BISKVITAS
reikia:
4 kiaušiunių;
1st. cukraus;
1st. miltų;
eiga:
atskirti trynius ir baltymus. Trynius išplakti su puse cukraus. Baltymus išplakti su likusiu cukrumu iki standžių putų (apvertus indą neišbėga). Tada atsargiai sumaišyti baltymus su tryniais, suberti miltus ir vėl atsargiai maišyti. Kepti maždaug 180 laipsnių orkaitėj apie 25-30 min. (kol įbedus pagaliuką nelips tešla). Iš šio kiekio gaunasi 2 stori arba 3 plonesni biskvitai
Varskes ir agurku uztepele. Tinka mirkyt darzoves arba tepti ant sviezios duonos:
200gr. varskes uztepeles su zalumynais
2 saukstai grietines
saujele krapu
keli rauginti agurkai
saukstas citrinos sulciu
druska pipirai pagal skoni.
Agurkus smulkiai smulkiai susipjaustyti, sumaisyti varskyte, grietine, sauksta citrinos sulciu, kapotus krapus, iberti druskos, pipiru pagal skoni (realiai ir citrinos sultis galima koreguotis pagal skoni)
200gr. varskes uztepeles su zalumynais
2 saukstai grietines
saujele krapu
keli rauginti agurkai
saukstas citrinos sulciu
druska pipirai pagal skoni.
Agurkus smulkiai smulkiai susipjaustyti, sumaisyti varskyte, grietine, sauksta citrinos sulciu, kapotus krapus, iberti druskos, pipiru pagal skoni (realiai ir citrinos sultis galima koreguotis pagal skoni)
QUOTE(wikne @ 2014 05 12, 20:56)
Varskes ir agurku uztepele. Tinka mirkyt darzoves arba tepti ant sviezios duonos:
200gr. varskes uztepeles su zalumynais
2 saukstai grietines
saujele krapu
keli rauginti agurkai
saukstas citrinos sulciu
druska pipirai pagal skoni.
Agurkus smulkiai smulkiai susipjaustyti, sumaisyti varskyte, grietine, sauksta citrinos sulciu, kapotus krapus, iberti druskos, pipiru pagal skoni (realiai ir citrinos sultis galima koreguotis pagal skoni)
200gr. varskes uztepeles su zalumynais
2 saukstai grietines
saujele krapu
keli rauginti agurkai
saukstas citrinos sulciu
druska pipirai pagal skoni.
Agurkus smulkiai smulkiai susipjaustyti, sumaisyti varskyte, grietine, sauksta citrinos sulciu, kapotus krapus, iberti druskos, pipiru pagal skoni (realiai ir citrinos sultis galima koreguotis pagal skoni)
Ačiū o agurkai konservuoti iš parduotuvės netiks!?
QUOTE(Krissti_ @ 2014 05 12, 20:00)
Ačiū o agurkai konservuoti iš parduotuvės netiks!?
tiks tiks, as parduotuvinius ir naudojau, tiksliau tai artisokus
Padažiukas prie salotų (vėl atradimas "netyčinis")
Reikia:
Majonezo
Balzamiko acto
Granatų padažo (yra toks, saldus, tirštas)
vandens
žalumynų (krapų, baziliko ir t.t.)
prieskonių (druska, pipirai...)
Eiga: Viską sumaišom, proporcijos iš akies ir "pagal skonį". Vandens pilti tiek kad tenkintų tirštumas padažo (čia irgi kaip norisi).
Pasaka aant kokių lengvų salotyčių
Reikia:
Majonezo
Balzamiko acto
Granatų padažo (yra toks, saldus, tirštas)
vandens
žalumynų (krapų, baziliko ir t.t.)
prieskonių (druska, pipirai...)
Eiga: Viską sumaišom, proporcijos iš akies ir "pagal skonį". Vandens pilti tiek kad tenkintų tirštumas padažo (čia irgi kaip norisi).
