400 g makaronų
100 g šaldytų arba šviežių žirnelių
Cukinijos nedidelės
200 g natūralaus jogurto arba neriebios grietinės
2 šaukštelių garstyčių su grūdeliais
150 g kumpio
šaukšto aliejaus
svogūno laiškų arba šviežių krapų
Makaronus išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite. Kol jie verda, susmulkinkite cukiniją ir kumpį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite cukiniją ir kepkite apie 2 minutes. Suberkite žirnelius, išmaišykite ir kepkite dar 1 minutę, tada sudėkite kumpį, pakepinkite 1 minutę. Sudėkite jogurtą arba grietinę, garstyčias, išmaišykite ir troškinkite 3 minutes ant silpnos ugnies. Pagal skonį įberkite kiek norite smulkintų svogūno laiškų arba krapų, prieskonių. Gautą padažą supilkite ant makaronų, išmaišykite ir dėkite į lėkštes.
Receptas iš čia
P.S. darėme iš pusės normos ir tikrai nemažai gavosi
