Aš čia karts nuo karto paskaitau, nes turiu merginą su BA. Tik pas mus, jokių priepuolių nebėra, aišku, už tai pastoviai jau daaaaaug metų (tiksliau, 9 m.) purškiamas Flexotidas yra.... Be jo, kaip be rankų, nors purškiasi tik vakare, 100 mg.
Bet ne apie tai. Apie Ventoliną. Prasidėjus priepuoliui, namų sąlygomis man gydytojai leisdavo/liepdavo purkšti 2x Ventoliną kas pusvalandį. Tokį gydymo planą tęsti 2 val. (aišku, koreguojant/mažinant, jei gerėja), t.y. per tas dvi valandas galima supurkšti 10x Ventolino dozių. Jei po 2 val. būklė išlieka tokia pati ar pagerėja tik šiek tiek, važiuoti į ligoninę, nes namų sąlygomis tolimesnis gydymas dėl takichardijos yra pavojingas.
Na, iš mano patirties, jei jau tekdavo tokį planą taikyti, jo pabaiga būdavo aiški - ligoninė Bet kitiems jis tinka
QUOTE(bevardė @ 2013 11 04, 16:24)
Tiesa, kas liečia Pneumo ir Prevenar skiepus, tai jie su mikoplazmom ir chlamidijom neturi nieko bendro
gali buti. as cia dabar supermamoj prisiskaiciau tiek apie viena tiek apie kita kad tie skiepai uzkerta kelia bakterijoms kurioms reikia butent Klacido
QUOTE(grite @ 2013 11 04, 16:25)
Mums irgi liepė pilvo organų echoskopiją pasidaryt.Skiepą pernai PNEUMO pasidarėm.Jis galioja 5 metus.Tiek mes nemokėjom,nes mums kažkaip gydytoja davė rekomendacija ,kad serga ir serga astma .Tada neprisimenu kiek mums reikėjo mokėt bet jau tikrai netokia sumą.
va va apie rekomendacija ir klabejo pulmonologas
Roga aciu
Papildyta:
QUOTE(Bishojo @ 2013 11 04, 16:33)
Aš čia karts nuo karto paskaitau, nes turiu merginą su BA. Tik pas mus, jokių priepuolių nebėra, aišku, už tai pastoviai jau daaaaaug metų (tiksliau, 9 m.) purškiamas Flexotidas yra...
o nebandete jo nutraukti. Visgi jei 9m vartojate gal jo jau nebereikia?
QUOTE(Zirzė @ 2013 11 04, 16:45)
o nebandete jo nutraukti. Visgi jei 9m vartojate gal jo jau nebereikia?
Bandėme, todėl ir rašau, kad be jo kaip be rankų Po 3 - 4 dienų atsiranda obstrukcija. Buvo viena vasara, kai nenaudojo, bet užėjo į dulkių pilną patalpą ir vėl viskas nuo pradžių.
QUOTE(Zirzė @ 2013 11 04, 15:45)
gali buti. as cia dabar supermamoj prisiskaiciau tiek apie viena tiek apie kita kad tie skiepai uzkerta kelia bakterijoms kurioms reikia butent Klacido
arba kazka maisote, arba ne taip supratote. Mikoplazmas/chlamidijas veikia tik makrolidu grupes antibiotikas (Klacidas, Azitromicinas ir pan.), kai tuo tarpu dazniausiai -kokus (pneumokokus ir pan.) sukelia bakterijos atsparios penicilino grupes antibiotikams. Tai vat Pneumo24, ar Prevenar-13 skiepas yra nuo pneumokoku ir kitu -koku, bet tikrai ne nuo mikoplazmu/chlamidiju
QUOTE(Bishojo @ 2013 11 04, 17:34)
Bandėme, todėl ir rašau, kad be jo kaip be rankų Po 3 - 4 dienų atsiranda obstrukcija. Buvo viena vasara, kai nenaudojo, bet užėjo į dulkių pilną patalpą ir vėl viskas nuo pradžių.
O Jums alergine?
Na viskas tuomet. nuo siandien nebeduodu monkastos ir zyrteco. Ir dar pradesiu rasyti kiekviena diena kokia reakcija i vaistu nutraukima. Kosejo ar ne kiek kartu stipriai ar ne.
