Karšti sumuštiniai su krabų lazdelėmis
Reikės :
Forminės duonos ( batono galima)
krabų lazdelių
sūrio
svogūno
kečiupo
majonezo.
Pirmiausiai keptuvėje ant sviesto lengvai apkepinti svogūną, tada susipjaustyti krabų lazdeles, sutarkuoti sūrį, sudėti kepintą svogūną, kečiupo ir majonezo, pabarstyti žuvies prieskoniais. tepti ant batono riekelių ir pašauti į orkaitę. Skanaus
QUOTE(pasisiutus @ 2013 10 28, 23:11)
MAKARONŲ ir KOPŪSTu
O labai jaucias kopustas? nelabai isivaizduoju skonio.. mB nemegsta kopusto, tai svarstau ar rizikuot
Kaip supratau iš interneto nuorodų, tai Lidijos Rasutis CHEESCAKE'as, nepaprastai skanus daiktas Ypač man patinka padas iš sausainių. Dėl skonio labiausiai tinka Selgos airiško likerio sausainiukai, jie duoda super gerą prieskonį.
Pagrindui:
1 ½ puodelio maltų sausainių,
6 šaukštai ištirpdyto sviesto.
Įdarui:
1 stiklinė cukraus,
3 šaukštai kukurūzų krakmolo,
850 g sūrio su grietinėle PHILADELPHIA ar RAMA NATUR, PRESIDENT, kambario temperatūros,
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai,
½ stiklinės riebios grietinėlės,
¾ arb. šaukštelio grynos vanilės ekstrakto (naudojau vanilinį cukrų)
1.Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
2.Paruošti pagrindą : sumalti sausainius ir sumaišyti su ištirpdytu sviestu. Plonai suspausti mišinį prie formos dugno ir iki kraštų vidurio. Dėti į orkaitės vidurį ir kepti 10 min., tada PILNAI atšaldyti. Tuo tarpu įkaitinti orkaitę iki 230 laipsnių.
3. Paruošti įdarą: dideliame dubenyje sumaišyti cukrų su kukurūzų krakmolu. Įdėti sūrį ir išplaukti mikseriu arba kombaine iki minkštos konsistencijos.
4. Įkulti kiaušinį, supilti grietinėlę, vanilės ekstraktą ir dar paplakti.
5. Sudėti masę į formą ant pagrindo. Išlyginti paviršių.Kepti orkaitės centre kol viršus paruduos ir masė prie formos kraštų pradės kietėti- apie 20 min. Uždengti folija, jeigu paviršius per daug rudas ir kepti dar 20 min. Centras turi likti truputį minkštas (pajudinus formą drebėti kaip drebučiai). Vėliau įdaras sustings. Atvėsinti formoje iki kambario temperatūros. Tada įdėti pyragą į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms arba geriausiai- per naktį.
Pagrindui:
1 ½ puodelio maltų sausainių,
6 šaukštai ištirpdyto sviesto.
Įdarui:
1 stiklinė cukraus,
3 šaukštai kukurūzų krakmolo,
850 g sūrio su grietinėle PHILADELPHIA ar RAMA NATUR, PRESIDENT, kambario temperatūros,
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai,
½ stiklinės riebios grietinėlės,
¾ arb. šaukštelio grynos vanilės ekstrakto (naudojau vanilinį cukrų)
1.Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
2.Paruošti pagrindą : sumalti sausainius ir sumaišyti su ištirpdytu sviestu. Plonai suspausti mišinį prie formos dugno ir iki kraštų vidurio. Dėti į orkaitės vidurį ir kepti 10 min., tada PILNAI atšaldyti. Tuo tarpu įkaitinti orkaitę iki 230 laipsnių.
3. Paruošti įdarą: dideliame dubenyje sumaišyti cukrų su kukurūzų krakmolu. Įdėti sūrį ir išplaukti mikseriu arba kombaine iki minkštos konsistencijos.
4. Įkulti kiaušinį, supilti grietinėlę, vanilės ekstraktą ir dar paplakti.
5. Sudėti masę į formą ant pagrindo. Išlyginti paviršių.Kepti orkaitės centre kol viršus paruduos ir masė prie formos kraštų pradės kietėti- apie 20 min. Uždengti folija, jeigu paviršius per daug rudas ir kepti dar 20 min. Centras turi likti truputį minkštas (pajudinus formą drebėti kaip drebučiai). Vėliau įdaras sustings. Atvėsinti formoje iki kambario temperatūros. Tada įdėti pyragą į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms arba geriausiai- per naktį.
