QUOTE(Vuke @ 2013 12 04, 19:05)
Sveikos mamos,nedaznai paskaitineju jau tema, bet tiesiog praejus baisiai sunku BA kelia, siai dienai jau galiu pasakyti kad didziajai daliai musu vaiku visai ne BA..ji pripaisoma pagal simptomus, o tada vaikams imam pumpuot hormonus, steroidus ir t.t. taip mazi organizmai tik dar labiau perkraunami nereikalinga chemija. Musu priezasciu ieskojimu kelias buvo tikrai ilgas ir sudetingas, tad tikiuosi gal jums pravers informacija ir nereikes tiek ilgai laukti kaip mums. Visus hormonus visiskai nutraukem geguzes menesi...taip iki siol prie ju nebegrizom. Mazei dar 5metukai, tad apie isaugima nera jokios kalbos.
Pasidomekite tuo ka jusu vaikai valgo ir kaip..zinau kad lengviau pasakyti nei padaryt, ypac kai esi ieskojimu pradzioje. Ilgai kaip akla jauciausi nes neisivaizdavau ka duot, ko neduot, ko ieskot ir ka daryt...nusimindavau kad atrodus isemus visus alergenus is mitybos, niekas nepasikeisdavo. Dabar atradom priezastis ir viskas pasikeite 100%. Net itart negalejau kad mano vaikui netinka pvz obuoliai ir karves pienas, bet kriauses ir ozkos pienas tinka..kad netinka visi sulfatai, tad grieztai negalim duot dujom dziovintu vaisiu valgyt, kad netinka kiauliena, kiausiniai, sparagai ir t.t. ir pan. Manau mano ilgos tirados esme ta, nepasitikekit aklai ka gydytojai paiso jums...nei vienas ju nepasiulys pradeti nuo maisto, nei vienas nepatvirtins kad bedos gali buti del vaikiuko zarnyno, nei vienas nepripazins kad BA (net jei ji ir yra) gali buti ishgydoma ne hormonais, bet sveiku maistu. Domekites, gilinkites ir jauskit savo mazius...jie patys pasirinkt negali, bet esat jus ir padeti tikrai galit gamtos metodais, ne cheminiais.
Gal galetumete pasakyti kas cia per toks issamus tyrimas ir kas jie atlieka.
Klausiu del to, jo dydziausiai alergenu paletei tyrimus esame pasidare (maistas, ziedadulkes, zoles, pelesis, gyvunai ir pan.. pan...) . Atsakymai neigiami. Tuo tarpu bendrasis imunoglobulino kiekis norma visrsija desimt kartu.
Savaime suprantama, kad jis nera toks issamus, kad ivertintu visus esancius aplinkoje alergenus kaip ir ju misinius ar ju mixa.
QUOTE(crazy woman @ 2013 12 05, 00:11)
Sveikos, labai reikia jūsų pagalbos.. mano mažiukas vis neišbrenda iš kosulių... Šiemet jau 3 kart obstrukciniu sirgo, dabar jau visas menuo kai kosti, o pasak musu gyd yra visiskai sveikas ir dave siuntima pas pulmonologus.. Gal galit koki gera parekomenduot Santariskese?.. Arba parašyt kokių merekomenduojat?..
Na, kad būtų lengviau išsirinkt
Labai jau nemalonus reikalai kai tas mano mažas kosti ir plaučiuose švilpia... Kol siuntimo galiojmas nepasibaigęs norėtūsi užregistruot
100% pritariu čiam pasisakymui
cheminiai medikamentai tik palengvina simptomus, bet priežasties nešalina
Bronchų spazmus sukelia alergenai, deja tai ne vien mityba..
Tkiuosi pulmonologas pas kurį pateksim paskirs tyrimus alergenams nustatyt ir žinosiu ko reikia venkt mano mažiukui ar ką apribot
Bendraji imunoglobulino kieki kraujyje (ar besikartojatis bronchitai nera alergijos fone) galima pasidaryti be jokio siuntimo bet kurioje laboratorijoje ar med, istaigoje. Tyrimas bet kurio atveju yra mokamas. Nebent atsigultumete i stacionara. Alergenu paletes (priklausomai nuo jos dydzio atitinkamas ir mokestis) taipogi yra mokamas.
Mkoplazmos ir chlamidijos - mokamas.
Toksicaro tyrimas - mokamas.
Zodziu pasikalbekite su gydytoju apie esamus tyrimus apskritai tokiais atvejais ir butinuma jusu atveju. Tuomet bus vienas kraujo emimas, nereikes "n" sykiu badyti vaiko venas.
Atsiprasau uz isiverzima i tema.
Jusu tema skaitau senokai.
Mums yra diagnozota BA, lengva forma. Mano mamiska sirdis nenori sutikti su sia diagnoze. Tiesiog priesinasi visa esybe. Nagrineju jusu atvejus ir praktiskai labai minimaliai randu panasumu su musiskiu.
Imonoglobulino rodiklis zenklus. Kaip ir minejau: alergenu paletes kiek kraujo tiek odos tyrimai neigiami, mikoplazma - neigiamas, toksicaras - neigiamas, skrepliu paselis - svarus.
O bet taciau.... didelis galvos skausmas.
Nors ir alergijos pavieniams maisto produktams neturim, bet stengiuosi ju kieki kiek imanoma mazinti, patalyne - sintetine, vaiko kambarys praktiskai tuscias. Beliko zuolaidas nukabinti. Kilimai, takai, geles isnesti.