QUOTE(Šarka-Li @ 2013 12 13, 12:18)
Berods taip buvo:
6proc. biciu vasko
2proc. AZ vasko
30proc. kanapiu al.
30proc. sviestmedzio al.
H2O like
Bisabololio 5lasai
vit E 3 lasai
Benzoino ea 5-10lasu (gal sitoj vietoj dedu per daug?)
Į kokį kiekį benzoino 5-10 lašų? jei į 30ml- tai gal ir daug. Klausiau, kieno gamybos tavo benzoinas, nes tai ištirpinta derva, naudojami skirtingi tirpiklai, ir kai kurie gali sausinti, ankstesnėse temose buvo A/R visa žinutė su nuorodomis apie tai
.
Kai kam grynas kanapių aliejus sukelia diskomfortą ( pan į tempimą), pas tave nemažas proc., bet čia šneka apie poveikį veido odai, o tavo rankų kremas. Negaliu pasakyti, kaip čia yra. Aš kanapių al. naudoju 5-7 proc. maks., dedu daugiau "švelnesnių" aliejų ir sviestų į rankų kremus - mangų, avokadų, migdolų.
Papildyta:
QUOTE(Deja Vu @ 2013 12 13, 12:58)
Gal galetumet patarti, kiek procentu aliejaus deti i sampuna plaukams? Gaminciau su Base moussante Consistance (Lauryl Glucoside) ir Douceur de Coco (Coco glucoside and Glyceryl oleate). Nezinau dar kokius procentus siu medziagu pasirinkti, nes pirma karta bandysiu. Ypac Lauryl Glucoside platus diapazonas nuo 2 iki 35%. Buciau dekinga, jei pasidalintumet patirtimi
Aš dedu tik 2-3%labai lengvų ( brokolių, kanapių, puoųniųjų atalių ir pan.), anksčiau maišydavau cocosilikoną, bet man sunkina plaukus. Tik nežinau, ar iš viso aliejų čia reikia, gal užtektų D pantenolio, proteinų, šilko, inulino ir pan. bei eterinių al.
Kiek prisimenu tokios optimalios sudėtys šampūnų iš AZ PAV:
su kondicionierium
Consistance 25 %
babasu 6%
Coco 3%
Cond E 4%
Pieno r. 2%
viso 40 %; likę 60 proc. - vanduo ir kiti priedai;
be kondicionieriaus:
Base moussante Douceur-20
Base moussante Consistance-10
Douceur de Coco 3
Mousse de Sucre 3
Mousse de Babassu 6
Man pačiau labiausiai patinka iš Sodium coco sulfate 10-15 proc. + 5 proc. kito putojimui , tik tokį dabar naudoju