Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(nataliuncik @ 2013 10 31, 16:51)
tiesiog sakau, ir čia ne vien mano žodžiai, bet ir gyd., o ir anotacijoje parašyta, kad ACC reikia vartoti labai atsargiai sergantiems BA, nes, jei gerai prisimenu, išsiskiria daug gleivių ir gali išprovokuot dusulį astmiukams  g.gif

man toks pasakymas kaip "reikia vartoti atsargiai" neimponuoja nes VISUS vaistus reikia vartoti atsariai smile.gif taip skaiciau pries suduodama pirmaja doze infolapuka smile.gif yra perspejimu.

Na ne visai taip. Jis neskatina gleiviu atsiradimo ir neskatina atsikosejimo. Acc plecia bronchus ir skystina sekreta smile.gif tuomet tampa atsikoseti lengviau. Raso kad gali suspazmuoti rolleyes.gif bet mums tokio atvejo dar nebuvo ir tai yra labai retas salutinis poveikis smile.gif Pvz is cia esanciu mamu yra atveju kuriu vaikams brontex veikia priesingai nei turetu smile.gif situacija dar labiau pablogeja bet infolapeliuose apie tai neraso. kazkodel..

pvz visu gyd labai megiamas brontexas nors ir skystina bet ziauriai skatina atsikosejima. Ir todel mums gyd neleido veliau kaip 16h duoti brontexo nes gali privesti prie kosuliu priepolio unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 31 spalio 2013 - 16:06
QUOTE(Zirzė @ 2013 10 31, 17:01)
man toks pasakymas kaip "reikia vartoti atsargiai" neimponuoja nes VISUS vaistus reikia vartoti atsariai smile.gif taip skaiciau pries suduodama pirmaja doze infolapuka smile.gif yra perspejimu.

Na ne visai taip. Jis neskatina gleiviu atsiradimo ir neskatina atsikosejimo. Acc plecia bronchus ir skystina sekreta smile.gif tuomet tampa atsikoseti lengviau. Raso kad gali suspazmuoti rolleyes.gif bet mums tokio atvejo dar nebuvo ir tai yra labai retas salutinis poveikis smile.gif  Pvz is cia esanciu mamu yra atveju kuriu vaikams brontex veikia priesingai nei turetu smile.gif situacija dar labiau pablogeja bet infolapeliuose apie tai neraso.  kazkodel...
nesiginčiuosi, nes žodis žodin negaliu atgamint, bet galvoj buvo įstrigę, kad labai atsargiai dėl to kad... ir pirmiausia vibromasažai, inhaliacijos...ir jei nepadeda, ar labai sunkiai, tada leidžia dvi dienas po 200mg pakiuką sugirdyt
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 10 31, 17:05)
nesiginčiuosi, nes žodis žodin negaliu atgamint, bet galvoj buvo įstrigę, kad labai atsargiai dėl to kad... ir pirmiausia vibromasažai, inhaliacijos...ir jei nepadeda, ar labai sunkiai, tada leidžia dvi dienas po 200mg pakiuką sugirdyt

na taip.mums sanatorijoje paskyre ji nes buvom po reabilitacijos kurso - masazai ir inhaliacijos. SI karta vel paskyre nes nepadejo namuose 3k per diena daromos inchaliacijos ir vibromasazai. doh.gif doh.gif nesupratau koks velnias jam yra kad tiek laiko - apie savaite- ne viena priemone nepadeda atsikoseti. O kosedavo slapiai iki vemimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 31 spalio 2013 - 16:19
QUOTE(Zirzė @ 2013 10 31, 16:01)
mums gyd neleido veliau kaip 16h duoti brontexo nes gali privesti prie kosuliu priepolio unsure.gif

net ne astmiukams patartina prieš miegą tokių vaistų neduoti.
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2013 10 31, 17:08)
net ne astmiukams patartina prieš miegą tokių vaistų neduoti.

tai va o as nesuprasdavau kodel jis naktim koso doh.gif doh.gif kol gydytoja nepasake.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 10 31, 16:37)
ir sanatorijoje dave ir dabar gydytoja paskyre smile.gif manau jei butu blogai - tikrai neskirtu smile.gif gerem miltukais.

mums ir sanatorijoje jį skyrė kaip ekstra pagalba, tik 3 dienas,tikrai padeda
Atsakyti
Laba,
gal kas Kaune gali parekomenduoti koki gerą LOR ar gastro gydytoją, kad pakonsultuotų dėl refliukso? Koscioja sausai koks geras mėnesis, fliksotidą vartojam 3 savaites, nelabai jaučiasi poveikis.. Gerklė dažnai raudona..
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 10 31, 18:01)

Na ne visai taip. Jis neskatina gleiviu atsiradimo ir neskatina atsikosejimo. Acc plecia bronchus ir skystina sekreta smile.gif tuomet tampa atsikoseti lengviau. Raso kad gali suspazmuoti rolleyes.gif bet mums tokio atvejo dar nebuvo ir tai yra labai retas salutinis poveikis smile.gif  Pvz is cia esanciu mamu yra atveju kuriu vaikams brontex veikia priesingai nei turetu smile.gif situacija dar labiau pablogeja bet infolapeliuose apie tai neraso.  kazkodel..

