Makaronai su kumpiu ir žirneliais
400 g makaronų
100 g šaldytų arba šviežių žirnelių
Cukinijos nedidelės
200 g natūralaus jogurto arba neriebios grietinės
2 šaukštelių garstyčių su grūdeliais
150 g kumpio
šaukšto aliejaus
svogūno laiškų arba šviežių krapų
Makaronus išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite. Kol jie verda, susmulkinkite cukiniją ir kumpį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite cukiniją ir kepkite apie 2 minutes. Suberkite žirnelius, išmaišykite ir kepkite dar 1 minutę, tada sudėkite kumpį, pakepinkite 1 minutę. Sudėkite jogurtą arba grietinę, garstyčias, išmaišykite ir troškinkite 3 minutes ant silpnos ugnies. Pagal skonį įberkite kiek norite smulkintų svogūno laiškų arba krapų, prieskonių. Gautą padažą supilkite ant makaronų, išmaišykite ir dėkite į lėkštes.
Receptas iš čia
P.S. darėme iš pusės normos ir tikrai nemažai gavosi
Pasiulysiu issikepti sita keksa: http://www.sauletavirtuve.lt/?p=3353
Jau koks skanus! as labai priekabi maistui, bet jau sis keksas tobulas.
Jau koks skanus! as labai priekabi maistui, bet jau sis keksas tobulas.
http://saldi-akimirk...brolis.html?m=1
sako labai jau panasus skonis
sako labai jau panasus skonis
Tikrai skanus pyragas http://vaivoskepinia...orengu.html?m=1
Jei mėgstate kepenėles labai superinis receptas http://aj-receptai.b...padaze.html?m=1
Jei mėgstate kepenėles labai superinis receptas http://aj-receptai.b...padaze.html?m=1
Zefyrinis tortas:
Pagrindui:
3 kiaušiniai, 3/4 stiklinės cukraus, 3/4 stiklinės miltų, 1 a.š. nubrauktas actu gesintos sodos.
Zefyrui:
12 šaukštų cukraus, 20 gr. želatinos, 100 + 300 ml. vandens, 1 pakutis želė (naudoju Klingų).
Gaminimas:
Biskvitui 3/4 stiklinės cukraus su 3 kiaušiniais gerai išplakti, sudėti miltus, sodą ir atsargiai išmaišyti.
Pilti tešlą į skardą (jos dugną (tik dugną) patepti sviestu) ir kepti 175 laipsnių temperatūroje apie 20 min., kol pagels.
Zefyrui želatiną užpilti 100 ml šalto virinto vandens ir palikti maždaug 10 min.
12 šaukštų cukraus ir želė išmaišyti, užpilti 300 ml karšto vandens ir maišyti, kol viskas ištirps.
Želatiną statyti ant ugnies ir maišant ištirpinti (užvirti nereikia).
Abi mases sumaišyti ir palikti, kad atauštų iki kambario temperatūros.
Ataušusią masę plakti 15-20 min. Masė turi pabalti, sutirštėti ir jos pasidaro daug.
Galiausiai ant atvėsusio biskvito (dar tortinės formoje) užkrėsti zefyro masę ir padėti į šaldytuvą.
Po kelių valandų galima valgyti.
Skaniai skanaus!
P.S. Taip paruoštą debesėlių masę galima valgyti ir vieną, ir ant mažų biskvitinių pyragaičių dėti, ir tortams pertepti.
padariau labai greitai iš tikro ir tikrai skanu
Pagrindui:
3 kiaušiniai, 3/4 stiklinės cukraus, 3/4 stiklinės miltų, 1 a.š. nubrauktas actu gesintos sodos.
Zefyrui:
12 šaukštų cukraus, 20 gr. želatinos, 100 + 300 ml. vandens, 1 pakutis želė (naudoju Klingų).
Gaminimas:
Biskvitui 3/4 stiklinės cukraus su 3 kiaušiniais gerai išplakti, sudėti miltus, sodą ir atsargiai išmaišyti.
Pilti tešlą į skardą (jos dugną (tik dugną) patepti sviestu) ir kepti 175 laipsnių temperatūroje apie 20 min., kol pagels.
Zefyrui želatiną užpilti 100 ml šalto virinto vandens ir palikti maždaug 10 min.
12 šaukštų cukraus ir želė išmaišyti, užpilti 300 ml karšto vandens ir maišyti, kol viskas ištirps.
Želatiną statyti ant ugnies ir maišant ištirpinti (užvirti nereikia).
Abi mases sumaišyti ir palikti, kad atauštų iki kambario temperatūros.
Ataušusią masę plakti 15-20 min. Masė turi pabalti, sutirštėti ir jos pasidaro daug.
