Keptu burokeliu ir lesiu salotos (pagal Beata)
4 vidutinio dydzio burokeliai
1 didelis obuolys (arba 2 mazesni)
alyvuogiu aliejus
balzaminis actas
kmynai
dziovinti bazilikai
grusti juodieji pipirai
druska
200gr zaliu lesiu
1 lauro lapas
1 saliero lapkotis
1 svogunas
1 skiltele cesnako
keletas juoduju pipiru grudeliu
grazgarsciu (arba cukinija)
Burokelius ir obuoli geriausia butu issikepti is vakaro. Nelabai didelius burokelius supjaustome skiltelemis, taip pat iseme seklytes- ir obuoli. Burokeliu jei jauni ir dideli nelupu, obuolio irgi (zievele padeda jam neprarasti formos ir nepavirsti kose).
Supjaustytus burokelius ir obuoli paslakstome aliejumi, balzaminiu actu, pabarstome prieskoniais: kmynais, dziovintais bazilikais, grustais pipirais ir druska. Kepame 190 laipsniu orkaiteje apie valanda. Kai burokeliai ir obuoliai iskepa leidziame jiems atvesti. Misrainei naudosime saltus.
Verdame lesius. Nuplautus saltu vandeniu beriame i puoda ir uzpilame pusantro litro vandens, idedame lauro lapa, saliero lapkoti, nulupta svoguna, cesnako skiltele, kelis juoduosius pipirus, iberiame druskos. Verdame apie 40 min kol suminkstes. Svarbu nepervirti, nes lesiai turi buti minksti, o ne koses pavidalo. kai lesiai isverda nupilame vandeni ir isimame darzoves, prieskonius. Perplauname lesius saltu vandeniu ir laukiame kol atves.
Vien is sumaisytu burokeliu, obuoliu ir lesiu, uzpiltu saukstu aliejaus ir tiek pat balzaminio acto iseis puiki misraine, bet as megstu ideti sauja zalumynu, pvz: grazgarsciu arba apkeptu cukiniju. Cukinija supjaustome griezineliais. Keptuveje ikaitiname sauksta aliejaus, sudedame cukinijas ir labai greitai apkepame kad tik truputi suminkstetu. Pabaigoje uzpilame sauksta balzaminio acto ir leidziame viskam sutirsteti. Pabarstome prieskoninemis zolelemis, pvz: dzivintais bazilikais. Atsaldome ir imaisome i misraine.
[url="http://www.supermama.lt/liniuote/vaikas/"][/url]