

Skonis laaaabai primena keksiuką "Negriuką"

Kepu garų puodo ryžių indely, jis 21x11x3 cm.
Reikės:
90 g sviesto arba aliejaus (aš naudoju aliejų)
120 ml cukraus (dedu 100ml ir tai saldoka man)
2 dideli šaukštai sutirštinto pieno be cukraus (jei neturiu, tai ir nededu arba dedu kondensuotą su cukrumi)
1 kiaušinis
120 ml miltų (manyčiau reiktų pamažint iki 100 ml)
3 šaukštai kakavos miltelių
0,5 a.š. kepimo miltelių
Išmaišome cukrų, pieną ir aliejų. (Jeigu naudojamas sviestas, pirmiausia jį ištirpinti). Sudedame kiaušinius ir išplakame. Miltus sumaišome su kakavos milteliais, kepimo milteliais ir išsijojame. Sausus produktus maišydami supilame į kiaušinių plakinį. Maišome tiek, kad susijungtų birūs produktai su skystais, bet daug neplakame. Man dar prireikė ir įpilti kokį 30ml vandens (dedant 120ml miltų), nes tešlą per kieta gavos. Tada gautą tešlą supilame į sviestu išteptą indą, uždengiame folija ir verdame garuose 35 minutes.
Atšaldžius galima dekoruoti šokolado ar karamelės glajumi.
Aš tepiau ištirpdytą juodąjį šokoladą ir barsčiau smulkintais žemės riešutais

Orginalas čia