsakyti