Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,25 tema

QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 02 18, 11:29)
Normalus receptas, santykio r.r. nežiūriu, bet emulgavimuisi jis neturi reikšmės. O kada aktyvus įmaišai? reikia  juos įterpti tik kai emulsija pilnai  susiformavusi ir pravėsusi iki 40C.
Įtariu, kad per mažai šildai pradžioj, emulsiklis ne visai ištirpsta. dar svarbu karštus aliejus/emulsiklį vienus be vand. dalies su mikseriu gerokai paplakti, tada susiformuoja emulsiklio-aliejų dalelės - vezikulos ( nežinau kaip lietuviškai vadinti), tik tada su vandenine dalim jungti. Išėmus iš vonios nešildau niekad, bet mano stiklinėlės storos, ilgokai šiluma laiko. O aktyvus maišau tik kai matau gerą emulsiją

Aktyvus įmaišau regis tikrai pravėsus g.gif nors hialuroną pirmąjį - gal gavosi ankščiau įmaišiau, nebežinau. Saule/Guoda, ar turi omenyje, kad kai ištirpsta prolipid (akivaizdžiai), dar pakaitinti, pašildyti viską ant ugnies toj vonelėj?

QUOTE(goccia @ 2014 02 18, 13:30)
nezinau, kaip kitos merginos, bet krema su prolipidu as plaku mikseriuku labai stipriai apie 30sekundziu.
kaip suprasti ta palikau? nesusiemulgavusi iki galo krema palikai? Ta prasme tam maisymo etape? ar jau visa padaryta krema palikai ant spinteles?
Maisymo etape as nepalieku, o padarytas kremas buna kad ir pastovi 4u.gif

Plakiau ir aš nedaug, panašiai, bet prisipažinsiu - būna taip , kad paplaku ir vėliau dar mikseriu šiek tiek. kartkartėm.

O jums visada būna ta kremo-vandens-kremo struktūra? ta prasme ar visada pereina?
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2014 02 18, 13:57)
... kada jūs įmaišote aktyvus, kurie tirpinami vandenyje, bet turi būti įterpiami prie 40 C? Ar vėliau emulsija neatsiskiria, kai vėliau įmaišoma pvz. dalyje vandens ištirpinti šilko peptidai, ožkos pieno milteliai?

Aktyvus ištirpinu atskirtame vand, dalies lašelyje ir įterpiu pabaigoj, kai emulsija susiformavusi ir atvėsusi. Prolipid be problemų priima iki 15 proc. aktyvų, nežinau tik kaip skaityti ožkos pieno miltelius, (kremuos nenaudoju) - čia aktyvas ar užpildas, aš pati visus miltelius įterpiu pabaigoj, jau po aktyvų ir tikrai jie emulsijos neardo, juk čia tik užpildas

Šarka-Li, nesupratau - buvo susiformavusi tau emulsija ar ne? Jei įterpei aktyvus, išeina, kad buvo, bet rašai, kad visą laiką maišei ir žiūrėjai - išeina, kad nebuvo g.gif , tai kam aktyvus įterpei?
Parašysiu nuosekliai kaip darau paskutinį kart (jau kelis kartus esu rašiusi šioj temoj):
1. Vandens vonelėj 2 indeliai: prolipid su kaitinamais aliejais ir vandeninė dalis;
2. Įkaitinu iš lėto iki 70C ( matuoju su term.), įsitikinu, kad viskas ištirpo, įmaišau nekaitinamus aliejus, atskiriu dalį vandeninės fazės aktyvams.
3. Su mikseriu plaku aliejinę dalį ( pasikeičia - pašviesėja ir struktūra lyg kitokia tampa), supilu į ją vandeninę, plaku mikseriu. Staigiai susidaro kremas.
4. Išimu iš vonelės, maišau su neveikiančiu mikseriu arba mentele visom kryptim. Suskystėja. Nenustoju maišyti, kol vėl susidaro kremas. Karts nuo karto mikserį įjungiu ir prasuku su visu greičiu.
Maišant jaučiasi aiškus sluoksniavimasis. jei to nėra - perplakta, bus kaip sufle, ne lamelarinė emulsija, bet naudoti tinkama tongue.gif
5. Pabaigoj įmaišau po vieną aktyvus, paskutinius - miltelius ir eterinius al.
6. Padedu vėsiai kokiai parai ( užšaldyti negalima, suirsta emulsija).
Kartais eterinius įmaišau kitą dieną prieš dėdama į indelį.
4u.gif Viskas. 4u.gif 4u.gif
Jei darysi tiksliai, negali neišeiti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 18 vasario 2014 - 15:06
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 02 18, 15:47)
Aktyvus ištirpinu atskirtame vand, dalies lašelyje ir įterpiu pabaigoj, kai emulsija susiformavusi ir atvėsusi. Prolipid be problemų priima iki 15 proc. aktyvų, nežianu tik kaip skaityti ožkos pieno miltelius, (kremuos nenaudoju) - čia aktyvas ar užpildas, aš pati visus miltelius įterpiu pabaigoj, jau po aktyvų ir tikrai jie emulsijos neardo, juk čia tik užpildas

