Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(lina.k @ 2013 11 24, 01:32)
Kiek skaiciau BA tema, daugeliui buna kosulys nakti. O manoji - atvirksciai. NIEKADA nakti nekosti. Tik diena. Vos pramerkia akis... Jei nors kiek pasala, irgi paastreja kosulys.  Du menesius purskiame Becotide. Po menesio skrendu i LT, kad testi paieskas.  Gal gal patartumete, kur man kreiptis, nuo ko pradeti, kad patvirtinti ar paneigti ta astma. Ar bent jau suprasti, kokio ji pobudzio. Aciu.

Manau kad tikrai pravartu dar kartą pasitikrinti 4u.gif
Tik dėl to naktinio kosulio norėjau pakomentuot - nesusidarykit nuomonės, kad būtinai naktinis kosulys turi būti. Man pačiai su astma jis nebūdingas, čia tik kai sloga užpuola ir pradeda komplikuotis labiau tokie būna. o šiaip kol astmos paūmėjimas be jokių kitų ligų, tai kol ramiai miegi, viskas gerai, jei tik krust, tuomet ir prasideda.
Atsakyti
Ar kas naudojate nuo slogu Nasonex? Mes lankemes pas lora del adenoidu, tuomet slogos nebuvo, bet sake nosis isburkus, paskyre nasonex, kadangi pasakiau kad istyre mums alergija dulkiu erkems, papurskiau savaite, bet kadangi slogos nebuvo tai nustojau purksti. Dbr islindo sloga tai vel pradejau purksti. Kiek kartu per diena jo galima purksti ir kokia nuomone jusu isvis apie si vaista?
Atsakyti
QUOTE(LoveIt @ 2013 11 26, 11:32)
Ar kas naudojate nuo slogu Nasonex? Mes lankemes pas lora del adenoidu, tuomet slogos nebuvo, bet sake nosis isburkus, paskyre nasonex, kadangi pasakiau kad istyre mums alergija dulkiu erkems, papurskiau savaite, bet kadangi slogos nebuvo tai nustojau purksti. Dbr islindo sloga tai vel pradejau purksti. Kiek kartu per diena jo galima purksti ir kokia nuomone jusu isvis apie si vaista?

jums kompensuojama israse? nes mums net alergologe negalejo israsyti nes nesam niekam alergiski doh.gif jo kai paskiria reikia purksti maziausiai tris menesius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LoveIt @ 2013 11 26, 11:32)

nes tai ir hormonas į nosyte, purkšti reikia kaip liepė gydytojas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 11 26, 14:01)
nes tai ir hormonas į nosyte, purkšti reikia kaip liepė gydytojas 4u.gif

tada kai nebuvo slogos liepe 1 kart i diena, bet dbr sloga tai nznau, gal galima daugiau kartu? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2013 11 26, 13:44)
jums kompensuojama israse? nes mums net alergologe negalejo israsyti nes nesam niekam alergiski doh.gif jo kai paskiria reikia purksti maziausiai tris menesius 4u.gif

ne nekompensavo, nes kompensuoja sake kai buna pripazintas alerginis rinitas... o del 3 men nieko nesake g.gif
Atsakyti
QUOTE(LoveIt @ 2013 11 26, 13:50)
tada kai nebuvo slogos liepe 1 kart i diena, bet dbr sloga tai nznau, gal galima daugiau kartu? g.gif
Papildyta:

ne nekompensavo, nes kompensuoja sake kai buna pripazintas alerginis rinitas... o del 3 men nieko nesake g.gif