Pasaka aant kokių lengvų salotyčių
Siulau ismeginti Beatos crumble obuoliu pyraga http://www.beatosvir...ininis-pyragas/ knygoj jis kiek koreguotas, i tesla dedasi 50gr smulkintu migdolu ir tiek pat aviziniu dribsniu, o pyrago virsus pries kepat pabarstomas migdolu plokstelemis. Labai skanus su ledais ir puikiai tinka kai norisi kazko lengvo ir labai labai saldaus
Makaronu megejoms, spageciai su tunu, alyvuogem ir citrina
2zmonems reikes:
200gr spageciu
druskos
1 citrina
2 saukstai alyvuogiu aliejaus
6 anciuviai
2 skilteles cesnako
2 saukstai konservuotu kapareliu
20 (arba 2 saujos) konservuotu alyvuogiu be kauliuku
1 indelis konservuoto tuno
grustu juodu pipiru, baziliko lapeliu
makaronus isvirti kaip nurodyta ant pakelio, tik nepervirti.
Nuo citrinos nutarkuoti zieveles geltonaja dali. I keptuve pilti pora saukstu alyvuogiu aliejaus, sudeti anciuvius, pora skilteliu cesnako, kaparelius. Pripjaustome alyvuogiu, dedame konservuota tuna. Viska pasildome keptuveje, tada sudedame citrinos zievele ir ispaudziam citrinos sulciu, iberiam pipiru ir ipilam pora saukstu vandens, kuriame vire makaronai. Isvirusius makaronus dedame i keptuve su padazu, jei reikia dar ipilame aliejaus ir ispaudziame citrinos sulciu, viska sumaisome iki kol makaronai aplips padazu ir iskart valgome. Dar labai skanu turetu buti patarkuotas parmezanas ant virsaus...ir bent jau man sie makaronai prasyte prasesi taures balto vyno salia
Makaronu megejoms, spageciai su tunu, alyvuogem ir citrina
2zmonems reikes:
200gr spageciu
druskos
1 citrina
2 saukstai alyvuogiu aliejaus
6 anciuviai
2 skilteles cesnako
2 saukstai konservuotu kapareliu
20 (arba 2 saujos) konservuotu alyvuogiu be kauliuku
1 indelis konservuoto tuno
grustu juodu pipiru, baziliko lapeliu
makaronus isvirti kaip nurodyta ant pakelio, tik nepervirti.
Nuo citrinos nutarkuoti zieveles geltonaja dali. I keptuve pilti pora saukstu alyvuogiu aliejaus, sudeti anciuvius, pora skilteliu cesnako, kaparelius. Pripjaustome alyvuogiu, dedame konservuota tuna. Viska pasildome keptuveje, tada sudedame citrinos zievele ir ispaudziam citrinos sulciu, iberiam pipiru ir ipilam pora saukstu vandens, kuriame vire makaronai. Isvirusius makaronus dedame i keptuve su padazu, jei reikia dar ipilame aliejaus ir ispaudziame citrinos sulciu, viska sumaisome iki kol makaronai aplips padazu ir iskart valgome. Dar labai skanu turetu buti patarkuotas parmezanas ant virsaus...ir bent jau man sie makaronai prasyte prasesi taures balto vyno salia
Labai skanus, purus varškės apkepas.
Pakelis liesos varškės
2 kiaušiniai
1 v.š. manų
pusė stiklinės pieno
3 v.š. cukraus
Manų kruopas užpilti pienu ir palikti, kol išbrinks.
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, suberti varškę ir su blenderiu sutrinti iki vientisos masės, kad neliktų jokių gumuliukų. Supilti išbrinkusias manų kruopas ir gerai išmaišyti. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę. Kepti 180 C temperatūroje apie 30 40 minučių. Skanaus!
Tikras receptas iš čia, bet mūsų per tiek laiko modifikuotas. Gaunasi labai purus, tiesiog nerealaus skonio. O jei dar grietinės ir šviežių uogų pridėsi...
Pakelis liesos varškės
2 kiaušiniai
1 v.š. manų
pusė stiklinės pieno
3 v.š. cukraus
Manų kruopas užpilti pienu ir palikti, kol išbrinks.
