Įkraunama...
Įkraunama...

2013 Birželinukų receptukai

QUOTE(sunflower159 @ 2013 11 05, 15:23)
O kiek panasiai laiko kepti ir kokioj temperaturoj? blush2.gif

as kepu 180 laipsniu orkaiteje, apie 10 min 4u.gif
Atsakyti
Nuogramdukas

4 kiaušiniai
2st cukraus
2st grietinės
250g margarino
0,5 a.š. cinamono
14 v.š. rūgščios uogienės
4 a.š. sodos
24 v.š. miltų

1) tryniai+cukrus+grietinė - gerai išmaišom (mikseris būtų optimaliausias variantas)
2) į masę + tirpdytas, bet ne perkaitintas margarinas + cinamonas
3) atskiram dubenyje sumaisom uogiene ir sodą (maišom kol pilnai suputoja ir išsiplečia, todėl dubenį imti truputį didesnį)
4)sumaišom uogas ir trynių masę
5)+miltai
6)+iki baltų putų išplakti baltymai
7)viskas pilama į skardą išteptą svietu
8)kepama 180 laipsniu kaitroje ~40min (pašovus pyragą orkaitės 30 min atidaryti negalima nes pyragiuks sukrenta) jeigu matom kad kaitra per didele, truputi sumazinam laipsniu (iki kokiu 150)
9) truputi atveses skanesnis. Skanaus essen.gif
Atsakyti
Tekstas ne mano, o vienos SM nares, kuri man dave si recepta. Salotos isties fantastiskos. Gaunas kaip restorane ir jokiu E nereikia, kad patiketum jog dieviskai skanu essen.gif

user posted image

Atsakyti
O aš pasiūlysiu pamėginti savo mėgstamiausias salotas essen.gif

1. Salotos su poru, vynuogėm ir rūkyta vištiena
Porą supjaustyti plonais žiedais arba kitaip susmulkinti; žalias besėkles vynuoges pjauti per pusę, o jei norisi - smulkiau; rūkytą vištienos krūtinėlę susmulkinti (su vienu poru reikia pusės vištienos krūtinėlės). Vynuogių dėti pagal skonį, nes jei per daug, gaunasi kaip reikiant saldus skonis. Viską sumaišyti su majonezu.

2. Salotos su kalafijoru.
Didelę galvą žiedinio kopūsto sulaužyti smulkiai; supjaustyti raudonąją papriką, kumpiuko gabaliuką ir apie 200 g sūrio; sumaišyti viską su majonezu.

Šioms abejoms salotoms man tinka tik Helman's majonezas, su jokiu kitu taip skaniai kažkodėl nesigauna ... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Foxy_: 07 lapkričio 2013 - 21:01
QUOTE(_Foxy_ @ 2013 11 07, 20:42)
2. Salotos su kalafijoru.
Didelę galvą žiedinio kopūsto sulaužyti smulkiai; supjaustyti raudonąją papriką, kumpiuko gabaliuką ir apie 200 g sūrio; sumaišyti viską su majonezu.

As sitas darau, tik vietoj surio-poras. Darau su naminiu kumpeliu, tai grynas apsivalgymas nestuke.gif

O kur gaut rukytos vistos? Tik sufasuotos jos bebuna, ane? Maxej sviezios nebematau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Katiniena @ 2013 11 07, 20:52)
*As sitas darau, tik vietoj surio-poras. Darau su naminiu kumpeliu, tai grynas apsivalgymas nestuke.gif

**O kur gaut rukytos vistos? Tik sufasuotos jos bebuna, ane? Maxej sviezios nebematau g.gif

*Reikės pamėginti su poru smile.gif
**Aš tai perku mėsinėje, tai būna ir fasuotos, ir nefasuotos. Su vienu poru man sueina pusė krūtinėlės. Maximoje net nežiūrėjau kažkaip ... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(_Foxy_ @ 2013 11 07, 21:00)
*Reikės pamėginti su poru  smile.gif
**Aš tai perku mėsinėje, tai būna ir fasuotos, ir nefasuotos. Su vienu poru man sueina pusė krūtinėlės. Maximoje net nežiūrėjau kažkaip ...  unsure.gif

Pas mus mesineje tik keptos buna g.gif nu, reiks atidziau paziuret, nes maxej pirkti kazkaip nezavi ir manes biggrin.gif

Sapnuosiu as dab jusu salotas tongue.gif
Atsakyti
SAs tik megejiskai gaminu, tad del nuotrauku nepeikit, nufotkinta seniai, ir tik siaip sau 4u.gif

Pirmas pyragas, kuri dariau as , yra sakocio pusbrolis 4u.gif (deciau siek tiek maziau cukraus , nes man buvo per saldu, nors kai pastovejo tai nebebuvo toks saldus kaip pradzioj strode) receptukas.