Šarka-Li, nesupratau - buvo susiformavusi tau emulsija ar ne? Jei įterpei aktyvus, išeina, kad buvo, bet rašai, kad visą laiką maišei ir žiūrėjai - išeina, kad nebuvo  g.gif , tai kam aktyvus įterpei?
Parašysiu nuosekliai kaip darau paskutinį kart (jau kelis kartus esu rašiusi šioj temoj):
1. Vandens vonelėj 2 indeliai: prolipid su kaitinamais aliejais ir vandeninė dalis;
2. Įkaitinu iš lėto iki 70C ( matuoju su term.), įsitikinu, kad viskas ištirpo,  įmaišau nekaitinamus aliejus, atskiriu dalį vandeninės fazės aktyvams. Apie kokius NEKAITINAMUS aliejus tu kalbi, gal galima placiau? ar prijungia juos, juk jie buna nekaitinti?
3. Su mikseriu plaku aliejinę dalį ( pasikeičia - pašviesėja ir struktūra lyg kitokia tampa), supilu į ją vandeninę,  plaku mikseriu. Staigiai susidaro kremas.
4. Išimu iš vonelės, maišau su neveikiančiu mikseriu arba mentele visom kryptim. Suskystėja. Nenustoju maišyti, kol vėl susidaro kremas. Karts nuo karto mikserį įjungiu ir prasuku su visu greičiu.
Maišant jaučiasi aiškus sluoksniavimasis. jei to nėra - perplakta, bus kaip sufle, ne lamelarinė emulsija, bet naudoti tinkama  tongue.gif Kada tas perplakimas gali ivykti turi omenyje - kai plaku ka tik sujungus aliejine dali su vandenine, ir tarkim plakciau ilgiau nei 30s?
5. Pabaigoj įmaišau po vieną aktyvus, pabaigoj miltelius ir eterinius al.
6. Padedu vėsiai kokiai parai ( užšaldyti negalima, suirsta emulsija). Kur vesiai padedi, sakei saldytuvan, ar blogai perskaiciau? uzdengi kuom ar ne?
Kartais eterinius įmaišau kitą dieną prieš dėdama į indelį.
4u.gif Viskas. 4u.gif  4u.gif
Jei darysi tiksliai, negali neišeiti

Saule/Guoda, balioncikas tau, aciu uz paaiskinima 4u.gif aisku kai ko nesupratau:
Raudonai pazymejau ko nesupratau.
Na, jeigu sakai, kad neturi reiksmes prolipid procentas ar 6 ar 5, vadinasi blogai atlikta technologija. O jeigu tu faziu vis delto nepereitu, viskas, jau nebesusidaro vadinasi lamerialine struktura, taip suprantu? ir tada jau garantuotai atsiskirs? g.gif
O kiek maždaug laiko užtrunka tau pvz visa kremą taip suplakti?
P.S Man susijunge vandens vonelej, bet per daug tirsta nebuvo. paskui dar joje paplakusi isemiau, bet sakau, nebuvo to vandens-kremo-vandens.
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2014 02 18, 16:11)
O jeigu tu faziu vis delto nepereitu, viskas, jau nebesusidaro vadinasi lamerialine struktura, taip suprantu? ir tada jau garantuotai atsiskirsg.gif
O kiek maždaug laiko užtrunka tau pvz visa kremą taip suplakti?
P.S Man susijunge vandens vonelej, bet per daug tirsta nebuvo. paskui dar joje paplakusi isemiau, bet sakau, nebuvo to vandens-kremo-vandens.

