Įkraunama...
Įkraunama...

2013 Birželinukų receptukai

QUOTE(maža mazgė @ 2013 12 06, 16:41)
Katiniena, koks įdomus receptas  4u.gif Iškepsiu vyro gimtadieniui. O druskos, pipirų bent maždaug kiek dedi?

Pora pakratymu pipiru ir viena pakratyma druskos biggrin.gif nuo surio uztenka surumo.. As kartais ipjaustau dar kokio kumpelio ar desrytes..
Kaip tik akcija Dziugui smile.gif
Atsakyti
Dalinuosi lietinių receptu su lašišom pagal Beatą, skonis nerealus:

Blynai (~18 blynu). Man gaunasi 15, matyt priklausomai nuo keptuvės skersmens.
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
600 ml vandens
350gr miltu
aliejaus kepimui

kiaušinius išplakame su aliejumi, cukrumi ir druska. įpilame 200ml vandens ir viska išmaišome. Suberiam visus miltus, išmaišome, gausim pakankamai tirštą košę. Tada po truputį supilame likusį vandenį ir taip tešlą suskystinam.
šitą tešlą naudoju visiems savo lietiniams, ji super, blynai niekada neskyla.

įdaras:
200gr grietinės (30proc riebumo)
1 kupinas šaukštas krienu
citrinos sulčių
druskos, juodųjų pipirų
200gr sūdytos arba rūkytos lašišos (aš perku sūdytą).
krapų (bet nebūtinai)
citrinų griežinėlių.

Grietinę sumaišome su krienais, jeigu mėgstate aštriau, galit daugiau įsidėti. Įspaudžiam citrinos sulčių, įberiam druskos ir pipirų. Pamaišom, paragaujam, jeigu ko trūksta (pipiro ar druskos) pagardinam.
Lietinį blyną ištepam nelabai kupinu šaukštu grietinės ir krienų mišiniu, ant viršaus dedam lašišos griežinėlius ir susukam į tūtą.
Tada aš dar juos apkepu ir į lėkštę, pabarstom krapais jeigu jie mums skanūs, jeigu ne, nebarstom, dedam pora citrinos griežinėlių, palaistyti blynui, bet taip pat nebūtinai, dedam to paties grietinės/krienų mišinio arba tiesiog grietinės šaukštą šalia.

Va toks jis. Skanaus!

Atsakyti
Pastilažas tortu dengimui

1v.š želatinos(nubrauktas)
3v.š medaus
60ml vandens
120g krakmolo
500g cukraus pudros
5v.š aliejaus
dažai, jei reikia

Želatiną užpilti vandenuku ir palikti brinkti. Pudrą persijoti kartu su krakmolu. Želatiną dėti ant garų vonelės ir ištirpinti. Nuėmus nuo garų dėti medų ir aliejų (aliejų galima pilti ir visai pabaigoje masės minkymo). Mišinį pilam į pudros ir krakmolo mišinį ir minkom masę. Jei reikia dedame dažų (galima nudažyti ir vėliau paėmus reikiamą masės kiekį, jei nereik dažyt visos normos). Gautą masytę dedame į maišelį ir paliekame porai valandų subręsti.

PASTILAŽAS (tortų dekoracijų lipdymui) (autore Asseni is SM)

1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
250 gr. cukraus pudros,
120 gr. krakmolo.

Vandenuką sumaišyti su citrinos rūgštimi, užpilti želatiną, palaikyti, paskui ištirpinti ir supilti kartu su gliukoze/medumi į krakmolo, cukraus pudros masę.
Netinka dengimui.
Atsakyti
NAMINIS PASTETAS

300g vistu kepeneliu
1 svogunas
1 morka
5 skilteles cesnako
2 saukstai sviesto

Svoguna, cesnaka supjaustyti, morka sutarkuoti apkepinti aliejuje, tada sudeti sudruskintas ir supipirintas kepeneles ir troskinti apie 15-20min. Baigus troskinti kepeneles su darzovemis sudeti i inda, tada 2 saukstus sviesto ir su blenderiu sutrinti. Rekomenduojama valgyti atsaldyta, bet mes tai su vyru lapojom dar silta smile.gif

ZUVIES UZTEPELE

rukyta zuvis
1 morka
kiausiniai
majonezas

morka ir kiausinius isvirti morku siaip galima deti ir daugiau priklausomai koks kiekis zuvies taip pat ir kiausiniu kiekis priklauso nuo zuvies viska sudeti i dubeni ir su blenderiu sutrinti.
Atsakyti
Jurguk ikeltas

AGUONU PYRAGAS
Atsakyti
Išbandžiau AGUONŲ PYRAGĄ ax.gif
Gavosi toks
user posted image

Mano komentas:

