Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(crazy woman @ 2013 12 05, 01:11)
Sveikos, labai reikia jūsų pagalbos.. mano mažiukas vis neišbrenda iš kosulių... Šiemet jau 3 kart obstrukciniu sirgo, dabar jau visas menuo kai kosti, o pasak musu gyd yra visiskai sveikas ir dave siuntima pas pulmonologus.. Gal galit koki gera parekomenduot Santariskese?.. Arba parašyt kokių merekomenduojat?..

Mes pas Jusienę vaikštom, tai ji visai neblogą įspūdį palikus ir padarius, tai aš nieko kito ir neieškau pas ką.
Šiaip ją daug kas mums ir rekomendavo, pradedant mūsų šeimos gydytoja, tai pabandykit.
ir patekt pas ją kažkaip nebuvo sunku, aš internetu registruodavausi, tai būdavo kad per savaitę prieidavom.
Atsakyti
Taip maistas išties labai daug įtakos turi, deja ne visada. mano vaikui pirmieji astmos simptomai prasidėjo dar maitinant motinos pienu. Tai buvo mano antras vaikas, pirmas buvo be galo alergiškas ir patikėkit laukdamasi antro ir jį maitindama laikiausi itin griežtos dietos, tiesa pasakius nesuvokiu kaip išvis atradau ką valgyti ir kaip galėjau šį laiką ištverti. Todėl maistą kaip priežastį tiesiog jau seniai išbraukėme su gydytojais iš priežasčių sąrašo. Nors gydytojų pirmas klausimas ir buvo ką aš valgau ką valgo vaikas.
kadangi aš pati esu labai alergiška, tyriu šienligę, tai ir vaikas paveldėjo polinkį į alergiją, kurią tik paskatino netsakingas vakcinavimas, bet pirmi gyvenimo metai bute, kuriame buvo pelėsio. Deja vakcinavimo sustabdymas ir persikraustymas jau nebepadėjo, variklis buvo įsuktas ir sustabdyti jį nėra taip paprasta. Džiaugiuosi tik tuo, kad vaiko astma tai dar ne ta tikroji astma, tiesiog jo labai jautrūs kvėpavimo takai ir nuo menkiausio viruso prasideda bronchų obstrukcija. Kiek įmanoma pradžioje dar bandau viską malšinti homeopatiniais vaistais, bet deja kartais to neužtenka.
Buvo momentas kai vaikui atrado refliuksą ir lyg buvo nušvitus viltis, o gal čia jis kaltas, deja, net ir išgydžius refliuksą nuo eilinio viruso plaučiau vėl švilpė. Todėl aš neskaitau, kad vaiką farfiruoju hormonais, jie maniškiui padeda išlaikyti bronchus kiek įmanoma mažiau pažeidžiamus, o tai su laiku padės jiems sustiprėti ir nebereaguoti taip audringai į menkiausią virusą, ir gal paauglystėje BA išvis bus pamiršta.
O kad yra daktarų, kurie tikrai neatsakingai pripaišo BA diagnozę tikrai yra ir šiais laikais, deja, mamos turiu geriau pažinti vaiko ligas nei gydytojai, kurie kartais tiesiog pagal šabloninį vadovėlį nustato diagnozę, ir būna kad neteisingai sad.gif
Vuke, baltai pavydžiu jums kad vis tik sugebėjot išsikapstyti ir atradot būdą kaip padėti vaikui be vaistų.

O mano mažius nuo vakar jau su antibiotikais (du metus be jų ištvėrė skaitau kad tai pasiekimas nemažas). Sudaviau juos nes kosulys tik sunkėjo, sloga darėsi vis klampesnė, net per akis pradėjo veržtis. Žiūrėsim kaip čia eisis toliau.
Atsakyti
Bevardė, na nieko pradėjote gydyma pasveiksite ir sustiprėsite 4u.gif

o aš pastebėjau, kad vakarais negražus tas mūsų kvepavimas, sugeriame monkasta per naktį nurimsta, aišku kvepuojame fliksotida du kartus dienoje. 9 dienos darželyje nerealu, va čia tai mums pasiekimas.

