Roga - didelis fizinis aktyvumas isprovokuoja svokstimus. Mums buvusi pulmonologe patare riboti aktyvuma.
QUOTE(Roga @ 2013 11 20, 10:06)
pas mus kitas įdomumas, vakar šokome dainavome o atsisėdus aplinkiniai jau net girdėjo švokštima bet jau mėnesį geriame monkasta, vaistai F. nurimo papiešė ir nurimo, tuom viskas pasibaigė kas per velniava, per mažai judame
esant obstrukcijai fizinis krūvis turi būt ribojamas, mokykloj ir darželyje įrašo apribota aktyvumą, bent pas mus taip yra
Mano vaiko sveikatos pažymoje gydytoja įrašė tik 25 proc fizinio aktyvumo. Aš kažkaip nepastebėjau, tik mokytoja atidžiai peržiūrėjusi išsigando ir pirmų kūno kultūros pamokų metu labai atidžiai ir su baime stebėjo kaip mano astronautas kaip raketa laksto po visą salę, tik po to ją nuraminau, kad nuo fizinio krūvio jam nieko nenutinka ir lai leidžia lakstyt tiek kiek leidžia taisyklės
Bet mums iki tol beveik nėra buve švokštimu, na kartais palakščius su broliu sukoso kelis kartus, nuraminame ir vėl gerai.
o jei palaipsniui didinti krūvį, dar galvoju gal po ligų maratonų ji apsilpo, kad ir eidavome į lauka, bet nelakstydavo
pabandysiu palaipsniui tada didinti krūvį, va šiandiena lauke sportavome ir jau daugiau, bet jautėsi, kad gana greitai nusilpo
o jei palaipsniui didinti krūvį, dar galvoju gal po ligų maratonų ji apsilpo, kad ir eidavome į lauka, bet nelakstydavo
pabandysiu palaipsniui tada didinti krūvį, va šiandiena lauke sportavome ir jau daugiau, bet jautėsi, kad gana greitai nusilpo
Nepamiršk, kad ji po stiprių antibiotikų kurso
QUOTE(bevardė @ 2013 11 20, 13:42)
Nepamiršk, kad ji po stiprių antibiotikų kurso
va va ir aš tą pagalvojau, todėl nepersistengiame, daugiau vaikščiojame lauke, ji sėdi triratuke aš stumiu į parka.
QUOTE(nataliuncik @ 2013 11 20, 10:02)
įdomu tik veikimo principo nesuprantu, jei jis naikina dulkių erkutes, o kur tada dedasi jų "lavonėliai", juk jie t.p. pavirsta dulkėmis... man tai uždaras ratas atrodo
čia rekomenduoja kaip priežiūros priemone, galir verta pabandyt
čia rekomenduoja kaip priežiūros priemone, galir verta pabandyt
aš jo nenaudojau, bet šiaip su viena mama kalbėjau ji sako, kad vaikui AR ir jie nupirko šį purškalą.
šiaip, mes, kaip ir daugelis, jau tapome asketais ir natūraliai susikūrėm dulkėm nepalankę terpę
palyginus kaip desperatiškai elgiausi ligos pradžioje ir dabar, tai tikrai yra skirtumas pajuokauju, kad mano vaikams tai tampa tarsi imunoterapija, nes tikrai kasdien grindų jau neplaunu - nespėju
QUOTE(Roga @ 2013 11 20, 10:06)
pas mus kitas įdomumas, vakar šokome dainavome o atsisėdus aplinkiniai jau net girdėjo švokštima bet jau mėnesį geriame monkasta, vaistai F. nurimo papiešė ir nurimo, tuom viskas pasibaigė kas per velniava, per mažai judame
dėl fizinio aktyvumo , mums pulmonologė sako, kuo daugiau tuo geriau, apribojimų netaikom. bet kol dar nebuvo BA diagnozuota Domui ir jokių vaistų nevartojo, tai dažnai tą švokšimą, po fizinio krūvio girdėdavau
Sveikos
vakar mano vaikas apsivėmė, po antro karto nulėkėme į priimamąjį, išrašė vaistų ir namo, viskas nurimo, bandome grįžti į savo ritma.
šiandiena nuo ryto dar buvome ir pas kardiologa, su širdute viskas sakė tikrai gerai, bet kad plaučiai padidėja, sako nuo to, kad sergame BA ir vartojamų vaistų todėl ir būna jai tie širdutės makalavimaisi. reiks klausti pulmonologės, ką reiškia plaučiai padidėja, vyksiu vistiek kita savaite
vakar mano vaikas apsivėmė, po antro karto nulėkėme į priimamąjį, išrašė vaistų ir namo, viskas nurimo, bandome grįžti į savo ritma.
