QUOTE(mairux @ 2013 12 14, 12:04)
O galima tikslesnį receptuką? Padariau draugei šampuną iš bazių, tai išpeikė, reikia kažką kitą galvoti.
Čia buvo įdėti merginų receptai, dar atrodo Alionukas rašė, kad vaikams taip daro -
100 ml - apie 15 g SCS - 5 g. babasu ( ar pan.) ir vandenninė dalis iki 100, jei teisingai atsimenu;
aš darau su kondicionierium CE tokį ( visi milteliniai), šildant tirpinu vandenyje juos:
48g SCS
24g SCI
24 SLSA
150 g. hidrolato
2 g. pieno r.
4 g. Cond E
Tada visi kiti gėriai - šilkas, aliejai ( tik 5 g/100 ml), D-pant, šilkas , visokie keratinai- proteinai, EA. Gerokai sutirštėja kitą dieną, reikai nutaikyti vandens kiekį ( reikia daugiau), bet man daug labiau patinka negu iš skystų PAV
Daug buvo apie tokius čia kalbėta, yra daugiau receptų kažkur
Papildyta:
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 12 14, 12:04)
Ačiū
tenka ir kelis kartus ką nors perskaityti, skaitysiu
ar gerai supratau ar nelabai - i hidrolatą galiu įdėti ne tik aktyvų kokių kaip vakar rašei, bet ir pvz šitą agurkų ekstr.?
O dėl rankų kremo dar - rašei vakar, bet dabar galvoju: jeigu naudoji 45proc aliejinės dalies, ir jeigu as bandyčiau taip, ar man jungtųsi su kokiu 6-8proc. bičių vašku? neturiu nei lecitino nei lanolino.
Agurkų užpilas - toks pat aktyvas ( bendras visų aktyvų kiekis kreme neturi viršyti 15%), tikriausiai neblogai jis būtų, tik nežinau jo PH. bet gydymo tikslais geriau nusipirk medetkų vaistinėj ir pasidaryk jų užpilą su degtine ir glicerinu, ir naudok gydomajam skysčiui, jei neturi CO2 ar pan.
Lecitinas ir lanolinas neprivalomi, vien su bičių vašku nesijungs, daryk su vašku Nr.2 Az + bičių vaškas