QUOTE(Saulė/Guoda @ 2014 02 18, 11:29)
Normalus receptas, santykio r.r. nežiūriu, bet emulgavimuisi jis neturi reikšmės. O kada aktyvus įmaišai? reikia juos įterpti tik kai emulsija pilnai susiformavusi ir pravėsusi iki 40C.
Įtariu, kad per mažai šildai pradžioj, emulsiklis ne visai ištirpsta. dar svarbu karštus aliejus/emulsiklį vienus be vand. dalies su mikseriu gerokai paplakti, tada susiformuoja emulsiklio-aliejų dalelės - vezikulos ( nežinau kaip lietuviškai vadinti), tik tada su vandenine dalim jungti. Išėmus iš vonios nešildau niekad, bet mano stiklinėlės storos, ilgokai šiluma laiko. O aktyvus maišau tik kai matau gerą emulsiją
Įtariu, kad per mažai šildai pradžioj, emulsiklis ne visai ištirpsta. dar svarbu karštus aliejus/emulsiklį vienus be vand. dalies su mikseriu gerokai paplakti, tada susiformuoja emulsiklio-aliejų dalelės - vezikulos ( nežinau kaip lietuviškai vadinti), tik tada su vandenine dalim jungti. Išėmus iš vonios nešildau niekad, bet mano stiklinėlės storos, ilgokai šiluma laiko. O aktyvus maišau tik kai matau gerą emulsiją
Aktyvus įmaišau regis tikrai pravėsus nors hialuroną pirmąjį - gal gavosi ankščiau įmaišiau, nebežinau. Saule/Guoda, ar turi omenyje, kad kai ištirpsta prolipid (akivaizdžiai), dar pakaitinti, pašildyti viską ant ugnies toj vonelėj?
QUOTE(goccia @ 2014 02 18, 13:30)
nezinau, kaip kitos merginos, bet krema su prolipidu as plaku mikseriuku labai stipriai apie 30sekundziu.
kaip suprasti ta palikau? nesusiemulgavusi iki galo krema palikai? Ta prasme tam maisymo etape? ar jau visa padaryta krema palikai ant spinteles?
Maisymo etape as nepalieku, o padarytas kremas buna kad ir pastovi
kaip suprasti ta palikau? nesusiemulgavusi iki galo krema palikai? Ta prasme tam maisymo etape? ar jau visa padaryta krema palikai ant spinteles?
Maisymo etape as nepalieku, o padarytas kremas buna kad ir pastovi
Plakiau ir aš nedaug, panašiai, bet prisipažinsiu - būna taip , kad paplaku ir vėliau dar mikseriu šiek tiek. kartkartėm.
O jums visada būna ta kremo-vandens-kremo struktūra? ta prasme ar visada pereina?