Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(**Leila** @ 2013 10 20, 13:30)
Sveikos merginos,
Perskaiciau si straipsni...Ar tikrai realu per 4 sav. numesti apie 20 kg? blink.gif  Gal nesunku butu parasyti per kiek laiko kiek kg.numetet, nes jusu parasuose nera tokios info? Aciu uz atsakymus smile.gif  Ryt noriu pradet dieta,galvojau apie Dukana, o cia toks straipsnis apie Paleo doh.gif  biggrin.gif

Sveika,
na nemanau, kad relau per mėnesį 20 kg numesti. 10 tai jo. Bet daugiau - rimtai abejoju? Beje su Diukanu irgi 20 per mėnesį nenukris. Bet jei rūpi tik svorio numetimas, sakyčiau Diukanas paprasčiau, nes ten galima ir zero cola, ir saldiklius ir sėlenų duonas valgyti. Tačiau, Diukanas neatsiejamas nuo vidurių užkietėjimo ir kūno bėrimo padauginus baltyminių produktų. Daug kam net inkstų veiklą sutrikdo.

Paleo - daug sveikiau. Ir kaip matai, svoris taip pat krenta.
Bet man asmeniškai yra sunkiau suvaldyti tai, ko galima nedaug(vaisiai, riešutai) nuo to, ko visai negalima(Diukane vaisiai ir riešutai uždrausti). P.S. tuo straipsniu rimtai netikėkit, nes mano nuomone jame daug liapsusų - tai kad mergina valgė mėsą be jokio garnyro, tai nėra paleo. Pataisykit, jei klystu.

QUOTE(Wallis @ 2013 10 20, 13:52)
Sveika. Jei nori TIK svori numesti, tai sios mitybos nepatarciau. jei nori keisti GYVENIMO BUDA visam likusiam gyvenimui, tada paleo tikrai tiks wink.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(katinone @ 2013 10 20, 14:30)
Beje, mergaites, ar bandet kuri daryt paleo balandelius (be ryziu)? Kaip gavosi? Noriu siendien pasidaryt. Gal kokiu paslapciu kuri turit smile.gif

Pastebėjau, kad į mėsą įtarkavus cukinijos, kotletai įgauna tokį gerą malonų minkštumą. Senovėje tam bulvę naudojau. Tai gal ir balandėliams cukinija tiks?

Merginos, man po to straipsnio tokia viltinga mintis susisapnavo - gal leidėjai susidomės "It starts with food" leidyba Lietuvoje? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 10 20, 16:30)
Pastebėjau, kad į mėsą įtarkavus cukinijos, kotletai įgauna tokį gerą malonų minkštumą. Senovėje tam bulvę naudojau.

ar per smulkiausią (bulvinę) tarką reikia cukiniją tarkuoti?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 20, 16:33)
ar per smulkiausią (bulvinę) tarką reikia cukiniją tarkuoti?

Darau per burokinę, ji pakankamai gerai suminkštėja. Nesu bandžius per smulkesnę.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 20, 16:27)
na va, taip palengva ir išbrisit iš tų bėdų.
Nepastebėjai  skirtumo išmatose?  Kvapai, bezdėjimas,  konsistencija?

pagerėjo, bezdėjimas sumažėjo, anksčiau naktimis labai pirsčiodavo, dabar dingo pilvo pūtimas, o ir nustojo šikčiot per dieną po septynis kartus, dabar kakoja tik vieną kartą ir normaliai. Buvo čia nugriebęs svečiuose sausainių, galvojau, kad vaikas išprotės, kaip pūtė pilvą

QUOTE(Pur-pur @ 2013 10 20, 16:30)
Pastebėjau, kad į mėsą įtarkavus cukinijos, kotletai įgauna tokį gerą malonų minkštumą. Senovėje tam bulvę naudojau. Tai gal ir balandėliams cukinija tiks?

o ba, geras, reikės ir man taip daryti, nes dabar faršas be kiaušinio ir kitų priedų kietas labai būna.
Mano dabartinė banga: cukinijų žiedai, o viduryje faršas, prikepu ir ėdam, net vaikai valgo išsišiepę
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 10 20, 16:36)
Darau per burokinę, ji pakankamai gerai suminkštėja. Nesu bandžius per smulkesnę.

4u.gif

QUOTE(kustuce @ 2013 10 20, 16:57)
Mano dabartinė banga: cukinijų žiedai, o viduryje faršas, prikepu ir ėdam, net vaikai valgo išsišiepę

orkaitėje kepat?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 20, 17:15)
4u.gif
orkaitėje kepat?

keptuvėj ant kokosų aliejaus, neturiu aš orkaitės
Atsakyti
Ar naudojate kas raudonųjų palmių aliejų? Kokie jo pliusai ir minusai, ar verta pirkti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 20, 15:06)
aš ir senais laikais nesiterliodavau su balandėliais tradiciškai, o kopūstą susmulkindavau, apvirdavau ir sumaišydavau visus ingredientus bendrai , suklodavau į skardą ir į orkaitę. Po to grietinės padažo ir niam niam.
Taigi galima tai pavadinti kopūstų- faršo apkepas.

Aciu uz ideja smile.gif Sikart dar tradiciskai padariau, o kita kart bandysiu apkepo formos balandelius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 10 20, 17:26)
Ar naudojate kas raudonųjų palmių aliejų? Kokie jo pliusai ir minusai, ar verta pirkti?  4u.gif

Palmių aliejus- pliusai sočiųjų 52% monosočiųjų 38% ;
polinesočiųjų 10% tai minusas, jei ant jo kepsi.
Atsakyti
Nidulia, ar pavyko majonezas? smile.gif
Atsakyti
Sveikos, kol kas esu tik prijaučianti sveikesniam gyvenimo būdui, vis padarom iškrovas nuo saldumynų, tešlinių produktų ir pan., pati mažiau pieno vartoju, daugiau raugintų jo produktų, kiaušinius perkam naminius (pieną irgi), dauginam daržovių racione, vengiam subproduktų ir pan. Visokių sasyskų jau keli metai tiesiog nėra šaldiklytje ir t.t. ir pan.

