Įkraunama...
Įkraunama...

2013 Birželinukų receptukai

QUOTE(luanda @ 2013 11 12, 12:41)

Jau seniai ziuriu i ji, bet vis atidedu gaminima biggrin.gif

Pasisiutus, sitie bulviu receptai grynai mano valgis nestuke.gif gaila, kad surio neturiu, nes siandien gaminciau (priskutau bulviu kugeliui, tai buciau jau vietoj jo gaminus tavo patiekala) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(luanda @ 2013 11 12, 14:41)

Kazkada buvau prisipirkusi sausainiu sitam napoleonui, bet taip ir neprisiruosiau jo pasidaryti, o sausainiai vienu smugiu buvo sudoroti biggrin.gif (yra beveik identiskas receptas, tik su sausainiais)
Atsakyti
QUOTE(pasisiutus @ 2013 11 11, 19:24)
bulviniai blyneliai su varške

Bulves sutarkuoti su burokine tarka,

O galima sutarkuoti kaip kugeliui? man tokia konsistencija skanesne atrodo. Ar cia visas cinkelis, kad per ta burokine tarka?

noriu isbandyti sita receptuka bigsmile.gif
Atsakyti
Kepti varškėčiai

Šiuos kitoj temoj viena mamytė užrodė, visiem labai patiko 4u.gif
Cukinijų kepsniukai

Šitą darau su mėsyte (su sprandine). Prieš tai patroškinu mėsytę, po to dedu kopūstus ir t.t..Pabaigoj dedu majonezo ir pomidorų padažo arba ketčupo 4u.gif
Šviežių kopūstų troškinys
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sindija: 13 lapkričio 2013 - 02:55
QUOTE(Katiniena @ 2013 11 12, 12:55)
Jau seniai ziuriu i ji, bet vis atidedu gaminima biggrin.gif

Pasisiutus, sitie bulviu receptai grynai mano valgis nestuke.gif gaila, kad surio neturiu, nes siandien gaminciau (priskutau bulviu kugeliui, tai buciau jau vietoj jo gaminus tavo patiekala)  biggrin.gif


Aš kartais ir be sūrio padarau lotuliukas.gif (jei ekstra sugalvoju, o sūrio nėr)

QUOTE(Tina* @ 2013 11 12, 18:16)
O galima sutarkuoti kaip kugeliui? man tokia konsistencija skanesne atrodo. Ar cia visas cinkelis, kad per ta burokine tarka?


Nu geras klausimas g.gif Nebandžius iš tikro niekad taip. Nors dėl to sutarkavimo tai kai sukepa ir išsitroškina bent man tai nelabai jaučiasi kad su burokine tarkuota g.gif Nes pvz tų vadinamų studentiškų bulvių - kur burokine sutarkuotos ir iškeptos keptuvėj - negaliu pakęsti skonio schmoll.gif )
Žodžiu čia ta situacija kad kol nepabandysi tol nesužinosi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pasisiutus @ 2013 11 13, 17:48)
Aš kartais ir be sūrio padarau  lotuliukas.gif (jei ekstra sugalvoju, o sūrio nėr)
Nu geras klausimas  g.gif Nebandžius iš tikro niekad taip. Nors dėl to sutarkavimo tai kai sukepa ir išsitroškina bent man tai nelabai jaučiasi kad su burokine tarkuota  g.gif Nes pvz tų vadinamų studentiškų bulvių - kur burokine sutarkuotos ir iškeptos keptuvėj - negaliu pakęsti skonio  schmoll.gif )
Žodžiu čia ta situacija kad kol nepabandysi tol nesužinosi  lotuliukas.gif

Aha, vat butent as irgi ta skoni ne itin megstu. Tarkis man skaniau. Zodziu prie progos pabandysiu, sakau gal nepasileis.
Atsakyti
pasidalinu dar keliais mėgstamais receptukais. Šaltinis: knygos lengvi receptai I ir II dalys

vištų blauzdelės su medumi ir garstyčiomis
reikia:
8 vištos blauzdelių (tinka ir sparneliai ar kulšelės)
2 šaukštai aguonų
60g tirpinto sviesto
4 šaukštai švelnių garstyčių
4 šaukštai medaus
2 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštas paprikos miltelių
druskos, pipirų.

eiga:
Paruošiamas padažas (viskas sumaišoma) ir juo užpilama vištiena. Kepama apie pusvalandį 200 laipsnių orkaitėje. Bent jau man tai šis padažiukas iškepus superinio skonio thumbup.gif Dažniausiai juo aplieju garnyrą (pvz ryžius).