*sekant receptą, kepė puikiai, eiga sklandi
*pyragas gavosi nesausas, bet man asmeniškai per saldus - kita karta dėčiau mažiau cukraus tiek į kiaušinį, tiek į glajų
*valgytojai turi mėgti aguonas - MB nemėsta tai tik paragavo..
*saldamiakų gerbėjams - aukso gabalas thumbup.gif
Atsakyti
Lasisa su agurkais

As kepiau pjausnius. Labai paprasta, greita ir laaabai skanu 4u.gif
Atsakyti
KEPTAS KARPIS
Karpis
Ivairus prieskoniai
Suris

Karpi itrinti druska, prieskoniais ir kepti orkaiteje, baigiant kepti apibarstyti suriu ir dar pakepti kol suris issilydys
Atsakyti
Keptu burokeliu ir lesiu salotos (pagal Beata)

4 vidutinio dydzio burokeliai
1 didelis obuolys (arba 2 mazesni)
alyvuogiu aliejus
balzaminis actas
kmynai
dziovinti bazilikai
grusti juodieji pipirai
druska
200gr zaliu lesiu
1 lauro lapas
1 saliero lapkotis
1 svogunas
1 skiltele cesnako
keletas juoduju pipiru grudeliu
grazgarsciu (arba cukinija)

Burokelius ir obuoli geriausia butu issikepti is vakaro. Nelabai didelius burokelius supjaustome skiltelemis, taip pat iseme seklytes- ir obuoli. Burokeliu jei jauni ir dideli nelupu, obuolio irgi (zievele padeda jam neprarasti formos ir nepavirsti kose).

Supjaustytus burokelius ir obuoli paslakstome aliejumi, balzaminiu actu, pabarstome prieskoniais: kmynais, dziovintais bazilikais, grustais pipirais ir druska. Kepame 190 laipsniu orkaiteje apie valanda. Kai burokeliai ir obuoliai iskepa leidziame jiems atvesti. Misrainei naudosime saltus.

Verdame lesius. Nuplautus saltu vandeniu beriame i puoda ir uzpilame pusantro litro vandens, idedame lauro lapa, saliero lapkoti, nulupta svoguna, cesnako skiltele, kelis juoduosius pipirus, iberiame druskos. Verdame apie 40 min kol suminkstes. Svarbu nepervirti, nes lesiai turi buti minksti, o ne koses pavidalo. kai lesiai isverda nupilame vandeni ir isimame darzoves, prieskonius. Perplauname lesius saltu vandeniu ir laukiame kol atves.

Vien is sumaisytu burokeliu, obuoliu ir lesiu, uzpiltu saukstu aliejaus ir tiek pat balzaminio acto iseis puiki misraine, bet as megstu ideti sauja zalumynu, pvz: grazgarsciu arba apkeptu cukiniju. Cukinija supjaustome griezineliais. Keptuveje ikaitiname sauksta aliejaus, sudedame cukinijas ir labai greitai apkepame kad tik truputi suminkstetu. Pabaigoje uzpilame sauksta balzaminio acto ir leidziame viskam sutirsteti. Pabarstome prieskoninemis zolelemis, pvz: dzivintais bazilikais. Atsaldome ir imaisome i misraine.
Atsakyti
KUCIUKAI


550 g miltu
20g svieziu mieliu
50 g cukraus
250 ml pieno
50 ml aliejaus
1 kiausinis
2-3 v.s. aguonu
ziupsnelis druskos

Mieles istirpinti siltame piene kartu su 2v.s. cukraus bei 2 v.s. miltu. palikti kol pakils iki kepureles. likusius miltus bei cukru supilti i dubeni, imusti kiausini, aguonas, alieju, druska bei pakilusias mieles. viska gerai ismaisyti ir padeti siltai, kad tesla pakiltu , apie 20min.
is teslos iskociojame plonas virveles, supjaustome bei dedame i kepimo popieriumi isklotw skarda.
kuciukus kepame 180 laipsniu orkaiteje apie 12-20 min(priklauso nuo dydzio) kol graziai paruduos
Atsakyti
Tuno mišrainė
1 sluoksnis - kubeliais supjaustyta kepta juoda duona;
pertepam majonezu
2 sl. smulkiai supjaustytas svogunas (geriausiai raudoni);
pertepam majonezu
3 sl. 2 indeliai tuno aliejuje (truputi aliejaus nupilu)
4sl. konservuoti zirneliai
ir virsu papuosiame pjaustytas pomidorais.
Skanaus
Atsakyti
Kūčiškas patiekalas biggrin.gif

Bulves su lupena nuplauti, perpjauti pusiau ir išskobti, paprieskoniuoti: druska, pipirai, kmynai. Iškepti orkaitėje.
Smulkiai gabaliukais supjaustyti silkę, pomidorus, žalią agurką (aš jo nededu, man jis nedera čia biggrin.gif ), pripjaustyti šaldytų krapų, pipirų, viską sumaišyti su grietine (arba majonezu). Dėti į karštas bulves ir tiekti į stalą. Skanaus smile.gif
Atsakyti