MAKARONAI SU TUNU (APKEPAS)
250 g makaronų
2 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
250 ml pieno
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 skardinė konservuoto tuno
100 g šaldytų žirnelių
druskos
pipirų
malto muskato riešuto
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir nuvarvinti.
Puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti miltus. Maišant supilti pieną ir kaitinti, kol padažas ims tirštėti. Pagardinti druska, pipirais ir muskatu. Įmaišyti pusę tarkuoto sūrio. Tuomet suberti žirnelius, įmaišyti tuną.
Makaronus sumaišyti su paruoštu padažu.
Makaronus sudėti į apkepo indą ir užberti likus sūrį. Apkepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus (apie 10 - 20 min.).
Receptas iš čia Labai skanu
QUOTE(Tina* @ 2013 12 28, 23:06)
O as jo taip ir negaminau nors lasisos turejau gal tada i o mleta nedet visai druskos ir ta varskyte paciai susimaisyt, o ne sureli naudot
Zinok suruma duoda pati lasisa. Dar pagalvojau, kad perdaug idejau, bet siandien naujai atsidariau ta foto recepte, tai ten jos dar daugiau. Zodziu cia gal kokiems super gurmanams. Vaizdas tai labai grazus, kai susipjausto, bet kai paragauji
SILKĖ SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS
Svogūną supjaustyti riekelėmis ir apkepinti aliejuje.
Saują riešutų sumalti kavamale ir sekundei panardinti į verdantį vandenį.
Tada riešutų košelę sumaišyti su svogūnais ir trumpai pakepinti.
Gautą masę suversti ant silkutės.
Svogūną supjaustyti riekelėmis ir apkepinti aliejuje.
Saują riešutų sumalti kavamale ir sekundei panardinti į verdantį vandenį.
Tada riešutų košelę sumaišyti su svogūnais ir trumpai pakepinti.
Gautą masę suversti ant silkutės.
Vištiena su morkomis, slyvomis ir ryžiais
~ 1 kg vištos gabaliukų (dejau kalakuto kulsies gabalus)
3 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galva
250 g morkų
150 g džiovintų slyvų
1 puodelis nevirtų ryžių
druskos, pipirų, paprikos
3 puodeliai sultinio
Vištos gabaliukus pagardinti druska, pipirais ir apkepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 4 min. Toje pačioje keptuvėje išėmus vištą pakepinti svogūnus, kol suminkštės (~ 5 min.). Į uždengiamą kepimo indą dėti svogūnus. Ant jų dėti trečdalį tarkuotų morkų, trečdalį ryžių ir trečdalį slyvų. Ant viršaus sudėti pusę vištos gabaliukų. Pabarstyti paprika ir vėl sluoksniuoti morkos, ryžiai, slyvos, vištiena, paprika, morkos, ryžiai, slyvos... Ant viršaus supilti karštą sultinį, uždengti ir kepti 1 val. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Dar 0,5 val. palikti išjungtoje orkaitėje.
P. S. receptas ir foto iš SM, nepsižymėjau kieno tiksliai. gal Sonatinos..
~ 1 kg vištos gabaliukų (dejau kalakuto kulsies gabalus)
3 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galva
250 g morkų
150 g džiovintų slyvų
1 puodelis nevirtų ryžių
druskos, pipirų, paprikos
3 puodeliai sultinio
Vištos gabaliukus pagardinti druska, pipirais ir apkepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 4 min. Toje pačioje keptuvėje išėmus vištą pakepinti svogūnus, kol suminkštės (~ 5 min.). Į uždengiamą kepimo indą dėti svogūnus. Ant jų dėti trečdalį tarkuotų morkų, trečdalį ryžių ir trečdalį slyvų. Ant viršaus sudėti pusę vištos gabaliukų. Pabarstyti paprika ir vėl sluoksniuoti morkos, ryžiai, slyvos, vištiena, paprika, morkos, ryžiai, slyvos... Ant viršaus supilti karštą sultinį, uždengti ir kepti 1 val. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Dar 0,5 val. palikti išjungtoje orkaitėje.
P. S. receptas ir foto iš SM, nepsižymėjau kieno tiksliai. gal Sonatinos..
QUOTE(maža mazgė @ 2013 12 28, 20:39)
MAKARONAI SU TUNU (APKEPAS)
250 g makaronų
2 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
250 ml pieno
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 skardinė konservuoto tuno
100 g šaldytų žirnelių
druskos
pipirų
malto muskato riešuto
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir nuvarvinti.
Puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti miltus. Maišant supilti pieną ir kaitinti, kol padažas ims tirštėti. Pagardinti druska, pipirais ir muskatu. Įmaišyti pusę tarkuoto sūrio. Tuomet suberti žirnelius, įmaišyti tuną.
