Įkraunama...
Įkraunama...

2013 Birželinukų receptukai

QUOTE(Ramirami @ 2014 02 24, 08:51)
Smėliniai vaikystės sausainiai

Aš tik tokius sausainius turbūt ir esu kepusi blush2.gif
Atsakyti
Mamos tortas

Tešla:

8 tryniai, 400gr. Cukraus, 400gr. Sviesto, kepimo milteliai, 800-900gr. Miltų.

Tryniai + 2st.(400gr) cukraus ištrinti + 400gr sviesto suminkštinto + 2arb.š. kepimo milteliu + miltai. Išmaišyti tešlą. Atšaldyti. Padalinti į 5 dalis ir iškepti apvalius lakštus.

Kremas:

1. 100gr. Sviesto netirpinto + puse kondensuoto rududu, išplakti.
Užvirti pieno kisielių: 100gr. Grietinėlės + 100 gr. Cukraus, užvirinti, 2 šaukštai krakmolo. Kremą išplaktis su pieno kisielium
2. Išplakti 1 litrą grietineles, cukraus pagal skoni. ( galima ispaust siek tiek citrinos sulčiu)

Kremas:

Ant pirmojo laksto tepi svieziu trintu braskių (darau su saldytom trintom is saldiklio) + pirmasis kremas
Ant antrojo braškes, grietinėle, konservuoti pjaustyti persikai
Ant trečiojo braškes, grietinėle, pjaustyti kivi
Ant ketvirto braškes, grietinėle, pjaustyti apelsinai.

Ant virsaus pilamas šokoladas su riesutais. is sio kiekio iseina tikrai didelis tortas...as dariau is puses normos ir gaunas normalus tortas...
Atsakyti
Užtepėlė ant prancūziško batono ar duoniukų

Krabų lazdelės
Džiugo sūris
Remoulade majonezas
Pomidoras

Krabų lazdelės tarkuotos per burokine tarka, pomidoras smulkiai smulkiai pjaustytas, sūris tarkuotas.



Varškė
Krabų lazdelės
Krapai
Remoulade majonezas
Poras

Viska supjaustau smulkiai ir tepu ant prancūziško batono.
Atsakyti
QUOTE(Krissti_ @ 2014 02 13, 15:35)

Kaaaip jis man nesigavo... doh.gif tooooooks saldus, kad net man per saldus, o as per karta galiu suvalgyt visa milkos sokolada biggrin.gif nu ziauriai saldus, riebus...virsus kietas kaip akmuo gavosi.. Nezinau ku ne taip padariau, kad nesigavo doh.gif

Salexa, kaip dab suryciau tavo uztepeles bigsmile.gif biggrin.gif ta su varske tik be poro. As i salotu lapus suvyniodavau.. Laaabai skanu smile.gif
Atsakyti
Reabilituoju ta pyraga kur nesigavo man biggrin.gif pastovejes jis tikrai skanus pasidaro kazkodel! Per saldus kazkiek, bet skanus smile.gif kita syki maziau deciau cukraus ir ragauciau sekancia diena smile.gif jam, matyt, kaip tortui, reikia susistoveti biggrin.gif
Atsakyti
Sluoksniuotos salotos, jas reikia palaikyti skaniausios tada buna, tai pasidarau dažniausiai prieš 12 valandų arba iš vakaro.
1 sl. šprotai arba tunas (nežinau kodėl bet visad šprotai pas mus) juos truputi pasmulkinti
2 sl. marinuoti svogūnai
3 sl. Helman majonezas (su kitai sknau, bet ne taip)
4 sl. virtos morkos kubeliais pjaustytos
5 sl. kepta duona kubeliais
6 sl. kiaušinis virtas kubeliais
7 sl. graikiški riešutai truputi pasmulkinti
8 sl. obuolys kubeliais
9 sl. tarkuotas fermentinis sūris
10 sl. majonezas
Atsakyti
Biskvitiniai blynukai, kepti sumuštinkepėje (draugė juos vadina sausainiukais, bet man čia į blyniukus panašiau)

Artėja Užgavėnės, tai čia į tą temą bigsmile.gif Manau, tiktų ir kitaip kepti, bet sumuštinkepėje, kur tais 'trikampiukais' sumuštinukai kepami, labai paprasta ir visai įdomiai gaunasi.