Papildyta:
QUOTE(Vijone @ 2013 11 04, 18:30)
arba kazka maisote, arba ne taip supratote. Mikoplazmas/chlamidijas veikia tik makrolidu grupes antibiotikas (Klacidas, Azitromicinas ir pan.), kai tuo tarpu dazniausiai -kokus (pneumokokus ir pan.) sukelia bakterijos atsparios penicilino grupes antibiotikams. Tai vat Pneumo24, ar Prevenar-13 skiepas yra nuo pneumokoku ir kitu -koku, bet tikrai ne nuo mikoplazmu/chlamidiju
matyt ne taip supratau
QUOTE(Zirzė @ 2013 11 04, 18:31)
O Jums alergine?
Na viskas tuomet. nuo siandien nebeduodu monkastos ir zyrteco. Ir dar pradesiu rasyti kiekviena diena kokia reakcija i vaistu nutraukima. Kosejo ar ne kiek kartu stipriai ar ne.
o galite man patarti, kaip rašyti ir pildyti, ar kokia lentele. dabar tiek vaistų geriame ir jau visus mažinu, nuo alergijos Aerius nutraukiau, tuoj nutrauksiu ir imuwash nes man ir nepriimtina purkšti ištisai. ir niekaip nesugalvoju kaip pildyti ar rašyti
QUOTE(Roga @ 2013 11 04, 18:37)
o galite man patarti, kaip rašyti ir pildyti, ar kokia lentele. dabar tiek vaistų geriame ir jau visus mažinu, nuo alergijos Aerius nutraukiau, tuoj nutrauksiu ir imuwash nes man ir nepriimtina purkšti ištisai. ir niekaip nesugalvoju kaip pildyti ar rašyti
man sanatorijos gydytoja sake kad turi buti internete spec pulmonologu lenteles. Va jos padeda lengviau orentuotis kai yra pildomos
QUOTE(Zirzė @ 2013 11 04, 18:47)
man sanatorijos gydytoja sake kad turi buti internete spec pulmonologu lenteles. Va jos padeda lengviau orentuotis kai yra pildomos
rimtai, o gal esate radus, nes man niekas nieko nesakė
QUOTE(Roga @ 2013 11 04, 18:57)
rimtai, o gal esate radus, nes man niekas nieko nesakė
nea neradau kiek ieskojau. arba nemoku ieskoti. Manau kad teks paciai pasidaryti. Man sake pasizymeti vaistus doze ir kokia organizmo reakcija. Kosulys jei yra pazymeti stiprumo lygi.
pradejau skaityti foruma sita tema, bet kol perskaitysiu viska noriu paklausti:
naudojam flixotida 2 kartus per diena ir montelukasta, ir per 3 men buvo du paumejimai. alergologe liepie didint flixotide ipurskimas i 2*2, nes vartojant vaistus paumejimu negalejo buti. taciau man labai idomu, jeigu tarkim mama sloguoja ir po to vaikas susloguoja ir veliau pradeda koseti, tai ar gali sie vaistai nuo to apsaugoti???
naudojam flixotida 2 kartus per diena ir montelukasta, ir per 3 men buvo du paumejimai. alergologe liepie didint flixotide ipurskimas i 2*2, nes vartojant vaistus paumejimu negalejo buti. taciau man labai idomu, jeigu tarkim mama sloguoja ir po to vaikas susloguoja ir veliau pradeda koseti, tai ar gali sie vaistai nuo to apsaugoti???
QUOTE(a_g_n_u_t_e @ 2013 11 04, 21:59)
pradejau skaityti foruma sita tema, bet kol perskaitysiu viska noriu paklausti:
sveiki. As tai jau nebezinau ar galiu patarineti bet sie vaistukai neapsaugo nuo susirgimu persalimo ligomis. Jie apsaugo tik nuo skysciu kaupimosi bronchuose/plauciuose. Bent jau teoriskai turetu apsaugoti :
Roga- norejau paklausti. Ar Jums leido vandenuka gerti pries miega ir nakti?
QUOTE(Zirzė @ 2013 11 04, 22:08)
apie 100ml nedaugiau, bet ir tai valanda iki miego taip ir darau. tik sakė monkasta gerti prieš miega išgeri ir eini miegoti.