Gal ir žinomas receptas, bet pasidalinsiu. Receptas paimtas iš Beatosvirtuvės.
FLORENTINAI
Reikės:
1 indelio sutirštinto kondensuoto pieno
250 g kukurūzų dribsnių (cornflakes)
Aguonų
Sezamo sėklų po saują
Aš dar dėjau saulėgrąžų
Kaip paruošti:
1.Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
2.Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
3.Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
4.Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.
Vėsdami florentinai sutvirtės.
P.S. Pirma karta nepavyko, kepant išsileido. Komentaruose buvo paminėta kad buvo per daug kond. pieno. Ši karta truputuka mažiau dėjau, išėjo
Dar idedu nuoroda
http://www.beatosvir...tinai-kaledoms/