Silkių kasneliai

reikia:
200g nelabai sūrios silkės
6 virtos bulvės
1 raudonas svogūnas
1 paprastas svogūnas
švieži krapai
200g grietinės
100g majonezo
2-3 virti kiaušiniai
papildomai galima dėti 4 šaukštus ikrų

mano asmeninė pastaba: tiek grietinės ir majonezo tokiam kiekiui tikrai nereikia schmoll.gif Puikiai užtenka ir žymiai mažiau (pati dedu iš akies juos)

eiga: Visus produktus supjaustyti (patogiausia nedideliais kubeliais ir gabaliukais), viską sumaišyti su majonezu ir grietine.


Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2013 11 13, 17:57)
Aha, vat butent as irgi ta skoni ne itin megstu. Tarkis man skaniau. Zodziu prie progos pabandysiu, sakau gal nepasileis.


logiškai mastant tai bulviniai blynai tai iškepa g.gif O čia dar ir varįkė šiektiek suriša. galima dar realiai krakmolo kiek daugiau įdėt dėl visa ko g.gif
Atsakyti
Cipsiuko guminiai meduoliai

450 g. miltų
150 g. cukraus
100 g. margarino
2 kiaušiniai
100 g, medaus
2 a. š. gesintos sodos
Prieskoniai: cinamonas, imbieras, gvazdikėliai, kvapieji pipirai

Sausoje keptuvėje padeginam 2 šaukštus (su kaupu gali būti) cukraus.

Darbo eiga :
į dubenį įmušame kiaušinius, supilame cukrų, medų ir tirpintą margariną, prieskonius, viską išmaišome. Sausoje keptuvėje padeginam 2 šaukštus (su kaupu gali būti) cukraus ir supilame į masę. Dedame dubenį ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišome, kol degintas cukrus ištirps (aš palieku nepilnai ištirpusį, kad meduoliuose būtų deginto cukraus gumuliukų). Nukėlus nuo garų, supilame nugesintą sodą ir gerai išsukame, tešla suputos. Tada suberiame miltus ir užminkome maloniai minkštą tešlą. Atšaldyti nereikia. Galima iškart kočioti (nereikia per plonai, ~7-8 mm) ir spausti figūrėles. Iškepę bus apie 1 cm.

Orkaitę įkaitiname iki 250 C, kepame, kol pakils ir pradės vos gelsti. Pakepus per ilgai, jie pasidaro nebe ‚guminiai‘.

Puošiame aisingu iš kiaušinio baltymo, cukraus pudros ir citrinos rūgštelės, įmaišę norimos spalvos dažų.
Atsakyti
Keksiukai su kondensuotu pienu

user posted image

user posted image
Atsakyti
Keksiukai su sūriu "Džiugas"

1 kiaušinis
120 ml grietinės
50 ml alyvuogiü aliejaus (pilu paprastà kokį turiu)
100 g miltù
2 a.š. Kepimo milteliù
80 g sūrio
1 skiltelė česnako, čiobreliù, druskos, pipirù.

Sumaišyti atskirai šlapius produktus ir atskirai sausus. Į sausus supilti skystù produktù mišinį, tarkuotà sūrį, česnakà, prieskonius.
Supilti į keksiukù formeles ir kepti 20-25 min 175 C temperatūroje.
Man gaunasi apie 10 normaliù keksiukù.

P.S. Aš viskà maišau kartu. Atsiprašau už ne LT raides, bet ipadas kažkaip ne visas duoda rašyt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katiniena: 06 gruodžio 2013 - 13:33
Katiniena, koks įdomus receptas 4u.gif Iškepsiu vyro gimtadieniui. O druskos, pipirų bent maždaug kiek dedi?
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2013 12 06, 16:41)
Katiniena, koks įdomus receptas  4u.gif Iškepsiu vyro gimtadieniui. O druskos, pipirų bent maždaug kiek dedi?

Oj, aš po žiupsnelį dėčiau, manau užteks,dar nuo sūrio bišk jausis sūrumas, bent jau turėtų, o ir miltų nėr daug. Taip "na glaz" visai smile.gif Tokių dalykų bišk jei mažiau, tai nesusigadins, va padauginus jau būtų prasčiau. smile.gif
Atsakyti