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, suberti varškę ir su blenderiu sutrinti iki vientisos masės, kad neliktų jokių gumuliukų. Supilti išbrinkusias manų kruopas ir gerai išmaišyti. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę. Kepti 180 C temperatūroje apie 30 40 minučių. Skanaus!
Tikras receptas iš čia, bet mūsų per tiek laiko modifikuotas. Gaunasi labai purus, tiesiog nerealaus skonio. O jei dar grietinės ir šviežių uogų pridėsi...
Sumuštinukai su baklažanais
Reikės:
baklažano
pomidorų
prancūziško batono
mocarellos sūrio
majonezo
česnako
papildomai (bet nebūtinai):
icebergo salota;
gražgarstės (rucola).
Eiga:
Česnaką susmulkinti (arba sutrinti) ir sumaišyti su majonezu. Batoną, pomidorus, baklažaną supjaustyti riekelėmis. Sūrį supjaustyti gabaliukais (riekelėmis, kubeliais - kaip patogiau). Į skardąsudėti baklažanų riekeles, užtepti majonezu su česnakais. Pakepus kelias min. (kai apkepa jau baklažanai) į skardą sudėti batono riekeles, ant jų apkeptus baklažanus (aptepta puse į batoną), tada vėl aptepti majonezu, uždėti pomidoro ir sūrio. Vėl dėti kepti (kol apkeps viskas). Prieš valgant užsidėti iceberg salotos arba rucolos. Skanūs tiek šilti tiek atvėsę
Reikės:
baklažano
pomidorų
prancūziško batono
mocarellos sūrio
majonezo
česnako
papildomai (bet nebūtinai):
icebergo salota;
gražgarstės (rucola).
Eiga:
Česnaką susmulkinti (arba sutrinti) ir sumaišyti su majonezu. Batoną, pomidorus, baklažaną supjaustyti riekelėmis. Sūrį supjaustyti gabaliukais (riekelėmis, kubeliais - kaip patogiau). Į skardąsudėti baklažanų riekeles, užtepti majonezu su česnakais. Pakepus kelias min. (kai apkepa jau baklažanai) į skardą sudėti batono riekeles, ant jų apkeptus baklažanus (aptepta puse į batoną), tada vėl aptepti majonezu, uždėti pomidoro ir sūrio. Vėl dėti kepti (kol apkeps viskas). Prieš valgant užsidėti iceberg salotos arba rucolos. Skanūs tiek šilti tiek atvėsę
http://kukuantratuku...-plikytu-kremu/ usnee's rekomenduoti sloksniuotos telsos pyrageliai su plikytu kremu apsivalgymas
Pyragiukas panašus į Pavlova
Vištienos šašlykas:
1 kg vištienos, (irgi atradimas vištienos blauzdelės be kaulo ir odos)
1 a. šaukštelis rozmarino
1 a. šaukštelis baziliko
1 a. šaukštelis raudonėlio
1 didelis apelsinas, 0,5 citrinos
Druskos pagal skonį galima ir nedėti
Pipirai, kokius mėgstat, aš šį karta nedėjau ir nereikėjo
Užberti prieskonius druska pipirus, tada išspausti apelsinų sulčių ir citrinos sulčių. Pamarinuoti pusvalandį mažiausiai ir kepti ant grotelių. Gaunasi skani mėsytė minkšta sultinga.
Man atrdaimas šis receptas, nes visad su majonezu marinavau. O per merginos gimtadienį sumastėm puse su majonezu puse šitaip, buvo skanu. O per savo šitaip visa mėsa marinavau, ir visi nusprendėm kad šitaip skaniausia
1 kg vištienos, (irgi atradimas vištienos blauzdelės be kaulo ir odos)
1 a. šaukštelis rozmarino
1 a. šaukštelis baziliko
1 a. šaukštelis raudonėlio
1 didelis apelsinas, 0,5 citrinos
Druskos pagal skonį galima ir nedėti
Pipirai, kokius mėgstat, aš šį karta nedėjau ir nereikėjo
Užberti prieskonius druska pipirus, tada išspausti apelsinų sulčių ir citrinos sulčių. Pamarinuoti pusvalandį mažiausiai ir kepti ant grotelių. Gaunasi skani mėsytė minkšta sultinga.