Jei neperėjo stadijų - nežinau, man nepasitaikė. Vandens vonelėj plakti nebereikia, aš dažnai kai tik sumaišau abi dalis ir pasuku su mikseriu, iškeliu iš vandens ir plaku ant stalo. jei plaki su mikseriu ilgokai pradinę stadiją, tai tikrai perplaki.
Kas tau išėjo, aprašyk -
a)vanduo su jame plaukiojančiais kremo gabaliukais;
b)atsiskyrė riebalai,
c) ar iš vis baltas skystymėlis,
d)ir kai įdėji aktyvus buvo emulsija susidariusi ar ne?
Aliejai kurių negalima kaitinti - kur daug polinesočiųjų r.r., aprašymuose nurodyta apie galimybę kaitinti. Aliejinę dalį su jais plaku, temp. kažkiek sumažėja, bet nedaug. Tik po to pilu vandeninę.
Dėl perplakimo - turi pajusti, žodžiais nenusakysi. Kitokia emulsija tinkama naudoti ( juk rašiau), tik tų sluoksnių nėra.
Taip, dedu į šaldytuvo dureles. Uždengiu visada. Ir vandeninę dalį kaitindama uždengiu, kad nenugaruotų biggrin.gif

Apie bendrą laiką nepasakysiu, tikrai neilgai - gal 15-20 min. kol susidaro emulsija (ta trečioji stadija), bet po to visą laiką maišau kol atvėsta. Aktyvų įmaišymas pas mane greitas biggrin.gif , iš viso gal 1,5-2,0 val. užima, niekad netikrinau, nes kremus maišau vakare po visų darbų, kai į virtuvę niekas nesiveržia ( neleidžiu net arbatos užsivirti proceso metu, jei kam ko reikia, pati pro duris paduodu tongue.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 18 vasario 2014 - 15:32
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 02 18, 16:24)
Jei neperėjo stadijų - nežinau, man nepasitaikė. Vandens vonelėj plakti nebereikia, aš dažnai kai tik sumaišau abi dalis ir pasuku su mikseriu, iškeliu iš vandens ir plaku ant stalo. jei plaki su mikseriu ilgokai pradinę stadiją, tai tikrai perplaki.
Kas tau išėjo, aprašyk -
a)vanduo su jame plaukiojančiais kremo gabaliukais;
b)atsiskyrė riebalai,
c) ar iš vis baltas skystymėlis,
d)ir kai įdėji aktyvus buvo emulsija susidariusi ar ne?
Aliejai kurių negalima kaitinti - kur daug polinesočiųjų r.r., aprašymuose nurodyta apie galimybę kaitinti. Aliejinę dalį su jais plaku, temp. kažkiek sumažėja, bet nedaug. Tik po to pilu vandeninę.
Dėl perplakimo - turi pajusti, žodžiais nenusakysi. Kitokia emulsija tinkama naudoti ( juk rašiau), tik tų sluoksnių nėra.
Taip, dedu į šaldytuvo dureles. Uždengiu visada. Ir vandeninę dalį kaitindama uždengiu, kad nenugaruotų  biggrin.gif

Man po kurio laiko atsiskyre riebalai, tos pacios dienos begyje. Emulsija buvo susidariusi kai dejau aktyvus, jeigu gerai apie ka suprantu, t.y. kremo konsistensija jau buvo. Gal turejai omenyje kad prie alieju parasyta apie galimybe NEKAITINTI? g.gif
Na supratau, bandysiu dar eksperimentuoti 4u.gif
Tiesa, o tuos aliejus nekaitinamus atskirai susisveri ir is kazkokio indelio paskui supili?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarka-Li: 18 vasario 2014 - 15:34
QUOTE(Šarka-Li @ 2014 02 18, 16:33)
Man po kurio laiko atsiskyre riebalai, tos pacios dienos begyje. Emulsija buvo susidariusi kai dejau aktyvus, jeigu gerai apie ka suprantu, t.y. kremo konsistensija jau buvo. Gal turejai omenyje kad prie alieju parasyta apie galimybe NEKAITINTI? g.gif
Na supratau, bandysiu dar eksperimentuoti  4u.gif
Tiesa, o tuos aliejus nekaitinamus atskirai susisveri ir is kazkokio indelio paskui supili?

