Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(bevardė @ 2014 01 07, 11:13)
Maniškio irgi tokia kaip Nataliuncik. Tik aš nebenaudoju tos guminės kaukės, nes pastebėjau, kad buvo padažnėjęs kraujavimas iš nosytės, matyt kvėpuojant hormonas veikė ir nosies gleivinę. Taigi dabar vaikas tiesiog apčioja tą mažą antgaliuką, ant kurio turi dėtis kaukė ir sukvėpuoja. NOrs jau vaikas nemažas, bet kažkaip tiesiai iš flakono dar nemoka kvėpuot, užtai neprisiruošiu disko nupirkt, a vdrug nesukvėpuos?

tfu tfu mūsų dar nekraujavo, mums greičiau kraujuoti pradeda nuo purškalų į nosyte kai yra sloga, tada peilis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2014 01 07, 10:40)
Laba,
Mano mažiuką 1 metų ir 9 mėnesių sausio antroje pusėje siunčia į sanatoriją Gintaras Palangoje. Gal kas ten esate gulėję? Kokios procedūros būna mūsų ligoniams asmiukams? Kaip maitinimas, apgyvendinimas? Liftas yra? Ką reiktų būtinai nepamiršti nusivežti? Kavinė kokia nors yra? Netoli parduotuvė yra?
Ačiū labai, kas atsakys. 

mes buvom ten praeita vasara . Proceduros buna daug maz visiems vienodods. Po pusryciu buna: 1.sportas. 2.bioptronas, (gali paskirti ir kokteili deguonies, bet mums jo gydytoja neskyre - kadangi mums astma nebuvo patikslinta kokios rusies, bijojo, kad gali sualergizuoti kiausinio baltymas, jo deda ten siek tiek); 3.druksu kamera; 4.vandens proceduros, paprasykite kad nusiustu pas gydytoja 5.refleksologa - jis gydo adatelemis ir bent jau atsiliepimai is visu buvo geri. Musu jis neapsieme gydyti, nes buvo paskirta labai daug procedutu tuo momentu, ir sake, kad galime viska pabloginti visas gydymo proceduras sudejus i viena kruva smile.gif bet paprasykite bent konsultacijos pas ji 4u.gif 6. Masazai. 7. pamirsau kaip vadinasi sviesos impulso masazai smile.gif va-ultragarsas! biggrin.gif 8. dar gavom i nosyte kazkokia sviesele biggrin.gif zodziu pamirsau jau tuos pavadinimus. Pamenu, akd musu uzimtumas budavo nuo pusryciu iki pietu smile.gif po pietu miego budavome laisvi. Kai tik baigdavom kursa proceduru - mums vel pridedavo, kad kuo daugiau gautumem naudos , tuo klausimu buvau labai patenkita savo gydytoja smile.gif

Maitinimas:pvz man nezuteko vien pietu. is pradziu eidavom i parduotuve apsipirkti kazko -bet ten daug daugiau isleisdavau nei uzsisakant pusrycius ir vakariene valgykloje smile.gif kainuoja 8lt dienos maitinimas. galima imti atskirai pvz tik vakariene, tai butu 4lt

Apgyvendinimas- tikiuosi nepapulsite i nerenovuotus kambarius, nes juose situacija tikrai prasta. Kambariai dvokia priplekusiais pelesiais, uz lovu kampuose besusidarantis belesis, lovos senos, kambariai tamsus ir dregni, patalyne pukine. Kadangi vasara buvo pats pikas-gavome viena is nerenovuotu kambariu. Bet sesutes padrasinta nuejau pas gydytoja, ir net pati uzsimine, kad su musu liga tuose kambariuose gyventi negalime. tai is karto israse sintetine patalyne - paprasykite pati jei nesiulys. Paraseme prasyma, kad tik atsiradus progai perkeltu mus i renovuota kambari del vaiko ligos. Ir jau kitos dienos ryta mus iskele smile.gif Jame sviesu ir svaru ir kvepia. bei tv yra.

Liftas yra-bet reikia kortele tureti. ja isduoda registraturoje-aisku kazkiek sumokant uzstato. bet jo tikrai nereikia jei vaikutis nesedi neigaliam vezimelyje smile.gif

butinai reikia tureti dezinfekacini skysti, higienos priemones, vaistus nuo visko (skausmo, viduriavimo, ligos vaistus) BET visus ligos vaistus turi paskirti gydytoja santorijoje. Turi jums juos duoti. sakau, kad isimestumet tik del visa ko smile.gif esant pablogejimams is karto einate pas gydytoja, kad ir budincia, ji greit pagal simptomus paskira laikinus vaistukus,kad paskui nueitumete pas savo gydytoja ir ji pratestu gydyma smile.gif reiktu nepamirsti, kad yra sesutes, ir esant reikalui ju prasyti pagalbos smile.gif as is savo atsiveztu vaistu panaudojau tik vibrocilio lasiukus nakciai rolleyes.gif visus kitus purskaiamus ir geriamus mums paskyre.