Galiausiai ant atvėsusio biskvito (dar tortinės formoje) užkrėsti zefyro masę ir padėti į šaldytuvą.
Po kelių valandų galima valgyti.
Skaniai skanaus!
P.S. Taip paruoštą debesėlių masę galima valgyti ir vieną, ir ant mažų biskvitinių pyragaičių dėti, ir tortams pertepti.
padariau labai greitai iš tikro ir tikrai skanu
QUOTE(Katiniena @ 2013 11 05, 22:54)
Snikers pyragas
Reikės:
100 g juodojo šokolado,
100 g baltojo šokolado,
Indelis kondensuoto pieno,
100 g riešutų sviesto (galite pasigaminti pačios, tereikia sumalti saują skrudintų žemės riešutų)
250 g sausainių (dedu Selgos airiško skonio)
Sūdytų riešutų pagal skonį (pasidarau jų pati:pakepinu žemės riešutus be luobelės ir pasūdau)
Gaminimas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su riešutų sviestu. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi (nepamirškite uždengti ir šoninių sienelių). Suberkite sausainių masę į skardą ir šiek tiek šaukštu paspauskite.
Ant sausainių užpilkite kondensuotą pieną ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus užberkite sūdytų riešutų pagal norą ir mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Kepkite 20-25 minutes, kol lengvai paruduos. Išėmę iš orkaitės leiskite porą valandų pastovėti šaltai, o tada jau skanaukite.
Nefotogeniška, bet tikrai kaip snickers šokoladukas
Reikės:
100 g juodojo šokolado,
100 g baltojo šokolado,
Indelis kondensuoto pieno,
100 g riešutų sviesto (galite pasigaminti pačios, tereikia sumalti saują skrudintų žemės riešutų)
250 g sausainių (dedu Selgos airiško skonio)
Sūdytų riešutų pagal skonį (pasidarau jų pati:pakepinu žemės riešutus be luobelės ir pasūdau)
Gaminimas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su riešutų sviestu. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi (nepamirškite uždengti ir šoninių sienelių). Suberkite sausainių masę į skardą ir šiek tiek šaukštu paspauskite.
Ant sausainių užpilkite kondensuotą pieną ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus užberkite sūdytų riešutų pagal norą ir mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Kepkite 20-25 minutes, kol lengvai paruduos. Išėmę iš orkaitės leiskite porą valandų pastovėti šaltai, o tada jau skanaukite.
Nefotogeniška, bet tikrai kaip snickers šokoladukas
O kiek sūdytų riešutų maždaug dedi, ir ar iškepus ketvirtadienį skanus bus šeštadienį?
QUOTE(salexa @ 2014 02 19, 19:56)
O kiek sūdytų riešutų maždaug dedi, ir ar iškepus ketvirtadienį skanus bus šeštadienį?
As is akies dedu, tai niekad net nesu matavusi...dedu pagal skoni, kiek atrodo bus skanu
Sunku pasakyti ar bus skanu, nes pas mus jis tiek neissilaiko bet jis tikrai laaaabai saldus...
QUOTE(Katiniena @ 2014 02 19, 21:45)
As is akies dedu, tai niekad net nesu matavusi...dedu pagal skoni, kiek atrodo bus skanu
Sunku pasakyti ar bus skanu, nes pas mus jis tiek neissilaiko bet jis tikrai laaaabai saldus...
Sunku pasakyti ar bus skanu, nes pas mus jis tiek neissilaiko bet jis tikrai laaaabai saldus...
Saldumas nebėda, pas mus saldumyniniai visi na bandysiu išsikepti ryt.
QUOTE(Krissti_ @ 2014 02 13, 15:35)
Tikrai skanus pyragas http://vaivoskepinia...orengu.html?m=1
Jei mėgstate kepenėles labai superinis receptas http://aj-receptai.b...padaze.html?m=1
Jei mėgstate kepenėles labai superinis receptas http://aj-receptai.b...padaze.html?m=1
Krissti, kokioj formoj kepi trupinini pyraga? Itariu, kad skarda nuo orkaites per didele?
Troškinys Labai paprastas, tačiau jau daug metų mano mėgstamiausias patiekalas, kurio negaliu valgyti normaliais kiekiais
~ 1 kg morkų,
1 vidutinio dydžio kopūstas,
1 raudonoji paprika,
1 čili pipiras,
Pora skiltelių česnako,
5-6 didelės bulvės,
0,5 kg kiaulienos faršo,
0,5 l vandens,
1 didelis indelis grietinės,
prieskonių pagal skonį.