mūsų atveju maistas ne prie ko, mes alergiški įkvepiamiems, dulkių erkutėms (kuriuos atrodo namie mažiau, bet darželis nelaikys idealiai švariai) ir atradome, kad birželio mėnesio žydėjimams, reiks pagerti nuo alergijos tuo laiku. antra jau visiškai ištirta ir esu įsitikinusi, kad mums BA, ypač po paskutinio tyrimo kai darė širdutės echoskopija ir nežinojo, sako o plaučiai padidėja sako sergate bronchine astma. šiemet obstrukcijų jaučiu jau turėjome kokius 6 g.gif pernai jautu kokius 20 g.gif tai manau stiprėjame, tai teikia vilčių.

crazy woman aš eičiau pirma pas alergologa į antakalnį, o tik tada su tyrimais pas pulmonologa, tokia mano patirtis. nes mums kosulys yra ir alerginio pobūdžio jei dulkių daugiau mes kosome.
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2013 12 04, 19:05)
Sveikos mamos,nedaznai paskaitineju jau tema, bet tiesiog praejus baisiai sunku BA kelia, siai dienai jau galiu pasakyti kad didziajai daliai musu vaiku visai ne BA..ji pripaisoma pagal simptomus, o tada vaikams imam pumpuot hormonus, steroidus ir t.t. taip mazi organizmai tik dar labiau perkraunami nereikalinga chemija. Musu priezasciu ieskojimu kelias buvo tikrai ilgas ir sudetingas, tad tikiuosi gal jums pravers informacija ir nereikes tiek ilgai laukti kaip mums. Visus hormonus visiskai nutraukem geguzes menesi...taip iki siol prie ju nebegrizom. Mazei dar 5metukai, tad apie isaugima nera jokios kalbos.
Pasidomekite tuo ka jusu vaikai valgo ir kaip..zinau kad lengviau pasakyti nei padaryt, ypac kai esi ieskojimu pradzioje. Ilgai kaip akla jauciausi nes neisivaizdavau ka duot, ko neduot, ko ieskot ir ka daryt...nusimindavau kad atrodus isemus visus alergenus is mitybos, niekas nepasikeisdavo. Dabar atradom priezastis ir viskas pasikeite 100%. Net itart negalejau kad mano vaikui netinka pvz obuoliai ir karves pienas, bet kriauses ir ozkos pienas tinka..kad netinka visi sulfatai, tad grieztai negalim duot dujom dziovintu vaisiu valgyt, kad netinka kiauliena, kiausiniai, sparagai ir t.t. ir pan. Manau mano ilgos tirados esme ta, nepasitikekit aklai ka gydytojai paiso jums...nei vienas ju nepasiulys pradeti nuo maisto, nei vienas nepatvirtins kad bedos gali buti del vaikiuko zarnyno, nei vienas nepripazins kad BA (net jei ji ir yra) gali buti ishgydoma ne hormonais, bet sveiku maistu. Domekites, gilinkites ir jauskit savo mazius...jie patys pasirinkt negali, bet esat jus ir padeti tikrai galit gamtos metodais, ne cheminiais.

Gal galetumete pasakyti kas cia per toks issamus tyrimas ir kas jie atlieka.
Klausiu del to, jo dydziausiai alergenu paletei tyrimus esame pasidare (maistas, ziedadulkes, zoles, pelesis, gyvunai ir pan.. pan...) . Atsakymai neigiami. Tuo tarpu bendrasis imunoglobulino kiekis norma visrsija desimt kartu.
Savaime suprantama, kad jis nera toks issamus, kad ivertintu visus esancius aplinkoje alergenus kaip ir ju misinius ar ju mixa.

QUOTE(crazy woman @ 2013 12 05, 00:11)
Sveikos, labai reikia jūsų pagalbos.. mano mažiukas vis neišbrenda iš kosulių... Šiemet jau 3 kart obstrukciniu sirgo, dabar jau visas menuo kai kosti, o pasak musu gyd yra visiskai sveikas ir dave siuntima pas pulmonologus.. Gal galit koki gera parekomenduot Santariskese?.. Arba parašyt kokių merekomenduojat?..  biggrin.gif  Na, kad būtų lengviau išsirinkt  blush2.gif
Labai jau nemalonus reikalai kai tas mano mažas kosti ir plaučiuose švilpia... Kol siuntimo galiojmas nepasibaigęs norėtūsi užregistruot smile.gif
100% pritariu čiam pasisakymui smile.gif cheminiai medikamentai tik palengvina simptomus, bet priežasties nešalina smile.gif Bronchų spazmus sukelia alergenai, deja tai ne vien mityba..  doh.gif  Tkiuosi pulmonologas pas kurį pateksim paskirs tyrimus alergenams nustatyt ir žinosiu ko reikia venkt mano mažiukui ar ką apribot smile.gif

