Įkraunama...
Įkraunama...

2013 Birželinukų receptukai

MAKARONAI SU TUNU (APKEPAS)

250 g makaronų
2 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
250 ml pieno
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 skardinė konservuoto tuno
100 g šaldytų žirnelių
druskos
pipirų
malto muskato riešuto

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir nuvarvinti.
Puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti miltus. Maišant supilti pieną ir kaitinti, kol padažas ims tirštėti. Pagardinti druska, pipirais ir muskatu. Įmaišyti pusę tarkuoto sūrio. Tuomet suberti žirnelius, įmaišyti tuną.
Makaronus sumaišyti su paruoštu padažu.
Makaronus sudėti į apkepo indą ir užberti likus sūrį. Apkepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus (apie 10 - 20 min.).

Receptas iš čia Labai skanu wub.gif
Atsakyti
Gaminau šitą Kalėdoms: http://www.neringa-b...vyniotinis.html

Man nelabai patiko... sūrokas toks.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 12 28, 23:06)
Gaminau šitą Kalėdoms: http://www.neringa-b...vyniotinis.html

Man nelabai patiko... sūrokas toks.

O as jo taip ir negaminau nors lasisos turejau biggrin.gif gal tada i o mleta nedet visai druskos ir ta varskyte paciai susimaisyt, o ne sureli naudot g.gif
Atsakyti
Zinok suruma duoda pati lasisa. Dar pagalvojau, kad perdaug idejau, bet siandien naujai atsidariau ta foto recepte, tai ten jos dar daugiau. Zodziu cia gal kokiems super gurmanams. Vaizdas tai labai grazus, kai susipjausto, bet kai paragauji smile.gif
Atsakyti
SILKĖ SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS

Svogūną supjaustyti riekelėmis ir apkepinti aliejuje.
Saują riešutų sumalti kavamale ir sekundei panardinti į verdantį vandenį.
Tada riešutų košelę sumaišyti su svogūnais ir trumpai pakepinti.
Gautą masę suversti ant silkutės.


Atsakyti
Rekomenduoju essen.gif
Šokoladinis pyragas su obuoliais, bananais ir bazilikais
Atsakyti
Vištiena su morkomis, slyvomis ir ryžiais

~ 1 kg vištos gabaliukų (dejau kalakuto kulsies gabalus)
3 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galva
250 g morkų
150 g džiovintų slyvų
1 puodelis nevirtų ryžių
druskos, pipirų, paprikos
3 puodeliai sultinio

Vištos gabaliukus pagardinti druska, pipirais ir apkepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 4 min. Toje pačioje keptuvėje išėmus vištą pakepinti svogūnus, kol suminkštės (~ 5 min.). Į uždengiamą kepimo indą dėti svogūnus. Ant jų dėti trečdalį tarkuotų morkų, trečdalį ryžių ir trečdalį slyvų. Ant viršaus sudėti pusę vištos gabaliukų. Pabarstyti paprika ir vėl sluoksniuoti – morkos, ryžiai, slyvos, vištiena, paprika, morkos, ryžiai, slyvos... Ant viršaus supilti karštą sultinį, uždengti ir kepti 1 val. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Dar 0,5 val. palikti išjungtoje orkaitėje.

P. S. receptas ir foto iš SM, nepsižymėjau kieno tiksliai. gal Sonatinos..
user posted image

Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2013 12 28, 20:39)
MAKARONAI SU TUNU (APKEPAS)

250 g makaronų
2 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
250 ml pieno
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 skardinė konservuoto tuno
100 g šaldytų žirnelių
druskos
pipirų
malto muskato riešuto

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir nuvarvinti.
Puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti miltus. Maišant supilti pieną ir kaitinti, kol padažas ims tirštėti. Pagardinti druska, pipirais ir muskatu. Įmaišyti pusę tarkuoto sūrio. Tuomet suberti žirnelius, įmaišyti tuną.
Makaronus sumaišyti su paruoštu padažu.
Makaronus sudėti į apkepo indą ir užberti likus sūrį. Apkepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus (apie 10 - 20 min.).

Receptas iš čia Labai skanu  wub.gif

tikrai labai skanu, tik neturejau zirneliu, tai dejau pievagrybius, taip pat super tiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2014 01 08, 14:16)
Vištiena su morkomis, slyvomis ir ryžiais

~ 1 kg vištos gabaliukų (dejau kalakuto kulsies gabalus)
3 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galva
250 g morkų
150 g džiovintų slyvų
1 puodelis nevirtų ryžių
druskos, pipirų, paprikos
3 puodeliai sultinio

Vištos gabaliukus pagardinti druska, pipirais ir apkepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 4 min. Toje pačioje keptuvėje išėmus vištą pakepinti svogūnus, kol suminkštės (~ 5 min.). Į uždengiamą kepimo indą dėti svogūnus. Ant jų dėti trečdalį tarkuotų morkų, trečdalį ryžių ir trečdalį slyvų. Ant viršaus sudėti pusę vištos gabaliukų. Pabarstyti paprika ir vėl sluoksniuoti – morkos, ryžiai, slyvos, vištiena, paprika, morkos, ryžiai, slyvos... Ant viršaus supilti karštą sultinį, uždengti ir kepti 1 val. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Dar 0,5 val. palikti išjungtoje orkaitėje.

P. S. receptas ir foto iš SM, nepsižymėjau kieno tiksliai. gal Sonatinos..
user posted image

šiandien šitą dariau, super thumbup.gif negaliu atsitraukti nuo dubens biggrin.gif ir mano šeima teigiamai įvertino, rekomenduoju, tikrai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2014 01 08, 15:16)
Vištiena su morkomis, slyvomis ir ryžiais


atrodo tai labai skaniai essen.gif
Atsakyti
QUOTE(editaite @ 2014 01 21, 16:07)
šiandien šitą dariau, super thumbup.gif negaliu atsitraukti nuo dubens biggrin.gif ir mano šeima teigiamai įvertino, rekomenduoju,  tikrai skanu thumbup.gif


Šitą gaminu labai senai, skanu ir su kauliukais, ir be. Nepadauginti slyvų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2014 01 08, 16:16)
Vištiena su morkomis, slyvomis ir ryžiais



Katiniena, turiu klausima 4u.gif

kiek daug maz gabaliuku vistos gaunasi is 1 kg?
kazi gautusi sis geris, jei jo nesloksniuoti, o tiesiog isdeti orkaites skardoje, uzpilti sultini ir iskepti? vistos pries tai nemarinuoji? ir paprika saldi ar aitri?
zodziu, mastau, kuom cia reiks pavalgydinti 10 asmenu per mb gimtadieni, bet reik kad butu lengvas ir daug laiko neatimantis patiekaliukas ir prisiminiau tavo sita uzrodyta smile.gif

o dabar pamasciau, kad gal galima vistyte kepti per pora kepimo indu, jei skarda netinka g.gif

laukiu tavo komentaru, kaip jau kepusios smile.gif
Atsakyti