Kavines jokios nera. SIek tiek paejus uz parko yra restoranas-viesbutis. Bet mes i ji niekad nebuvom uzklyde, tad net kainu nezinau smile.gif vietines reiksmes parduotuveliu yra siek tiek paejus pagrindine gatve-bet mes eidavom i maxima

kas dar pravers- sumustiniu keptuve; virdulys(ar bent jau spirale
) -jo tikrai labai reikes. Nors sesutes geranoriskai uzvirina vandeni ju poste. Kolidoriuose yra saldytuvas.

privatus kambariia kainuoja, kaip ir 50ct elektra atsiveztiems itaisams smile.gif nors mums nereikejo uz juos susimoketi

kaip jau sake-yra skalbykla. As issiskalbdavau ir dar spedavau imesti i dziovykle-bet spedavo isdziuti tik apatiniai smile.gif tad galbut isimeskite dvigubai daugiau drabuziu biggrin.gif nes siemos laike nelabai bus kur issidziovinti. Aisku, galima daugiau laiko imti skalbykloje. bet toks vaizdas, kad vien dziovinimui reikia kokiu 2h.

na aisku - silti drabuziai, silti batai-nesinores visa laika sedeti sanatorijoje

tiesa- yra biblioteka, joje keli kompiuteriai, tik prie ju visada eile paaugliu smile.gif pirmame aukste db atrodo kad ten III korpusas - paaugliai pagauna interneta zebros. Tik nzn ar uz ji reikia susimoketi. Bet kiek girdejau, slapdazodziai eina is lupu i lupas biggrin.gif prie iejimo yra keli automatai uzkandziu ir gerimu. Vasara buvo ir pienisku ledu kokteiliu automatas. saleje vyksta visokie renginiai, uzsiemimai maziems vaikams, zaidimai, diskotekos. Na lyg ir viskas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 07 sausio 2014 - 12:03
QUOTE(Zirzė @ 2014 01 07, 13:02)

Apgyvendinimas- tikiuosi nepapulsite i nerenovuotus kambarius, nes juose situacija tikrai prasta. Kambariai dvokia priplekusiais pelesiais, uz lovu kampuose besusidarantis belesis, lovos senos, kambariai tamsus ir dregni, patalyne pukine. Kadangi vasara buvo pats pikas-gavome viena is nerenovuotu kambariu. Bet sesutes padrasinta nuejau pas gydytoja, ir net pati uzsimine, kad su musu liga tuose kambariuose gyventi negalime. tai is karto israse sintetine patalyne - paprasykite pati jei nesiulys. Paraseme prasyma, kad tik atsiradus progai perkeltu mus i renovuota kambari del vaiko ligos. Ir jau kitos dienos ryta mus iskele smile.gif Jame  sviesu ir svaru ir kvepia.  bei tv yra.

tiesa- yra biblioteka, joje keli kompiuteriai, tik prie ju visada eile paaugliu smile.gif pirmame aukste db atrodo kad ten III  korpusas - paaugliai pagauna interneta zebros. Tik nzn ar uz ji reikia susimoketi. Bet kiek girdejau, slapdazodziai eina is lupu i lupas biggrin.gif prie iejimo yra keli automatai uzkandziu ir gerimu. Vasara buvo ir pienisku ledu kokteiliu automatas.  saleje vyksta visokie renginiai, uzsiemimai maziems vaikams, zaidimai, diskotekos. Na lyg ir viskas

mes gyvenome nerenovuotame IV korpuse, viskas švaru gražu šilta, visi šalė, mes šiltai gyvenome, nes buvome balandį. tik šilti atsiliepimai man apie tą kambarį, gal kad toks papuolė g.gif

taip III korpuse puikiausiai veikia zebra para laiko 5Lt ypač puikiai traukiai prie masažų kabinetų 4u.gif
Atsakyti
Aš neapsisprendžiu ar važiuot dabar į sanatoriją ar ne g.gif Orai nekokie tai nelabai kur išeisi į lauką.Maniškei jau kovą sueina 8 metai tai man važiuot kartu bus ir pinigėliai kiti.Gal kas važiavot žinot kiek tada viskas kainuoja kai vaikui 8 ir daugiau ir nėra neįgalumo?
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 01 07, 14:32)
mes gyvenome nerenovuotame IV korpuse, viskas švaru gražu šilta, visi šalė, mes šiltai gyvenome, nes buvome balandį. tik šilti atsiliepimai man apie tą kambarį, gal kad toks papuolė g.gif

taip III korpuse puikiausiai veikia zebra para laiko 5Lt ypač puikiai traukiai prie masažų kabinetų 4u.gif

