jetus kur jūs randat tokių medikų kurie po pirmo dusulio astmą nustato? Šiai net šeimos gydytoja negali tokiu atveju siūsti pulmonologui dėl astmos nustatymo, kartais net dviejų ostrukcinių bronchitų neužtenka per metus kad būtų galima įtarti BA. O pas LOR buvot? Jei vaistai nei biškio nekeičia situacijos vadinasi blogai diagnozuota liga
QUOTE(bevardė @ 2013 11 27, 16:03)
jetus kur jūs randat tokių medikų kurie po pirmo dusulio astmą nustato? Šiai net šeimos gydytoja negali tokiu atveju siūsti pulmonologui dėl astmos nustatymo, kartais net dviejų ostrukcinių bronchitų neužtenka per metus kad būtų galima įtarti BA. O pas LOR buvot? Jei vaistai nei biškio nekeičia situacijos vadinasi blogai diagnozuota liga
Buvom kokius 10 kartų. Viskas iš jo pusės gerai.
Vat, man irgi keista, kad jam taip lengvai pripažino (pulmonologė), ligoninėj praleido 3 dienas, nesikartoja, bet kosti rytais išvien, bet tik atsikėlęs ir kokį pusvalandį (vyras, beje, irgi jau taip 5 metus tikrai kosti (tiek kartu gyvenam), bet aš visada maniau, kad nuo rūkymo, bet net kosuliai jų identiški), bronchito apskritai gyvenime nėra turėjęs, pirmąkart apsirgo lygiai prieš metus.
Gydytojai, kai sakau, kad situacija nesikeičia, sako, kad reikia laiko...
QUOTE(~Astartė~ @ 2013 11 27, 17:08)
Vat, man irgi keista, kad jam taip lengvai pripažino (pulmonologė), ligoninėj praleido 3 dienas, nesikartoja, bet kosti rytais išvien, bet tik atsikėlęs ir kokį pusvalandį (vyras, beje, irgi jau taip 5 metus tikrai kosti (tiek kartu gyvenam), bet aš visada maniau, kad nuo rūkymo, bet net kosuliai jų identiški), bronchito apskritai gyvenime nėra turėjęs, pirmąkart apsirgo lygiai prieš metus.
na bet kosto vaikas kasdien, tai jau signalas, kad kažkas negerai. aš irgi be pulmonologo į lor kreipčiausi, kur dar nežinau
kraują tirkit, čia daug apie tai kalbėta buvo, bet kaip mums jau nustatyta ir aš neabejoju diagnoze (nes su vaistais situacija akivaizdžiai pagerėja, alergija nustatyta) tai nelabai įsidemėjau informacijos, kad persakyčiau
QUOTE(~Astartė~ @ 2013 11 27, 17:08)
Buvom kokius 10 kartų. Viskas iš jo pusės gerai.
o mikroplazos ir chlamidijos pneumo tirtas vaikas
jau pas mus ir 100 proc BA, viena vieta tikrindami supratau, kad tikrai sergame ir reikia su tuo gyventi.
Kažkur buvau mačius tokią lentelę. A, atsiminiau, panaši buvo įdėta prie inhaliatoriaus instrukcijos. Bet aš visada inhaliuoju tik paprastu vandenuku, o sau jei slogą gydau tai dar druskos daug ištirpinu jame, oi kaip gerai viską išgraužia.
MAne tai sudomino:
Bronchų spazmai, bronchinė astma, lėtinis bronchitas ir emfizema -Ventolin Nebules 2.5 mg/2.5 ml, cia i inhaliatoriu kazkoks pilamas?
Sausio kosulio profilaktikai - Lidokaino hidrochlor
Bronchinė astma ir kt. kvėpavimo ligos - Eufilino 2.4% tirp.inj.5ml N10 pro inj.
Ar kas naudojate siuos vaistus? ir kokiu atveju?
Bronchų spazmai, bronchinė astma, lėtinis bronchitas ir emfizema -Ventolin Nebules 2.5 mg/2.5 ml, cia i inhaliatoriu kazkoks pilamas?
Bronchinė astma ir kt. kvėpavimo ligos - Eufilino 2.4% tirp.inj.5ml N10 pro inj.
QUOTE(LoveIt @ 2013 11 28, 18:42)
MAne tai sudomino:
mes ventolina kvepuojame per tūba, taip greičiau ir efektas matosi per 10 min.
kol kas prireikė tik brontexso inchaliacijoms, dažniau naudoju Fiziologinis natrio chlorido (NaCl) tirpalas ir mineralinis vanduo (mažai šarminis) t.y negazuotas mineralinis vanduo. kitų vaistų nereikėjo.
O ar kas inhaliuojates dexametazona kai uzeina tokie sausi istisiniai kosuliai? mums tai jis padeda. cia hormonas kazkoks, gal vietoj jo kazka kitko naudojate?
ir sirupas antialerginis disloratadine, ar naudojate? o galvietoj jokazka kitkonaudojate? mano pazistamos vaikui sakes sis sirupas neveikia ir naudoja zyrtec.
ir sirupas antialerginis disloratadine, ar naudojate? o galvietoj jokazka kitkonaudojate? mano pazistamos vaikui sakes sis sirupas neveikia ir naudoja zyrtec.
[quote=LoveIt,2013 11 28, 18:42]
MAne tai sudomino:
Taip, pilama i inhaliatoriu, ten yra nebulem paduodama, tai visa ta ir reikia supilti 2,5ml gaunasi. Plecia bronchus, kaip ir salbutamolis, tik man rodos salbutamolis greiciau suveikia per tarpine purskaint.
MAne tai sudomino:
Taip, pilama i inhaliatoriu, ten yra nebulem paduodama, tai visa ta ir reikia supilti 2,5ml gaunasi. Plecia bronchus, kaip ir salbutamolis, tik man rodos salbutamolis greiciau suveikia per tarpine purskaint.
QUOTE(LoveIt @ 2013 11 26, 10:32)
Ar kas naudojate nuo slogu Nasonex? Mes lankemes pas lora del adenoidu, tuomet slogos nebuvo, bet sake nosis isburkus, paskyre nasonex, kadangi pasakiau kad istyre mums alergija dulkiu erkems, papurskiau savaite, bet kadangi slogos nebuvo tai nustojau purksti. Dbr islindo sloga tai vel pradejau purksti. Kiek kartu per diena jo galima purksti ir kokia nuomone jusu isvis apie si vaista?
nasonex tik gydytojo paskyrimu, tikrai nebūtinai tris mėnesius, kaip kažkas rašė, bet individualiai. Mes irgi esame purškęsi be slogos, bet dėl užburkimo, kai vaikas nepratęs kvėpuoti per burną, jam oro trukdavo ir silpna net darydavosi, taigi, tas užburkimas gali būti rimtas dalykas.
paprastai slogai gydyti jo nereikia, todėl patarčiau visą laiką tartis su gydytojų
QUOTE(samba10 @ 2013 11 27, 13:21)
Nežinau, man atrodo, kad gydytojai bronchinės astmos diagnozė per daug piktnaudžiauja. jei tik paduso jau vaikas pora sykiu, jau astma. Nėra kitu variantu, ar kaip? Juk nėra nei alergijos, nei paveldėti iš ko, nei kosulio naktimis ir dar daug ko nėra... Man tiesiog pikta.
o aš nepykstu, nes buvo ta diagnozė ir pražuvo, o va reikalingiems vaistams būna ir po 200 lt. per mėn. sutaupau. todėl neburbu, o kai pagerėja ir astmos diagnozė lieka tik popieriuje, tuo ir džiauguosi