Įkraunama...
Įkraunama...

2013 Birželinukų receptukai

Labai patiko plonapadės picos tešlos receptas. Lengvas, super paprasta iškočioti, ir vyras įvertino, kad nesijaučia apsunkęs ar persivalgęs, kai tokios prikerta: Plonapadė pica. Ant viršaus dedu savo virtą padažą, gausiai. Ir saikingai kumpio, sūrio, šampinjonų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramirami: 24 sausio 2014 - 17:46
QUOTE(wikne @ 2014 01 24, 13:55)
Katiniena, turiu klausima  4u.gif

gali į skardą dėti, jei ji gilesnė ir jei turėsi su kuo ją apdengti smile.gif svarbu, kad apsemtų tuos ryžius ir, kad apdengt išeitų, kad troškintus..
QUOTE(Ramirami @ 2014 01 24, 17:46)
Labai patiko plonapadės picos tešlos receptas. Lengvas, super paprasta iškočioti, ir vyras įvertino, kad nesijaučia apsunkęs ar persivalgęs, kai tokios prikerta: Plonapadė pica. Ant viršaus dedu savo virtą padažą, gausiai. Ir saikingai kumpio, sūrio, šampinjonų.

o tavo virtas padažas, tai turi omeny naminis pomidorų padažas ar koks special picoms yra? bigsmile.gif
Atsakyti
Mūsų labai mėgstamas padažas picai ir salotoms, beje, kas žino Milano, Pas Paolo ar Bella Italia, tai čia originalus jų padažas, kuriam reikės:
Hellmann's majonezo (geltono),
Grietinėlės,
Bazilikų,
Krapų,
Druskos
Česnako skiltelės,
Virinto vandens.

Proporcijų tiesą pasakius neatsimenu ir jau daug metų dedu visko iš akies, tiesiog pagal skonį smile.gif

Itališkos salotos (tų pačių restoranų tinklo), prie kurių idealiai tinka minėtasis padažas:
Pekino kopūstas,
Raudonoji paprika,
Keli pomidorai,
Kumpis (aš naudoju kalakutienos delikatesinį kumpelį),
Fermentinis sūris,
Keli virti kiaušiniai.
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2014 01 24, 19:14)
o tavo virtas padažas, tai turi omeny naminis pomidorų padažas ar koks special picoms yra?  bigsmile.gif

Pomidorai blenderiuoti (vasarą savi, žiemą lupti savose sultyse), kartu su svogūnu, česnaku, saliero kotu, baziliko lapais, kartais net obuolio lupto įmetu, t.p. kelis šampinjonus... žodžiu, pagal nuotaiką tie mano padažai, kuo daugiau daržovių, tuo geriau. Tik aišku, reikia, kad derėtų dar tarpusavy. Verdu kaip kokią uogienę - užkaitinu ir palieku ant silpnos ugnies išsipupsėti, eigoje dar rudo cukraus, druskos, balzamiko įdedu. Pabaigoje šaukštą-kitą šalto spaudimo aliejaus. Ir visa tai išvirus keliauja ant picos pado. Čia 'vaikiškas', o 'suaugusiems' dar prisideda koks čili pipiriukas ar tabaskas.

Foxy, čia tas baltas padažas iš Paolo, kur atneša užsipilti? Balta nuodėmė, labai mėgstu, mmm...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramirami: 24 sausio 2014 - 23:23
QUOTE(_Foxy_ @ 2014 01 24, 22:51)
Mūsų labai mėgstamas padažas picai ir salotoms, beje, kas žino Milano, Pas Paolo ar Bella Italia, tai čia originalus jų padažas, kuriam reikės:
Hellmann's majonezo (geltono),
Grietinėlės,
Bazilikų,
Krapų,
Druskos
Česnako skiltelės,
Virinto vandens.

Proporcijų tiesą pasakius neatsimenu ir jau daug metų dedu visko iš akies, tiesiog pagal skonį  smile.gif

Itališkos salotos (tų pačių restoranų tinklo), prie kurių idealiai tinka minėtasis padažas:
Pekino kopūstas,
Raudonoji paprika,
Keli pomidorai,
Kumpis (aš naudoju kalakutienos delikatesinį kumpelį),
Fermentinis sūris,
Keli virti kiaušiniai.

