Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Roga @ 2013 11 04, 22:25)
apie 100ml nedaugiau, bet ir tai valanda iki miego taip ir darau. tik sakė monkasta gerti prieš miega išgeri ir eini miegoti.

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 11 04, 21:08)
sveiki. As tai jau nebezinau ar galiu patarineti doh.gif  doh.gif bet sie vaistukai neapsaugo nuo susirgimu persalimo ligomis. Jie apsaugo tik nuo skysciu kaupimosi bronchuose/plauciuose. Bent jau teoriskai turetu apsaugoti

tai tarkim turetu apsaugoti nuo karkalu susidarymo? nes karta karkalu buvo po persalimo
Atsakyti
QUOTE(a_g_n_u_t_e @ 2013 11 04, 20:59)
pradejau skaityti foruma sita tema, bet kol perskaitysiu viska noriu paklausti:
naudojam flixotida 2 kartus per diena ir montelukasta, ir per 3 men buvo du paumejimai. alergologe liepie didint flixotide ipurskimas i 2*2, nes vartojant vaistus paumejimu negalejo buti. taciau man labai idomu, jeigu tarkim mama sloguoja ir po to vaikas susloguoja ir veliau pradeda koseti, tai ar gali sie vaistai nuo to apsaugoti???

Klausimas, kokio stiprumo Flexotide naudojat?

Flexotide nuo peršalimų neapsaugos, tiesa, teigiama, kad jis turi šiokį tokį apsauginį foną, bet jei artimoje aplinkoje kažkas serga, natūralu, kad ir astminukas susirgs. Flexotide tokiu atveju tik apsaugos nuo obstrukcijos, t.y. nuo bronchų susiaurėjimo ir dusimo, bet ne nuo kosulio ar karkalų. Be to karkalai karkalams nelygu wink.gif Čia jau kompetetingas medikas gali skirti ar tai nesuveikė vaistai nuo astmos ir karkalai atsirado dėl to, ar tai jau eina bakterinis bronchitas ar bakterinis plaučių uždegimas, kuių gydymui jau skiriami antibiotikai.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 11 05, 09:44)
Klausimas, kokio stiprumo Flexotide naudojat?

Flexotide nuo peršalimų neapsaugos, tiesa, teigiama, kad jis turi šiokį tokį apsauginį foną, bet jei artimoje aplinkoje kažkas serga, natūralu, kad ir astminukas susirgs. Flexotide tokiu atveju tik apsaugos nuo obstrukcijos, t.y. nuo bronchų susiaurėjimo ir dusimo, bet ne nuo kosulio ar karkalų. Be to karkalai karkalams nelygu wink.gif Čia jau kompetetingas medikas gali skirti ar tai nesuveikė vaistai nuo astmos ir karkalai atsirado dėl to, ar tai jau eina bakterinis bronchitas ar bakterinis plaučių uždegimas, kuių gydymui jau skiriami antibiotikai.

125mikrogramai po viena ipurskima du kartus per diena.
nenoriu as didinti dozes i du ipurskimus, nes mums nebuna nei dusimu, nei kosejimo priepuoliu g.gif ir pries prirasant astma ju nebuvo. sirgom tik ilgai ir niekaip karkalai neissivale, nes maziukas atsikoset juk nemoka. mums nuo 4 men prirase astma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a_g_n_u_t_e: 05 lapkričio 2013 - 10:41
Jetus, metų laiko vaikui po 125 du kartus labai daug ir nevalia didinti. Keista jei nebuvo dusimo tai pagal kokius požymius 4 mėn vaikui nustatė astmą? Čia kokiam mieste? Pulmonologas nustatė? Karkalai tai dar nėra astma.
Atsakyti
QUOTE(a_g_n_u_t_e @ 2013 11 05, 11:37)
125mikrogramai po viena ipurskima du kartus per diena.
nenoriu as didinti dozes i du ipurskimus, nes mums nebuna nei dusimu, nei kosejimo priepuoliu g.gif ir pries prirasant astma ju nebuvo. sirgom tik ilgai ir niekaip karkalai neissivale, nes maziukas atsikoset juk nemoka. mums nuo 4 men prirase astma

blink.gif baisiai, tai kas per liga buvo, kad jums tokia doze passkyrė blink.gif jei nebuvo dusimų g.gif ir kaip paskyrė darė kokius tyrimus g.gif dar ir dar paskaitau 4 mėn blink.gif