pvz visu gyd labai megiamas brontexas nors ir skystina bet ziauriai skatina atsikosejima. Ir todel mums gyd neleido veliau kaip 16h duoti brontexo nes gali privesti prie kosuliu priepolio unsure.gif

Mes turėjom stiprius kosulio-dusulio priepuolius po ACC ir Fluditec (teko kviesti greitąją) tai tik tada sužinojau, kad su jais reikia labai atsargiai. Dabar kai sergam neduodu apskritai jokių atsikosėjimą gerinančių, užtenka inhaliacijų, kvėpavimo mankštos, šiltų arbatų daug ir masažų. O kai duodavau sirupėlius ar kt. nuo kosulio tai iki plaučių uždegimo nusivažiuodavom ir šiaip kosėdavo labai ilgai ir varginančiai. Tokia mūsų patirtis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamašiukas: 01 lapkričio 2013 - 08:21
QUOTE(gupija @ 2013 10 31, 15:04)
Ją vartojant, išskyrus nervingumą, jokio kito poveikio nebuvo.

Papasakok, prasau, placiau apie Jusu patirti su monkasta, mes ji geriam su pertraukom jau gal trecia karta, dabar jau tris men, bet kazko man sirdis nerami... unsure.gif vaistu fone praeita savaite toki pablogejima turejom, kad liudna buvo labai, ir monkasta vartojant, tai vis galvoju, ar tikrai jis mums duoda naudos kokios g.gif O , kad vaikas nervingas, pastebejau jau kuris laikas, nesuprantu kas... g.gif
Atsakyti
QUOTE(gliuka @ 2013 11 02, 01:23)
Papasakok, prasau, placiau apie Jusu patirti su monkasta, mes ji geriam su pertraukom jau gal trecia karta, dabar jau tris men, bet kazko man sirdis nerami... unsure.gif vaistu fone praeita savaite toki pablogejima turejom, kad liudna buvo labai, ir monkasta vartojant, tai vis galvoju, ar tikrai jis mums duoda naudos kokios g.gif O , kad vaikas nervingas, pastebejau jau kuris laikas, nesuprantu kas... g.gif
o jus nebandėt Singalair'ą gert vietoj Monkastos? Mano mažajai buvo naktiniai košmarai, klykė su Montelukastos serijos ( Astmir, Mofenstra...ligoninėj/sanatorijoj davinėja tik tokius), o kai perėjom prie Singulair, viskas apsiramino 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Sveiki jungiuos ir aš prie mamų ieškančių paguodos ir patarimų.
mano sūnui 6 metai alerginė astma diagnozuota nuo 2 metų . gydytojai prirašė visokių astmininkų vaistų . Kadangi esu prieš chemją, stengiuosi vaiką gydyti homeopatiniais vaistais, bet čia reikia turėti kantrybės ir daug...daug žinių.
Šiuo metu mano vaikas serga jau 3 sav. Daug ką išbandžiau bet situacija iki šiol tik blogėja, ir natūralu kad kyla įtarimas na negi čia kažkos virusas neįveikiamas g.gif ,
mane sudomino jūsų pasisakymai apie mikoplazmas ir chlamidijas bei kirmėles.
Klausimas- šiuos tyrimus skiria gydytojas jei taip tai kuris - šeimos ar pulmonologas ?(nes kažkaip nepamenu kad maniškiui prieš nustatant astmą šie būtų atlikti ). Suprantu kad jei tyrimą skiria gyd. tai jei atlieki jį ne privačiai, tai ir kaina turėtų būti mažesnė, arba net nemokama.
Kaip kažkas čia ir minėjo kad gydytojai apie kaikuriuos tyrimus platesnius ir brangesnius linkę nutylėti blink.gif .
Atsakyti
QUOTE(ausrele5555 @ 2013 11 02, 21:17)
mane sudomino jūsų pasisakymai apie mikoplazmas ir chlamidijas bei kirmėles.
Klausimas- šiuos tyrimus skiria gydytojas jei taip tai kuris - šeimos ar pulmonologas ?(nes kažkaip nepamenu kad maniškiui prieš nustatant astmą šie būtų atlikti ). Suprantu kad jei tyrimą skiria gyd. tai jei atlieki jį ne privačiai, tai ir kaina turėtų būti mažesnė, arba net nemokama.
Kaip kažkas čia ir minėjo kad gydytojai apie kaikuriuos tyrimus platesnius ir brangesnius linkę nutylėti blink.gif .

pediatras ir/ar pulmonologas...net ir valst. poliklinikuose šie tyrimai yra mokami, gyd. gali tik pasiūlyt-patart kur padaryt, nebent jus gulėsit ligoninėj, tada juos dažniausia ir daro, jei įtarinėja BA prieš patvirtinant 4u.gif
Atsakyti