Tiesa, kaip pritrūkstu tos sūrio varškės, nes dažniausiai turiu nusipirkusi po 500 gramų, drąsiai dedu kokių vanilinių sūrelių ir viskas puikiausiai gaunasi
O kazin jei pasigamint kaip trupininiui tesla pagrindui, nes as nemegstu tos 'teslos' is sausainiu. Sakau gal iskeptu
Ramirami, pas tave puodelis 250ml? o kazi tiktu president varskyte?
QUOTE(luanda @ 2013 10 30, 11:43)
Karšti sumuštiniai su krabų lazdelėmis
Reikės :
Forminės duonos ( batono galima)
krabų lazdelių
sūrio
svogūno
kečiupo
majonezo.
Pirmiausiai keptuvėje ant sviesto lengvai apkepinti svogūną, tada susipjaustyti krabų lazdeles, sutarkuoti sūrį, sudėti kepintą svogūną, kečiupo ir majonezo, pabarstyti žuvies prieskoniais. tepti ant batono riekelių ir pašauti į orkaitę. Skanaus
Reikės :
Forminės duonos ( batono galima)
krabų lazdelių
sūrio
svogūno
kečiupo
majonezo.
Pirmiausiai keptuvėje ant sviesto lengvai apkepinti svogūną, tada susipjaustyti krabų lazdeles, sutarkuoti sūrį, sudėti kepintą svogūną, kečiupo ir majonezo, pabarstyti žuvies prieskoniais. tepti ant batono riekelių ir pašauti į orkaitę. Skanaus
O kiek panasiai laiko kepti ir kokioj temperaturoj?
As radau adaptuota pyraga President varskei. Sivakar bandysiu
http://skaniosdienos...arskes-pyragas/
http://skaniosdienos...arskes-pyragas/
Snikers pyragas
Reikės:
100 g juodojo šokolado,
100 g baltojo šokolado,
Indelis kondensuoto pieno,
100 g riešutų sviesto (galite pasigaminti pačios, tereikia sumalti saują skrudintų žemės riešutų)
250 g sausainių (dedu Selgos airiško skonio)
Sūdytų riešutų pagal skonį (pasidarau jų pati:pakepinu žemės riešutus be luobelės ir pasūdau)
Gaminimas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su riešutų sviestu. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi (nepamirškite uždengti ir šoninių sienelių). Suberkite sausainių masę į skardą ir šiek tiek šaukštu paspauskite.
Ant sausainių užpilkite kondensuotą pieną ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus užberkite sūdytų riešutų pagal norą ir mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Kepkite 20-25 minutes, kol lengvai paruduos. Išėmę iš orkaitės leiskite porą valandų pastovėti šaltai, o tada jau skanaukite.
Nefotogeniška, bet tikrai kaip snickers šokoladukas
Reikės:
100 g juodojo šokolado,
100 g baltojo šokolado,
Indelis kondensuoto pieno,
100 g riešutų sviesto (galite pasigaminti pačios, tereikia sumalti saują skrudintų žemės riešutų)
250 g sausainių (dedu Selgos airiško skonio)
Sūdytų riešutų pagal skonį (pasidarau jų pati:pakepinu žemės riešutus be luobelės ir pasūdau)
Gaminimas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su riešutų sviestu. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi (nepamirškite uždengti ir šoninių sienelių). Suberkite sausainių masę į skardą ir šiek tiek šaukštu paspauskite.
Ant sausainių užpilkite kondensuotą pieną ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus užberkite sūdytų riešutų pagal norą ir mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Kepkite 20-25 minutes, kol lengvai paruduos. Išėmę iš orkaitės leiskite porą valandų pastovėti šaltai, o tada jau skanaukite.
Nefotogeniška, bet tikrai kaip snickers šokoladukas
Katiniena, o riesutus riesutu sviestui dar maisai su kazkuom ar taip tokius vienus sumaltus ir beri? nu atrodo skaniai, reiks megint
Isbandziau ta varskes pyraga, kur recepta buvau ikelus. Tikrai labai skanus rekomenduoju.
QUOTE(wikne @ 2013 11 05, 22:10)
Katiniena, o riesutus riesutu sviestui dar maisai su kazkuom ar taip tokius vienus sumaltus ir beri? nu atrodo skaniai, reiks megint
Galima pamaisyt su trupuciu sviesto, bet as esu ir pamirsus, ir vistiek gavos. Tik as juos iki koses sumalu