Bendraji imunoglobulino kieki kraujyje (ar besikartojatis bronchitai nera alergijos fone) galima pasidaryti be jokio siuntimo bet kurioje laboratorijoje ar med, istaigoje. Tyrimas bet kurio atveju yra mokamas. Nebent atsigultumete i stacionara. Alergenu paletes (priklausomai nuo jos dydzio atitinkamas ir mokestis) taipogi yra mokamas.
Mkoplazmos ir chlamidijos - mokamas.
Toksicaro tyrimas - mokamas.
Zodziu pasikalbekite su gydytoju apie esamus tyrimus apskritai tokiais atvejais ir butinuma jusu atveju. Tuomet bus vienas kraujo emimas, nereikes "n" sykiu badyti vaiko venas.

Atsiprasau uz isiverzima i tema.
Jusu tema skaitau senokai.
Mums yra diagnozota BA, lengva forma. Mano mamiska sirdis nenori sutikti su sia diagnoze. Tiesiog priesinasi visa esybe. Nagrineju jusu atvejus ir praktiskai labai minimaliai randu panasumu su musiskiu.
Imonoglobulino rodiklis zenklus. Kaip ir minejau: alergenu paletes kiek kraujo tiek odos tyrimai neigiami, mikoplazma - neigiamas, toksicaras - neigiamas, skrepliu paselis - svarus.
O bet taciau.... didelis galvos skausmas.

Nors ir alergijos pavieniams maisto produktams neturim, bet stengiuosi ju kieki kiek imanoma mazinti, patalyne - sintetine, vaiko kambarys praktiskai tuscias. Beliko zuolaidas nukabinti. Kilimai, takai, geles isnesti. doh.gif
Atsakyti
Vuke, pritariu 90%, ant tiek yra kaltas maistas ir viskas, ką mes vartojam, o likusia dalis lieka aplinka-alergenai ir virusai, nuo jų nepabėgsi, aišku ne kiekvienas yra tam alergiškas, dėl to tikimybė, kad atradus maisto kaltininką viskas pasibaigs ar bent sumažės iki minimo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 05 gruodžio 2013 - 09:56
Jei IgE virš normos vadinasi vaikas alergiškas ir paletė ne visada parodo. Tiesiog ji tiksli būna jei vaikas žaibiškai reaguoja į alergeną, bet jei tai lėto tipo reakcija- kraujo tyrimas neparodo. Čia dar keik informacijos gali suteikti vadinamieji lopo mėginiai. O šiaip geriausiai tai vaiko meniu sekimas, atsargus naujo produkto įvedimas ir tik po vieną tam tikrais intervalais. Sunkus ir atsakingas darbas. Bet ir aš tą praėjau.
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2013 12 05, 10:52)
Gal galetumete pasakyti kas cia per toks issamus tyrimas ir kas jie atlieka.
Klausiu del to, jo dydziausiai alergenu paletei tyrimus esame pasidare (maistas, ziedadulkes, zoles, pelesis, gyvunai ir pan.. pan...) . Atsakymai neigiami.  Tuo tarpu bendrasis imunoglobulino kiekis norma visrsija desimt kartu.

o ką alergologė sako g.gif IgE viršyje tai tikrai alergija.
mes gal mažos mums nerado, bet nuvažiavome į antakalnį ir pribadė aišku viskas sureagavo vos vos (o kraujas nerodė nieko ir niekam schmoll.gif ) sako kad vaiko organizmas įaudrintas ir apsakoja kas didesnis alergenas ir kuriame amžiuje labiausiai išlysti gali ir kuris gali nublnakti, tai labai padėjo pakoreguoti mažylės gyvenima.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 12 05, 09:57)
Jei IgE virš normos vadinasi vaikas alergiškas ir paletė ne visada parodo. Tiesiog ji tiksli būna jei vaikas žaibiškai reaguoja į alergeną, bet jei tai lėto tipo reakcija- kraujo tyrimas neparodo. Čia dar keik informacijos gali suteikti vadinamieji lopo mėginiai. O šiaip geriausiai tai vaiko meniu sekimas, atsargus naujo produkto įvedimas ir tik po vieną  tam tikrais intervalais. Sunkus ir atsakingas darbas. Bet ir aš tą praėjau.