IV korpuse yra keletas renovuotu, bet jame buvusios mamos sake kad ir ten drena buvo. Gal Jus nejautete tos dremes, nes buvo sildymo sezonas? g.gif as tai nieku gyvu nebenoreciau papulti i toki kambariuka schmoll.gif vonioj tai lubos tokio stovio, kad rodes tuoj uzkris tinko gabalas ant galvos. Bet tikra tiesa, kad ne visi nerenovuoti yra tokio prasto stovio. Valgykloje prie vieno stalo sesdejome su teveliu ir mergaite. Tai sake ju kambarys ir sviesus ir neapipelijes. Musu net sienos buvo apibegusios g.gif
Papildyta:
QUOTE(grite @ 2014 01 07, 14:40)
Aš neapsisprendžiu ar važiuot dabar į sanatoriją ar ne g.gif Orai nekokie tai nelabai kur išeisi į lauką.Maniškei jau kovą sueina 8 metai tai man važiuot kartu bus ir pinigėliai kiti.Gal kas važiavot žinot kiek tada viskas kainuoja kai vaikui 8 ir daugiau ir nėra neįgalumo?

manau, kad gali kainuoti tiek,kiek reiktu apmoketi treciam lydinciam asmeniui. Mes emem teveliui sulankstoma lova uz 15lt nakciai. IR maitinima 16lt visai dienai. Bet Jusu atveju gali buti taip, kad reiktu imti kambariuka, kuris jei gerai pamenu kainuoja parai nuo 30lt g.gif
Papildyta:
va radau Gintaro psl stai ka:

Vaikui jau 8 m. Ar įmanoma mamai išsipirkti vietą ir kiek tai kainuoja?

Galima, jei sanatorijoje yra laisvų vietų. Vienos paros kaina - nuo 30 Lt be maitinimo. Maitinimo (pusryčiai, pietūs, vakarienė) kaina - 16 Lt už dieną. Detalų kainoraštį galite pažiūrėti čia. Vietą galėsite išsipirkti tik tuomet, jei sanatorija nebus užpildyta ligoniais. Išankstinės registracijos nėra. Apsigyventi galima ir mieste. Ne vasaros mėnesiais laisvų vietų sanatorijoje yra. Telefonas pasiteiravimui 8 460 40103.
Atsakyti
QUOTE(grite @ 2014 01 07, 14:40)

aš patarčiau važiuoti, ten orai juk kitokie ir į parka galima. antra tokiu laiku daugiau procedūrų gausite. aš jau antra karta važiuosiu kai lauke žiema.
antra su lydinčiu žmogumi yra kainynas http://www.palangosg...?id=122&lang=lt reikia tiesiog palandžioti ankščiau būdavo visas kainynas, dabar labai daug kas keitėsi todėl reikia arba skambintis ar skambintis ir kalbėtis biggrin.gif

QUOTE(Zirzė @ 2014 01 07, 14:44)
IV korpuse yra keletas renovuotu, bet jame buvusios mamos sake kad ir ten drena buvo. Gal Jus nejautete tos dremes, nes buvo sildymo sezonas?  g.gif as tai nieku gyvu nebenoreciau papulti i toki kambariuka schmoll.gif vonioj tai lubos tokio stovio, kad rodes tuoj uzkris tinko gabalas ant galvos. Bet tikra tiesa, kad ne visi nerenovuoti yra tokio prasto stovio. Valgykloje prie vieno stalo sesdejome su teveliu ir mergaite. Tai sake ju kambarys ir sviesus ir neapipelijes. Musu net sienos buvo apibegusios g.gif

mes gavome pirmame aukšte prie masažų kambarių ir kaip tik tuo laiku kai visur atjungė šildyma, o pas mus jis puikiai veikė, mes nešalėme. šiltas erdvus, šviesus, su prieengiu, galėjau sau laisvai laikyti mažylės vežima ir jis netrugdė, užsidarai antras duris ir jokio triukšmo nebuvo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 01 07, 14:49)
mes gavome pirmame aukšte prie masažų kambarių ir kaip tik tuo laiku kai visur atjungė šildyma, o pas mus jis puikiai veikė, mes nešalėme. šiltas erdvus, šviesus, su prieengiu, galėjau sau laisvai laikyti mažylės vežima ir jis netrugdė, užsidarai antras duris ir jokio triukšmo nebuvo schmoll.gif