Skaičiau, kad jei kremuose su prolipid atsiskyrė riebalai, paprasčiausiai reikia įlašinti truputį vandens ir suplakti ( pati nebandžiau smile.gif
Apie aliejus - taip, kur parašyta, tik čia ne galimybė, o privalomumas biggrin.gif , bei jei ir neparašyta, o daug polinesočiųjų rieb. rūgščių biggrin.gif , žinoma, iš anksto viską susisveriu atskirai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 18 vasario 2014 - 15:51
Na ačiū tau labai, viską paskui persirašysiu, kaip Tėve Mūsų 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2014 02 18, 16:42)
Na ačiū tau labai, viską paskui persirašysiu, kaip Tėve Mūsų  4u.gif  biggrin.gif

Na žiūrėk, lauksim tik su pozityviom naujienom 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi namų darbus atlikinėju, skaitau, vis skaitau apie korneoterapiją ir DMS. Po to praktikoje reiks išbandyti. blush2.gif Bent jau teoriškai man labai priimtina viskas atrodo. Bet jau miegas kaip nukenčia doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redazuka: 19 vasario 2014 - 03:36
QUOTE(redazuka @ 2014 02 19, 04:34)
Aš irgi namų darbus atlikinėju, skaitau, vis skaitau apie korneoterapiją ir DMS. Po to praktikoje reiks išbandyti.  blush2.gif Bent jau teoriškai man labai priimtina viskas atrodo. Bet jau miegas kaip nukenčia  doh.gif

O iš kur galvoji gauti tų specifinių komponentų? Kokius psl. skaitai?
Pats pačiausias - terra aromatika ( http://www.terra-aromatica.ru , jei skaitai rusiškai), ten parduotuvės savininkės ne mėgejos, o specalistės - dermatologės, chemikės(vaistų pramonė), forume prie parduotuvės visa medžiaga (reikia skaityti apie atskirus komponentus) - ir pačioj parduotuvėj (viršutinėj eilutėj nuorodos) straipsniai: korneoterapija ir .t.t, prekių atskiras skyrelis "korneoterapija", ten prie kiekvienos prekės aprašymas, o paskui apie tą patį komponentą galima skaityti forume.
Pav. vien apie Prolipid ten virš 100 psl. prirašyta, jis neprieštarauja korneoterapijos koncepcijai.
biggrin.gif aš irgi skaitau iki 2val. nakties kasdien biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 19 vasario 2014 - 08:49
Laba diena, 4u.gif
mergaitės gal turite kokį ea+bazinis aliejų mišinuko receptuką, padedantį skystintį gleives (vaikui 4m), norėčiau patepti krūtinytę ir nugarytę, kad palengvinti atsikosėjimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramzetė: 19 vasario 2014 - 10:32
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 02 19, 09:45)
O iš kur galvoji gauti tų specifinių komponentų? Kokius psl. skaitai?
Pats pačiausias - terra aromatika ( http://www.terra-aromatica.ru , jei skaitai rusiškai), ten parduotuvės savininkės ne mėgejos, o specalistės  - dermatologės, chemikės(vaistų pramonė), forume prie parduotuvės visa medžiaga (reikia skaityti apie atskirus komponentus) -  ir pačioj parduotuvėj (viršutinėj eilutėj nuorodos) straipsniai: korneoterapija ir .t.t,  prekių atskiras skyrelis "korneoterapija", ten prie kiekvienos prekės aprašymas, o paskui apie tą patį komponentą galima skaityti forume.
Pav. vien apie Prolipid ten virš  100 psl. prirašyta, jis neprieštarauja korneoterapijos koncepcijai.
biggrin.gif aš irgi skaitau iki 2val. nakties kasdien  biggrin.gif

O jos ar nesiučia į Lietuvą prekių?
Atsakyti