350 g sviesto
350 g cukraus
7 kiaušiniai (atskirti tryniai ir baltymai),
200 g miltų
150 g krakmolo
3 v.š. grietinės
1 a.š. vanilinio cukraus.

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Dėti po vieną trynį ir plakti, kol susidės visi. Miltus išsijoti kartu su krakmolu ir suberti į tešlą. Baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į tešlą, išmaišyti, sudėti grietinę. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
26 cm. skersmens formą iškloti kepimo popieriumi.
Pilti kelis šaukštus tešlos, ją paskleisti plonu sluoksniu, kišti į orkaitę, įkaitintą iki 220°C (funkcija iš viršaus), kepti kol truputį paruduos. Kai apkeps pirmas sluoksnis išimti pilti kelis šaukštus tešlos ant viršaus sulyginti ir vėl kepti. Sluoksniuoti, kol neliks tešlos. Supjaustyti, kol šiltas.

user posted image
Papildyta:
Vyro patiekalas, pirstelius apsilaizau wub.gif

Tusinta kalakutiena (garnyras koks tik jums patinka) mirksiukas.gif

Reikes:

500-700g kalakutienos file
1-2 svogunai
2 skilteles cesnako
Krapu
Pipiru
Prieskoniu vistienai
2 indeliai grietineles
Troskiniu prieskoniai
1 kiausinis
Dziuveseliai


Eiga:

Kalakutiena supjaustome norimais gabaliukais, parieskoniuojame, pamirkome kiausinyje, apvoliojame dziuveseliuose ir kepam aliejuje. Visus iskeptus gabaliukus dedame i puoda, pilame grietinele, kraupus, prieskonius, svoguna (zalia, apkepta nesvarbu) ir tusiname ant silpnos ugnies 20-30min.

Si karta patiekiame su bulvemis, burokeliu salotomis ir marinuotais agurkeliais wub.gif

user posted image
Papildyta:
Na ir visiems gerai zinoma kepta vistiena 4u.gif

Norima vistiena (ketvircius, kulksneles, ir t.t) sudedu i kepimo maisa, ipries tai tuos gabaliukus pamarinuoju cesnake, prieskoniuose, ir siek tiek vyno, kepu apie 40-50min, garnyra patiekiau ryzius, su svogunais - grybais grietineleje ax.gif

Nepykit uz foto, mes megstam taip kaimiskai valgyt lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbuliuke2013: 07 lapkričio 2013 - 23:25
QUOTE(Burbuliuke2013 @ 2013 11 08, 00:34)
SAs tik megejiskai gaminu, tad del nuotrauku nepeikit, nufotkinta seniai, ir tik siaip sau 4u.gif

Pirmas pyragas, kuri dariau as , yra sakocio pusbrolis 4u.gif  (deciau siek tiek maziau cukraus , nes man buvo per saldu, nors kai pastovejo tai nebebuvo toks saldus kaip pradzioj strode) receptukas.
350 g sviesto
350 g cukraus
7 kiaušiniai (atskirti tryniai ir baltymai),
200 g miltų
150 g krakmolo
3 v.š. grietinės
1 a.š. vanilinio cukraus.

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Dėti po vieną trynį ir plakti, kol susidės visi. Miltus išsijoti kartu su krakmolu ir suberti į tešlą.  Baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į tešlą, išmaišyti, sudėti grietinę. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
26 cm. skersmens formą iškloti kepimo popieriumi.
Pilti kelis šaukštus tešlos, ją paskleisti plonu sluoksniu, kišti į orkaitę, įkaitintą iki 220°C (funkcija iš viršaus), kepti kol truputį paruduos. Kai apkeps pirmas sluoksnis išimti pilti kelis šaukštus tešlos ant viršaus sulyginti ir vėl kepti. Sluoksniuoti, kol neliks tešlos. Supjaustyti, kol šiltas.

user posted image
Papildyta:
Vyro patiekalas, pirstelius apsilaizau wub.gif

Tusinta kalakutiena (garnyras koks tik jums patinka) mirksiukas.gif

Reikes:

500-700g kalakutienos file
1-2 svogunai
2 skilteles cesnako
Krapu
Pipiru
Prieskoniu vistienai
2 indeliai grietineles
Troskiniu prieskoniai
1 kiausinis
Dziuveseliai
Eiga:

Kalakutiena supjaustome norimais gabaliukais, parieskoniuojame, pamirkome kiausinyje, apvoliojame dziuveseliuose ir kepam aliejuje. Visus iskeptus gabaliukus dedame i puoda, pilame grietinele, kraupus, prieskonius, svoguna (zalia, apkepta nesvarbu) ir tusiname ant silpnos ugnies 20-30min.