mes buvome ir pirmam aukste tik tiesiai virs musu buvo seseles punktas smile.gif matyt jums labiau pasiseke su kambariuku, nes mes kur buvom tai ten tik apsisukti buvo alima ir perlipti is vienos lovos i kita. atidarius kambariuko duris is karto buvo wc durys sone ir praejimas i miegamaja dali smile.gif aisku kelia pastojo sena spinta kuri buvo italpinta taip, jog norint atidaryti balkono duris ir i ji pereiti, reikdavo pasisukti sonu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 01 07, 15:00)
mes buvome ir pirmam aukste tik tiesiai virs musu buvo seseles punktas smile.gif matyt jums labiau pasiseke su kambariuku, nes mes kur buvom tai ten tik apsisukti buvo alima ir perlipti is vienos lovos i kita. atidarius kambariuko duris is karto buvo wc durys sone ir praejimas i miegamaja dali smile.gif aisku kelia pastojo sena spinta kuri buvo italpinta taip, jog norint atidaryti balkono duris ir i ji pereiti, reikdavo pasisukti sonu lotuliukas.gif

lotuliukas.gif doh.gif minusas pas mus nebuvo balkono to labiausiai trūko biggrin.gif
Atsakyti
Sanatorijoj noreciau gauti kambari pirmam aukste arba liftas butu neblogai. Pati nescia beveik 6 men. O vaikui dar 2 metu nera. Jis eina kur nori, daro ka nori. Rankos nenori duoti. Tenka nesti, kai nori kur su tikslu nueiti. Turesiu ir maza sketuka, kad tolimesnius atstumus ar i lauka nereiktu nesti jo.
Bet jei reiks laiptais man maziu virs 13 kg ir plius sketuka temti i koki 4 auksta, tai galiu ir pagimdyti anksciau laiko... biggrin.gif
Sanatorijoj tureciau atsidurti sausio 20 d.
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2014 01 07, 17:17)
Sanatorijoj noreciau gauti kambari pirmam aukste arba liftas butu neblogai. Pati nescia beveik 6 men. O vaikui dar 2 metu nera. Jis eina kur nori, daro ka nori. Rankos nenori duoti. Tenka nesti, kai nori kur su tikslu nueiti. Turesiu ir maza sketuka, kad tolimesnius atstumus ar i lauka nereiktu nesti jo.
Bet jei reiks laiptais man maziu virs 13 kg ir plius sketuka temti i koki 4 auksta, tai galiu ir pagimdyti anksciau laiko...  biggrin.gif
Sanatorijoj tureciau atsidurti sausio 20 d.

tai manau tokiu laiku ir gausite lifta 4u.gif
mums pasikoregavo data 22 diena atvykstame 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2014 01 06, 23:34)
siukstinejau siukstinejau ir atradau ju internete 4u.gif o kazi yra skirtumas kokios? nes juz iuriu ne viena rusis yra (o gal tik apipavidalinimas cia ir viskas)? ir isvis,ar verta man dabar ja prikti,gal laukti kaip gyd sake kas bus toliau.... unsure.gif

maniškiui išrašė tą ilgą babyhaler, bet aš jos nesuvaldydavau, ji man per ilga, kai mažas pradėdavo sukinėti galvą į visas puses, ji man iškrisdavo iš rankų, todėl, už savo pinigus nupirkom tą prancūzišką, trumpą, man ji labai patinka, o mažas, taip galvos su ja nemakaluoja

QUOTE(bevardė @ 2014 01 07, 09:56)
Miltelių mažai ir jie nėra bjauraus skonio kaip smekta, vaikui žymiai lengviau juos išgert.

mano mažam smecta net ir netinka, alergiškas jis kažkuriai sudedamai daliai

QUOTE(Roga @ 2014 01 07, 09:59)
aš i rnenaudoju smectos, po roto supratau, kad ji bevertė. bandysiu tą kur jūs rašėte turiu ir granatų žievelės lašiukų turėti, dar rehidrona visada turiu. bet sanatorijoje jei neturėsi tai tik smectos pasiūlys.

aš turiu sudžiovintų granatų žievelių pasidėjus smile.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2014 01 07, 10:03)
ums aiškino skirtumą (juoko forma), čia kaip mašinos, Mercedes ir Zaporožietis, važiuot važiuoja, tik kokybė skirtinga  biggrin.gif  Šito skirtumas, kad su juo geriau vaikas sukvėpuoja ir didesnis kiekis vaistų patenka į bronchus

ane g.gif , juk ten dar trumpesnė ta tūba, kaip tik atrodo, kad ten geriau turėtų patekti. Bet tiek to, maniškiui padeda, tai ir nesuksiu galvos
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 01 07, 17:25)
tai manau tokiu laiku ir gausite lifta 4u.gif
mums pasikoregavo data 22 diena atvykstame 4u.gif

Ar tu jau pasiskambinusi ten uzsiregistravai, ar dar tik derini laika su gydytoja, kuri jus siuncia?
Atsakyti