250 g makaronų
2 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
250 ml pieno
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 skardinė konservuoto tuno
100 g šaldytų žirnelių
druskos
pipirų
malto muskato riešuto
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir nuvarvinti.
Puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti miltus. Maišant supilti pieną ir kaitinti, kol padažas ims tirštėti. Pagardinti druska, pipirais ir muskatu. Įmaišyti pusę tarkuoto sūrio. Tuomet suberti žirnelius, įmaišyti tuną.
Makaronus sumaišyti su paruoštu padažu.
Makaronus sudėti į apkepo indą ir užberti likus sūrį. Apkepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus (apie 10 - 20 min.).
Receptas iš čia Labai skanu