Lopo meginiu tyrimas padarytas. Atsakymai neigiami.
Mes nesame alergiski nuo gimimo. Si beda pasireiske penktaisiais metais. Meniu iprastas. Vaikai aplamai labai sunkai ji keicia. Ji ir taip pas mus nera turtingas. Naujas produktas sunkiai isivaizduojamas smile.gif. Na irvalgymo iproti turime toki, jog daznu atveju valgome viska atskirai. Nevalgys mesos nei su bulvem nei su kruopom. Salotu, misrainiu taip pat. Viska po viena. Net sriuba pirma sultyni, o veliau kiek laiko - tirscius, ir ti nevisada.
Zodziu, ieskau bet kokios informacijos ir bet kur.
Nepaminejau. Musu BA pasireiskia tik gyliu panasiu i bronchitini kosuliu. Nuo rudens pradzios - sis - pirmas. Be sito, paskutiniji, turejome geguzes pradzioje. Mano pastebejimais jis atsiranda oro slegio staigiems svyravimams. g.gif

QUOTE(Roga @ 2013 12 05, 10:05)
o ką alergologė sako g.gif IgE viršyje tai tikrai alergija.
mes gal mažos mums nerado, bet nuvažiavome į antakalnį ir pribadė aišku viskas sureagavo vos vos (o kraujas nerodė nieko ir niekam schmoll.gif ) sako kad vaiko organizmas įaudrintas ir apsakoja kas didesnis alergenas ir kuriame amžiuje labiausiai išlysti gali ir kuris gali nublnakti, tai labai padėjo pakoreguoti mažylės gyvenima.

Ji nieko nesako. Is savo puses ka galejo padaryti - padare. Rekomendacijos - kas puse metu stebeti imunoglobulino rodiklio pokycius. Ir.... atidave i pulmonologu rankas smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 05 gruodžio 2013 - 10:12
QUOTE(janna @ 2013 12 05, 11:09)

Ji nieko nesako. Is savo puses ka galejo padaryti - padare. Rekomendacijos - kas puse metu stebeti imunoglobulino rodiklio pokycius. Ir.... atidave i pulmonologu rankas smile.gif

jūs pas Jadzevičinė lankotės ar pas kita g.gif

o jums BA nuo kada čia diagnozavo, gal per greitai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 12 05, 10:12)
jūs pas Jadzevičinė lankotės ar pas kita g.gif

o jums BA nuo kada čia diagnozavo, gal per greitai g.gif

Taip 4u.gif

Vat ir as apie ta pati g.gif

Ypatingai rimto gydymo neturejome, apart monkastos, kuri nelabai man patiko. Vaikas piktas kaip ezys lygioje vietoje (kas jam apskritai nebudinga), nustojo miegoti viena - baisu, nes per miegus kazkas pas ja ateina (speju, jog cia monkastos itakojami "idomus" sapnai)
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2013 12 05, 11:16)
Taip  4u.gif

Vat ir as apie ta pati  g.gif

Ypatingai rimto gydymo neturejome, apart monkastos, kuri nelabai man patiko. Vaikas piktas kaip ezys lygioje vietoje (kas jam apskritai nebudinga),  nustojo miegoti viena - baisu, nes per miegus kazkas pas ja ateina (speju, jog cia monkastos itakojami "idomus" sapnai)

nu keista, mes pernai per 6mėn kokius 20 obstrukcijų turėjome, ir tai vos patikėjau kad gali būti, bet šiemet galutinai įsitikinau, kad mums BA.

tai gal pas kita pulmonologe nuvykite ar į kauna ar į vilnių g.gif dar vienos nuomonės išklausyti g.gif
Atsakyti
Visa si "muzika"pas mus pernai ir prasidejo. Nuo rudens. Pirma vienas bronchitas, veliau kitas. Ir taip praktiskai visa rudeni. Vat tada ir kylo mintis apsilankyti pas pulmonologus ir alergologus. Sukomes greitai. Ir jau metu pradzioje, apie sausio pabaiga/vasario pradzia, turejome visu tyrimu atsakymus ir diagnoze, net skydliauke pasitikrinom. Veliau visakas nurimo. O kai gegzes men vel pasirode staigus atsalimas - pasikartojo musu kosuliai dar karta. Bet vasara ir praktiskai visa rudeni buvo ramu, iki pastaruju poros savaiciu.
Atsakyti