Man atrdaimas šis receptas, nes visad su majonezu marinavau. O per merginos gimtadienį sumastėm puse su majonezu puse šitaip, buvo skanu. O per savo šitaip visa mėsa marinavau, ir visi nusprendėm kad šitaip skaniausia
Idėja, kaip panauditi bulvių košės likutį - keksiukai:
12 krepšelių reiks:
600 g bulvių košės
kiaušinio
3 šaukštų miltų
druskos
pipirų
Įdaras (pagal mane, bet galima improvizuoti):
3 (L) kiaušiniai
50-100ml pieno
špinatų
brokolio
gabalėlis virtos vištienos krūtinėlės
Kadangi bulvių košė ataušus sukietėja, visai naudinga ją gerokai pamaigyt šakute. Tuomet mušam kiaušinį, dedam miltus, druskos ir pipirų. Gerai išmaišom (minkyt nelabai patariu, baisiai lips).
Drėgnomis rankomis imam kiaušinio dydžio gabalėlį bulvinės masės, suplojam tarp delnų ir guldom į keksiuko formą. Pirštais suformuojam krepšelį. Kraštų labai nesulyginam, paliekam truputį netvarkingus dailesni iškepa.
Įdarui susipjaustyti špinatus, pasismulkinti brokolius, vištieną. Suplakti kiaušinius, įpilti pieno. Tada pora šaukštų pilti į "keksiukus", dėti smulkintos vištienos gabaliukų, špinatų, brokolių ir vėl užpilti kiaušinio plakiniu iki bulvių košės kraštelių ar mažiau.
Kepti 40min 180 temp.
Orginaliam recepte įdaras toks:
300 g kreminės varškės*
100 g šviežių arba 200 g šaldytų špinatų
kiaušinio
nubraukto šaukšto krakmolo
Varškę sumaišom su špinatais, įmušam kiaušinį, dedam krakmolą (jis reikalingas, kad įdaras sutvirtėtų), pasūdom.
*jei kreminės varškės namuos neaptikta, imam 250 g paprastos varškės, ją sumalam, pertrinam per sietelį ar blenderiu ir įdedam 50 g grietinės
12 krepšelių reiks:
600 g bulvių košės
kiaušinio
3 šaukštų miltų
druskos
pipirų
Įdaras (pagal mane, bet galima improvizuoti):
3 (L) kiaušiniai
50-100ml pieno
špinatų
brokolio
gabalėlis virtos vištienos krūtinėlės
Kadangi bulvių košė ataušus sukietėja, visai naudinga ją gerokai pamaigyt šakute. Tuomet mušam kiaušinį, dedam miltus, druskos ir pipirų. Gerai išmaišom (minkyt nelabai patariu, baisiai lips).
Drėgnomis rankomis imam kiaušinio dydžio gabalėlį bulvinės masės, suplojam tarp delnų ir guldom į keksiuko formą. Pirštais suformuojam krepšelį. Kraštų labai nesulyginam, paliekam truputį netvarkingus dailesni iškepa.
Įdarui susipjaustyti špinatus, pasismulkinti brokolius, vištieną. Suplakti kiaušinius, įpilti pieno. Tada pora šaukštų pilti į "keksiukus", dėti smulkintos vištienos gabaliukų, špinatų, brokolių ir vėl užpilti kiaušinio plakiniu iki bulvių košės kraštelių ar mažiau.
Kepti 40min 180 temp.
Orginaliam recepte įdaras toks:
300 g kreminės varškės*
100 g šviežių arba 200 g šaldytų špinatų
kiaušinio
nubraukto šaukšto krakmolo
Varškę sumaišom su špinatais, įmušam kiaušinį, dedam krakmolą (jis reikalingas, kad įdaras sutvirtėtų), pasūdom.
*jei kreminės varškės namuos neaptikta, imam 250 g paprastos varškės, ją sumalam, pertrinam per sietelį ar blenderiu ir įdedam 50 g grietinės