Sveikos, mums kompensavo, alergologas parašė alerginį rinitą, LOR parašė adenoiditą 1-o lapsnio, sakė purkšti apie mėnesį vieną kartą per dieną, maniškei nėra slogos, jai tik rytais nosis būna paburkusi, o paskui viskas ok.......bent jau pakolkas....tik keistai jis mums atsirado, 4 metus neturėjom tokio rinito, čia prieš porą mėn tik, po paskutinio plaučių uždegimo doh.gif
Sveikatos mergaitės, ir kantrybės 4u.gif
Atsakyti
Nasonex purškiam, jai yra sloga 2 kart dienoje, o paskui pereinam prie vieno įpurškimo. mums niekada nesakė, kad purkšti griežtai 3 mėn, taip sūnui kuriam adenoidai padidėję sakė 2 mėn, o dar prieš žydint ir žydėjimo metu irgi ilgas laikotarpis gavosi, bet dukrytei tai tik slogos metu purškiam iki 2 sav.
Atsakyti
Sveikutes, pasidalinkit, prasau kaip Jus lankote darzelius - iprastus, ar specializuotus, skirtus alergiskiems vaikams? Jei paprastus, kiek placiai ir kaip informuojate aukletojas apie BA, kaip aukletojos reaguoja, jei yra vaikui paumejimas, jei prasideda svokstimas, ar kosulys darzelyje? Ar esat kas nunese inhaliatoriu, ir ar suteikia bent jau pirma pagalba jei ka?
Musu 4-metis turi BA ir AD, darzeli pradejom lankyti pries metus, kai tik apsitvarke oda, lankom iprasta, nes ten lanko ir broils, sesuo. Iki siol buvo viskas gerai, tik karta teko mane issikviesti, kai buvo paumejimas, tada tikrai buvo svokstimas, apsunkes kvepavimas, t subfebrili, namie gydemes apie savaite. Siandien vel iskviete,kad koseja, nuvaziavau, pasiemiau, bet namie nekosejo, o ir paumejimo nera, galvoju, siaip aukletoja sustresavo, gal uzsikosejo ko ne taip ikvepes. Bandysiu su aukletojom sneketi siuo klausimu.
Atsakyti
gliuka,

lankom įprastą vaikų darželį, pažymoje įrašyta diagnozė ir kad esant priepuoliui purkšti ventoliną. auklėtojos neturi teisės laikyti pas save vaistų, bet kai gydytojo įrašyta, tai pamokiau ir kaip puršti su ta dūda, ir esu ją palikusi su ventolinu. nežinau tiksliai, bet gal pas seselę ją laiko ar kažkur kitur.
Papildyta:
jei nėra užkrečiamos ligos, bet reik vaistus vartot - paprastai to užtenka ryte vakare, tai darom tai namuose.

dėl alerginės slogos irgi tas pats - mano nuomone, auklėtoja būtinai turi žinoti tokius dalykus, juk paliekam vaiką ilgam laikui su tuo žmogumi.
Atsakyti
QUOTE(gliuka @ 2013 11 26, 23:31)
Sveikutes, pasidalinkit, prasau kaip Jus lankote darzelius - iprastus, ar specializuotus, skirtus alergiskiems vaikams? Jei paprastus, kiek placiai ir kaip informuojate aukletojas apie BA, kaip aukletojos reaguoja, jei yra vaikui paumejimas, jei prasideda svokstimas, ar kosulys darzelyje? Ar esat kas nunese inhaliatoriu, ir ar suteikia bent jau pirma pagalba jei ka?
Musu 4-metis turi BA ir AD, darzeli pradejom lankyti pries metus, kai tik apsitvarke oda, lankom iprasta, nes ten lanko ir broils, sesuo. Iki siol buvo viskas gerai, tik karta teko mane issikviesti, kai buvo paumejimas, tada tikrai buvo svokstimas, apsunkes kvepavimas, t subfebrili, namie gydemes apie savaite. Siandien vel iskviete,kad koseja, nuvaziavau, pasiemiau, bet namie nekosejo, o ir paumejimo nera, galvoju, siaip aukletoja sustresavo, gal uzsikosejo ko ne taip ikvepes. Bandysiu su aukletojom sneketi siuo klausimu.

viska papasakojau, aišku žiūri kitaip, nes pas mano pana viskas išreikšta kosuliu, alergija kosulys, priepolis kosulys, refliuksas kosulys. kol galiu vedu pusei dienos, nes dar esame ligoniukės, tai tfu tfu dar nereikėjo su tūba. o kai eisiu dirbti tai vyras netoli per kelis žingsnius dirba tai su tūba ir nulėks, taip esu susiplanavusi.
Atsakyti
Nežinau, man atrodo, kad gydytojai bronchinės astmos diagnozė per daug piktnaudžiauja. jei tik paduso jau vaikas pora sykiu, jau astma. Nėra kitu variantu, ar kaip? Juk nėra nei alergijos, nei paveldėti iš ko, nei kosulio naktimis ir dar daug ko nėra... Man tiesiog pikta.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Maniškiui irgi bronchinę astmą pripažino. Buvo vienintelis dusulio priepuolis rugsėjo pradžioje. Kosti tik rytais apie kokį pusvalandį. Plaučiai sako, kad švarūs. Geria Monkastą ir Flexotidą 2x po 125 mg (nuo spalio mėnesio, iki tol aiko 2 savaites be vaistų gyveno ir nieko, kosėjo identiškai taip, kaip su vaistais). Nuo to dusulio net nesirgęs yra, darželin eina pilnu tempu. Alergijos nėra ir gyvenime niekam alergiškas nebuvo.
Atsakyti