QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 10 26, 23:08)
Kažkaip neaišku su terminais - su vaškais tavo kremai ar su emulsikliais?
Olivem - ne vaškas, o emulsiklis. Vaškus mes irgi naudojam - ne tik bičių, bet ir gėlių( tuberozų, rožių), ir alyvuogių, migdolų, simondsijų ir pan., bet jų kitos savybės, emulguoja jie silpnai
ksantano galima dėti labai mažai, padeda sujungti. Geriausiai jį paskleisti aliejuose, paskui, kai jungi su vandenine dalimi labai lengvai išsimaišo
Vit E - antioksidantas, apsaugo
aliejus nuo oksidacijos, konservantai apsaugo nuo grybelių, pelėsių, įvairių bakterijų ir kito "brudo"
O kodėl Oliviem ne vaškas? Juk tai emulsinis vaškas.
Papildyta:
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 10 27, 10:14)
Pagaminti gerą kremą ( puikios konsistecijos, gerai įsisgerinatį, tinkamos savo odai sudėties) nelengva, pradžioj aš tyliai sekiau forumą ir stebėdavausi, kai merginos rašydavo, kad joms viska gerai susijungė, o man arba atsiskirdavo ar dar kokia nesąmonė išeidavo. Paskui pajauti kažkaip tą susijungimo momentą, žinai, ko reikia pridėti, jei bando atsiskirti, bet turi nemažai laiko praeiti
O aš dabar su šypsena pamenu savo pirmuosius blynus - tada atrodė kad kažkokį stebuklą pagaminau, nors dabar tai būtų baisiausias niekalas
Bet bent jau aš tai kokį pusmetį (jei ne daugiau) tuliai skaitinėjausi sau kas ir kaip su tais kremais vyksta, kol išdrįsau pabandyti. Ir tai ne viskas gaudavosi iš pirmo karto:)