šiandiena nuo ryto dar buvome ir pas kardiologa, su širdute viskas sakė tikrai gerai, bet kad plaučiai padidėja, sako nuo to, kad sergame BA ir vartojamų vaistų todėl ir būna jai tie širdutės makalavimaisi. reiks klausti pulmonologės, ką reiškia plaučiai padidėja, vyksiu vistiek kita savaite
Dėl BA tikrai trinka širdies veikla, juk ji irgi reaguoja į deguonies trūkumą, plius Ventolino poveikis, ir aišku alergenai. Va mano dičkiui sekmadienio vakare užėjo baisi alerginė reakcija nuo raniberlo tabletės (daviau nuo skrandžio skausmo) Tai suėmė vaikui krūtinę skausmingai net įkvėpt negalėjo, išbėrė visą kūna stipria dilgėline, o širdelė davėsi kaip pašėlus. OI strioko turėjom. laimei, kad namie po ranka visada turiu Prednizolono. Tai jau trečias kartas kai tokia stipri reakcija į dirgiklį gaunasi, pirmą kartą nuo lenkiško saldainio, antrą kartą nuo žuvies (užteko tik prisiliesti) ir dabar nuo Raniberlo. Kuo toliau, tuo reakcija stiprėja, o jau ruošiausi jį MMR vakcinuot vasarą. Manau dar atidėsiu tą skiepą.
QUOTE(bevardė @ 2013 11 21, 11:42)
Dėl BA tikrai trinka širdies veikla, juk ji irgi reaguoja į deguonies trūkumą, plius Ventolino poveikis, ir aišku alergenai. Va mano dičkiui sekmadienio vakare užėjo baisi alerginė reakcija nuo raniberlo tabletės (daviau nuo skrandžio skausmo) Tai suėmė vaikui krūtinę skausmingai net įkvėpt negalėjo, išbėrė visą kūna stipria dilgėline, o širdelė davėsi kaip pašėlus. OI strioko turėjom. laimei, kad namie po ranka visada turiu Prednizolono. Tai jau trečias kartas kai tokia stipri reakcija į dirgiklį gaunasi, pirmą kartą nuo lenkiško saldainio, antrą kartą nuo žuvies (užteko tik prisiliesti) ir dabar nuo Raniberlo. Kuo toliau, tuo reakcija stiprėja, o jau ruošiausi jį MMR vakcinuot vasarą. Manau dar atidėsiu tą skiepą.
oho kokia reakcija nu svarbiausia, kad padėjo ir žinote kam alergizuoja
aš matai taip tikėjausi, kad ta mūsų BA trauksis trauksis ir pamiršime, čia tokia viltis tokia mano buvo , dėja reikia grįšti į realybe, kad su ja reiks gyventi mums ir vaikui išmokti save prižiūrėti. sakau gal kokia Joga reikia ir kokius kvepavimo pratimus gal atlikinėti, gal padėtu stiprėti
Duok kuo daugiau žaisti su balionais Va čia geriausias pratimas plaučiam o ir smagus
Bėda kad iki reakcijos nežinojau, kad sualergizuos, apart žuvies. Šį alergeną žinojome nuo 6 mėn. Ir tą kartą jis žuvies nė neragavo, tiesiog aš buvau išvirus žuvienę ir matyt po to neišvaliau kruopščiai visos virtuvės, tai vaikis kažkur prisilietė ir vuolia. Daugiau žuvienės nebegaminu kai jis namie, Tik žiauriais sunku, nes labai ją mėgstu, o žvejyba mano maniškas hobis
Bėda kad iki reakcijos nežinojau, kad sualergizuos, apart žuvies. Šį alergeną žinojome nuo 6 mėn. Ir tą kartą jis žuvies nė neragavo, tiesiog aš buvau išvirus žuvienę ir matyt po to neišvaliau kruopščiai visos virtuvės, tai vaikis kažkur prisilietė ir vuolia. Daugiau žuvienės nebegaminu kai jis namie, Tik žiauriais sunku, nes labai ją mėgstu, o žvejyba mano maniškas hobis
QUOTE(bevardė @ 2013 11 21, 12:21)
Duok kuo daugiau žaisti su balionais Va čia geriausias pratimas plaučiam o ir smagus
gal ir gerai sakai, reikia tų didesnių cypenčių balionų nupirkti.
oj tos alergijos
man ir patinka žvejoti, aš lytėjimui nealergiška, tik valgyti negaliu sukyla 40 tempa ir skausmas baisulinis, jau nesusilaikau ir suvalgau maža kasniuka žuvies tada kelias valandas kankinuosi kaip skauda visa žarnyna.