Į didelį puodą įpilti aliejaus (negailėti), tada sudėti tarkuotas morkas, smulkiai supjaustytą papriką ir pipiriuką. Toliau sluoksnis smulkiai pjaustyto pusės kopūsto (kopūsto pjaustymas užima didžiąją dalį laiko). Tuomet keptuvėje pakepintas faršas su česnaku. Kepinant faršą reikia nuolat darbuotis mentele, kad faršas būtų smulkiais gumuliukais, o nesušoktų į didelį gabalą. Tuomet vėl sluoksnis likusio pusės kopūsto, taip pat smulkiai pjaustyto. Ant viršaus dedame kubeliais supjaustytas bulves ir užpilame 0,5 l vandens. Uždengti ir virti ant vidutinės ar kiek silpnesnės ugnies, kol išvirs viršuje esančios bulvės. Išvirus įdėti indelį grietinės, savo mėgstamus prieskonius (mums šis troškinys patinka aštresnis) ir gerai išmaišyti. Skanaus!
Beje, man jis šaltas toks pats skanus, kaip ir karštas
~ 1 kg morkų,
1 vidutinio dydžio kopūstas,
1 raudonoji paprika,
1 čili pipiras,
Pora skiltelių česnako,
5-6 didelės bulvės,
0,5 kg kiaulienos faršo,
0,5 l vandens,
1 didelis indelis grietinės,
prieskonių pagal skonį.
Į didelį puodą įpilti aliejaus (negailėti), tada sudėti tarkuotas morkas, smulkiai supjaustytą papriką ir pipiriuką. Toliau sluoksnis smulkiai pjaustyto pusės kopūsto (kopūsto pjaustymas užima didžiąją dalį laiko). Tuomet keptuvėje pakepintas faršas su česnaku. Kepinant faršą reikia nuolat darbuotis mentele, kad faršas būtų smulkiais gumuliukais, o nesušoktų į didelį gabalą. Tuomet vėl sluoksnis likusio pusės kopūsto, taip pat smulkiai pjaustyto. Ant viršaus dedame kubeliais supjaustytas bulves ir užpilame 0,5 l vandens. Uždengti ir virti ant vidutinės ar kiek silpnesnės ugnies, kol išvirs viršuje esančios bulvės. Išvirus įdėti indelį grietinės, savo mėgstamus prieskonius (mums šis troškinys patinka aštresnis) ir gerai išmaišyti. Skanaus!
Beje, man jis šaltas toks pats skanus, kaip ir karštas
QUOTE(wikne @ 2014 02 20, 14:14)
Krissti, kokioj formoj kepi trupinini pyraga? Itariu, kad skarda nuo orkaites per didele?
Žinok tikrai per didelė ir per žema,turiu stačiakampę aukštais kraštais.
Foxy mes žiūriu vos ne udentišlud troškinius datėm tik aš be kopūsto,o su mėsa,cukinija ir dar konserv.šparaginių įdėjau skanu ale kiek kcal vien padaže grietinės
Pabandykit labai.skanus forma ėmiau nedidelę stačiakampę ir kepiau vakare o ryte įdėjau dar į šaldytuvą porai val.tobulas skonis http://skanestai.wor...adinis-pyragas/
Smėliniai vaikystės sausainiai
3 kiaušiniai
250 g. sviesto
Cukraus nepilna stiklinė
Šaukštelis gesintos sodos (dedu mažiau)
3 stiklinės miltų
2 kiaušinius ir 1 trynį išsukti su cukrumi, kambario temperatūros sviestu. Tada dėti sodą, įsijoti miltus. Išminkius galima formuoti sausainius, baltymas - patepimui. Galima pabarstyti aguonomis ar rudu cukrumi su cinamonu.
Mano mama šį receptą naudojo visokio plauko sausainiams ir sausainėliams Vienokie gaudavosi, kai darydavo 'per mašynką' - leisdavo per mėsmalę su spec forminiais antgaliais, kitokie - iškočiojus ir spaudžiant formelėmis.
3 kiaušiniai
250 g. sviesto
Cukraus nepilna stiklinė
Šaukštelis gesintos sodos (dedu mažiau)
3 stiklinės miltų
2 kiaušinius ir 1 trynį išsukti su cukrumi, kambario temperatūros sviestu. Tada dėti sodą, įsijoti miltus. Išminkius galima formuoti sausainius, baltymas - patepimui. Galima pabarstyti aguonomis ar rudu cukrumi su cinamonu.
Mano mama šį receptą naudojo visokio plauko sausainiams ir sausainėliams Vienokie gaudavosi, kai darydavo 'per mašynką' - leisdavo per mėsmalę su spec forminiais antgaliais, kitokie - iškočiojus ir spaudžiant formelėmis.