4 kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus
100g margarino ar sviesto
1 šaukštas krakmolo
1arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 stiklinė miltų arba tiek, kad gautųsi grietinės tirštumo tešla

Kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame tirpintą sviestą ir sudedame likusius produktus. Gerai išmaišome. Dedame po gerą šaukštą teslos į ikaitintos sumuštinkepės kiekvieną trikampiuką. Uždarius tešla išsipučia ir užpildo jį pilną bekepant. Kepti tiek, kiek ir sumuštinius - kol gražiai paruduos. Draugė rašė, kad dar galima dėti obuolio skiltelę, uogienės, trupinto šokolado ar bet kokių kitų pageidaujamų priedų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramirami: 28 vasario 2014 - 21:12
Usnee, prasei komentaro del torto 4u.gif tai vot, kaip ir pries tai jis yra laaabai skanus bigsmile.gif tik rekomenduoju arba deti per pus maziau to pieno kisieliaus arba isvis jo nedeti, nes pagal normas gaunasi tas kremas skystokas ir paskui isemus is formos, bega per krastus jis.. Dar, as deciau siek tiek maziau grietineles, nes kazkaip per daug man jos.. Nors as dariau is puses normos ir 24 cm formoj.. Jei tu darysi didesnej formoj, tai gal plonesnis sluoksnis gausis tos grietineles. Nepagailek citrinos sulciu i grietinele, nes tortas tikrai gaunasi saldus. Labai saldus, nors atrodo ir zalios uogos, kiviai, apelsinai, bet patys lakstai yra saldus.. Manau, be sokoladinio virsaus nebutu taip skanu, nes tas sokoladas puikiai dera su viskuo, kas viduje biggrin.gif
Imetu foto, kaip atrodo pjuvis. Tik nepykit, nemoku as tortu nei puost, nei graziai ju nufotkint... Skonis yra geresnis nei as nufotkinau biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Naminiai sūreliai:

rupi varškė (0,5 kg), pusė indelio kondensuoto, 1 šaukštas želatinos, vandens kad čiut apsemtų želatiną, šaldytų mėlynių ir 2 pieniški šokoladai glajui (kitą kart sakiau be glajaus visai darysiu).

Gamyba:varškę su blenderiu patryniau, įmaišiau kondensuotą, ištirpintą želatiną, sudėjau uogas, viskas akimirksniu apstingo, tai padariau ilgus stačiakampius (kepimo popieriaus pagalba, bet galima ir drėgnom rankom formuot atskirus sūrelius) sukišau trumpam į kamerą, po to išsiemiau supjausčiau ir apglaisčiau, kitą kart neglaistysiu, ir tam reikalui turiu idėjų žiauriai skanu ir be E

dariau ir be glajaus, dėjau tarp vaflių lakštų, paskui kai sustingo pjausčiau, dariau vafliniuose rageliuose, dar bandysiu daryt vėl tarp vaflių, bet juos nutepsiu Nutella biggrin.gif


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Levana: 13 kovo 2014 - 21:40
Ačiū ačiū 4u.gif Bandysiu 4u.gif jau kaip skaniai jis atrodo wub.gif

QUOTE(Katiniena @ 2014 03 03, 13:35)
Usnee, prasei komentaro del torto 4u.gif  tai vot, kaip ir pries tai jis yra laaabai skanus bigsmile.gif tik rekomenduoju arba deti per pus maziau to pieno kisieliaus arba isvis jo nedeti, nes pagal normas gaunasi tas kremas skystokas ir paskui isemus is formos, bega per krastus jis.. Dar, as deciau siek tiek maziau grietineles, nes kazkaip per daug man jos.. Nors as dariau is puses normos ir 24 cm formoj.. Jei tu darysi didesnej formoj, tai gal plonesnis sluoksnis gausis tos grietineles. Nepagailek citrinos sulciu i grietinele, nes tortas tikrai gaunasi saldus. Labai saldus, nors atrodo ir zalios uogos, kiviai, apelsinai, bet patys lakstai yra saldus.. Manau, be sokoladinio virsaus nebutu taip skanu, nes tas sokoladas puikiai dera su viskuo, kas viduje biggrin.gif
Imetu foto, kaip atrodo pjuvis. Tik nepykit, nemoku as tortu nei puost, nei graziai ju nufotkint... Skonis yra geresnis nei as nufotkinau biggrin.gif
user posted image

Atsakyti
Gal ir žinomas receptas, bet pasidalinsiu. Receptas paimtas iš Beatosvirtuvės.
FLORENTINAI
Reikės:
1 indelio sutirštinto kondensuoto pieno
250 g kukurūzų dribsnių (cornflakes)
Aguonų
Sezamo sėklų po saują
Aš dar dėjau saulėgrąžų
Kaip paruošti:
1.Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
2.Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
3.Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
4.Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.
Vėsdami florentinai sutvirtės.
P.S. Pirma karta nepavyko, kepant išsileido. Komentaruose buvo paminėta kad buvo per daug kond. pieno. Ši karta truputuka mažiau dėjau, išėjo thumbup.gif
Dar idedu nuoroda mirksiukas.gif
http://www.beatosvir...tinai-kaledoms/
Atsakyti
Naminis jogurtas wub.gif
Sulaužom bananų, užberiam cukraus, užpilam kefyru ir trinam su trintuve (kaip bulvių košei). Tada gaunasi toks, kurį galima su šaukšteliu valgyti, kaip kad man patinka smile.gif
arba
Dedam į indą bananą, užpilam kefyru ir blenderiuojam, taip darydavau jogurtą dičkei, kai dar didelė nebuvo smile.gif O mažylė jo paragaus tik už mėnesio smile.gif
Atsakyti