Ačiū už atsiliepimus

Sveikos, mamos
Nežinau, ar į tinkamą temą rašau, bet gal kas patars.
Mano vaikas lanko paprastą progimnaziją miegamajam rajone, arčiausią nuo namų. Dabar yra 4tokas. Vaikas gabus, pirmūnas. Pradėjau galvoti, gal tokiam vaikui verta toliau mokytis geresnėje, t y stipresnėje, mokykloje?
Šiaip mūsų mokykla aš esu patenkinta. Bet ir palyginti nelabai turiu su kuo, nebent su savo pačios prieš n metų baigta mokykla. Kažkokių nemalonių atsitikimų mum mūsų progimnazijoje nebuvo nutikę, klasėje mano vaikas kitų vaikų yra mėgiamas, su patyčiomis nesusidūrė, pradinių klasių mokytoja yra nuostabi, o kokios bus kitais metais, juk dabar neaišku...Kaip ir nėra svarių priežasčių keisti mokyklos, išskyrus mano baimes, kad per sekančius 4 metus, praleistus "paprastoje" mokykloje, vaikui gali dingti motyvacija mokytis, bijau, kad gali patekti į blogą kompaniją, susidėti su kokiais chuliganais ir pan.
Dėl kokių priežasčių jum buvo kilusi mintis paieškoti vaikui kitos, geresnės, mokyklos?
Mūsų atveju vaikui tektų važinėti kitur pačiam viešuoju transportu, labai tikėtina, kad su persėdimais ir tolokai (reitinginės mokyklos visos yra toli nuo mūsų namų), tai yra papildomos laiko ir finansinės sąnaudos, galbūt teks aukoti kuriuos nors būrelius dėl to... Ar verta, ar nemanot, kad ir paprastoj mokykloj galima pasiruošti stojimui į gimnaziją (turiu omeny jau po 8 kl.), ypač turint galvą ant pečių?