Kai mokiaus Kaune, tai alpdavau del siu salotu bigsmile.gif padaza as as pati sugalvojau toki daryt, bet ziuriu, kad taip ir darydavau kaip reikia, tik krapu nededavau bigsmile.gif
Aciuu!
Atsakyti
QUOTE(Ramirami @ 2014 01 24, 23:22)
Foxy, čia tas baltas padažas iš Paolo, kur atneša užsipilti? Balta nuodėmė, labai mėgstu, mmm...

Tas pats smile.gif Norvegijoje susipažinau su viena panele, kuri Milano virtuvėje dirbo, tai ji kažkada vaišino pica ir buvo šis padažas, tai tada pastebėjom, kad kaip Milano, tuomet ir papasakojo kaip jį gaminti bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Katiniena @ 2014 01 24, 23:27)
Kai mokiaus Kaune, tai alpdavau del siu salotu bigsmile.gif padaza as as pati sugalvojau toki daryt, bet ziuriu, kad taip ir darydavau kaip reikia, tik krapu nededavau bigsmile.gif

Aš jau virš 10 metų alpstu dėl šių salotų, todėl jau kai pasidarau, tai mažais kiekiais nevalgau blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_Foxy_ @ 2014 01 25, 09:)
Aš jau virš 10 metų alpstu dėl šių salotų, todėl jau kai pasidarau, tai mažais kiekiais nevalgau  blush2.gif  biggrin.gif

Spek ka as vakar valgiau biggrin.gif bet jau toooki bluda pasidariau, kad net geda blush2.gif

Ir norejau Rami pica kepti, bet ziu kiausiniu neber verysad.gif tai kepiau Oliverio pada, bet kazkaip si karta nevykus gavos. Tokia bulka. Nezinau net kodel, nes ne pirma syki dariau. O taip norejau plonapades, traskios picikes bigsmile.gif

Ok, einu toliau but be nuotaikos biggrin.gif
Atsakyti
Panos, retai beužsuku, nes elementariausiai nespėju su jūsų tempais, nors birželinukų džiaugsmai, vargai, rūpesčiai ir atradimai labai aktualūs. Įkelsiu savo picos pado receptą, kuris manęs dar nei karto nėra pavedęs (rastas youtube platybėse).

7g sausų (arba 21 gramą šlapių mielių) išsukti su 1 šaukštu cukraus ir užpilti trupučiu šilto pieno ar vandens, palikti, kad kiek pakiltų. Tada pridėti 375g miltų (panašiai apie 3 puodelius, gal kiek daugiau), 1 arbatinį šaukštelį druskos, 1 šaukštą aliejaus ir viską užpilti 235ml šilto vandens. Gali būti, kad miltų prireiks kiek daugiau, kad neliptų tešla prie rankų. Palikti šiek tiek tešlai pakilti. Iš tokio kiekio mes gavome 2 dideles picas, tai jeigu norisi mažiau, galima kiekį sumažinti perpus. Pirmą picą darėme storesniu padu, antrąją plonesniu, bet abi gavosi skanios. Beje, kepėm ant šiek tiek miltais pabarstyto sviestinio popieriaus.

Beje, aš labiau linkusi naudoti šlapias mieles. Kažkada esam kepę ir su sausom, irgi neblogai gavosi.

Kepu apie 13-14min.

Beje, paskutiniu metu druskos į tešlą nebededu, nes užtenka sūrumo nuo sūrio ar kokios mėsytės įdare.
Atsakyti
O produktus dedat ant zalio pado ar iskepto?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 01 26, 18:39)
O produktus dedat ant zalio pado ar iskepto?


Ant žalio. Jei dedu faršą, tai jau iškeptą, o visa kita neruoštus - pieniškas dešreles, svogūnus, ir t..t
Atsakyti
Ir su kokiu rezimu kepi bei kiek laiko?
Papildyta:
Kokioj tempoj?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 01 27, 12:06)
Ir su kokiu rezimu kepi bei kiek laiko?
Papildyta:
Kokioj tempoj?


Režimas tai mano tas tarybinis, kur reguliuojasi tik lygiai karščio - 1, 2, 3...... Tai žinau, kad 3 lygis yra 200 laipsnių. Manau, elektrinėse yra tas režimas picai kepti. Netruiu tokios, tai sorry, negaliu tiksliai pasakyt. Dedu skardą į orkaitės vidurį. Laiką minėjau, 13-14min, jei storesnė, kelias minutes pridedu.
Atsakyti