Skaitau jūsų ankstesnes temas ir pasigedau atsakymų į kelis klausimus (tiesą sakant ne viską dar perskaičiau, bet su 3 vaikiukais ir kt, rūpesčiais nespėju visko nuveikt ką norėčiau, o taip norisi žinoti jau šiandien blush2.gif ), tai, jei nesunku bus kuriai-atsakykit prašau:

1) Ar galimi vartoti rauginto pieno produktai-kefyras, raugintos pasukos, jogurtai naminiai ar becukriai, beželatininiai ir bekrakmoliai?

2) Ar naudojate sviestą (pieno produktas)? Aš darausi lydytą GHI sviestą ar jis tinkamas?

3) Kuo pakeitinėjot įprotį valgyti duoną (kepu namie iš pilno grūdo, rupaus malimo ruginių miltų, bet kaip suprantu tai visai negelbsti, joe vis tiek yra gliuteno)? Gal turit kažkokį receptą begrūdžiams duoniukams išsikepti? ax.gif Nes tiek daug visokių užtepų galima pasigaminti, kuriuos valgyti vienus šaukštu neįprasta ir labai išlaidu...Juk kokio PESTO galėčiau taip ir visą stiklainiuką suvalgyti arba SDP (Saulėje džiovintų pomidorų cool.gif )

4) Skaičiau, kad yra cukinijų makaronai, ar jų yra pirkti LT? Ar gaminat pačios? Nes grūdinių (kad ir pilno grūdo) makaronų-pilnas stalčius, tai labai greit pagaminama, kai nėra nuotaikos vozotis 5 asmenų šeimai gaminant.

5) Kodėl negalima bulvių ir ypač skaudu-ankštinių daržovių? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(**Leila** @ 2013 10 20, 13:30)
Sveikos merginos,

Perskaiciau si straipsni...Ar tikrai realu per 4 sav. numesti apie 20 kg? blink.gif 

Nesamone per menesi 20 kg. Be to pagalvokite, kaip atrodytu jusu oda, jei 20 kg per menesi nukristu? Tai nenormalu ir nesveika.
Dauguma musu sioje temoje atsidureme del sveikatos problemu. Paleo - ne dieta, tai sveikas gyvenimo budas, ismetant is raciono maista, kuris netinka zmogui. O kaip bonusas ar dovana, dar ir pasisallina audiniuose uzsilaikes nereikalingas skystis, kuris sudaro putlumo ivaizdi ir krenta svoris. Baigiasi spuogai ant veido, po menesio atsiranda sveika energija ir puiki savijauta - tai yra svarbiausia. Jums reikia perskaityri kokias 4 temas atgal. Ten daug klausimu, nuorodu I straipsnius, kurias butina perskaityti ir visi atsakymai, kurie jums labia palengvins isivaziavima I si malonuma:) Tai tikrai malonumas, nes nereikia badauti, valgai sociai ir skaniai ir dar netenki kg:)
Selmes 4u.gif
Jei idomu del mano svorio, tai per pirma menesi nenukrito nei vieno kg, bet dydis drabuziu sumazejo stipriai, )teko jau tada vaziuoti ir nusipirkti 1 pora nauju dzinsu), tai reiskia, kad visada nesiojausi audiniuose nereikalingus skyscius, kurie neasisalindavo (cukrus uzlaiko skyscius audiniuose) Dabar praejo nuo mano paleo pradzios 1 menuo ir 23 dienos. Nukrito 6 kg, bet vizualiai atrodo, kad koki 15 biggrin.gif:D As neturejau antsvorio. Mano ugis 170 o sveriau 70 kg. Dabar sveriu 64, bet issitraukiau visus grazius drabuzelius, kuriuos kazkada nesiojau ir atrodau labai liekna. Vyras ir vaikai uzkibo ant mano mitybos. Gaminu visiems ta pati. Visi nebevalgo nei gramo cukraus, jokiu miltiniu, kruopu ir bulviu. Visiems jau reikia nauju drabuzeliu, nes dzinsai krenta o striukes irgi kabaluoja:)
Vyras siandien burba,kad ka tik juk pirko 2 poras geru dzinsu o dabar jie abeji per dideli. Tai paemiau ir pajuokavau, sakau, pradek vel cukru, pyragus ir saldumynus esti, tai vel bus geri dzinsai ir nebus gaila ismestu pinigu smile.gif Tai jau ne, sake, geriau as pasitaupysiu dar vieniems dzinsams ir striukei. Nusprendem, kad verta palaukti pavasario, nes dar kris svoris, o kas menesi drabuziu nepirksi, juolabiau, kad perkami kokybiski ir nepigus daiktai.
Tai va, naujokes mergaites, spesti jums:)
Bet as labiau patenkita del sveikatos pokyciu I geraja puse. As realiai pamirsau, kad esu astmatike ir turiu vartoti ingaliatorius *mano forma near labai sunki). Apie gera nuotaika ir nora dirbti bei visus lekti, tai net nekalbu. O buvau padvesusi ir nelaiminga visomis prasmemis.
Zodziu, pasivarykit 4 temas atgal ir nuo ten radekite skaityti. Suzinosite kiek kg merginos numete, kokiu ligu atsikrate ir kaip pasikeitu I geraja puse ju gyvenimai. Ir tai labai smagu. Mes visos sergame viena uz kita ir dziaugiames kiekvienos pasiekimais ir dziaugsmais:)
Atsakyti