nors kai pagalvoji mums ir iškarto 125 mg 1,5 metų būnant paskyrė ir viskas jokių koregavimų nebuvo, schmoll.gif
Atsakyti
125 dozė net ir kūdikiui gali būti normali, jei jam išties yra sunki astma. Viskas tvarkoje gal vaikas labai įsialerginęs. Bet didinti iki 500 per parą nenormalu. tas vaikas vadinasi turėtų be vaistų uždust, o mama sako kad dusimo nebuvo. Nebent kitas niuansas, kiekviena skirtingai įsivaizduoja dusimą. Vienoms atrodo, kad dustantis vaikas tai tas kuris negali įkvėpt ar iškvėpt oro mėlsta ir pan. O išties medikai dusuliu vadina pirmus obstrukcijos požymius, kai dar tik fonendoskopu girdi bronchuose švilpimą. va gal gydytojai 4 mėn mažyliui ir girdėjo tą švilpimą, bet taip imt ir iškarto pripažint astmą nenormalu. maniškiui irgi pirmas švilpimas atsirado 4 mėn, skyrė ventoliną, bet kalbų apie astmą nebuvo, nors vaikas ir buvo alergiškas. Iki astmos dar ilgai teko palaukt kol pripažins.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 11 05, 11:20)
Jetus, metų laiko vaikui po 125 du kartus labai daug ir nevalia didinti. Keista jei nebuvo dusimo tai pagal kokius požymius 4 mėn vaikui nustatė astmą? Čia kokiam mieste? Pulmonologas nustatė? Karkalai tai dar nėra astma.

na tai tada nedidinsiu smile.gif
jis nuo 2 men kazkur man taip negraziai kvepuodavo, kosejo, uzgulusi nosis. vaiku gydytoja visokiu sirupeliu skirdavo, bet niekas nepadedavo, darydavo crb, bet nebuvo jis aukstas. po kokio men paskyre antibus, bet ir jie jokios naudos nedave. tada ieskojau pagalbos kaune klinikose. apie menesi gulejom ten. tada is skreplio paselio rado bakterija, gavom antibus dar kitokius, purskem salbutamoli, atroventa turbut(jau nepamenu) ir pridejo flixotide. vede snoktima del atpylinejimu, dave omeprozol. bet karkalai vistiek nesivale. dare dar bronchoskopija, ziuret ar neigimta kas, bet ten viskas tvarkoj. dare prakaito tyrima ir is kraujo alergenus, bet kai tokiam mazam, tai nerodo niekam alergijos. na ir po menesio gydymo paleido namo su irasu astma: is bronchialito, obstrukcinio bronchita privede prie astmos. dabar naudojam flixotide ir montelukasta. lankomes kas tris menesius klinikose, tai jau galvojau si karta tikrai sumazins ta hormona, bet ne - dar dvigubai. jis man toks sniokstukas kartais buna, atrodo atsikodetu ir viskas, bet kad jis nekosti. nors kai pradejom valgyt papildoma maista, vis maziau atpylineja ir viskas mano akim geriau atrodo. aisku turejom tuos du paumejimus, kai sloga nuejo zemyn, bet nezinau ka galvot, nes as pirma susloguodavau.

ir kai pradedu daugiau skaityt, man montelukasta itartina del jo neramaus nakties miego, prabudineja, klykia

gal ieskot kokiu homeopatu pagalbos??
Atsakyti
O kas klinikose jus gyde? Kažkaip man sunkiai suvokiamai viskas skamba. Vaikas vaistai prifarširuotas. O kokiu būdu duodavot omeprozolį tkiam mazam vaikui? Juk jis kapsulėmis?

Monkasta man išvis ne vaistas. Ypač jei dar didelėm dozėm naudojam Flexotide.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 11 05, 11:59)
O kas klinikose jus gyde? Kažkaip man sunkiai suvokiamai viskas skamba. Vaikas vaistai prifarširuotas. O kokiu būdu duodavot omeprozolį tkiam mazam vaikui? Juk jis kapsulėmis?

Monkasta man išvis ne vaistas. Ypač jei dar didelėm dozėm naudojam Flexotide.

dobiliene su bubnaitiene. omeprozoli istirpindavo isarde kapsule.
tai man ir del tu vaistu baisu ir dar kai toks mazas, bet bijau ir neduot...
o tada gal singulair geriau nei montelukasta?
Atsakyti
Singulairas zymiai geriau. O kodel nesiule Gastrotus sirupo, jis kaip tik tokio amziaus vaikams skiriamas vietoj omeprozolio, nes man tas tirpinimas atrodo neveiksmingas, tiesiog sknadzio rugstys sueda vaista pries jam pradedant veikti, juk neveltui jis kapsulese buna wink.gif Patarciau klinikose kreiptis pas Kacinska wink.gif
Atsakyti
QUOTE(a_g_n_u_t_e @ 2013 11 05, 13:14)
dobiliene su bubnaitiene. omeprozoli istirpindavo isarde kapsule.
tai man ir del tu vaistu baisu ir dar kai toks mazas, bet bijau ir neduot...
o tada gal singulair geriau nei montelukasta?

g.gif o tai del ko jums nori padidinti doze? del karkaliuku? g.gif ar kazka duodate skystinancio kai neali atsikoseti?
Atsakyti