Makaronus sumaišyti su paruoštu padažu.
Makaronus sudėti į apkepo indą ir užberti likus sūrį. Apkepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus (apie 10 - 20 min.).
Receptas iš čia Labai skanu
250 g makaronų
2 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
250 ml pieno
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 skardinė konservuoto tuno
100 g šaldytų žirnelių
druskos
pipirų
malto muskato riešuto
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir nuvarvinti.
Puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti miltus. Maišant supilti pieną ir kaitinti, kol padažas ims tirštėti. Pagardinti druska, pipirais ir muskatu. Įmaišyti pusę tarkuoto sūrio. Tuomet suberti žirnelius, įmaišyti tuną.
Makaronus sumaišyti su paruoštu padažu.
Makaronus sudėti į apkepo indą ir užberti likus sūrį. Apkepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus (apie 10 - 20 min.).
Receptas iš čia Labai skanu
tikrai labai skanu, tik neturejau zirneliu, tai dejau pievagrybius, taip pat super tiko
QUOTE(Katiniena @ 2014 01 08, 14:16)
Vištiena su morkomis, slyvomis ir ryžiais
~ 1 kg vištos gabaliukų (dejau kalakuto kulsies gabalus)
3 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galva
250 g morkų
150 g džiovintų slyvų
1 puodelis nevirtų ryžių
druskos, pipirų, paprikos
3 puodeliai sultinio
Vištos gabaliukus pagardinti druska, pipirais ir apkepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 4 min. Toje pačioje keptuvėje išėmus vištą pakepinti svogūnus, kol suminkštės (~ 5 min.). Į uždengiamą kepimo indą dėti svogūnus. Ant jų dėti trečdalį tarkuotų morkų, trečdalį ryžių ir trečdalį slyvų. Ant viršaus sudėti pusę vištos gabaliukų. Pabarstyti paprika ir vėl sluoksniuoti morkos, ryžiai, slyvos, vištiena, paprika, morkos, ryžiai, slyvos... Ant viršaus supilti karštą sultinį, uždengti ir kepti 1 val. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Dar 0,5 val. palikti išjungtoje orkaitėje.
P. S. receptas ir foto iš SM, nepsižymėjau kieno tiksliai. gal Sonatinos..
~ 1 kg vištos gabaliukų (dejau kalakuto kulsies gabalus)
3 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galva
250 g morkų
150 g džiovintų slyvų
1 puodelis nevirtų ryžių
druskos, pipirų, paprikos
3 puodeliai sultinio
Vištos gabaliukus pagardinti druska, pipirais ir apkepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 4 min. Toje pačioje keptuvėje išėmus vištą pakepinti svogūnus, kol suminkštės (~ 5 min.). Į uždengiamą kepimo indą dėti svogūnus. Ant jų dėti trečdalį tarkuotų morkų, trečdalį ryžių ir trečdalį slyvų. Ant viršaus sudėti pusę vištos gabaliukų. Pabarstyti paprika ir vėl sluoksniuoti morkos, ryžiai, slyvos, vištiena, paprika, morkos, ryžiai, slyvos... Ant viršaus supilti karštą sultinį, uždengti ir kepti 1 val. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Dar 0,5 val. palikti išjungtoje orkaitėje.
P. S. receptas ir foto iš SM, nepsižymėjau kieno tiksliai. gal Sonatinos..
šiandien šitą dariau, super negaliu atsitraukti nuo dubens ir mano šeima teigiamai įvertino, rekomenduoju, tikrai skanu
QUOTE(Katiniena @ 2014 01 08, 15:16)
Vištiena su morkomis, slyvomis ir ryžiais
atrodo tai labai skaniai
QUOTE(editaite @ 2014 01 21, 16:07)
šiandien šitą dariau, super negaliu atsitraukti nuo dubens ir mano šeima teigiamai įvertino, rekomenduoju, tikrai skanu
Šitą gaminu labai senai, skanu ir su kauliukais, ir be. Nepadauginti slyvų
QUOTE(Katiniena @ 2014 01 08, 16:16)
Katiniena, turiu klausima
kiek daug maz gabaliuku vistos gaunasi is 1 kg?
kazi gautusi sis geris, jei jo nesloksniuoti, o tiesiog isdeti orkaites skardoje, uzpilti sultini ir iskepti? vistos pries tai nemarinuoji? ir paprika saldi ar aitri?
zodziu, mastau, kuom cia reiks pavalgydinti 10 asmenu per mb gimtadieni, bet reik kad butu lengvas ir daug laiko neatimantis patiekaliukas ir prisiminiau tavo sita uzrodyta
o dabar pamasciau, kad gal galima vistyte kepti per pora kepimo indu, jei skarda netinka
laukiu tavo komentaru, kaip jau kepusios