Si karta patiekiame su bulvemis, burokeliu salotomis ir marinuotais agurkeliais wub.gif

user posted image
Papildyta:
Na ir visiems gerai zinoma kepta vistiena 4u.gif

Norima vistiena (ketvircius, kulksneles, ir t.t) sudedu i kepimo maisa, ipries tai tuos gabaliukus pamarinuoju cesnake, prieskoniuose, ir siek tiek vyno, kepu apie 40-50min, garnyra patiekiau ryzius, su svogunais - grybais grietineleje ax.gif

Nepykit uz foto, mes megstam taip kaimiskai valgyt lotuliukas.gif

user posted image

bet jau labai skaniai atrodo thumbup.gif
reikes ismeginti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(editaite @ 2013 11 09, 00:31)
va šitą dariau
http://www.spice.lt/...-moliugais-7713

truputį pakeičiau, čili nedėjau smile.gif

perkėliau receptėlį biggrin.gif
Atsakyti
Keli bulviniai receptukai smile.gif

Bulvių apkepas su kiaušiniais

Reikia (proporcijos labai iš akies čia, nes realiai priklauso nuo bulvių kiekio blush2.gif ):
bulvių apie 1-1,5 kg
3 kiaušinių
pieno (1-1,5stiklinės)
100-200g ferment. sūrio
prieskonių, jei yra puikiai tinka ir pvz svogūnų laiškai, petražolės ir t.t.)

eiga
Nuluptas bulves supjaustyti gabaliukais (galima griežinėliais) - smulkesni greičiau iškeps mirksiukas.gif suberti į kepimo indą (vėlgi geriau platesnis ir negilus). dubenėlyje suplakti kiaušinius, supilti pieną, prieskonius (žoleles). suberti sutarkuotą ferm. sūrį ir sumaišyti. Viską užpilti ant bulvių (turiu daugmaž apsemti viską - jei būna maža tiesog dar sumaišau kokį 1kiaušinį su pienu). kepti orkaitėje apie kokių 30 - 40 min (180-200 lapsnių). Nors aš visada ne į laikrodį žiūriu, o tiesiog šakute "iškapstau" bulvę ir paragauju - jei iškepus vadinasi jau smile.gif
šiaip dar kas mėgsta galima ir kokios mėsytės ar dešrytės įmaišyt smile.gif


bulviniai blyneliai su varške

reikia
3didelių bulvių
1 kiaušinio
1 šaukšto krakmolo
200g. varškės
druskos
kubelio sultinio, virinto vandens,
aliejaus kepimui.
jei yra - puikiai tinka ir cukinija dar papildomai įdėti mirksiukas.gif

padažui: svogūno, grietinės, druskos, kepimui aliejaus arba sviesto

eiga
Bulves sutarkuoti su burokine tarka, sudėti kiaušinį, varškę, krakmolą (jei dedat ir cukiniją). Viską išmaišyti. Į įkaitintą keptuvę įpilti aliejaus, ir su šaukštu formuoti blynus (kepant neskubėti versti, nes kitaip išbyrės). Iškeptus blynus sudėti į troškinimo indą. Atskiram dubenėly karštame vandenyje ištirpinti sultinio kubelį ir užpilti ant blynų (turi beveik apsemti viršų - bet tik tik - nes jei per daug bus - šiektiek "išplaukt" gali - geriau jau tada viršutiniai kiek "paskrudę"). Tada indą dar "įmesti" į įkaitintą orkaitę ir patroškinti kokių 15-30 min (priklauso nuo to kaip greit užvirs vanduo ir nuo orkaitės karštumo, bei kiekio).
Padažiukas: supjaustyti svogūnus ir pakepinti keptuvėje, suberti druską, į patį galą sudėti grietinę.
pora pastebėjimų: Galima valgyt ir tik su grietine - bet man su padažiuku žymiai skaniau mirksiukas.gif taip pat galima ir netroškinti - bet troškinti jei būna minkštesni ir "sultingesni".

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
http://irri-style.bl...napoleonas.html
siulau isbandyti mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti